OT - Off Topic

Tänkvärd dikt

2012-11-04 08:07 #0 av: [Kathja]1

Denna dikten fick jag idag i Nyhetsbrevet från Kay Pollak - tycker att den var tänkvärd och vill därför dela den med er.

_______________________________

OM JAG FICK LEVA LIVET EN GÅNG TILL

Om jag fick leva ett liv till då skulle jag göra fler misstag nästa gång. Jag skulle koppla av mera och vara mjukare. Jag skulle vara mer galen än jag varit på den här resan. Det är få saker jag skulle ta på allvar längre.

Jag skulle ta fler chanser, bestiga fler berg, korsa fler floder och simma i fler sjöar. Jag skulle äta mera glass och färre bönor. Jag kommer kanske att ha fler verkliga bekymmer men jag skulle ha färre inbillade.

Ni förstår … jag är sådan där människa som lever försiktigt och sunt timme efter timme, dag efter dag. Oh, visst har jag haft mina fina stunder, och om jag fick göra om det skulle jag försöka att bara ha stunder. En stund efter en annan Istället för att leva så många år i förväg.

Jag har varit en sådan där person som aldrig går någonstans utan termometer, varmvattenflaska, regnkappa och fallskärm. Om jag fick leva en gång till skulle jag packa mindre i väskan.

Om jag fick leva mitt liv en gång till skulle jag börja gå barfota tidigare om vårarna och fortsätta med det längre in på höstarna. Jag skulle dansa mera och åka mera karusell och fånga fler snöflingor och plocka flera tusenskönor.

Om jag kunde leva om mitt liv! Men du förstår, det kan jag inte.

(Dikten skriven av Nadine Stair Louiseville, Kentucky. En 85 årig kvinna som låg för döden.)

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-11-04 09:25 #1 av: SHIAWASE

Läste den på fb ett par dagar sedan, tänkte lägga upp den här men glömde bort det:)tack❤

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-11-04 09:40 #2 av: [Kathja]1

At your service. Det är ju så det är. Man måste inte själv fixa saker, det räcker att tänka att man ska, hi hi. Flört

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-11-04 12:58 #3 av: crinalina

Mycket bra och insiktsfullt. Sluta vara försiktig och lita på att allt blir som det ska vara i slutänden. Ha roligt och njut av allt världen har att erbjuda. Skrattande

Anmäl
2012-11-04 15:08 #4 av: szirius

Jag hade nyss ett samtal om detta med svärmor. Hon sa att hon ångrar vad hon INTE gjort, inte sånt hon gjort. Samtalet handlade för mig om att våga bli gravid igen, jag är väldigt rädd. Men jag vet att om jag inte vågar,trots drömmen om fler barn, så kommer det vara något jag kommer ångra djupt...fast det är lätt att vara klok i tanken, i känslorna snurrar det många " tänk om"...som just tillhör "inbillade bekymmer" FlörtOskyldig

 

 

Anmäl
2012-11-04 16:55 #5 av: [Kathja]1

Är väl inte så underligt om du är rädd nu. Var sak har sin tid vännen, och nu är tiden för läkning och helande. Kyss

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-11-04 17:17 #6 av: [Evigheten]

Szirius jag har hört att när man tappat ett barn kan det vara bättre att inte vänta för länge med att försöka igen. Och sannolikheten att samma sak händer två gånger på rad är väldigt liten. Men det viktigaste är att du gör det som känns rätt för dig. Vill du vänta och läka, gör det. Vill du bli gravid igen, gör det.

Men huvudsaken är att du gör det du innerst inne vill Glad

kram på dig!

 

 

 

Anmäl
2012-11-04 17:42 #7 av: szirius

# 6 Det finns extremt många olika råd här. Vissa drabbade råder att vänta, då de själva blev gravida fort igen grät sig igenom graviditeten och inte kunde glädjas åt det nya barnet för att de fortfarande var så inkapslad i sin sorg. Och det där med sannlikhetstänkande funkar definitivt inte för mig i detta fallTyst, min son dog nästan, två missfall och nu gick allt, efter 5 års försök, ÄNTLIGEN så bra....käftsmäll på det. En terapeut med sorgebearbetning som expertis sa bestämt minst ett år för själen att samla ihop sig. Jag behöver hur som helst vänta 6 mån pga kejsarsnittet. Jag lyssnar inåt och litar på att jag känner när jag är redo.Kram tillbaks!

Anmäl
2012-11-04 17:48 #8 av: [Kathja]1

Du är så vis vännen så jag är helt övertygad om att du hittar din väg. Kyss

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.