Inspiration & Inspiratörer

Hur bambun växer

2013-03-28 11:13 #0 av: szirius

Jag har precis läst ut Paulo Coehlos senaste bok. Där finns ett parti som handlar om hur bambun växer. Den skjuter upp en liten liten planta som sen är så liten i fem år. Fem år och inget ser ut att hända! Men under jorden bygger den ett enormt rotnätverk. Och sen PANG när rötterna är starka så skjuter bambun upp, flera meter på kort tid. Aaaah vackra skapelse!

Jag känner att jag är en bambu. Jag bygger rötter just nuCool

Anmäl
2013-03-28 11:30 #1 av: Håbe

Jaa! En bambu. Det är det jag är! Det är därför det tar lite tid innan det händer så mycket. Men snart så BombStjärnor

Anmäl
2013-03-28 12:35 #2 av: Otroulig

Haha, vi är ett helt gäng bambusar härinne, 5 år, hehe då är bara nåt år kvar då!!

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-03-28 12:52 #3 av: MissInAction

Paulo Coelho Hjärta


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-03-28 12:58 #4 av: SHIAWASE

Namen!!! Mitt inlagg forsvann!!! Jag som skrev nagot sa bra,, tyckte jag,, Funderar Skrev alldeles efter Habe:) Har ju glomt bort vad jag skrev nu da,, men de var nagot om det harliga med rotterna, och att vi inte ska forvilla oss bara for att vi inte SER nagot,,Vi borde ju ha tranat upp vara sinnen att kanna, och ha tillit till det som vaxer , aven fast vi inte ser det,, nagot sadant fast mycket battre:)))))

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2013-03-28 14:20 #5 av: [Evigheten]

Ännu en underbar tråd! Glad

Det känns inombords nu att det Är Det som är det rätta att göra. Känna tillit till fröet eller att bamburötterna växer. 


Strålande tillit Sol


Anmäl
2013-03-28 15:29 #6 av: linnease

Jaaa, jag med!! HjärtaHjärtaKramas

Anmäl
2013-03-28 16:38 #7 av: rore

Åhhh, Bara  HjärtaCoehlos.

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2013-03-28 18:55 #8 av: crinalina

Åhh jaaa! Och jag känner det ibland väldigt starkt. Just nu är min tid att bida min tid. Jag ska vara här och nu och njuta och låta saker vara som de är. Tids nog är det dags att växa igen. Glad

Anmäl
2013-03-28 19:29 #9 av: crinalina

När jag läste Shias inlägg om fröet, och hur man ska låta det växa i lugn och ro, i morse så satte en process igång i mig. Och nu när jag läste det här så fortsatte den processen. 

Jag vet ju allt detta sedan innan, men ibland så trillar det liksom till lite extra. I mitt fall så gäller det olika delar av mitt liv. Tex att komma i form. Att komma till det här inspirerade stället, och känslan, som jag är i nu har tagit sin tid. Den började medvetet för två år sedan när jag började ändra och prova min kost fram och tillbaka, och har sedan stegvis gått framåt. I mitten på februari sa jag till min kvinnliga chef (är ett gift par som är mina chefer) att jag har ett delmål till min födelsedag (för två veckor sedan) men jag vet inte vad det är än. Hon tittade på mig som om jag var knäpp. Men jag kände det så starkt att det fanns ett delmål som jag kommer att nå tills min födelsedag, och jag kände att det hade ingenting med vikt eller så att göra. Jag lät det vara så, tänkte att det kommer när det kommer. Och så två dagar före min födelsedag så kom det. Jag kände att jag landat i min kost och i min kropp, och även i min vilja att medvetet förändra min kropp. Det kändes lugnt och skönt helt enkelt. Jag kände att jag är där jag ska vara med maten och med mina Zumbapass. Jag visste också att det kommer mer, men funderade inte mer på det. Och så helt plötsligt då i måndags morse så vaknade och bara visste hur jag ska nå mitt mål. Det skulle ske genom en 10-veckors utmaning. Och det känns ända in i hjärteroten att det är MIN väg att gå. För två år sedan så sådde jag fröet, och sedan dess har det knakat och vuxit sig starkt i rötterna och har nu börjat skjuta i höjden. 

Nu när jag tänker på det här så förstår jag också att det är så det är med mitt skrivande. Jag har sått ett medvetet frö, och det har skjutit upp några sticklingar men rötterna är inte tillräckligt starka och mogna än. Så tills de blir det så får det bero. Jag behöver ju inte fundera och oroa mig (jag tvivlar rätt så ofta på om jag vill skriva, om jag skriva, om det är rätt att jag ska skriva osv osv, men vet att det handlar om blockeringar och hinder som jag och andra har satt upp för mig). Jag har ju en ärlig och innerlig önskan att skriva. Det är ju bara att kolla på mina kommentarer här inne. Det är ju alltid sååååå långa, för att jag inte kan sluta skriva utan det bara rinner på när jag väl börjar. Haha Det får ni stå ut med! Cool

Anmäl
2013-06-29 22:54 #10 av: [Kathja]1

Var precis vad jag behövde läsa idag! Har en inre rastlöshet i kväll som inte går av för hackor. Älskligen är trist, jag är trist, livet är bläk och jag vill att det händer något NUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU!!!

Skiter i att ANDAS och skiter i att allt har sin tid. Vaddå allt har sin tid?!?! Tid är ju inget så allt är NU, och då vill jag ha mitt ROLIGA, INPIRERANDE, ASA-RIKA, ASA-SNYGGA NU!

Jag är en bambu, jag är en bambu, jag är en bambu, jag är en bambu.Yrar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-06-29 23:41 #11 av: linnease

haha.. :) <3

Anmäl
2013-06-30 07:48 #12 av: [Kathja]1

Kär

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-06-30 09:54 #13 av: Håbe

Hjärta Jag vet att jag sagt det förut, men det är något så härligt befriande med att ni som alltid är så kloka och förståndiga tappa greppet ibland. Det gör att det inte känns fullt så omöjligt att komma dit där ni är.

Kram på dig Kramas

Anmäl
2013-06-30 09:59 #14 av: SHIAWASE

haha!! Habe,, Vi ( om nu jag ar inkluderad,,hihi) tappar greppet titt som tatt,, MEN Det finns en vetskap djupt inne att ALLT AR SOM DET SKA VARA< och ALLT AR BRA!!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2013-06-30 10:27 #15 av: [Kathja]1

Ha ha, det ni ser är det jag är. Cool Oooohhhiiiooo!!! Take it or leave it baby. Kär

Men visst är det som Shia säger, den naturliga nivån är såååå mycket högre nu än förr. Och vetskapen om att livet alltid strävar efter BALANS gör ju att man alltid vet att altl är som det ÄR. Bara att andas... Och flyta med... Skämtar


 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-06-30 10:45 #16 av: Håbe

Ja ni  (du var inräknad Shia) är helt klart på banan igen mycket snabbare än vad tex jag är. Men ibland när det känns så där som du skrev Kathja så undrar man ju "hur tusan göööör ni?" Då känns det lite skönt att inte ni heller har total balans precis hela tiden Skrattar.

 

Det är lite samma som när kollegan, värsta bullmamman, sån där som verkligen är "supermamman" berättar om värsta jättekonflikten med sina barn och hur hon själv blir galen och börjar skrika och kastar saker. Då känner man lite "Det är inte mig och mina ungar det är fel på. Det är så här det är att vara förälder ibland helt enkelt"

Anmäl
2013-06-30 10:54 #17 av: [Kathja]1

Tror inte att vi gör så mycket faktiskt, är det som är grejen. Att inte hänga upp sig, att glida med. När man har en bajs-dag så är det bara att tillåta sig själv att ha det och göra det som känns bäst just för stunden (som alltid!). Vara arg, tjura, sova, kolla film, äta... Eller vad det nu kan vara. Men viktigast är nog att tillåta sig själv att var off. Har man grundtryggheten i att allt alltid ordnar sig, att allt bara är och att det är i balans så går det över ganska fort faktiskt. Skrattar

Och det är aldrig fel på någon, ever. Allt är som det ska vara, ibland behöver vi bara "tappa det" lite. Djävlas 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-07-04 18:19 #18 av: szirius

#10 haha, härliga Kathja!Kramas Förstår dig precis, det är nån slags känsla av stagnation som kan glimma till då och då - som är helt åt fanders, för det händer ju egentligen så himla mkt hela tiden och vi förändras och utvecklas så det står härliga tillHjärta

Men det är ju så enkelt egentligen! AH säger : om det inte finns i ditt liv ännu, så är du inte redo för det ännu. Hur mkt man än tror det. Det hjälper iaf mig att tänka så. Universum gör inga fel, jag får mer tid att slipa på grejer, göra mig redo, vara i nuet ännu mer, hitta min egen fun factor. Allt är gåvor, även tiden vi får då vi själv kanske anser att det går långsamt... Oskyldig


vi bygger rötter, vi bygger rötter, vi bygger rötterSkämtar

Anmäl
2013-07-04 18:33 #19 av: [Kathja]1

Men det är bra det också! Jag gick ju ifrån det där till ACTION med besked. Allt har sin tid. SkrattarOch visst är det så, ALLT kommer när man är redo, för som sagt allt har sin tid. Vi behöver ju alltid tid att förbereda oss så att vi kan hantera det som komma skall.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-07-04 22:15 #20 av: Torahzen

Jag sällar mig till bambu-skogen Sol

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2013-10-10 12:51 #21 av: szirius

Puttar upp denna då jag tycker det hör ihop med " allt har sin tid"Stjärnor

Anmäl
2013-10-10 14:20 #22 av: Theleonora

Bra putt! Haha telefonen ville skriva pitt :)

Lyssnade på mooji igår där han pratade om rädsla och i det klippet nämner han lotusblomman. Hur den blommar och kommer upp ur gyttjan.

Anmäl
2013-10-10 14:23 #23 av: szirius

#22 samlar på lotusblommorSkämtar

Anmäl
2013-10-10 21:07 #24 av: Otroulig

Tack för putten, älskar den här liknelsen Hjärta

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.