Inspiration & Inspiratörer

Abe om smörgåsbord

2014-12-11 13:34 #0 av: szirius

Igår lyssnade jag på ett klipp med Abe som jag inte hittar nu, men som handlade om  smörgåsbord.

När vi går till en restaurang och där finns ett smörgåsbord av massa olika saker att välja på så står vi inte och äcklas av allt vi INTE tycker om. Typ " blööö vad äckligt det DÄR ser utFörskräckt, det där vill jag INTE äta..och det där tycker jag inte HELLER OMIllamående,,,,men yäääck, grisfötterKräks. vem har lagt hit grisfötter, jag tycker inte om grisfötter, JAG vill inte ha grisfötterArg!!"

Nä, istället bara sorterar vi bort de rätterna vi inte tycker om, vi hoppar enkelt över dem, ger dem ingen energi, söker vidare med blicken  och fokuserar på det vi VILL ätaKärTårtaStjärnor

På samma sätt kan vi hantera våra liv. Vi behöver inte uppröras över det som finns runt oss som vi inte önskat. Det FINNS där bara, precis som grisfötterna på ett julbord, men vi kan välja att inte fokusera på dem.  Om vi ständigt väljer att fylla oss med de "rätter" vi tycker om istället, sållar och sorterar det som finns runt oss, släpper det som inte faller oss i smaken, lätt och utan irritationBallong, så fylls vi av helt andra mer positiva känslor.

Jag tycker att det var en så himla bra symbolik! Våg

Anmäl
2014-12-11 14:34 #1 av: [Saz]

Åh ja precis. Skrattar

Samma sak som att göra en visionboard, alltså en önsketavla med bilder i ett collage med sådant som man önskar att man vill ha i sitt liv.

Med denna påminnelse ska jag ta och göra en ny visionboard för 2015. Tack för påminnelsen! Tummen upp

Anmäl
2014-12-11 14:46 #2 av: satsuke


Ja det var en väldigt bra liknelse!

#1 Visionboard - hur gör du? Nyfiken! Nörd

Anmäl
2014-12-11 19:57 #3 av: [Saz]

Klipper bilder i tidningar eller googlar på nätet och lägger ihop bilder i ett collage.
Tex jag önskar mig att 2015 ska bli ett kärleksfullt år med många resor, utmaningar, god hälsa och bra ekonomi. Att mina önskningar går i uppfyllelse.
Jag letar fram bilder tex på resmål dit jag vill åka, kärlek och lycka eller om det är något speciellt jag önskar mig som en ny skön säng el soffa osv så hittar jag en bild på det och lägger in i mitt collage.
Detta collage/ tavla sätter jag på ett ställe där jag kan titta på den varje dag och känna att varje sak sakta men säkert kommer in i mitt liv.

Anmäl
2014-12-11 20:35 #4 av: MissInAction

Exakt så!! Smörgåsbord är den bästa liknelsen Skrattar
Gillar att de ofta tar upp exempel om mat förresten. Som det här med att beställa på restaurang och så slappnar man av och väntar lugnt på att maten ska komma. Och hur man kan mjölka varje ögonblick av njutning när man äter också.. njuta med alla sinnen och på så många sätt man kan beskriva det man känner just då Skrattar

Hm vision boards alltså! Jag hade på sätt och vis det efter att jag kom hem från Tallinn i somras. Jag hade köpt flera Tallinn-vykort som jag satt upp på olika ställen i lägenheten. Två på kylskåpet tillsammans med två Estonia-magneter. Sedan ett kort på övre kanten på datorskärmen, som jag såg väldigt mycket Skämtaroch även ett kort på ena högtalaren som stod bredvid skärmen. Det här är också ett sätt som fyller samma funktion som en visionboard! Man fyller hemmet/arbetsplatsen etc. med det man tycker om och vill ha mer av i sitt liv. Och det bästa är att man kan ju börja njuta precis där och då!! Kär


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2014-12-11 21:45 #5 av: Otroulig

Ja Tummen upp  - så oerhört enkelt och bra beskrivning!

Jag läste någonstans att man kunde klistra upp bilder runt en spegel och sen skulle man titta på bilderna, titta in i spegeln och säga en affirmation..åhh det var en viss ordning - letade nu i Sanna Ehdins lilla bok "Finn din egen styrka" för jag tror att det var där jag läste om den (en mycket bra bok, liten men sprängfull med tips, råd och vetenskap) men hittade inte. Galen

Haha, Missi, jag kom på att mina senaste tavlor är ju natur och landskap, jag har en kossa på väggen och stubbar, stenar och plankor som inredning Gapskrattarklockrent ju!

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-12-11 22:06 #6 av: [Kathja]1

Jag har tejpat upp en massa bilder (bla bilder på vårt hus) på vår ena garderob, den står mitt emot vår säng så det första man ser när man vaknar är de bilderna. Har även som en liten tavla med bilder som hänger i sovrummet den med.

Som sagt en bra sak att starta dagen med att försvinna in i en stund på morgonen.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-12-11 22:07 #7 av: MissInAction

Oooh yes!! Natur och bondgård Skrattar nu är det väl bara planschen med den ståtlige bonden som fattas? Partajar


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2014-12-12 14:29 #8 av: satsuke


Tack för allt ni skrivit om visioboards Glad jag behöver nog göra en för företaget jag jobbar på, för det går trögt just nu Tyst!

Ja deras matliknelser har jag också tänkt på och de är så bra, alla kan relatera till mat.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.