Manifesteringar

Global meditation

2012-12-21 13:59 #0 av: retep

Kl. 19.00 kommer sannolikt 100 000 tals runt om på Jorden att sätta sig i stillhet och meditation.
Allt för att bidra till att höja det kollektiva medvetandet och föra oss in i den nya tiden.
Var med du också!

_Peter

Mayafolket har nu fler än 8000 TM-meditatörer och genomför ikväll en global gruppmeditation på deras mest heliga plats – Mont Alban. Försök även Du att meditera på samma tid: kl 19.00 på fredag 21 december

Ett projekt som fått namnet “Latin America 8000 Project” arbetas på nere i södra Mexico, som är det område där Mayakulturen låg och där befolkningen är nutida ättlingar till denna kultur. Den historia de är en del av lever starkt i deras traditioner. Som väl ”alla” vid det här laget väl känner till går nu en epok i Mayakalenderns tideräkning till sin slutpunkt och det sker just på fredag den 21/12 2012. Denna tideräkning som nu går mot sitt slut hade sitt startdatum drygt 3000 år före Kristus. Så det är väldigt speciellt för dagens befolkning där, där betydelsen av detta kalenderskifte lever starkt.

Man går nu över i en ny tideräkning med helt nya förtecken. Man ser det så att man nu lämnar ett ego-baserat tidevarv bakom sig och går in i en ny epok som är medvetandebaserad d.v.s. helhetsmässigt orienterad. Detta kommer man att fira och det som ger drivkraften till firandet kommer från flera håll. Dels slutar skolorna för terminen alltid den 20 dec, m.a.o. dagen före midvintersolståndet och man firar detta som en årlig tradition genom en Vinterfestival, som väl motsvarar vårt julfirande kan jag tänka. I år förstärks detta firande påtagligt som sagt av skiftet mellan att den gamla tidsåldern ”dör ut” och den nya startar.

Intressant nog har Transcendental Meditation (TM) fått en mycket speciell roll i det här sammanhanget! Skolmyndigheterna, har sedan en tid tillbaks introducerat TM på deras skolor så att man på ett 80-tal skolor idag utövar TM 10-12 min när klasserna samlas på morgnarna och mediterar på motsvarande sätt vid skoldagens slut. Det är den enda förändringen!!! - i övrigt genomför de skoldagen som vanligt. Det här grundar sig på erfarenheten att när man introducerat TM på detta vis förändras skolsituationen mycket radikalt! Dels den sociala samvaron (stress och våldstendenser försvinner mycket snabbt, ungefär som när man vänder på en hand) och skolprestationerna skjuter fart på ett mycket radikalt sätt.

När Transcendental Meditation nu introducerats på skola efter skola och man konstaterat samma effekter har allt fler skolmyndigheter bestämt sig för att introducera TM i stor skala. (I sydamerika är det mer än 100.000 elever som använder TM i skolan idag! Det är en utveckling som skett på några få år).

En enkel och billig insats med stor påverkan i konstruktiv riktning i alla avseenden. Då TM inte kolliderar med någon trosuppfattning överhuvudtaget så har man här hittat ett ”gyllene verktyg”, att nå de mål som skolan strävar efter! På 54 av de 8o skolorna där TM introducerats har man också lärt sig tilläggsprogrammet till TM, d.v.s. TM-Sidhiprogrammet. I det här befolkningsområdet i södra Mexico, och Guatemala med Mayakulturen som historisk bakgrund, har nu ca 9000 elever lärt sig TM-sidhi programmet, förutom då alla i övrigt som använder TM helt enkelt.

Åter till fredagen den 21 dec

Hela samhället med skolledare, ”the elders”, föräldrar, lärare och elever arbetar nu med stort engagemang på att samlas så många som bara är möjligt, visionen är 8000 - på deras mest heliga plats – Mont Alban - och meditera tillsammans 21 dec kl 12.00, deras tid, och som hos oss alltså är kl 19.00.

Jag vet att det är ett mycket stort intresse bland TM-meditatörer runt om i världen att haka på detta “Latin America 8000 Project” och att man kan räkna med att var och en som deltar är med och bidrar till en massiv effekt på hela världsutvecklingen. Så är tanken bakom detta projekt! Och intressant nog är det alltså ättlingarna till Mayafolket som tar detta initiativ - som de brinner för – för att den ”döende ego-baserade” tidsålder som nu alltså enligt deras tideräkning nu tar slut snabbt ska ”vältra över i” en medventadebaserad, helhetsinriktad tidsålder. Det hela är mycket spännande!

Anmäl
2012-12-21 14:45 #1 av: SHIAWASE

Intressant peter! Kl. ar 3 pa morgonen har,:)

Intressant ocksa med medition pa skolorna,, forstar verkligen att det gor en forandring,,, sadant borde inforas pa skolor runtom i varlden!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-12-21 16:02 #2 av: [Happyfeature]

Jag ska definitvit vara med på denna meditation  Glad

Anmäl
2012-12-21 19:46 #3 av: szirius

#1 De har försökt på vissa skolor i Sverige men fick sluta pga klagomål från FÖRÄLDRAR som menade att det var flummigt/sekteristiskt/ religiöst ja, allt vad de kom på....icke i linje med skollagen typObestämd. Men nu är det nya tiderFlört, det kommer nog att komma snartGlad

Anmäl
2012-12-21 20:13 #4 av: MissInAction

Ja väldigt trevligt att höra att detta görs i skolor. Kan bara önska att vi har detta i Sverige SNART! 

Jag beslutade mig för att inte delta i den här meditationen kl 19. Men har varit i sköna känslor till och från hela dagen då jag har rest. Och behövde landa lite med laptopen nu ikväll, känner jag. Kommer nog att ta en stund innan jag somnar också, och hoppas att det väger in lite Flört


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2012-12-21 20:42 #5 av: Otroulig

Jag skulle oxå vilja gå i skola där och få lära mej.
Jag har en litet motstånd mot just förkortningen TM.
Den är helt personlig och det är möjligt att det är nåt jag själv ska jobba med.
Min förknippning med förkortningen TM är att
det är en bra meditations form, gör människor lyckliga och harmoniska, det ingår i utbildning på skolor i andra länder. Men det kostar väldigt mycket pengar att ta en kurs, i alla fall i Sverige.
Just att det kostar rätt mycket pengar gör att jag blir skeptisk, inte till själva utövandet, utan till själva organisationen runt ikring.
Detta är inget påhopp Peter utan bara mina ärliga känslor. Du får gärna förklara, för som vanligt är det säkert okunskap i mitt motstånd= fördom :)

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2012-12-21 21:11 #6 av: [Kathja]1

Inget för mig-har inte kunnat meditera på hela veckan, blir helt upp och ner varje gång. Men det ger sig väl. Obestämd

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-12-21 21:18 #7 av: retep

#5 Otroulig!

Kathja-R frågade om detta i tråden Inspiration och så här svarade jag då

TM är den ursprungliga tekniken och en stor del av kostnaden som rörelsen tar ut subventionerar kraftigt kostnaden och i många fall helt betalar för personer i fattiga länder.
Själva initieringen varar ca: 30 min. och totalt med introduktion och uppföljning dag två, varar kursen ca: 4-5 timmar, med ev. en uppföljningar för gruppen 1 v. senare för att få fördjupad förståelse.

Därefter är man fullärd i tekniken och mediterar sedan på egen hand eller tillsammans med andra. Med fri support och ev. checkning av tekniken resten av livet.
Meditationstekniken är komplett som den är från första meditationen vilket betyder att man inte blir bättre på att meditera, bara att man som person utvecklas genom regelbundenhet.

TM rörelsen har tagit på sig uppgiften att sprida denna meditationsteknik till hela världen, alla länder, samhällen och varje individ.

Source-meditation är sprungen ur samma teknik och leds av en utbrytargrupp f.d. TM lärare. De lär ut i Stockholms omr. till en lägre kostnad.

Man kan tycka att det är som att köpa grisen i säcken, för dyra pengar!
Men jag har aldrig hört någon säga annat än att det var värt varenda krona, att det egentligen inte kan värderas i pengar.

En egen synpunkt angående kostnaden är att det markerar värdet av en seriös meditations teknik.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.