Loa-Konkret(Metoder & Tekniker)

Hitta till den önskade känslan genom dina tankar

2015-05-13 21:43 #0 av: MissInAction

Vilken jättemakt vi har egentligen. Vi kan direkt ta kontroll över hur vi känner, genom våra tankar. Ja det är ju knappast någon nyhet för oss här inne! Nörd

MEN jag blir ändå så fascinerad när jag gång på gång bevisar det för mig själv.

Det låter ju som en standardklyscha - tänk rätt och du mår bättre! 

Och det fina är att du KAN välja dina tankar. I varje nu har du möjlighet att stanna upp och välja din tanke. Och så nästa. Och nästa. Och nästa. Rätt vad det är så har det gått några minuter eller en timme och du kommer på att du inte varit medveten om vilka tankegångar du haft. 
Det är nog väldigt få som har möjlighet att vara medveten om varenda tanke de skickar ut hela tiden. Det är knappast poängen heller!

MEN varför inte ta tillfället i akt! På vägen till jobbet eller ut med soporna eller i duschen eller i kön. Jag skulle säga att det är väl spenderad tid Cool

Härom dagen kom jag ihåg hur jag ägnade mig åt det här tillsammans med affirmationer för ganska precis ett år sen då jag praktiserade på en senapsfabrik, där det var långa dagar och monotona arbetsuppgifter.. mycket samma samma, vänta vänta, löpande band. Så det var perfekt för den här sysslan!
Och jag föreställde mig hur jag var i Tallinn! Kär Iiihhh!! Vad tog det? En månad drygt, och så hade jag vunnit en resa hit. Säkert inte BARA dessa grejer men absolut har de hjälpt till för jag har så tydligt KÄNT känslan att vara här, innan jag kom hit. Och älskat den känslan, där och då ♥ 

Det här har verkligen varit ett tema för mig de senaste dagarna! Oooh det kommer från alla håll och jag märker hur enkelt det är att använda sig av.

Det vi alla vill uppnå oavsett hur våra idealsituationer ser ut rent materiellt - det skiljer sig ju självklart - är tillstånd som vi tänker oss att våra önskningar ska ge oss. Att vi ska känna oss lyckliga, fria, självständiga, älskade, trygga osv. Ja ni vet allt det där. Och så gör man det enkelt för sig och gör som Esther Hicks brukar göra, skriva ner, eller rabbla tyst för sig själv som jag brukar göra, om omständigheterna skulle ändras så att (klistra in valfri önskan)....

Och så bara rabbla, rabbla, rabbla! Allt du kommer på! Upprepa, omforma, bygg på. Bara fortsätt så länge du har tid och lust och inspiration! Jag lovar, du kommer inte att vilja sluta Skämtar
När du väl har börjat välja tankarna medvetet så blir det hela tiden ännu lättare att hitta nya tankar som också känns bra, i vilken situation du än befinner dig i. De tar kraft av varandra - du skapar ett momentum. 
T.ex. att om omständigheterna skulle ändras så att jag har Drömjobbet... då skulle jag känna mig lycklig, jag skulle känna mig glad, jag skulle känna inspiration och motivation, jag skulle känna mig säker, jag skulle känna mig... jadajada... VAR i känslan! NJUT av den!
Man kan kalla det att man leker, låtsas, spelar ett spel, upplever... whatever. Poängen är kort och gott att det är roligt och känns bra!

Att helt enkelt vara i den känsla vi tror att våra önskningar ska ge oss. Och egentligen - kan vi komma dit UTAN dem.. så behöver vi dem ju inte ens? Räcker att bara vara i känslan SkrattarOch sen vet vi att allt redan är skapat till oss och vi behöver bara låta det komma till oss. Cool our jets, Get out of the way. Allow it in. 

Jag kan t.ex. ägna mig åt det här när jag gör mig iordning på morgonen, och när jag promenerar till jobbet. Bara där har vi 2 timmar eller mer innan jag kommer till jobbet! Väl spenderad tid! Och jag mår så bra! ♥ Känner mig hög på livet och totalt tillfreds. 

I går morse när jag promenerade till jobbet lekte jag den här leken och ämnet var pengar. En massa massa härliga känslor hela morgonen och sen på vägen till jobbet. Underbart. Och vid ett litet grönområde mellan några hus såg jag en hund som hade så otroligt mycket energi att jag aldrig sett något liknande - den sprang runt som tokig, jätteglad och lycklig Gapskrattaroch hoppade 5 meter när han försökte fånga en fågel! Haha! Så underbart! OCH jag blev så fascinerad och lycklig av att se detta djur så helt uppslukad av nuet. OCH så plingade det till i mig, jag kom på en känsla som jag inte ens tänkt alls på hela morgonen... jag skulle känna mig FRI!!! ♥

Aaah, vilken härlig känsla. Frihet. Total frihet! Underbart. Så jag blev bara ännu mer tacksam för att jag fick se den energifyllda hunden. 


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2015-05-13 21:59 #1 av: [Kathja]1

Åh vilken härlig tråd, viktigt budskap och underbar lek att använda för att leka fram livet.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2015-05-14 00:25 #2 av: SuzanneV

Underbart att läsa Missi! Blir glad och allt känns plötsligt så lätt! TACK!

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl
2015-05-14 09:37 #3 av: szirius

jaaa, så härligt! StjärnorMånga förminskar o nedvärderar det här med " dagdrömmeri" men det är ju ett SKAPANDE i sig! Att liksom göra sig redo i sin vibration att ta emot allt möjligt som man kan känna in redan i sitt inreSol.

Sen är vi ju olika. Jag har märkt att jag lätt glider in i  små omedvetna motstånd om jag blir för specifik, det funkar inte lika enkelt som när jag bara ÄR i bubbel o brus o välmående o tacksamhet...då kommer det enkelt mer av grejer som jag inte " tänkt ut" men som nog legat o väntat i rören för att släppas ut då jag varit motståndsfriVåg

Ja, det är en LEK! BallongSom är så himla rolig när man kommer in i flödet! Tack Missi för påminnelsen - och den fina bilden av den toklyckliga hunden Skrattar

Anmäl
2015-05-14 10:05 #4 av: Otroulig

Fint inlägg! Hjärta

Och tack - för nu inser jag varför det inte fungerar så bra för mig heller med dagdrömmeriet - jag känner lite som Szirius. För jag börjar helt plötsligt tänka logiskt - rent praktiskt i dessa dagdrömmeriet - börjar lösa problem som inte ens finns haha! Då kommer motståndet. 

Så för mig fungerar det bäst att fokusera på känslan jag vill ha och stanna där. Sen bara vara mer i nuet, se det vackra och underbara som redan finns. 

Men för de som kan drömma utan att skapa hinder och motstånd - Grattis!! Kör!!

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2015-05-14 15:43 #5 av: MissInAction

Det är ju så roligt också, tycker jag! När man föreställer sig hur det känns när Drömmen D gått i uppfyllelse, vare sig det handlar om hälsa, boende, relationer eller annat Glad

En fin grej med denna typ av lek/övning är också att det som sagt skapas momentum och det blir ganska snabbt SÅ mycket lättare att hitta positiva tankar i allmänhet, och också kring specifika ämnen. Exempelvis så är det ju omöjligt att komma från tanke A till B om B känns jääääääääättelångt borta. Då är det här ett jättebra sätt att röra sig i rätt riktning. Det blir till slut det naturliga för oss, och snart är tanke A något helt annat än vad den var förut.

Det är nog lite som med kondition och olika "tänk" såsom matte, kemi, akademiskt osv.. man får "komma in" i det, och underhålla det för att det ska flyta på och ha fortsatt efekt.

Det ni beskriver om att bli specifik och fastna i hur osv - förstår jag inte alls Förskräckt
Hur kommer ni dit?
Eller vi behöver iofs inte prata i hur vi kommer in i motstånd om vi inte vill (det du pratar om skapar du mer av, hihi) Skrattar

Jag beskriver för mig själv hur jag skulle känna, med ord alltså.. typ happy, confident, free, blessed osv.. och så känner jag den känslan och är i den ♥ och så fortsätter jag så länge jag har lust! Inte nånstans börjar jag tänka på HUR och NÄR eller något annat.. utan BARA just sätta ord på känslorna och känna dem just här och nu.


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2015-05-14 16:42 #6 av: Otroulig

Ja det är nog så för mig i alla fall att jag börjar specificera i dagdrömmeriet, håller mig inte till bara känslan utan drömmer iväg om HUR det ser ut i det fysiska och det går bra till en början - sen börjar hjärnan lägga sig i.  Jag tröttnar nog på att bara känna känslan tror jag, den kan jag hitta - sen börjar jag spinna vidare....Hur i all sin dar gör du? Tänker jag Skrattar tänkte du bara Tallin, Tallin, Tallin med kärlek? Du måste väl ha sett dig gå runt på gatorna eller?

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2015-05-14 17:13 #7 av: MissInAction

Hm, jag skulle nog inte ens kalla det här att dagdrömma. Det är för mig något mer aktivt, tankar i en bestämd, medveten riktning. Du tar ett beslut inför varje tanke. Det kan ju vara att du ser och föreställer dig själv i en viss situation och så kommer du på hur du skulle känna dig KärOch tankarna i sig, när du associerar dem med känslan så har du lättare att känna in hur den känns och vara i den. Så, här har våra tankar stor betydelse då de kan hjälpa oss att hamna i sköna känslor ♥


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2015-05-14 22:16 #8 av: szirius

Missi...tex om man börjar tänka på en specifik person...känns som att du kanske förstår bättre då, i ditt fall, vad vi menar me datt bli specifik och det blir tokSkämtar, dvs att då dyker det upp men och om och motstånd o andra känslor förknippade med detta...kanske hur det ser ut i "verkligheten" och kontrasten känns oskön...men som du säger, så flyter denna lek på som bäst för mig om det är känslor fria från "varifrån de ska komma" , tex att känna på ord och hur de känns i kroppen att uppleva: " fri, glad, energisk, glad, rolig, härlig, nyfiken, entusiastisk, lättsam" eller vad det nu kan vara...så gör jag nog ofta för att lyfta mig.

Det är ju faktiskt en klockren LoA-lag, att foka på det du vill ha mer av istället för det som ÄR, som du inte trivs med det. Tex om jag känner mig helt utan inspiration så kan jag ganska lätt lämna den känslan genom att börja tänka på hur det känns att vara inpirerad, haha. Låter  ju så enkelt o knasigtGalen, men det FUNKAR ju verkligen!  Som att man trampar upp en stig, och ju oftare jag gjort den känsloskala-klättringen, från oinspirerad till inspirerad, desto enklare går det. Som att man hittar små nycklar.

Jag tänker nu på sången i " A sound of music", där hon räknar upp kattungar o regnbågar o liljor,  alla sina favvosaker för att " glömma bort" att vara  rädd för åskan! Tummen upp LoA!

Anmäl
2015-05-14 22:22 #9 av: MissInAction

Oj såg inte alls inlägg #6 förut! Ligger i sängen nu med mobilen så får skriva imorgon istället! :) Kram!


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2015-05-15 07:48 #10 av: MissInAction

Ja, så... skriver innan jag går till jobbet så blir jag inte så distraherad.

Det är ett bra exempel, szirius.. med en specifik person Skrattarni vet att jag vobblar extremt mycket kring M!! Men vobblandet kommer bara när jag reagerar hans ord eller handlingar.. och när jag tänker på vad HAN tänker och tycker och känner.. och inte.. Det här är ju helt utanför mig och redan där har jag ju förklaringen, jag kan inte kontrollera det och det är inte min uppgift.

Men ja, det är faktiskt ett utmärkt exempel för det går hur bra som helst att göra det här med M som ämnet i mitt fall Stjärnor
Om jag ska beskriva precis hur jag gör.. det är precis så som Hicks pratar om i någon video som szirius delade härom dagen, som jag sett så många gånger.. hur Esther gör det här, fast hon brukar skriva..

If circumstances would change and M would be my husband (yes, jag går all in Skrattar) - och HÄR pirrar det till i kroppen - I'd feel.. like the happiest woman on the planet, I'd feel so happy, I'd feel blessed beyond words, I'd feel loved, I'd feel so grateful, I'd feel safe, I'd feel grounded, I'd feel confident, I'd feel taken care of, I'd feel beautiful, I'd feel calm, I'd feel like everything is right in the world, I'd feel soooo so happy, I'd feel.. blablablabla... bara spinner på! 
Jag tänker alltså inte på hur eller när eller något annat än "om förutsättningarna ändras.. om DENNA situation är den som råder.." hur skulle jag känna då? Dvs. vad är det för känslor jag tror att detta ska bringa mig? Det är ju de jag vill åt. Och det är precis de känslorna jag kan komma åt här och nu! Och känna. Och njuta av Kramas
Jag lovar och svär vid min kärlek för herr M Käratt det ÄR såhär lätt!

Det är som sagt medvetet hela tiden med en ny tanke (som framkallar en känsla), en ny tanke, en ny tanke.. så häftigt att ord och de tankar vi väljer har sådan makt att förändra hur vi känner! Hjärta

När det gällde Tallinn för ett år sen, så var jag mer målande i mina tankar och dagdrömmar. Det var mer affirmationer och dagdrömmar och att jag försatte mig i situationen. Mig själv på gatorna, i någon park och i något café. Kände in luften och dofterna, ljuden, språken... smakerna och energierna Kärdet går nog inte att förklara på något bra sätt men jag kände att jag var här.. som om jag visste hur det skulle kännas, om det make:ar sense? Jag hade ju ingen aaaaning om hur jag skulle komma hit (aktivitetsstöd) eller när, men jag visste att jag skulle det.. och den vetskapen var så stark och gav en sån trygghet och säkerhet. Jag tror att det är dit vi vill? Till att vi VET att något redan finns och att det är klart. Det är bara leveransen (vägen till oss) kvar och det är inte vårt jobb att fixa. Vårt jobb är ju att redan känna det, vara det, leva det. Då mår vi ju bra! Och vi matchar Kramas

Blev det något klarare? FörlägenFunderar

Haha nu har jag lyssnat på musikaler i bakgruden när jag skrivit.. tack tack! Skrattar


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2015-05-15 09:59 #11 av: MissInAction

En viktig sak kring det här är de känslorna som vi kommer åt genom att föreställa oss vissa tillstånd och använda ord och tankar - det som vi TROR att vi kommer känna när den här drömmen blir fysisk verklighet i våra liv....

I slutändan kanske det är något annat än det vi tror/tänker oss som matchar oss ännu bättre,  som kommer till oss... det spelar ju egentligen ingen roll för det är känslan vi fokuserar på och känslan vi vill åt.. det är den vi söker, inte objektet i sig. Så det behöver inte kännas bortkastat eller att man går bort sig.

Så även om jag föreställer mig mitt liv med en specifik person så är det känslorna jag känner som är i centrum, som innehar själva dragningskraften.. så det är ju dem som jag vill åt. Sen om det blir M eller en J eller en D eller något annat, det är en annan  sak - men känslan jag drar åt mig bör vara densammaCool


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2015-05-18 01:07 #12 av: SHIAWASE

Väldigt bra tråd! Tack MissI

Jag är nog också väldigt bra på att drömma iväg,, att fastna i känslan,,, Och  När du nämner om M,, just det att du hamnar i den underbara känslan om HUR det skulle kännas, men samtidigt att du inte är upphakad på att det måste vara just M, utan det kan vara vem som helst,,, Då är du ju fri från att vara fokuserad på personen, utan just känslan,,,,

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2015-05-18 10:43 #13 av: [Kathja]1

Det är intressant det där med känslor, jag har sedan en tid "hittat" en ny känsla som jag numer benämner "intethet". Den är inte upp, eller ner - den bara är. När jag var på kurs förra helgen fick den sig en tydlig förklaring - det är känslan av allt och inget i alltet. Själva kärnan i allt som är. En känsla av kärlek men helt utan förväntningar skulle det nog kunna beskrivas. Skrattar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2015-05-18 10:45 #14 av: SHIAWASE

Ja Kathja det är nog den känslan som bara ÄR, den känslan vi vill vara i,,,,,

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2015-05-18 10:52 #15 av: [Kathja]1

Vill och vill... SkämtarJag gillar att vara hög på livet Skrattarmen jag tror att detta är en viktig del i skapandet, i tillåtandet av kärleksflödet i våra liv. 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2015-05-24 16:50 #16 av: MissInAction

Lyssnade på lite estniska låtar i min favorit-playlist på Youtube och sen så "av misstag" så kom den här upp. Gillar den. Den är på temat Glad

Handlar om att hon vill attrahera en relation, och som vanligt så går ju allt det här att applicera på vilket ämne som helst ♥


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2015-05-24 17:53 #17 av: Otroulig

Åh tack Missi! 

Jag fick helt plötsligt en känsla av att jag är nog faktiskt i  tillåtelse "mode" YES!! 

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2015-05-24 20:13 #18 av: MissInAction

Partajar Otroulig!! Skrattar

Det är nog ganska enkelt att styra.. om man har mestadels positiva känslor kring ett ämne så tillåter man mer än om man går och trånar och är bitter eller bara ser frånvaron av det Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2015-05-28 07:59 #19 av: MissInAction

.... eller om det känns som att man glider in i HUR och NÄR  när man tänker på ett tillstånd som man önskar sig... så kan man vara helt allmän utan att tänka på något särskilt scenario. Bara tänka på vad det är vi vill uppnå på känsloplanet, hur vi vill må.

Jag vill känna mig... fri! Lugn! Glad! Stark! Trygg! Jag vill vara i tillit! Jag vill vara harmonisk! Jag vill känna mig älskad!

Känn in hur det känns Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2015-05-30 11:37 #20 av: linnease

Oooh. Mmm, superskön ^_^ Kramas

Anmäl
2015-06-09 12:51 #21 av: SuzanneV

Så härligt att återkomma till denna underbara tråd då och då HjärtaVarje gång jag läser sitter jag med ett brett leende på läpparna och känner mig lycklig!Skrattar Yeeah, den önskade känslan, såååå bra att påminna sig om och wow vilken vibb Kär 

Jag ÄR glad, jag ÄR harmonisk, jag ÄR fri, jag ÄR lycklig, jag ÄR i flow, jag ÄR bubblande nyförälskad, jag ÄR, kärleken ÄR, allt ÄR! 

Om omständigheterna förändrades och Hon var min fru skulle jag känna mig.....hel, hemma, lycklig, stark, trygg, avslappnad, harmonisk, älskad för den jag är....wohoooo KärHjärtaSkrattar

Tack igen Missi KramasHjärta Massor med kärlek till er alla! Stjärnor

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.