LoA och relationer

Byron Katie om sårbarhet

2014-12-27 14:09 #0 av: Otroulig

Jag halkade in på detta klipp och blev tagen av stämningen och alla fina människors reflektioner. Jag gillar ju Byron Katie och hennes " The work" som handlar om att skriva ned sina påståenden och sedan vrida och vända dom för att se vad det är för föreställningar man har i frågan. 

Just här handlar det om att vilja se sårbarhet hos sin partner och jag tyckte att det var så fint och så många kloka ord så jag ville dela med mig till er. 

Mycket kärlek och ödmjukhet Hjärta

I detta arbete precis som med LOA så handlar det ju hela tiden att utgå ifrån sig själv, att vi hela tiden bara kan ändra oss själva. 

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-12-27 14:48 #1 av: szirius

Underbar! Igenkänningsfaktor oxå. Det där första insåg jag när jag läste "the work"...om hur jag förut skyllde på min make för MIN känsla av att vi inte hade kontakt...när det var min TRO på att det var så, som stängde av MIN förmåga att connecta med honomFår idé! Det var en aha-upplevelse. Och vilken förändring det blev! När jag tog mitt ansvar, när jag tog hand om det själv. När jag är öppen finns han. Har alltid funnits. Det är alltid jag som är stängd när jag inte upplever kontakt. Så skänt att veta.

Haha, igenkänning på vad de skrattar åt också vid 4 min oxå ..." han inser inte att det finns ett stort svart håååål som förstör vår relation...och han vet inte ens om det! Han har inte ens upplevt det! Han går omkring o är lycklig o tycker allt är bra!" Och sen höra vad man själv sagtSkämtar.

Anmäl
2014-12-27 15:08 #2 av: Otroulig

Hjärta 

Hahaha ja, det är mycket igenkänning här med och jaha upplevelser. OCH vilka fina kloka män som var med ! Så härligt att få höra den "andra sidan"Skämtar

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-12-27 16:07 #3 av: szirius

huuu, kan ju ta till mig den där att " du kan säga vad som helstFörlägen" o eeeh, sen reagera NOT så kontrollerat likvälGalen....det var ett annat liv, tur man kan ändra sigLipar

Anmäl
2014-12-27 16:14 #4 av: Otroulig

Precis ett annat liv Partajar

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-12-27 17:22 #5 av: Älvan

Kan ni klistra in länken. Funkar inte via mobilen.

Anmäl
2014-12-27 18:57 #6 av: Otroulig

Älvan här kommer länken 

https://www.youtube.com/watch?v=KAhjBvxQ8fk

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-12-27 22:58 #7 av: Älvan

Szirius
Jag tänkte också på det där med svarta hålet. Men om hon upplever ett svart hål finns det väl ändå? Jag tyckte det första var bra om connection. Eller brist på den. Alltså hennes upplevda brist. Jag känner igen det där, men vaf gör man åt den känslan då?

Anmäl
2014-12-27 23:36 #8 av: [Kathja]1

Du fyller det svarta hålet med KÄRLEK Älvan. Vilket egentligen är att byta ut känslan av tomhet/brist mot kärlek. 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-12-28 00:05 #9 av: szirius

7, ja det finns ju där för HENNESkämtar, det är hennes upplevda svarta hål....men varför vill hon tvunget att partnern oxå ska se det, när det är något hon inte önskar och som förstör hennes upplevelse av gemenskapGalen? Allas våra upplevelser är subjektiva...så varför klamra sig fast vid en upplevelse som man inte vill ha, varför tro på den som sanning när man kan ifrågasätta den och faktiskt, ja faktiskt förändra den...det är ju det som är The work....att fråga "är det sant?"...vända på sitt dömande mot andra  o säga JAG är...identifiera hur man skulle känna om man inte trodde på tanken som plågar en...

Det kan ta sin lilla tid att rucka upp sina tankemönster till detta...att förstå ythe work....man får göra det fritt...att se skapandets magi...utan att anklaga när det blir lite knas...man får nya chanser varje sekund.

Det handlar alltid alltid om en själv. Upplever du en brist av connection så är det en projektion för bristen på kontakt med dig själv. Och det är inget dömande i det. Inget man ska slå på sig för. Utan bara uppmärksamma och snällt styra om skutan lite. Det går enklare oich enklare med övning. När bristkänslan tittar fram så bara " jaha men  hoppsan hejsan, nu har jag visst tappat kontakten med mig själv igen". Och så hittar man sina egna personliga vägar till att återfå kontakt, kanske  via meditation, en promenad, skriva dagbok, musik, en viss dikt, en viss tavla.

Det går inte att vara kärlek och inte möta kärlek...tror alla har den upplevelsen i sig, hur hela världen ler mot en när man är i frid med allt som sker.....o möter man snorkighet så behöver man inte agera på det, men bara vara uppmärksam på vad man funderat på, på sistone....vilken energi har man eldat? man kan helt enkelt se allt runt sig som information, neutral i sig, mer som vägvisare för vilka tankar man matat sig med mest...och om saker upprepar sig, så får man en ny chans att reagera annorlunda...toppenbra ju :)

Anmäl
2014-12-28 01:11 #10 av: MissInAction

Coolt! Jag har inte alls hört eller läst något av henne förut. Tack! Hjärta

Detta handlar ju verkligen om detta med förväntningar också! Att älska och leva förutsättningslöst och villkorslöst Kramas

Underbar video! Hjärta Så skön och varm stämning och insiktsfulla människor. Blir så rörd. 

Och! Så sant. Upplever man en disconnection så komer det ju från en själv Förskräcktoj så sant. Och oj vad jag önskar att jag insett det tidigare. Men det är en skön insikt att ta med sig!


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2014-12-28 11:24 #11 av: Älvan

Det jobbiga är att jag för länge sen i hjärnan och många gånger i själen både känner och vet att bandet inte går att bryta då allt hänger ihop. Problemet är i perioder KÄNNER jag inte det. Egot lurar mig. OCH jag går på det. Gång på gång... blä

Anmäl
2014-12-28 11:50 #12 av: [Kathja]1

Kanske ska du inte bryta utan transformera? Lägga fokus på att föreställa dig hur banden förändras istället för på att bryta dem. Som jag skrev innan, man fyller det svarta hålet med kärlek - man förändrar.

Skicka kärlek till hela situationen, till alla inblandade.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-12-28 12:15 #13 av: MissInAction

Tänkte på detta med separation och alltet och Universum. Transformation är nog vad allt kommer till ändå. Inget kan ju någonsin upphöra att existera Funderar det byter bara form energetiskt och/eller får en annan betydelse för oss.

På samma sätt så är ju det omtalade egot en del av oss och av alltet och vi kan även där välja hur vi vill förhålla oss till det. Jag kan inte hjälpa att tro att vi har det som ett hjälpmedel, en fördel. Precis som alla möten vi går igenom i livet. De hjälper oss på vår resa på ett eller annat sätt Hjärta


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.