LoA-generellt

Tänk som en hund

2014-10-02 11:06 #0 av: Otroulig

I morse fastnade min hund med ena benet i ett trapphus mellan väggen och trappan. Det hela var dramatiskt både för honom och för mig. Smärta panik osv. Men jag kunde till slut dra loss honom. Jag hade hög puls i en lång tid efteråt, jag var tvungen att samla mig innan jag satte mig i bilen och sen fortsatte jag att tänka på händelsen, vad som kunde hänt, hur jag kunnat göra annorlunda och jag kände hur "minnet" satte igång adrenalinet och rädslan. Så vände jag medvetet fokus och det lugnade ned sig. Så efter ett tag var jag där med tankarna igen och vips reagerade kroppen och känslorna. Återigen fick jag medvetet vända fokus. Så höll jag på nästan hela vägen till jobbet .
Sen kom behovet av att berätta för mina arbetskamrater vad som hänt. Då sätts ju känslan igång igen!

Jycken däremot, han ruskade på sig och sprang glatt uppför trapporna rätt in i en okänd lägenhet och hälsade lyckligt på de människor som var där.
Inte en tanke, inte ens en hälta efter det som hänt.

Varför gör vi så här?
Varför kan jag inte reagera som hunden - det vore sjutton så mycket lättare.
Ruska på sig och tralla vidare.
Det är ju hit vi vill komma egentligen - i alla fall är det just det här som jag arbetat med. Att släppa tankarna. I detta fall blev det så tydligt.

Bara för att vi har möjligheten att analysera så innebär det inte att det är det bästa för oss.

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-10-02 11:12 #1 av: Theleonora

Så sant ❤️
Samma sak med fåglar som bråkar, när de är klara skakar dom av sig det och sen är allt frid och fröjd. Vill också vara sån. Är mer sån nu än innan så jag är nöjd i detta nu!

Anmäl
2014-10-02 11:17 #2 av: [Kathja]1

Det bästa är att vi kan tänka som en hund! Se bara på små barn, inte ältar de saker som har hänt. Livet är för roligt,spännande och händelserikt för att de ska älta! Och det samma gäller oss. Du har lärt dig att älta, nu får du får du lära dig att älta inte.  Cool

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-10-02 11:20 #3 av: rore

Analyserandet är väldigt knepigt att bli av med. Det går ju på automatikFörskräcktEtt ständigt tränade, Hur länge då?? Kanske hela livet. Men när vi blir medvetna om hur vi trillar in i tänket:  Om inte,, bla bla,, 

Då blir det ju också så mycket enklare att ställa om. Konstatera och släppa,,,.

Men som sagt själv övar jag enträget på detta när jag kommer ihågBlinkar

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-10-02 12:05 #4 av: MissInAction

Precis, som barnen! Undrar vad det är som gör att det känns "lättare" att älta och repetera scenarion mentalt om och om igen... istället för att vända sig till att hitta det som får en att må bra - som ju ska vara naturligt för oss!? 

Djur är så smarta, det pratar ju Abraham ofta om också! De är i nuet. Det är väl det som är skillnaden... vi har förmågan att plocka fram minnen och leva oss in i dem.. eller skapa mentala bilder av vad vi vill ha, och njuta av dem. Så vi är ju otroligt välsignade med dessa egenskaper!! ♥ 


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2014-10-02 12:42 #5 av: [Kathja]1

Men känns det lättare eller har det med att göra att man är så van att agera så. Tankarna går i färdiga tankefåror.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-10-02 18:05 #6 av: MissInAction

Ja men precis, det är frågan! Fast med gamla uppkörda hjulspår så känns det ju lättare Skrattar
Vi får göra nya spår! Vi har ju verktygen Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2014-10-02 18:24 #7 av: Otroulig

SNACKA om att jag har uppkörda hjulspår! I och med detta så insåg jag att jag väldigt gärna vill berätta för andra om mitt lilla morgontrauma och när jag började tänka efter så är det alltid så att jag vill prata om eländiga saker som hänt Förskräckt. Trots allt jag lärt mig här. Ojojoj viken ögonöppnare. 

Fast lite normalt ändå kanske...ett sätt att bearbeta.  Jag tror t.om att jag bad högt till Gud där i trappan och hen hjälpte ju till Skämtar.

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-10-02 19:05 #8 av: MissInAction

Ja men så är det ju, de allra flesta av oss har behov av att prata om något som hänt, något mindre roligt bemötande eller mardrömmar och annat. Kanske är vi till och med medvetna om det här, och vi vet ju! - och ändå är det som att... men jag ska bara säga det här... TystGalen


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2014-10-02 19:17 #9 av: Otroulig

Men helt klart har jag lärt mig nåt av det här. För allvarligt talat - de jag berättar för - vilken vibb ger jag dom? Det är ju precis som om jag tror att om jag stjälper över min dåliga vibb till dom så blir min nego vibb mindre Funderar Faktiskt, så tror jag att jag tror lite så. Men total summan för alla blir ju negativ - för jag lassar över nego vibbar till någon annan.  

För visst är det ofta så också - att om jag berättar nåt ledsamt som hänt så svara den andra med något dom varit med om eller börjar fundera på hur dom skulle reagerat i samma situation. 

Det är ju helt vansinnigt att påverka andra så att även de tänker oönskade tankar. Jag har nog inte sett det så tydligt förut.

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-10-02 21:47 #10 av: SuzanneV

Vad intressant! Det där känns ju verkligen igen. Behovet av att berätta. Då återupplever man ju det negativa igen. Så himla onödigt. Gjorde det misstaget senast i går kväll och kom på mig själv mitt i samtalet, men då hade känslan redan fastnat. Och jag hade påverkat den andra. Svårt att låta bli, men bra att vara medveten om.

Suzanne - medarbetare för personligutveckling 

Arbetshälsocoach på Fram i Kraft - för jobbet och livet

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.