Inspiration & Inspiratörer

The secret kyrka?

2014-03-11 23:52 #0 av: KarlaH

Jag har tänkt på en sak. Finns det någon slags kyrka eller liknande, som baserar sig på "the secret" tänk? Skulle inte det vara toppen! Som en gudstjänst, fast predikan och allt handlar om universums krafter osv. Vet någon om det kanske finns något sånt här ställe? Eller någon grupp av människor man kan träffa som är inne på samma spår? :)

Anmäl
2014-03-12 07:32 #1 av: [Kathja]1

Visst hade det! Jag har flera gånger funderat på att grunda en egen. Vad jag vet finns det ingen församling med denna inriktningen, men Loa är kanske primärt inte en tro på Gud. Men en församling för en Gud lik den i Samtal med Gud eller ACIM hade ju innefattat detta med.

En ypperlig tanke iaf, och jag har inte släppt idén om att grunda en. :)

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-03-12 07:35 #2 av: rore

Ingen aning!

Måste erkänna att jag ryggar lite inför tankan på en kyrkliknande sammanslutning i Loa anda,,

Men det är förmodligen mina outforskade fördomar som ger sig till kännaLipar.

Hade samma känsla inför kyrkor och gudstjänster tidigare,,,,Oskyldig

Åandra sidan vad är det som säger att "man" inte kan starta upp en studiegrupp i ämnet själv? Funderar


 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-03-12 07:43 #3 av: SHIAWASE

Jag håller med rore,, ryggar inför bara ordet Kyrka,, det är ju för att man förknippar det med så mycket som inte har med det andliga att göra.

Studiegrupper och annat kan jag tänka mig att det finns massor av .

Att starta upp något större är en ide, men jag skulle undvika kalla det kyrka eller församling, eftersom det har en sådan negativ klang,,men det är ju jag detHjärta Kan ju finnas de som söker något och skulle hoppa på något sådant just därför att de benämns på det sättet.

Personligen känner jag motstånd mot när det ska bli en grupp, en samling ,, för ofta så blir det så att vi alla måste tycka lika (på ett ungefär) när man väl har anslutit sig till den gruppen,,

 

MEN, men det är ju också bara jag och mina tankar,,haha

 

I vilket fall som helst så välkomnar och omfamnar jag mångfaldenSol

 

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-03-12 07:53 #4 av: Håbe

Jag tror också att kyrka skulle vara ett mindre bra val. Då skulle nog osökt associationerna till sekter och liknande komma. Men samma tanke som en församling-en ställe att mötas och diskutera, som vi gör här-tycker jag låter som en alldeles underbarn idé.

Anmäl
2014-03-12 08:23 #5 av: ollivoll

Församlingställe skulle jag oxå kunna sträcka mig i tanken:) men bara om det inte blir som SHIAWASE säger att alla instinktivt till slut måste tycka likadant. Har tyvärr dåliga erfarenheter av sånt på olika diskutionsgrupper där någon eller några blir totalt uteslutna och utfrusna pga av att dom inte tycker exakt likadant som personen som startat sidan. Mycket tråkigt.

Anmäl
2014-03-12 08:29 #6 av: [Kathja]1

Nu är det iof en församling man startar och inte en ny kyrka, men jag fattar poängen. Fast jag tror inte alls att det skulle skrämma folk som tror, vad man väljer att kalla det är ju bara ett namn. Men som sagt en församling grundar sig vanligtvis på en tro på Gud så man skulle nog få utgå ifrån det. Men det skulle i min värld bli samma som vi har inne på Morgondagens tro iFokus. Så för mig inga konstigheter.

Annars kan man som ni säger starta en studiegrupp och det finns det nog ett gäng redan skulle jag tro.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-03-12 14:33 #7 av: szirius

Wow, intressant ju vad man förknippar med ord...och hur man kan sitta fast lite i gamla erfarenheter! Jag upplevde också direkt en känsla att kyrka = styrda åsikter  som ska passa i en box= antingen hör man TILL eller så är man UTANFÖR, om man tycker annorlundaTyst. Men som sagt, bara min egen personliga inskränkthet Oskyldigpga erfarenheter liknande det #5 skriver om.

  Men det vore ju självklart underbart med ett sånt samfund där det kan vara heeelt öppet och välkomnande oavsett!

Jag upplever ju ofta Abraham som en slags "predikan", att få supa in massa klokheter och bli påminda om allt vi redan vet och ÄR och kan vara!

Anmäl
2014-03-12 15:44 #8 av: linnease

Unity Church i USA/Kanada verkar köra på väldigt LoA-liknande teorier har jag för mig. Men där är ju kyrkor och kyrklighet vanligare än här med..

Anmäl
2014-03-12 15:46 #9 av: linnease

Från Wikipedia:

Five basic ideas that Unity sets forward as its main belief system are:[12]

  1. "God is the source and creator of all. There is no other enduring power. God is good and present everywhere."
  2. "We are spiritual beings, created in God’s image. The spirit of God lives within each person; therefore, all people are inherently good."
  3. "We create our life experiences through our way of thinking."
  4. "There is power in affirmative prayer, which we believe increases our connection to God."
  5. "Knowledge of these spiritual principles is not enough. We must live them."

Unity is devoted to demonstrating that the teachings of Jesus Christ can be lived every day. Unity's basic position is that the true "Church" is a "state of consciousness in mankind."[13] Unity teaches that each person is a unique expression of God, that each person is sacred, and each person is worthy. Unity emphasizes the creative power of thought in people's experience, and encourages taking personal responsibility to choose life-affirming thoughts, words and actions, holding that when people do this, they experience a more fulfilling and abundant life.[14][15]

Anmäl
2014-03-12 16:17 #10 av: SHIAWASE

Glad wow, verkligen linn!!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-03-12 16:28 #11 av: [Kathja]1

Det är super trist att det där inte finns här! Vi (jag!) får önska hjälp med att dra igång det där tror jag. :)

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-03-12 16:36 #12 av: [Kathja]1

Lite mer info om Unity Church... Och så deras hemsida. 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-03-12 16:43 #13 av: rore

Linn kan inte göra puss gubbar men sänder en kindpuss i din väg.

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-03-12 17:35 #14 av: linnease

Ooh, tack Rore FörlägenKramas

Ja visst är det cool! En sån kyrka skulle jag kunna tänka mig att gå till då och då, eller t.o.m driva! Även om jag också tycker orden/begreppen kyrka och religion och Gud är för luriga och kan få en att associera till allt möjligt annat som inte känns bra-

Mystiker, schaman, uppkopplad, upplyst, präst.. så många ord och olika vibbar.. Men finns ju nåt där bakom allihop som är så cool!


Anmäl
2014-03-12 20:56 #15 av: KarlaH

Kul att höra era åsikter :) Jag vet inte om jag syftade precis på just Kyrka-kyrka eller hur man ska säga. Mera som ett ställe där alla Loa människor kan träffas och prata osv, kanske sjunga en affirmationssång tom haha? :)

Anmäl
2014-03-12 21:26 #16 av: [Kathja]1

Nu var vi där igen Linn, att vi ska starta kyrka. ;)

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-03-12 23:00 #17 av: Lannelia

Fristad skulle man enkelt kunna kalla det:D en fristad där alla är välkomna:)! Tycker de är en härlig tanke att man skulle bygga o sätta upp en fristad nånstans:P haha men den där unity church grejen lät ju bra! Förutom att de heter church;) tycker de kunde vara dags för nåt nytt ord att sätta på det:)
Det låter ju som de är nåt sånt du menar karlah!:) typ unity-grejen:) en sån sak vore ju awesome!!! :)

Anmäl
2014-03-13 19:32 #18 av: delfinen1

Vilken bra ide. FInns det någon grupp med loa människor som träffas ??? :D e intresserad.

Anmäl
2014-03-13 19:41 #19 av: [Kathja]1

Det borde det ju göra, i alla fall i de större städerna. Här ute på landet är det dock dåligt med det. Ledsen Jag bor i Hallands inland. 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.