Etikettom-law-of-attraction
Läst 127217 ggr
SandraBo
2010-12-25, 19:07

Grundläggande för Law of Attraction

Nedan följer en grundläggande förklaring om vad Law of Attraction egentligen är. Jag kan direkt säga att en artikel räcker inte för att förklara allt om denna underbara lag som hjälper oss att uppfylla alla våra begär och önskningar. Det är utifrån detta som denna sajt bygger på. Det kan verka som mycket information för dig som inte riktigt är insatt i ämnet än. Men jag lovar, det kommer klarna efterhand.

Om du har läst boken eller sett filmen The Secret, och förstår eller har fått ett hum om dess innebörd, så kan jag till att börja med säga grattis, du är redan på väg mot ett liv där du är en medveten skapare av ditt eget liv. För det andra kan jag även tillägga att det som de pratar om i både filmen och boken, bara skrapar på ytan om vad Law of Attraction verkligen är.
För dig som inte har tagit del av The Secret (än) så tycker jag att både filmen och boken är ett bra sätt att börja, och ger en väldigt bra översikt över vad LoA egentligen är. Har man väl börjat, så finns det så mycket mer att se, läsa och ta in när det gäller en av universums största lag. Merläsningen och fördjupningen är ett underbart faktum.

free-s.jpg

Kort beskrivet så är Law of Attraction en universell lag som säger att "lika attraherar lika".
Om vi utökar beskrivningen så innebär detta att du skapar din egen verklighet, genom att allt det som du fokuserar dina tankar och dina känslor på, attraherar du in i ditt liv. Detta innebär i sin tur att om du till exempel fokuserar på hur läskigt någonting är, då kommer du att attrahera in i ditt liv mer situationer som liknar denna rädsla.

  • Har du någonsin tänkt eller sagt: "Vilket sammanträffande!" eller "på tal om trollen"?

  • Har du någonsin varit olyckligt kär och sedan bara sett lyckliga par omkring dig?

  • Eller har du någonsin velat ha någonting riktigt mycket, och sedan sett det överallt, hört folk prata om det eller helt plötsligt hittat en artikel eller text om ju det som du så gärna vill ha?

Dessa är bara tre exempel på de oändligt antal exempel jag skulle kunna ta upp angående situationer där Law of Attraction har ett finger med i spelet (bildligt talat). Faktum är att varje tanke du någonsin tänkt har denna lag svarat på. Kalla det vad du vill, Gud, Allah, Brahma, Det högre jaget, moder jord… You name it. Vad du än ber om eller önskar dig så får du alltid ett svar, saken är bara den att du kanske inte är mottaglig för att ta emot svaret, därav skeptikers uttalanden.

Enligt framstående kvantfysiker så består allt som existerar av energi i form av vibrationer i en mängd olika frekvenser. Vi är alltså med andra ord energi som kommunicerar med hjälp av vibrationer på olika våglängder. Det är här våra tankar och känslor kommer in. För varje gång du tänker en tanke så vibrerar du på en viss frekvens. Enligt LoA som också arbetar genom vibrerande energi och säger att lika attraherar lika, så kommer den att se till så att din omgivning vibrerar på samma nivå som du gör i och med denna tanke du precis tänkt. Om man istället ser till dina känslor, så är dessa ännu starkare när det gäller att attrahera. För dina känslor är faktiskt det som säger till dig om du är på rätt vibration i enlighet med det du önskar.

Om vi åter igen går tillbaka till hur Law of attraction fungerar. Allting som du ser omkring dig, allt som du upplever i ditt liv och alla du möter har du attraherat in i ditt liv. Alla dessa är manifesteringar och har alla föds ut ur en tanke hos dig.

Upplevelser och önskningar ger upphov till tankar, tankar ger upphov till känslor, dessa i sin tur skapar vibrationer som universum svarar på med vibrationer som liknar dessa. I stort sett kan man säga att alla manifesteringar går igenom tre steg.

Jag citerar förklaringen ur Esther & Jerry Hicks bok Be så ska du få:

"1. (Din uppgift) Du ber om något
2. (Inte din uppgift) Det besvaras
3. (Din uppgift) Svaret som getts måste tas emot eller tillåtas (du måste släppa in det)

Steg 1: Du ber om något
På grund av den underbara och skiftande miljö du är fokuserad i kommer Steg 1 lätt och automatiskt, för det är så dina naturliga tendenser föds. Allting- från dina subtila eller till och med omedvetna önskningar, till klara, precisa konkreta sådana - är resultatet av de kontrasterande upplevelserna i ditt vardagsliv. Önskningar ( eller böner) är den naturliga biprodukten av att du är utsatt för den här fantastiska varierande och kontrastrika miljön. Steg 1 kommer alltså naturligt.

Steg 2: Universum svarar
Steg 2 är ett enkelt steg för dig, för det är överhuvudtaget inte din uppgift. Steg 2 är det icke-fysiskas uppgift den gudomliga kraftens uppgift. Allt du ber om, stort som smått, uppfattas och erbjuds fullt ut, omedelbart och utan undantag. Varje medvetande har rätt och förmåga att be och alla medvetanden hedras och får svar omedelbart. Det du ber om får du. Varje gång.
Din ‘bön' uttalas ibland med ord, men oftare strålar den ut från dig i form av vibrationer, som en konstant ström av personligt finslipade tendenser, som bygger vidare på varandra och som var och en respekteras och besvaras.
Varje fråga får sitt svar. Varje begär tillgodoses. Varje bön besvaras. Varje önskan uppfylls. Men skälet till att många argumenterar med den sanningen och visar fram exempel på otillfredställda begär i sin egen livserfarenhet, är att de ännu inte har förstått och fullföljt det mycket viktiga Steg 3 - för utan fullföljandet av det här steget kan de första och andra stegen äga rum obemärkta.

Steg 3: Du släpper in det
Steg 3 är tillämpningen av tillåtandets konst. Det är själva anledningen till att ditt vägledningssystem existerar. Det är i det steget du ställer in ditt väsens frekvens så att den matchar frekvensen hos det du önskar dig. På samma sätt som frekvensen på din radioapparat måste vara inställd på frekvensen hos den radiostation du vill lyssna på, måste ditt väsens frekvens matcha frekvensen hos din önskan. Vi kallar det för tillåtandets konst - alltså, att tillåta det du ber om. Om du inte är inställd på att ta emot dem kommer dina frågor inte att tyckas få några svar, även om svaren har lämnats; dina böner kommer att verka obesvarade och dina begär kommer inte att bli tillgodosedda - inte på grund av att önskningarna inte har blivit hörda, utan därför att dina vibrationer inte är inställda på dem, och att du därmed inte släpper in dem. "

Men om jag med hjälp av mina tankar skapar mitt liv, måste jag då ständigt styra mina tankar för att dåliga saker inte ska hända?

För det första så har vi den turen att allt du tänker inte manifesteras direkt du tänker på det. Om du nu till exempel skulle tänka dig en björn, så tror jag att du håller med mig om att det är bra att allt inte manifesteras på ett ögonblick. Denna fördröjningen skapar stora möjligheter för oss i och med att om vi nu skulle tänka en negativ tanke, eller en tanke som inte stämmer överens med det vi önskar, så kan vi faktiskt ändra på detta genom att istället börja tänka på det som vi vill ha, se och uppleva i livet.

För det andra då, för att veta vad du Vill ha, så måste du även veta vad du Inte vill ha. Det är återigen här som dina känslor kommer in i bilden. För universum svarar på allt du sänder ut, och bryr sig faktiskt inte om utifall du sänder ut en önskande tanke eller ickeönskande tanke, den svarar på allt. När du känner en negativ känsla eller tänker en negativ tanke, så vet du att "aha! detta är alltså något som jag inte vill" och kan därefter byta inriktning så att du tillslut kan få en positiv känsla och därigenom få reda på att du nu är på rätt väg.

Men är det verkligen jag som har attraherat till mig den där otrevliga personen? eller att bilen inte startar? eller att jag kommer försent till bussen eller jobbet?

Ja, så är det faktiskt. Du kanske inte direkt har tänkt tanken "jag vill möta en otrevlig person" eller "hoppas att bilen inte startar", men någonstans på vägen så har en negativ tanke eller känsla medvetet eller omedvetet faktiskt sänts ut och enligt Law of Attraction också manifesterats därefter. Det viktigaste för dig är alltså att kunna fokusera på det du vill.

Det är här den här sajten kommer in i bilden, för tillsammans kan vi hjälpas åt att hitta knep, tekniker och tankar som hjälper oss på rätt väg mot det vi vill livet. Jag skulle kunna sitta och skriva hur mycket som helst om detta ämne och vad Law of Attraction verkligen är, för denna artikel skulle aldrig räcka till för att förklara allt om var detta innebär. Utan det är som sagt det som denna sajt är till för.
Tillsammans kan vi skapa våra drömmars universum, alla upplevelser vi önskar uppleva.
Tillsammans kan vi hjälpas åt att vara skapare av våra egna liv.

"Whether you think you can or you can´t, either way you are right"

Henry Ford

Varma hälsningar
Sandra Bodinger - Sajtvärd för Law of Attraction iFokus

Källa:

Varma Hälsningar
SandraBo

-Värd på Law of Attraction iFokus

Mitralis
2010-12-29, 23:50
#1

Intressant och mycket tänktvärt Glad[GunillaF]
2010-12-29, 23:59
#2

Tack för ännu en bra artikel! Glad

SandraBo
2010-12-30, 08:39
#3

Then I will keep them coming. ;)

Varma Hälsningar
SandraBo

-Värd på Law of Attraction iFokus

medde
2010-12-30, 11:54
#4

En intresssant och lärorik artikel.

All lycka till med din sajt

Mvh medde /Sajtvärd astronomi iFokus

♥ Cogito, ergo sum ♥ May the force be with you ♥

Isa56
2010-12-31, 01:08
#5

Tack för en intressant och bra artikel. Jag får nog läsa den ett par gånger för att förstå helt.

Jag har inte läst boken, än. Bara sett något avsnitt på youtube. Jag har läst boken Bakom the secret som ju också tar upp en del av det.

"Om du inte gillar något, ändra det. Om du inte kan ändra det, ändra din attityd. Beklaga dig inte. " Maya Angelou"  

NiklasEri
2010-12-31, 22:49
#6

Intressant!

Lycka till med denna sajt.

Howliten
2011-01-01, 10:51
#7

Bra artikel. Jag har lät boken The ecret och ockå Be å ska du få men jag har inte fullföljt. Kanke dags för det nu. Det där 3:e steget.

Jag är glad. Är du?

tommytoe
2011-01-05, 10:41
#8

Mycket intressant! Har ju hört talas om detta innan, men vill lära mig mer och framförallt kunna använda det.

SandraBo
2011-01-05, 10:45
#9

#8 då får jag önska dig varmt välkommen till sajten Skrattande

Varma Hälsningar
SandraBo

-Värd på Law of Attraction iFokus

tommytoe
2011-01-05, 10:48
#10

#9 Tack! Glad

[mossquinnan]
2011-01-06, 22:22
#11

Tänker glatt bli medlem på denna sajt..:-)

Monis2
2011-01-07, 12:11
#12

WowGlad Sandra,kanns som jag har fatt ett leende som inte forsvinner

efter denna artikelGlad tackar…

szirius
2011-01-07, 15:47
#13

Tack för artikeln. Jag har läst  Louise L Hays böcker men vet att hon är " elev" åt Hicks, så de är nog värda att kolla upp.Glad

Jag har bara en fråga, vad gäller "dagens affirmation". Är det inte lätt att man blir lite ironisk, eller är det bara jag, hahahaSkämsOskyldig?

Om jag tex tänker " jag undrar varför jag har så lätt för att älska snöslasket" så blir det liksom…som ett skämt.Tungan ute

Jag tycker att det allra, allra svåraste är att göra den här skiftningen-

att tänka på det man vill ha, som om man redan har det, och fyllas med glädje över det -  i stället för att det automatiska grubblet är där och tvivlarObestämd

SandraBo
2011-01-07, 19:33
#14

#13 Jag har också gått i tankarna att det lätt kan kännas ironiskt till en början.

Men till att börja med så anser jag att man ska försöka undvika negationer och de saker man inte önskar i sina afformationer (här vill jag även passa på att rekommendera Henrik Fexeus bok Konsten att läsa tankar), som till exempel orden snöslask, förseningar, stress, ja du förstår nog vad jag menar.

För det andra då, jag tyckte också till en början att jag kände mig ironisk när jag sa afformationerna. Men försök att se det med lite humor till en början, ironi har ju en tendens att få en att le lite, inte sant. Med andra ord har ditt humör lättats, vilket är det som är meningen med afformationerna. Sen kan jag också säga att det går lättare desto mer afformationer man gör. Berätta gärna om din utveckling kring detta i afformationsinläggen =D

Varma Hälsningar
SandraBo

-Värd på Law of Attraction iFokus

Thyra4
2011-01-08, 00:04
#15

Jag är ny medlem här och tycker att det är väldigt intressant. Kommer säkert att lära mej en hel del här. Lycka till med det här.

[lanns]
2011-01-09, 21:25
#16

Hej!

Läste LoA i somras. Den är bra, mycket av det som skrivs där känns så självklart men så svårt att införa i mitt eget liv. Får liksom göra en helomvändning. Svårt att sluta tänka vill inte… och gå över till _vill…
_Nå boken ger mer smak jag vill veta, mer förstå mer. Det värsta är att jag snurrar in mig i tankegångar på hur det med attraktionslagen fungerar så jag till slut ger upp….!

Vilken tur att jag hittat hit nu då! Nu kan jag kanske få hjälp att komma vidare med "lagen"!

Har väldigt svårt att tro på att jag ska få det jag önskar, ja rent av redan har det i samma stund. Tvivlet smyger sej in å då är allt förstört liksomm.

Nå övning ger färdighet. Nu ska jag läsa igenom artiklar å annat här på sajten till att börja med.

SandraBo
2011-01-09, 23:04
#17

#16 du är varmt välkommen, vi finns här så att vi kan utvecklas tillsammans allihop ^^

Varma Hälsningar
SandraBo

-Värd på Law of Attraction iFokus

[marion69]
2011-01-10, 15:54
#18

Jag måste säga att Lagen om attraktion och är liknande med vad bibeln talar om. "sådd och skörd", allt börjar i tanken och i bönen.. man ber.. och ta första steget, så gör Gud resten.

Intressant.

vindfrost76
2011-08-25, 01:20
#19

Glad Åh <3 tack <3 jag ber till universum och blir alltid börnhörd när det gäller viktiga saker som  tex när min katt försvann.Har alltid haft svårt att tänka positit tex att min sambo älskar mig,har haft en stark tro att han då försvinner,kan låta lite konstigt men..Och nu är vårat förhållande mycket dårligt :( Så tack<3 jag ska träna på att tänka positivt och fortsätta be till universum.kram anne

Sherlocked
2012-10-06, 21:29
#20

Oj! Vad smart man då får vara… Jag vet inte HUR länge jag trott att den här siten skulle handla om filmen med Pierce Brosnan, haha! Blev tvungen att kolla in, och så såg jag att det handlade om nåt HELT annat!

Den här typen av idéer är inget nytt för mig, det stämmer mycket in på mitt tänk, men jag hade faktiskt aldrig hört själva begreppet "Law of attraction" förrän…tja… nu! Skrattande För mig var det som sagt bara en filmtitel. Tack, då lärde jag mig nåt nytt!

Sherlocked
2012-10-06, 21:30
#21

*dubbel*

[Kathja]1
2012-10-06, 21:32
#22

Härligt Sherlocked! Alltid trevligt att lära sig något nytt, även om det inte var något nytt i sig - men du vet vad de säger "kärt barn har många namn". Skrattande

SHIAWASE
2012-10-07, 00:41
#23

haha Sherlocked!  det var ju lite kul,, valkommen hit!!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Sagaliten
2016-01-17, 14:47
#24

lyfter pgq en fråga eller två. Gäller främst HUR man ska fråga Kikar en del på föreläsningar med (Esther) Abraham Hicks och de menar att man ska skicka iväg sina önskningar som missiler och sen inte tänka mer på dem eller undra när det kommer. Sen slog det mig att jag i mitt attraktionslagsblock som jag nyss börjat med skriver jag är xxxxx eller har xxxxxx osv, men det kan jag skriva varje kväll, vad jag känner där och då att jag önskar mig. Och så föränderligt är inte livet att önskningarna förändras så mycket på så kort tid. Men OBS, det är absolut inte någon fokus på att det inte kommit än eller när det kommit utan är bara att jag glatt ligger och är där i tanken när jag skriver att jag är xxxx eller har xxxx Frågan är då om det blir kontraproduktivt? Ska man försöka att bara sända ut önskningen en gång eller kan man förstärka vibrationerna ytterligare genom att återupprepa önskan utan att ifrågasätta när var och hur. Undrar även king generiska medfödda sjukdomar då min dröm är att kunna bli av även med det, men undrar kring möjligheten kring just det. Tänker på allt ifrån DownSyndrom och CP-skada till förlamnlng och EDS. Jag vill våga tro utan tvivel, men är rädd att jag kan sätta fälleben på mig själv pm jag ber om något som inte är möjligt. Är så mycket som ska komma till mig så måste ju se till att göra rätt ☺️ Tacksam för all hjälp jag kan få ❤️

Close your eyes, open your mind, and listen to your heart.  

Kika in på www.sagaliten.blogspot.se om ni vill följa min mediala utveckling och dess med och motgångar ☺️

Otroulig
2016-01-17, 19:08
#25

Hihi, jag ler lite här. Du har ställt samma fråga i tre trådar. 

Precis som i mitt svar denna tråd. Det räcker med att önska sig (svar) en  gång 😉.

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Sagaliten
2016-01-17, 21:32
#26

Ja, jag googlade bara på det o såg inte att allt va inne på just Law of attractione 😁 Frågat på andra ställen innan och bara fått svar typ att "följ min blogg, för det kommer jag skriva i där", men jaha, vad hjälper det mig här och nu ☺️ Därav lite i desperation slängde jag ut det lite där jag hittade snarlikt 😄 Ska genast in och lästa 😄 Tackar ❤️

Close your eyes, open your mind, and listen to your heart.  

Kika in på www.sagaliten.blogspot.se om ni vill följa min mediala utveckling och dess med och motgångar ☺️

SHIAWASE
2016-01-19, 13:50
#27

Hej Sagaliten, och VÄLKOMMEN hit!

Kul att du ställer frågor!!! Otroulig har svarat bra!

När det gäller tex. medfödda sjukdomar, handikapp, familjemiljö etc.

SÅ är jag övertygad om att vi själva VÄLJER hur , i vilken miljö vi vill födas. Vi väljer också medfödda "sjukdomar""tillstånd" etc. '

Vi lever flera liv, vi vill expandera, och därför väljer vi inte alltid den lättaste miljön, , men det är alltid vårat val,,,,

Sedan om man ser på saker och ting ur LoA synpunkt så visst, ALLT är möjligt, MEN ofta så är det vår TRO( inpräntade tro) att det INTE är möjligt som omöjliggör saker och ting.

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Sagaliten
2016-01-19, 18:24
#28

Ja jag frågar och funderar mycket jag ☺️ Jag har nu valt att faktiskt tro till 110% att jag kommer bli frisk både fysiskt och mentalt utan någon bestämd tanke om hur det kommer se ut utan lämnar över till universum att ge mig på det sätt det är menar 😊 Vill så klart att det är 110% hälsa men om det skulle bli utan att universum har en annan plan för mig så följer jag den. Det kommer till mig så som det är menar inte som jag bestämmer är väl eg det de flesta verkar säga. Och ja, många har sagt att jag har en gammal själ, att jag levt många liv och är väldigt klok och jag kan säga att jag utvecklats otroligt mycket på väldigt många sätt pga just erfarenheten med ohälsa, så om man tänker så, så ja, jag kanske tidigare hade beställt att jag skulle ha ett väldigt tufft liv just för utvecklingens skull. Men jag blir gärna frisk nu, har vuxit massa så nu kan det försvinna 😜 Som sagt, har allt att vinna och inget arr förlora genom detta, så kommer gå in till 110% på detta och är inte alls rädd för att våga tro 😄

Close your eyes, open your mind, and listen to your heart.  

Kika in på www.sagaliten.blogspot.se om ni vill följa min mediala utveckling och dess med och motgångar ☺️

[Borttaget]
[Borttaget] 
2016-07-28, 22:59
#29

Inlägget är borttaget

Upp till toppen