LoA-generellt

Att strunta i det oönskade

2016-02-14 13:34 #0 av: Otroulig

Det trillade in en insikt i mig igår. En insikt om hur jag faktiskt ändrat mycket av min fysiska omgivning. 

Vi vet ju att det vi lägger energi på drar vi till oss. Oftast så pratar vi ju om saker vi VILL ha . 

Men så insåg jag att den största förändringen i mitt liv är faktiskt hur oönskade människor och situationer försvunnit i mitt liv genom att jag helt enkelt struntat i dom. Negligerat dom. Skitit i dom, låstas som om dom inte fanns. 

Jag skrev ju här om mitt onda knä som jag försökte träna upp men som inte blev bättre. Så en dag bestämde jag mig för att jag skiter i det. Jag struntar i smärtan, jag låtsas inte om den. Jag undviker att göra saker som gör ont. Jag slutade träna, skaffade skor som mjuka och plötsligt ett halvår senare kunde jag gå promenader i någon timme - jag som tidigare fått ransonera mina dagliga promenader till 30 minuter. 

Sen har jag haft två grannar som jag inte velat ha min omgivning. Den ena hade börjat skicka obehagliga sms och den andra barrikaderade hela gatan med sina 5 bilar. Den första personen visste jag inte först hur jag skulle möta känslomässigt. Efter att ha sagt ifrån så tyckte jag att det var obehagligt att möta honom. Men så bestämde jag mig för, att jag låstas som han inte finns. Efter ett tag hade han försvunnit. Den andra slutade jag mig att irritera på, jag var vänlig och ringde när han blockerat min bil - men slutade älta hans parkerande. Nu är han också borta från gatan. 

Det finns många exempel. På min arbetsplats har det varit en del missnöje, men jag har utvecklat en bra känsla i att bara acceptera det oönskade och sen fokusera på det som är bra och hela min arbetssituation har vänt. 

Vi är så vana vid att prata om, diskutera och ventilera det vi tycker är fel. Men jag är övertygad att om vi slutar med det så ändrar sig verkligheten till något mycket bättre. 

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2016-02-14 15:24 #1 av: Theleonora

Bra jobbat Otroulig! Jag gör som du, fokuserar på det jag vill ha!!! ❤️❤️❤️

Anmäl
2016-02-15 11:35 #2 av: satsuke

Åh vad roligt att läsa detta!

Anmäl
2016-02-15 12:37 #3 av: sweetgum

Härligt Otroulig!! Sol

Anmäl
2016-03-04 07:32 #4 av: poweriam

Fantastiskt Sol

Anmäl
2016-03-18 19:15 #5 av: Mrsarrow

Fantastiskt!!
Jag vill verkligen lära mig mer om detta! Jag har en person som förut var i min närhet, som jag inte ville ha där, tog nästan ett år att få bort personen ur tankarna, när jag äntligen lyckats att inte dagligen tänka på personen så hör hen av sig med ett taskigt meddelande helt plötsligt efter över ett år. Behöver nu återigen få bort personen ur mina tankar och jag hoppas innerligt att det går snabbare än ett år den här gången... Någon som har några tips?

Anmäl
2016-03-19 14:23 #6 av: felixifokus

#5 sätt upp bilder på positiva saker runt omkring dig så att tankarna irrar ditåt istället

Anmäl
2016-03-19 16:42 #7 av: Mrsarrow

#6 Ja jag ska verkligen jobba på det!

Anmäl
2016-03-20 13:25 #8 av: Otroulig

#7 fast jobba känns lite uppströms - då finns det ett motstånd. Försök istället att bara leda dina tankar till något annat när tanken på personen dyker upp.  Väldigt många av de tankar vi tänker gör vi av gammal vana. Vi halkar in på ett gammalt spår. Det gäller att vara uppmärksam i ett tidigt skede och helt enkelt distrahera sig med en annan tanke. Ju mer vi tänker att vi ska jobba eller INTE tänka på något så finns det ett motstånd och det blir motsatt effekt.  

Helt rätt som felixifokus säger - fäst din uppmärksamhet på nåt annat. Om jag är ute och går t.ex så fokuserar jag helt enkelt min blick på träd, blommor, grenar, fåglar eller nåt. Funkar fantastiskt bra. Jag älskar ju naturen så raskt kommer en känsla av tacksamhet istället. För allt det vackra som finns i min värld. 

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2016-03-20 13:54 #9 av: Mrsarrow

Du har helt rätt Otroulig!
Om man fokuserar på att inte tänka på någonting så är det ju det man tänker mest på... Jag behöver styra om mina tankar....Rikta de mot positiva saker... Jag älskar också naturen och nu när det börjar bli vår finns det ju så mycket att vara tacksam för!
Jag skriver tacksamhetsdagbok och försöker plocka fram det jag är tacksam för när tankarna rör sig i en negativ riktning men det ör inte alltid lätt...

Anmäl
2016-04-23 11:17 #10 av: H-lena

Underbart att läsa! ska också försöka med det! :)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.