LoA-generellt

David Icke - Law of attraction

2012-07-31 08:51 #0 av: stillness

En enastående människa David Icke förklarar här sin syn på Law of attraction

Anmäl
2012-07-31 13:23 #1 av: stillness

Video : 2

Anmäl
2012-08-01 09:18 #2 av: stillness

Så väldigt intressant

:)

Anmäl
2012-08-03 16:40 #3 av: stillness

Icke is the man

:)

Anmäl
2012-08-05 13:38 #4 av: stillness

Vad tycker ni om dessa videos ?

jag tycker de är så bra :)

Anmäl
2012-08-13 13:27 #5 av: stillness

Hur vi förändrar vår verklighet med David Icke

otroligt intressant Glad

 

skriv era tankar etc

 

Anmäl
2012-08-31 14:05 #6 av: stillness

Love is the only truth everything else is illusion

Anmäl
2012-09-01 19:15 #7 av: [Evigheten]

Nu har det här inlägget inget med videoklippen att göra men när du nämde illusion så kom jag tänka på magmuns inlägg:

Tror personligen att detta med att "släppa taget" om sina önskningar handlar om att man måste inse att allting som till synes finns i vårt "digitala jordliv", eller vår 3d-upplevelse av jorden enbart existerar i samband med vår hjärna och vårt medvetande, eftersom världen inte finns som en fysisk form. Den fysiska formen av världen uppstår först då våra hjärnor avkodar tingens olika energier till att bli vad vi därmed upplever som fasta föremål eller händelser.

Dessa ting som vår hjärna avkodar till fysiska former är skapade av vårt medvetande och skulle aldrig existera om vi själva inte medvetandegjort dem. Man skulle alltså kunna påstå att våra liv här på jorden enbart består av ett medvetande som skapar och upplever vår värld och en hjärna som får världen att ta fysisk form.

Om man tror på detta resonemang inser man även att ingenting kan existera i denna värld utan ett medvetande som upplever tingen eller händelserna. I nästa tanke kan man även inse att allting som någonsin funnits och någonsin kommer finnas helt och hållet är skapade av oss själva.

Detta innebär att allting som vi upplever kommer inifrån vårt eget medvetande. Stolen jag sitter i är en stol enbart för att min hjärna avkodar stolens energier till att bli just en stol. Stolen som sådan skulle upphöra att existera så snart det saknas ett medvetande som kan uppleva den. På samma sätt är det med trädet som faller i en tom skog. Finns det ingen där att uppleva dunset i marken finns det heller ingen duns, eftersom ingenting existerar utan ett observerande medvetande. Man måste alltså förstå att allting som existerar eller någonsin kommer existera är skapat av ett observerande medvetande.

Börjar vi tvivla på att en önskan ska gå i uppfyllelse är detta detsamma som att ta skapandeprocessen ifrån oss själva och istället börja hävda att saker och ting skapas utanför vårat medvetande. Man måste förstå att man redan har allting man någonsin kan önska sig eftersom allting som existerar är skapat (medvetandegjort) av oss själva. Man kan inte lida brist på något om man inser att allting som existerar och som någonsin kommer att existera uppstår innifrån och inte utifrån. Eftersom vårt medvetande är oändligt finns därmed inga begränsningar inför vad som faktiskt kan manifestaras och observeras. Vi har alltså redan allting som någonsin kommer existera!

Anmäl
2012-09-03 22:03 #8 av: stillness

Tack evigheten,  detta kom väldigt lägligt måste jag säga :)

ALPHA OCH OMEGA vi är allt och inget.

 

 

Har du läst David Icke sedan tidigare?

Anmäl
2012-09-05 11:27 #9 av: [Evigheten]

Vassego Glad

Jag har sett nåt klipp men jag har inte riktigt fastnat för hans sätt att beskriva...men det är ju bra han är bra för dig!

 

 

Anmäl
2012-09-06 09:46 #10 av: Internettan

#7:

Jag får inte ihop det du säger. Har du lust att förtydliga t ex följande meninga?

Stolen jag sitter i är en stol enbart för att min hjärna avkodar stolens energier till att bli just en stol. Stolen som sådan skulle upphöra att existera så snart det saknas ett medvetande som kan uppleva den. På samma sätt är det med trädet som faller i en tom skog. Finns det ingen där att uppleva dunset i marken finns det heller ingen duns, eftersom ingenting existerar utan ett observerande medvetande.

Vad är det för energier som stolen har och som gör att jag kan avkoda dem till att bli just en stol? De där energierna - det låter som att de faktiskt finns. (Utanför mig.) Hur menar du då att stolen upphör att existera om mitt medvetande inte är där för att uppfatta/tolka? Du menar att den upphör att existera som ett fysiskt fenomen men fortfarande finns som en energi? Eller menar du att hela stolen inklusive dess energier upphör att existera?

Det där med trädet blir också konstigt. Även om det inte finns ett öra som kan uppfatta och tolka vibrationerna från det fallande trädet till ljud, så uppstår det ju ändå vibrationer från fallet. På vilket sätt existerar de inte? Som ljud kanske de inte existerar men ändå som vibrationer?

Så vad är egentligen poängen med det du säger?

Och vem skapar alla dessa energier som ännu inte manifesterats till fysiska föremål? Om jag bygger en stol så bygger ju jag den från ett fysiskt manifesterat material. När blev stolen bara en energi som vi kan tolka till att bli fysiskt?

Det är ju inte så att vi tänker oss en stol - och så bildas det stolsenergier - och sen tolkar människor den som ett fast föremål, en stol. Vem går till väga på det sättet?

Om jag åker till urskogen och hittar en plats som ingen människa varit på (om inte annat så på stenåldern måste det ha funnits obeträdd mark) - hur ska jag kunna veta att jag ska tolka olika energier till att bli insekter, buskar eller träd? Och vem skapade dessa energier? Inte kan det ju vara jag om jag inte ens vet vad som finns i en urskog.

Om det nu är så att världen finns men som icke-fysiska energier - vad är det för skillnad på den världssynen och på den de flesta har nu? Eller menar du att vi kan välja att inte se och tolka en stols energier till en stol utan bara välja bort den och gå rakt igenom? Och då finns den inte längre? Och vi kan också välja bort allt sånt vi inte vill ha i livet om vi bara klarar av att inte fokusera på det? Vad är det annars för poäng med det du skriver? Om vi ändå inte kan välja bort att uppleva föremål som fysiska - då är de ju precis så statiska och solida som de flesta tror.

Hur bevisar du då att du har rätt?

 

 

Anmäl
2012-09-06 13:20 #11 av: [Evigheten]

#10 Nu är det inte jag som har skrivit det här, utan det är magmun...så om du vill ha en riktig bra förklaring är det honom du ska kontakta =) hittade det intressanta inlägget i den här tråden

http://lawofattraction.ifokus.se/discussions/4d8cff80c5c6a76f7c0002b4-slappa-onskan

Men jag vet att allt är energi, även stolen du sitter på även fast den känns fast som materia, så är det bara en fastare form av energi. För hur skulle annars olika vågor från mobilnät nå oss om vi sitter inomhus med stängd dörr och fönster? jo för väggarna är bara energi. Glad

 

 

 

 

 

 

 

Anmäl
2012-09-06 20:04 #12 av: crinalina

Det är numera, vad jag förstår, vetenskapligt bevisat att materia är energier och energier kan omvandlas till materia.

Stolen är alltså både energi och materia, inte bara det ena. Precis som vi är både energier och materia.

Evigheten, vissa väggar når inte mobilvågor och dylikt igenom, trots att de också är energi.

Det är ju så att vissa energier är på en frekvens, medan en annan är på en annan frekvens, och så vidare. Olika energier har olika frekvenser, olika materia har olika frekvenser.

Det finns de som anser att vi alla är bara fantasier i vår egen lilla värld, och så kanske det är, men personligen så finner jag det synsättet vara sorgset och lite skrämmande. Jag har andra människor i min värld, dessa har jag absolut manifesterat så de kommit till mig, men jag har inte skapat dem. De existerar även i deras egna värld och i andras värld. Jag existerar i andras värld.

Anmäl
2012-09-06 20:38 #13 av: [Evigheten]

Jaha det visste inte jag... att det fanns sådana väggar....mer invecklat det här än man trorObestämd men rätt fascinerande oxå! men huvudsaken för mig är att jag förstått att attraktionslagen fungerar! för man ska ju leva och ha ett roligt liv medans man är härGlad

Anmäl
2012-09-06 21:51 #14 av: Internettan

#11:

Ja, det ser jag ju nu, att det inte var du som skrev. Håller också med om att allt är energi. Men att något skulle upphöra att existera för att ett medvetande inte tolkar det - det har jag fortfarande problem med.

#12:

Men hur vet ni att det förhåller sig på det sättet (att jag måste se till att något manifesterar sig för att det ska existera i min verklighet)? Jag har läst det hur många gånger som helst men när jag tänker efter finns det ju inga bevis för att det är så. Kan lika gärna vara en lögn som blivit självklar pga innötning i medvetandet. Hur många vet själv att det är så och hur många har bara läst det och på det viset gjort det till en sanning?

Jag tror att medvetandet kan göra så att saker manifesterar sig. Men jag tror inte att alla människor hela tiden måste manifestera saker in i sitt liv för att de ska kunna vara där. En del som händer är ju minst sagt överraskande och inget man visste på förhand. Hur kan man manifestera saker och människor när man inte vet i förväg att de finns? Exakt hur menar du?

#13;

Är det inte lätt att fokusera på sig själv och sin egen "lycka" när man använder LoA? Känns som att det är lätt att "missbruka" LoA och kanske komma bort från det som verkligen är viktigt med livet. (Kärleken till andra människor osv)

Anmäl
2012-09-06 22:11 #15 av: [Kathja]1

Manifesterandet i sig innebär att du förväntar dig att se en sak i din verklighet, inget annat. Och då det kommer till att förklara HUR det funkar så förklaras det med hjälp av kvantfysik, en atom beter sig inte på samma sätt om man tittar på den som den borde bete sig, eller gör om man inte tittar (fokusera) på den. Finns en del hyggligt lättfattade videor på youtube som visar just detta.

 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-06 22:29 #16 av: LoAEmma

Den där videon är såå cool :)

Anmäl
2012-09-06 22:39 #17 av: crinalina

#14 Jag börjar med att svara på frågan du ställer till #13. När man medvetet lever med LoA så lever man i kärlek. Kärlek för sig själv (som är det absolut viktigaste man har), kärlek till andra, kärlek till sitt jobb, till de situationer man är i, de saker man har. Allt man önskar sig i livet. Medvetet eller omedvetet. Så det går inte att missbruka LoA, kärlek är den viktigaste ingrediensen. Att medvetet leva med LoA är att medvetet hela tiden välja det man känner mest kärlek till i livet, på alla plan, för alla aspekter. Att hela tiden välja de bra känslorna.

För att svara på de frågor du ställer mig. Lagen om Attraktion existerar, varje sig du är medveten om det eller inte. Allt du har i ditt liv är i ditt liv för att du har attraherat det på ett eller annat sätt. Du manifesterar det inte för att det ska existera, det existerar för att du har manifesterat det. Att det förhåller sig på det viset vet vi för att vi upplever det precis hela tiden. När man blir medveten om det och börjar förstå hur det hänger ihop så kan man gå tillbaka i sitt liv och se att wow, det stämmer ju.

Det handlar inte bara om saker man vill ha, det handlar om alla typer av energier man sänder. Innan man blir medveten om hur det fungerar så attraherar saker eller situationer som de inte vill ha. Det händer nog de flesta någon gång, många ofta, att deras största rädslor blir verkligen. Tjejen som går omkring och är rädd för att killen ska vara otrogen, har snart en otrogen kille. Man är rädd för att inte ha råd att betala räkningarna, fast man tjänar bra, och helt plötsligt har man (av någon anledning) inte råd att betala räkningarna (man förlorar jobbet, bilen går sönder, osv osv). När man börjar titta på sitt liv med LoA i tanken, så hittar man sak efter sak.

Det är så att enligt LoA så attraherar lika energi mera lika energi, så om man sänder ut energier (genom tex rädslor) att man inte kommer att ha råd att betala en räkning så får man tillbaka energin att man inte kan betala den räkningen, och ofta fler räkningar på en gång.

När man sänder ut energin (i form av ren kärlek) att man kommer att ha pengar till att betala den där räkningen, så ordnar det sig på ett eller annat vis, ofta på ett sätt man inte kunde ha tänkt ut innan, och man får helt enkelt pengar till den räkningen.

Att vi som lever medvetet med LoA tror på LoA är för att vi upplevt alla dessa saker personligen, och inte på att vi har läst och nött in någonting. De allra flesta av oss fick tvärtom kraftiga aha-upplevelser, och förklaringen på många saker och händelser som skett genom vårt liv. Vi förändrar alla våra liv dagligen på detta vis.

Till skillnad mot vad många dock tror, som inte vet vad det handlar om, så kan man inte manifestera fram, eller trolla fram, en bunt pengar ur tomma intet.

LoA handlar om livet, att lära sig älska sig själv och sitt liv, och att vara nöjd med allt man har i sitt liv, men ändå sträva efter bättre. Att njuta av det som man redan har manifesterat och skapat sig, dvs det liv du lever just idag, samtidigt som man fortsätter ha drömmar om vad man vill i framtiden. Det handlar om att vara så lycklig som man bara kan vara, och att aldrig sluta utvecklas till en bättre människa.

Livet är rörligt, människan är rörlig, LoA är rörlig. Allt hänger ihop.

Saker och händelser som överraskar gör det för att man inte förstår hur det fungerar. När jag tex önskar mig en ny lägenhet så önskar jag mig känslan av den lägenheten, hur det känns att vara i den, sitta i mitt kök, vara på min terrass, sova i sovrummet osv. Jag kan veta precis vilken lägenheten är, men det jag inte vet är på vilket sätt den kommer att bli min. Men den kommer att bli min. Antingen den eller något som passar mig ännu bättre, aldrig någonting som är sämre än det jag önskade mig.

Vore jag inte medveten om LoA, så skulle det sättet som lägenheten kommer till mig på, kanske förvåna och överraska mig. Vi har medlemmar här på forumet som fått sina drömhus på de mest fantastiska sätt, sätt som skulle överraska om man inte visste hur LoA fungerar. Så allting som sker har en förbindelse med något man önskat sig, medvetet eller omedvetet, och de energier man sänder ut. Det är dock upp till var och en att se och ta vara på dessa händelser.

Detsamma gäller människor, man manifesterar inte en männniska som man redan vet vem det är, eftersom den människan har man ju redan manifesterat annars skulle man inte veta vem det är. Man attraherar människor som står i linje med en själv, människor som man ska lära sig någonting av (för en timme, en dag, en månad, ett år, en livstid) Alla som kommer och går i ens liv gör det pga av energier.

Ju renare känsla, energi, man har desto lättare och snabbare sker saker, det är det kan bli problematiskt eftersom vi alla har en massa gammal kunskap, gamla känslor och tankar och gamla vanföreställningar om hur saker och ting ska vara, bör göras osv.

Vi som medvetet lever med LoA jobbar hela tiden med att bli medvetna om dessa känslor och tankar för att kunna släppa dem och för att kunna bli lyckligare.

Fråga gärna mer om du känner att du vill veta mer.

 

Anmäl
2012-09-07 01:44 #18 av: SHIAWASE

Som vanligt perfekt CrinalinaKyss

LoA fungerar vare sig man ar medveten eller inte.

Allt som uppstar i var tillvaro ar sadant som vi sjalva har dragit till oss , genom de energier vi skickar ut till Universum, vare sig vi vet om det eller inte. Det gar inte att vanda och vrida pa detta faktum. Det bara ar saGlad

Underbart, eller hur?!

Universum "forstar" inte ord, bara kanslor. Kanslorn vibrerar,, sa sager man Karlek, men vibrerar avundsjuka(tex) sa ar skickar man ut en vibration av avundsjuka till universum, och det kommer tillbaka.

Men det kan ocksa vara sa att tex. om man ar arg pa tex. sitt barn,,men gor det med karlek,, sa ar det karlekskanslan som skicks ut i universum,,, inte ilska och hat, aven om orden kan lata harda!Flört

Skickar vi inte ut karlek, kan vi inte heller fa karlek.

Det gar inte att missbruka LoA.

Du kan inte fa en "sak" genom att tanka pa saken. Det gar inte att "lura" Universum.

For att medvetet anvanda LoA , sa maste man forsta kanslobiten, energibiten for att sedan kunna "forfina" sin vibration till ett lage som gor att man skapar medvetet.  Det handlar alltsa inte om att dra till sig massa saker, utan att forfina sin vibration. Hogsta vibrationen ar KARLEK!!Kyss

Du kan inte hjalpa nagon som haller pa att drunkna om du inte kan simma sjalv!! Du kan inte sanda ut karlek och omtanke till din omgivning om du inte kanner karlek och ar lycklig sjalv!

Burning Heart

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-07 08:51 #19 av: Alexandraea

Wow, vilken intressant video Kathja! :) Har börjat försöka sätta min in i kvantfysik mer och mer senaste tiden, tycker det är superspännande. (En mening jag aldrig trodde jag skulle säga för ett år sedan...)

Det här med att elektroner uppför sig annorlunda om man iakttar dem, är det relaterat till att man alltid får det man vill när man glömt bort att man vill ha det? Alltså att man glömt bort sin önskan istället för att stå och vänta på att den ska komma (man slutar iaktta universum)?

Anmäl
2012-09-08 10:58 #20 av: Internettan

#15:

Men hur manifesterar sig saker som man inte förväntar sig då? Som t ex att det står en stol i vägen eller att jag trampar i hundbajs. Sånt tror jag ingen tänker på vare sig omedvetet eller medvetet. Om en hund bajsat på vägen - kan jag verkligen få det att inte existera om jag inte "tolkar" in det i min verklighet?

Känns inte som att det ens handlar om LoA utan är en annan uppfattning om verkligheten?

Ska kolla på videon.

#17:

Okej, allt det där förstår jag. Och tror också att det är så att man attraherar det man sänder ut och att man medvetet eller omedvetet har önskningar eller föreställningar som förr eller senare blir verklighet.

Men det jag har problem med är t ex det där uttalandet om stolen (#7):

Stolen jag sitter i är en stol enbart för att min hjärna avkodar stolens energier till att bli just en stol. Stolen som sådan skulle upphöra att existera så snart det saknas ett medvetande som kan uppleva den.

Har det ens med LoA att göra?

#18:

Det gar inte att missbruka LoA.

Du kan inte fa en "sak" genom att tanka pa saken. Det gar inte att "lura" Universum.

Aha, nu förstår jag bättre. Motiven till våra önskningar är det som är avgörande för vad vi får. Det var lite nytt för mig. Så intressant. Det ger mig en hel massa nya tankar om det jag önskar mig i mitt liv. Och får mig också att fundera över vad jag faktiskt i slutändan kommer att få. Även om jag får exakt det jag tror att jag vill ha så kanske det inte ger mig det jag inom mig faktiskt var ute efter?

 

 

Anmäl
2012-09-08 11:47 #21 av: [Kathja]1

Det som är avgörande är ditt FOKUS - inget annat. Om du så sedan fokuserar på "jag vill ha" eller "jag vill inte ha" spelar mindre roll. Ditt fokus är en känsla och känslor är energi, energi är vågor och vågor reagerar utifrån vad de "stöter på" och vad de förväntas stöta på. Allt i en kombination. Tyvärr är jag inte super duktig på att förklara kvantfysik och vad som egentligen, rent vetenskapligt, händer.

Men om du utgår ifrån att det är dina känslor som är skapande så är det egentligen bara att köra på sedan. Bra känslor attraherar sådant som ger dig mer bra känslor och tvärt om.

Hur vi gör med stolen vet jag faktiskt inte. Obestämd

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-08 12:37 #22 av: SHIAWASE

haha, Kathja! Nej jag vet inte heller hur vi gor med stolen:)

 

Vi kan fokusera pa en "sak" om kanslor ar i balans med det vi vill ha,,

Men om vi fokuserar pa "saken" och kanslorna ar nagon annanstans , sa manifesteras det som kanslorna vibrerar!Glad

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-08 19:29 #23 av: Internettan

#21, 22:

Ok, jag förstår. (Läste en hel del förr om LoA men har glömt lite sen dess.)

Jag kan tänka mig att det tar ett tag innan man får till det rätt med sina tankar och känslor när man vill något speciellt. Det kan nog vara svårt (i början) att inte fastna i de känslor man har inför nuläget. När man vill en förändring så bekräftar man ju på sätt och vis det man vill ifrån (annars hade man ju inte tänkt att man ville ha en förändring) - och då fastnar man kanske känslomässigt och tankemässigt i det som redan är. Istället för att redan i förväg uppleva glädjen och tacksamheten i det man vill uppnå.

Det där är en "konst" som är ganska revolutionerande och som både är lätt och svårt på samma gång. Och som också är svårt att förstå för den som inte lärt sig detta och accepterat det. Vem kan av sig själv tro att man ska vara tacksam i ett läge där livet är som värst? Rätt häftigt faktiskt.

Anmäl
2012-09-08 19:39 #24 av: [Kathja]1

Kunde inte sagt det bättre själv ~ Så häftigt faktiskt! Skrattande

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-10 07:54 #25 av: stillness

Åter igen Mr David Icke här igen i en intressant Video som alla hans andra samt böcker :)

Här säger han bla att om vi har kommit hit till jorden med ett visst syfte( mission?) spelar det ingen roll om vi tejpar hela rummet fullt med röda ferrari bilar och visualiserar för vi kommer inte att få en röd ferrari.

 

Ibland talarnog livet till oss med olika känslor tex

Less is more och ofta stämmer detta så väl

 

samhället i övrigt är ju "fockuserat" nu på Lyx rikedomar materialism enbart vilket i detta fallet blir en form av EGO tävling.

Detta låser fast oss i EN VÄG ENBART och vi ser ej andra möjligheter som universum/Gud erbjuder oss när det vill kalla på oss.

Många säljer sin bokstavlingt sin själ idag (Hollywood kändisar bla)

för att uppnå vissa materiella saker

Anmäl
2012-09-10 08:15 #26 av: SHIAWASE

Intressant det dar att vi alla fastnar for olika saker, och olika personer tilltalar oss, David Icke tilltalar mig INTE ALLS,,,, Jag kan inte ens lyssna igenom hans videos,,, och kan darfor inte kommentera vad han sager.

Men som vi sager sa manga ganger pa det har forumet, TUR att det finns sa mycket utbud , en mangfald, sa vi kan ta till oss det som passar for just mig i just denna stundGlad

Jag forstar ju Stillness att du ar en stor fan av honom! vi andrade svavade ju ut iden har traden, sa bra att du tog tillbaka den, detta var ju amnet pa traden fran borjan,, vi far val starta en ny om vi ska svava ivag igenFlört

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-10 08:49 #27 av: stillness

 

Jag tror mycket också kan manipuleras som tex kultur

Kan man via Tv, media, kändisar,idoler få människor att acceptera saker som deras egna viljor bli som dem etc är man ju lite fast, tex Sex and the city etc.

Vi människor är väldigt lätt styrda.

 

exempel många vill idag skapa kändis karriär etc:

the american dream is the only way to liv a fulfilling life (rich and famous)

Många tror jag köper detta stort. och mycket är väldigt ytligt.

Och är det så? jag tror inte det :)

Vi är alla unika och egna i guds/universumsskapelse

 

The american dream you have to be asleep to belive it

 

Anmäl
2012-09-10 09:14 #28 av: SHIAWASE

,,, sa kanske det ar, men har inne mots vi nog alla eftersom vi soker efter var inre karna och efter kunskap om hur vi kan skapa just den tillvaro vi vill ha,, vad den nu kan vara,,

Lycka betyder ju helt olika for alla manniskor,,


Att soka efter materiella saker ar heller inte fel,

 

Jag tycker om att kanna mig fri med pengar, jag tycker om att bo i ett stort och luftigt hus, jag tycker om att resa, att njuta av fantastisk god mat, att simma i ett blatt hav, att fa maten serverad, att dricka underbart vin, champagne, att ha snygga klader!!! Att kanna mig obunden, att kunna gora saker pa impuls!!!etcetc.

MEN vi som skapar medvetet ar ocksa medvetna att vi kan bara skapa denna tillvaro om vi ar i linje med oss sjalva,med varat hogre jag, om vara kanslor ar i balans med vara onskningar!

 

Det jag har beskrivit ovan, ar ju en tillvaro som JAG skulle njuta av,, men for en annan person, som tex MissInAction (haha) hon skulle ju helst vilja befinna sig i medeltidenFlört(haha) och allt ar helt OK!!!

Allt det som "anses vara ytligt" behover INTE vara ytligt!! Jag har vanner som lever i film varlden i Los Angeles, med alla s.k ytliga ingredienser, men de AR INTE ytliga,, de NJUTER FULLT och UPPSKATTAR SIN EKONOMISKA FRIHET, ar TACKSAMMA for de liv de lever, och ar INTE ytligare an nagon annan,,, Och att fa kanna deras livsglajde ar underbart!

Sa det handlar inte om vad vi omger oss med materialistiskt,, det handlar om hur uppkopplade vi ar till oss sjalva,, helt enkelt.....

Dom aldrig nagon bara for att personen utat sett ar vacker, med vackra klader och ar omgiven med dyra prylar! DET ar en stor felbedomning, tror jag:)

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-10 12:50 #29 av: stillness

Jag förstår vad du menar :) så är det.

Nä det är väl systemet vi lever i som är väldigt fel tycker jag

Man skall slå sig fram Vinna eller försvinna många gånger om man skall go for the price och samhället uppmanar oss många gånger att ljuga,fiffla göra vad som helst tills du lyckas oftast i form av buisiness pengar etc många i affärsvärlden kan inte ens lita på varandra för de är rädda den ena skall blåsa den andra snabbare effektivere (manipulera) hans pengar.

vi blir indoktrinerade tidigt i skolan med just tävling.

Inget fel på pengar men begäret till dem kan bli fel när man gör VAD SOM HELST för att få dem.

 

Om du vill känna dig rik se på allt du har i ditt liv som inte kan köpas för pengar ,Väldigt tänkvärda ord

Jag tror vi kan skapa en mer medvetenvärld, ej korrupt och ej så Ego Tävlingsbaserad som detta pengasystemet är

det föder mycket girighet och rädsla att ej ha nog med pengar bla

 

Det kan lätt bli en Illusion man jagar och många mister sin själ på vägen, så som vi behandlar jorden nu är inte bra alls

Multinationellaföretag tar ländersvälfärd skövlar regnskogar (chokladindustrin) slavgör kläder skor Nike etc som säljes dyrt åt vi i väst, dessa länder har de så xtremt fattigt är detta rätt?

är detta utveckling i en normal värld?

Systemet måste ändras det är vad jag tror :)

Som ghandi sade något i stil med ett köpt tyg om det kommer ifrån slavtillverkning är aldrig vackert.

Vi är så vana med allt detta med Lyx, Inget fel med detta men jag menar bara att vi tänker ej längre än till oss själva och många får betala ett pris.

 

Vi får hoppas vi med law of attraction kan skapa en bättre värld tillsammans med mer hjärta än hjärna

Det är ånga bitar som behöver förbättras där ute men det börjar ju med var och en av oss och jag tror många vaknar upp och ifrågasätter världen och tänker sedan i lite större termer och inte bara på sig och sitt.

För sanningen är den att vi är alla en del av varandra och beroende av varandra likt vi andas ut koldioxid som vi ger till växterna som de skapar luft åt oss Vilken villkorslöskärlek

De vi gör utåt får vi tillbaks

Glad

Anmäl
2012-09-10 17:41 #30 av: crinalina

Jag tror som Shiawase att det handlar inte alls vad den enstaka människan omger sig med materiellt utan det handlar enbart om hur uppkopplad man är inom sig, till sitt högre jag/Universum eller vad man nu gäller att kalla det.

En av de absolut mest inspirerande, givande, generösa och andliga människor som finns på jord idag är enligt mig Oprah Winfrey. Hon har hur mycket pengar som helst, men hon delar också med sig av sina pengar till bättre behövande, hon bygger skolor, ger ut stipendier, skänker böcker osv osv. Och hon inspirerar andra människor att göra samma saker. Hennes Angel Network drog in hur mycket pengar som helst och folk från hela världen skickade in sina mynt som de sparade. Pengar som gick till bättre behövande på en massa olika sätt. Hon inspirerar även en massa människor att bli bättre människor för sig själva, och sin närmaste omgivning. Att bli och vara lyckliga.

Att ha, eller vilja ha, en massa pengar finns det ingenting som dåligt eller oandligt med, det är helt och hållet vad man väljer att göra med de pengarna.

Idag är det väldigt vanligt bland de som har mycket pengar att skänka till olika välgörenheter, att de använder en del av sina pengar till att göra gott i världen. Det kan inte vara en dålig sak. Pengar i sig är inte någonting dåligt, utan det är inställningen som många har kring den. Avundsjukan och missunnsamheten. Tron att man måste gå över lik för att få pengar.

Återigen så tar jag Oprah som exempel, hon tjänade ihop sina pengar helt på egen kraft, och hon gjorde det genom att hjälpa miljontals andra på ett eller annat vis.

Anmäl
2012-09-11 15:32 #31 av: stillness

Jag har personligen svårt för dessa billionärer som skall "rädda världen"

samma med Earth Aid där de kramar folk på välgörenhetspengar och ingenting ändras på världen ( se på haiti de bor fortfarande i tält)

efter år och åren går och går, man spelar på människors hjärtan röda korsett tex är ju många skandaler då pengarna försvinner.

Det mesta känns så Ego baserat om en billionär ger 1 miljon är det som en medelkalss arbetare ger 100kr så man kan ofta få sig en tankeställare där.

dessa människor har så sjukt mycket pengar att de omjöjligt kan göra slut på det i över 10 generationer, klädkammare som är som en lägenhet tex mariah carey.

 

Dessa människor har ofta inte haft ett öre ifrån början, kanske är det då lättare att man vill ha mera?

Kärleken till pengar är roten till ondska sägs det?

 

Här är ett klipp där Oprah åkte till Australien och det kostade 3 miljoner dollar för skattebetalarna för att få dit henne, är detta välgörenhet? speciellt i denna ekonomiska kris vi befinner oss i.

Oprah gör säkert andra bra saker varför skulle hon inte hon är världens mest kända media profil of all time,

Det är galna kontraster av rik/fattig när jag tror alla skulle kunna ha det bra och inte fattigdom som i afrika tex varför bygger inte dessa rika kändisar Hotel turism där nere? så de får jobb är ju ett land av rikedom och skönhet. nä systemet är fel

 

som sagt detta system är gjort att ett fåtal skall ha mer och mer (lyx)

Anmäl
2012-09-11 15:40 #32 av: [Evigheten]

Men Stillness om du inte gillar dom här sakerna varför lägger du ner din energi på det?

För du bidrar bara till att det blir mer av det om du fokuserar såå mkt på det...vill du ha en bättre värld fokusera dina tankar på hur en sådan värld kan se ut med alla kärlek,lycka och harmoni som finns i den ♥  Glad

 

Anmäl
2012-09-11 15:45 #33 av: stillness

evigheten: absolut men som sagt vi kan ju inte förneka det mörka i det yttre samt inre i oss Glad

 

Om vi inte tar upp det mörka i världen eller i oss själva så blir de blockeringar(rädsla) och många lider,  Medvetenhet är bra så att man kan se klarare och ifrågasätta världen systemet och även saker i oss själva.

både ljusa och mörka

Anmäl
2012-09-11 15:48 #34 av: SHIAWASE

Stillness!

Det finurliga ar att det FINNS INGEN BEGRANSNING i UNIVERSUM!!

Det ar bara vi som TROR att det finns begransat med resurser!!!

Harligt eller hur!!!

OCH

VI valjer ALLA var tillvaro,,

VI VALJER om VAR FAMILJ, VARA OMSTANDIGHETER

Ocksa harligt, eller hur.

VI har fritt val!! vi kan alltid valja

 

JAG personligen, skulle Absolut INTE ha nagot emot  MASSA miljoner, eller miljarder som  trillar in till mig!!! Jag skulle varda dem, och uppskatta dem, OCH ANVANDA DEM!!!!

Det ar ju sa olika, vissa kanske mar bra av att leva utan pengar, och utan mat, och utan internet, och utan allt??? inte vet jag, MEN det gor inte jag!! Jag mar BRA av att ha tex  internet (det behover jag pengar for , for att ha tillgang till!!!) Jag mar bra av mina dagliga sjalvklarheter (aven om det inte ar sjalvklarheter for andra manniskor ute i varlden)

OCH jag skulle inte ha NAGRA problem med MERA, for jag VET att aven om jag far MER sa betyder det INTE att andra far MINDRE,, universum ar oandligt:)

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-11 15:57 #35 av: stillness

Varför ser då världen ut som den gör idag?

jag tror inte allt är så svart o vitt som du beskrv nu.

Jag ser stora obalanser i detta penga system vi har

Mycket är som sagt grundat på rädsla,kontroll det tror jag.

 

Vi får hoppas vi manifestarar en bättre värld där alla har en bra grund där vi vårdar moderjord och inte tömmer henne på hennes resurser i naivitet för att vi själva bara skall ha lyx på andras bekostnad

 

Kärlek på er alla

Anmäl
2012-09-11 16:02 #36 av: SHIAWASE

Ja du stillness, grubbla pa det ELLER fokusera pa DIN lycka!!! Det gor jag, och genom att fokusera pa MIG och MIN lycka sa hjalper vi varlden.

Vi hjalper INTE NAGON genom att fokusera pa alla "hemskheter" som finns:)

Hitta dig sjalv, din karna, da existerar inte radslan!!! Den KAN inte existera! Nar du ar uppkopplad till dig sjalv och ar ett med karleken!!DA existerar INGEN radsla eller ondska:)

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-11 16:10 #37 av: [Evigheten]

Kunde inte sagt det bättre

Sooo everybody! Just be happy! för en bättre världGlad

Anmäl
2012-09-11 16:23 #38 av: crinalina

stillness, jag måste nog fråga dig nu om du kan någonting om Law of Attraction?

Anmäl
2012-09-11 16:29 #39 av: stillness

jag förstår hur du menar att man får ta hand om sig själv men vi tillhör ju också planeten jorden allt hänger i hop.

men att bara va happy och inte utmana korruption etc är väl lite naivt?

Jag vet inte om ni läste inlägget om oprah winfrey jag skrev?

 

Men jag tror vi går åt rätt håll för de mörka är avslöjade

:)

Anmäl
2012-09-11 16:30 #40 av: [Kathja]1

Det mesta och bästa är sagt redan. Vi gör alla som vi själva vill, men genom att fokusera på "det mörka" och det vi inte tycker om skapar man bara mera av det i våra liv och i världen. Så nog ska vi se förbi det och leva i kärlek om vi vill förändra världen!!!

Alla själar lever de liv de själva behöver för att växa och jag ser inte att jag har rätt att sätta mig på höga hästar och säga att andra lever fel. Därför att de lever bara "fel" utifrån mitt sätt att se, utifrån deras sätt att se det så lever de med största sannolikhet helt rätt.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-11 16:37 #41 av: stillness

eckhart tolle säger ju what you resist persist,

 

alla själar lever de liv de vill, var detta svar på Oprah winfrey?

Anmäl
2012-09-11 16:37 #42 av: SHIAWASE

YES Kathja!!yes

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-11 16:42 #43 av: crinalina

stillness, jag såg det du skrev om Oprah, och jag kan nog inte förstå hur man kan tycka att någon som har inspirerat så otroligt många människor och som har hjälpt så otroligt många människor i så många olika delar av världen inte gör något som är otroligt bra bara för att hon skulle kunna skänka mer pengar? För mig så är det att kasta sten i glashus. Oprah har troligtivs gjort mer för denna värld och sättet som människor ser på resten av världen och sig själva än någon annan levande eller död människa någonsin har gjort. Så många människor vars liv förändrats på ett eller annat sätt tack vare Oprah. Vi är ett helt gäng här inne bara som förändrat våra liv tack vare hennes inspiration. Om så bara en endaste människa blir lyckligare av min positiva inställning till livet, en inställning jag lärt mig mycket tack vare just Oprah, så har jag gjort en bra och positiv förändring av världen. När den människans positiva inställning hjälper någon annan att bli lycklig så har det skett ännu en positiv förändring i världen.

Vi är alla ett, vi är alla energier från samma källa, just därför är det extra viktigt att man fokuserar på allt det positiva. Då det föder och skapar och inspirerar till mer positiva energier.

 

Anmäl
2012-09-11 16:43 #44 av: [Kathja]1

Det var nog mer en reflektion i största allmänhet, men det gäller ju henne såväl som dig och mig och alla andra själar.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-11 16:50 #45 av: stillness

crinalina: vad kul att hon har hjälpt dig Härligt!! :)

jag undrade bara på den ekonomiska biten vad ni tycker? där jag skrev att 3 miljoner dollar fick australien betala för att få dit henne, är det nice i denna tid av ekonomisk kris?

det känns väldigt buisiness?

 

 

Kathja: okej då förstår jag :)

 

 

Anmäl
2012-09-11 16:58 #46 av: SHIAWASE

Grunden  ar, som redan sagts.

 

ALLA SJALAR,, PRECIS ALLA, lever det liv SOM VI  SJALVA HAR VALT!!

 

NAR VI sedan ar har, fysiskit manifesterande, sa har vi ALLTID FRI VILJA,

VI skapar var egen tillvaro, HELT OCH HALLET sjalva!!!

JAG skapar det jag vill ha !!

DU skapar det du vill ha,

OCH ALLT ar PERFEKT!!! ALLT ar som det ska va!!

Helt enkelt sa ar det:)

OCH JAG har skapat en harlig , karleksfylld tillvaro:)Morph

Ar tacksam for det MEN det ar MER SOM AR PA INTAGANDE!!!!

 

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-11 17:03 #47 av: crinalina

Jag förstår visserligen inte varför Australien som land skulle vara tvungna att betala 3 miljoner för att få dit henne, men om så var fallet så var det ju något som det var valfritt för dem att göra. Att det i slutänden ledde till att en massa människor inspirerades till att förbättra sina egna liv, och i förlängningen inspirera sin omgivning till att förbättra sina liv tvivlar jag inte en sekund på.

Oprah har de pengar hon har för att hon är en smart affärskvinna likväl som en stor och hängiven medmänniska. Det ena förtar inte det andra. För att ha stora pengar att ge måste man få stora pengar också.

Bill Gates, Oprah Winfrey, Donald Trump, Stephen Hawkins, Angelina Jolie,Bono och en väldig massa andra kända och rika människor tar betalt för det de gör, men de skänker också en väldig massa pengar, tid och kärlek till olika välgörenhet. Gör detta dem till dåliga människor? Eller dåliga förebilder? Knappast. Jag tycker nog att det tvärtom gör de till stora medmänniskor.

Pengar är inte någonting dåligt. Pengar är pengar. Ett verktyg. Vare sig mer eller mindre. Pengar har enbart det värde som det som man använder till ger dem. Vare sig mer eller mindre.

Att någonting är business betyder inte att det är dåligt.

Anmäl
2012-09-11 17:09 #48 av: [Kathja]1

Vad det gäller de 3 miljonerna du nämner så tänker jag att man får väl göra som man vill. För jag hoppas att jag får göra vad jag vill med mina 3 miljoner. Ser man nyttan i det så är det väl bara att köra. Jag tycker i såfall, om man nu ska fokusera på något negativt som man vill ändra på, att folk som fysiskt och/eller psykist misshandlar de som älskar dem är svårt att förstå sig på. Men det är en annan historia, och absolut INGET jag fokuserar på.

Jag väljer att leva i kärlek och vara mitt bästa jag, vara tacksam över allt som är och har varit och kommer vara i mitt liv därför att det är där av en anledning.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-11 18:12 #49 av: stillness

okej tack alla ni för era vinklar om oprah och andra billionärer,milj :)

själv tycker jag annorlunda där :)

man kan inte ändra på andra men man kan säga vad man tycker :)

 

en tillfråga:

vart kommer ansvaret i det hela? har vi inte alla ett ansvar?

jag menar när männiksor i systemet korrumperar etc

är detta okej menar ni? för pengar systemet påverkar ju många människor?

 

eller hur menar ni?

Anmäl
2012-09-11 18:19 #50 av: [Kathja]1

Jag menar att alla människor ansvarar för sig själv, sitt liv, sitt mående och sitt agerande. Inget annat. Det är inte jag som ska ändra andra, de får ändra sig själva. Det jag däremot gör är att genom att vara en god, kärleksfull och harmonisk människa (iaf för det mesta) så INSPIRERAR jag andra att oxå leva sitt liv på det sättet.

Och när man lever på det viset så utnyttjar man inte andra men man fördömmer inte heller andra.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-11 18:23 #51 av: stillness

okej men hur är det med människor i systemet när de som har en makt korrumperar tex är ju mycket sådant idag runt om i världen

vad är lösningen på detta tror du?

Anmäl
2012-09-11 18:29 #52 av: crinalina

Återigen stillness, man kan inte förändra någonting i världen genom att fokusera på problemet. Problem som i de situationer du nämner uppstår i brist på kärlek, det enda sättet att förändra de sakerna är att fokusera på kärlek. Som vi redan har nämnt, att vara den absolut bästa person som man kan vara. Man ansvarar enbart för sig själv, man kan bara förändra genom att inspirera andra till förändring.

Lösningen är fokus på kärlek.

Anmäl
2012-09-11 18:34 #53 av: stillness

okej då förstår jag

Sanning och kärlek går ju hand i hand

 

och de som ljuger och fifflar de blir ju avslöjade till sist så är det ju

spännande tider, vi får hoppas kärleken vinner det tror jag

:)

 

 

Anmäl
2012-09-11 22:46 #54 av: stillness

Hittade denna Video med David Icke där han går igenom att världen är ett hologram av oss själva allt försegår inom oss själva.

Läker man sig själv läker man världen lite så

Väldigt intressant Video

han säger det samhället the matrix vill hela tiden ge oss drama, konflikter rädsla så att vi fockuserar på det =manifesterar

mycket är nog i oss :)

i de lilla ser man det stora

has above so below

allt är connectat till allt, och allt påverkar allt

 

Anmäl
2012-09-11 22:55 #55 av: [Kathja]1

Känner mig inte lockad att titta på klippet just i kväll, men har spontant svårt att ta till mig att allt är ett hologram - däremot är det absolut som så att det som sker i ditt inre syns i ditt yttre. Det är ju det LoA handlar om. Skrattande

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-13 17:24 #56 av: stillness

David Icke förklarar väldigt tydligt och bra, rekommenderas varmt.

 

En fråga till er: är ni 100% upplysta? lever ni i ert högsta vibrerande energi = gudsheliga ande?

Lever ni för att tjäna andra?

det är vad jag har hört att man då gör

jag tänker på the secret filmen den känns lite själv fockuserad?

som jag skrev innan man bryr sig bara om sig själv  det är min tolkning

 

Hur hänger detta i hop om ni har några svar

/thanks

Anmäl
2012-09-13 20:20 #57 av: [Kathja]1

Stillness - Jag har aldrig funderat på det där faktiskt, men det har jag svårt att tro ~ känner mig för mycket människa för att jag ska kunna vara 100% upplyst tror jag. Borde ju ta ett  tag att bli det, så kom igen när jag är 87 år. Även om jag väldigt mycket tjänar andra, ser det som min livsuppgift att inspirera andra till att må bra och skapa sig liv i kärlek och harmoni.

Vad det gäller The Secret är jag ingen fan av den, men den har helt klart fyllt ett syfte, många människor har fått upp ögonen för vad Meningen med livet är och att den fria viljan innebär att man Medvetet Skapar sitt liv - man väljer kärlek.

Vad det gäller detta att bry sig om sig själv så anser jag att man SKA sätta sig själv först, men att leva i kärlek är att älska mig själv OCH andra.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-13 20:44 #58 av: stillness

okej tack så mycket  för ditt svar :)

ni andra är också välkomna att skriva om ni vill

:)

Anmäl
2012-09-13 21:23 #59 av: Alexandraea

Jag är inte heller något större fan av just The Secret, tycker att den är lite för "kommersiell" och inriktad på rikedom och viktnedgång som det viktigaste i livet för att bli lycklig, MEN den var ändå min introduktion till LoA och den hjälpte mig att förstå och bli intresserad av själva konceptet till en början, så på det sättet kan jag uppskatta den.

För mig är det så att för att kunna hjälpa andra så måste man först hjälpa sig själv. (Liksom för att älska andra så måste man först älska sig själv.) Om man själv är nere i ett mörkt hål av ångest och självhat är det svårt att kunna vara stark och genuint kunna förmedla kärlek och glädje till sina medmänniskor. Sedan betyder inte det att man inte bryr sig om någon annan förrän man fått exakt allt man vill ha här i livet. Utan bara att man behöver ha sina egna basbehov tillgodosedda för att ha en stabil grund att stå på så att man kan vara ett stöd för andra. Dessutom, är man själv glad och lycklig så sprider man ju automatiskt den energin runtomkring sig.

Anmäl
2012-09-14 00:15 #60 av: SHIAWASE

Stillness,

Vi har forklarat varat synsatt nar det galler LoA i tidigare inlagg, men jag kan ju tillagga:

Jag har inte sett the Secret, sa jag inte saga nagot om den (kanner mig inte inspirerad att se den heller).

Livets uppgift ar inte att tjana andra.

100% upplyst ar inte jag. ar du?

Vi kan ha expanderat olika mycket, vissa vibrerar hogre an andra (inget ar battre eller samre), men i fysiska kroppar tror jag inte vi blir 100% upplysta.

Syftet ar att expandera, vi har valt just nu, att manifesteras i en fysisk kropp, ett fysiskt och materiellt liv , utnyttja de kontraster vi upplevelr for att kunna expandera ytterligare.

For att kunna vibrera hogt, sa maste vi na kanslan av gladje, lycka, karlek.

Den sanna kanslan nar vii ar uppkopplade till universum, nar vi ar ett med varat, en kansla kanske lattast att na i ren meditation.

Men aven en kansla man kan genom ovning uppna i det vardagliga livet. MEN inte jamt, eftersom vi manifesterar kontraster, handelser, som paverkar oss sa att vi bryter kopplingen till oss sjalva, och aker ner i andra kanslor.

Fast med ovning, sa blir dessa dalar mindre, karleken och tacksamheten blir storry.

Vi har valt en fysisk varld, varfor inte utnyttja alla harliga fysiska ting!!!

Tingen ger oss inte lycka, men genom tingen kan vi fa harliga upplevelser.

Vi har DEFINIFT INTE valtat fodas i en fysisk kropp for att avsta fran allt fysiskt, och tjana andra.

DU KAN INTE INSPIRERA andra om du INTE stralar lycka och karlek sjalv!! HELT enkelt.

Jag fokuserar pa positva saker, jag fokuserar pa manniskors karlek, jag valjer att titta pa roliga tv-pogram inte olyckor och misar, jag valjer att ga in pa internet sidor, som inspirerar mig och gor mig glad, inte de om pratar om konspiration och annat. Jag valjer detta for jag vill kunna vara en inspirator till mig sjalv och min omgivning!!

Och jag ar SA OERHORT TACKSAM for materiella saker.

Inernet,pratade jag om tidigare.

Flygplan!! Sa att jag kunde komma och bo i detta fantastiska land, och aka till Sverige, och andra harliga lander ibland!

Telefon, sa att jag kan ringa til mina kara

Bil, sa att jag kan kora i vag upp i bergen, och njuta av den fantastiska naturen, ta ett bad i en het kalla tex!

Tag, sa att jag kan ta mig langre bort, men sitta och njuta av utsikten genom fonstrena.

TV sa att jag kan titta pa saker som far mig att ma bra

Min lagenhet, som ar stor och fin och luftig,  en plats for mig dar jag mar bra och kopplar upp till mig sjalv.

Hur ar det med dig sjalv? Ar du en gladjespridare inspirator? Vad njuter du av? Njuter du av den teknik du ar omgiven av?

Ser du alla fantastiska manniskor i din omgivning och i varlden, all karlek som finns? Alla godhet som finns?  Det kollektiva medetandet som expanderar?

Det finns sa oerhort mycket att vara tacksam for, och sa mycket mera kommer!! Varlden ar underbar, livet ar underbart!!!

Sprudlar du av gladje Stillness? DET ar det viktigaste, sprudla av gladje, sa kommer du att borja upptacka sa mycket mera gladje i varlden?

Skulle skriva en kort kommenter, men det blev visst lite langtGlad

Kram pa dit Stillness!   Du bryr dig mycket om varlden, och lyckan darute, me  bryr du dig tillrackligt mycket om din egen lycka?

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-14 12:12 #61 av: stillness

Alexandrea: Jo jag tror du har rätt där i ditt inlägg, man kan inte ge det man inte har lite så

så nyckeln är att hämta i kraft i oss själva/universum först?

Men kanske kan vi även vinna denna i andra med ibland?

jag menar ett leende kan öppna upp oss väldigt mycket tex ifrån en främling på gatan

 

 

 

Anmäl
2012-09-14 12:22 #62 av: stillness

Shiawase: tack för ditt långa inlägg.

Nej jag är inte upplyst likt Buddha men vem skulle inte vilja :) jag tror man åter igen får omfamna sig i nuet så att det inte blir en separation på så viss ,se på samhället alla krav bodybuilding kroppar,skönhet etc vi duger inte som vi är och detta skapar ju en separation i nuet.

Så jag tror på att omfamna sig själva helt hela tiden.

Jag älskar att jobba med min utveckling och är öppen för mycket.

Jag har mycket glädke och kärlek i mig och jag lever varje dag i att vara förändringen jag vill se i världen, är ärlig, ger av mig då jag kan och ställer upp pratar med människor ger tid etc det är väldigt utvecklande tycker jag.

 

 

Sedan har jag även avsky för saker i världen och även mitt liv som kan komma rätt kraftigt men dock sällan, varför upplever man smärta, varför blev det så o så.de kommer väl när jag oroar mig för framtiden samt inte gillar att saker är som de är vad det nu är familj relation etc människor som är kalla etc

varför hände det o det mitt liv,(har varit med om mycket) varför har jag mina rädlsor i mitt liv, känns som ett hån emot lyckan ett narr spel.

man käner sig överkörd av livet (man vill livet skall vara snällt)

och då känner jag mig väldigt Anti livet och gå neråt men ajg e medveten om detta. Jag antar att mina tankar här skapar en hel del av detta så jag jobbar på det.

Jag försöker inte förneka det mörka och jag är liksom ärlig med de sakerna som kommer upp, jag tror på ärlighet :)

Men allt är väl ett test att kunna vara balanserad

Anmäl
2012-09-14 12:31 #63 av: stillness

Sedan får jag säga detta att jag tar väldigt lätt in intryck känslor vibbar i samhället ifrån människor och detta är på gott och ont.

Kanske har jag ibland för mycket fockus på hur andra mår,känner sig

Förstår ni mig? man går på stan kollar på någon i ögonen och den personen tittar besvärande och man blir besviken och tänker shit vad e de med människor. alla ser så besvärade ut, folk mår dåligt?

kanske var så förr när man va liten alla barn är glada säger hej hej och ofta sade andra hej hej med leende, jag vill väl ha lite denna världen om ni förstår Glad

 

Men på den biten känner jag mer och mer att jag orkar inte bry mig om sånt där mer jag försöker känna av snabbt och sedan tänker jag okej jag lägger inte min energi mer på det den utan ansvarar för mig själv för jag vill MÅ BRA

tror nu vad de kan bero på men inväntar era svar för o se vad ni skriver

 

Härligt o skriva av sig här shiawase

:)

Anmäl
2012-09-14 14:06 #64 av: SHIAWASE

Ah Stillness!! Harligt att lasa, det var lite dit jag ville naFlört

Om jag skulle ge dig nagra "rad" (aven om du inte direkt bett om rad,,, men har fragar vi inte alltid om lovFlört)


Sa KANNER jag oerhort starkt , och onskar att du skulle ta ett tag och fokusera pa dig sjalv,, hitta dig sjalv,, hitta ett satt att koppla upp till dig sjalv. Hittar du dig sjalv, sa behover du aldrig kanna den dar oron, radslan for varken dig sjalv eller andra, far du kommer du veta att ALLT AR PRECIS SOM DET SKA VARA.

For aven om saker sker i varlden som vi vill andra pa, sa AR ALLT PRECIS SOM DET SKA VARA.

Vara sjalar ar sa visa, och har en sadan stor vilja att expandera , aven din och min. Sa vara sjalar valjer ibland de mest drastiska situationen, som kan se sa tragiska och sorgliga ut, nar vi betraktar situationen "utifran oss sjalva " alltsa inte uppkopplade. Men var sjal lider inte av det, var sjal valde kontrasten for expansionen.

Sedan har vi var fria vilja att fortsatta expansionen, genom att lyssna till var sjal, och valja varat fokus. Varat JAG har gett oss det mest fantastiska verktyget, en stor kontrast, en situation som vi inte vill se,, men vi kan andra pa den genom att vanda varat fokus.

Nar vi har natt oss sjalva, nar vi har natt tryggheten ar fria fran radslor och oro, da kan vi aterigen vanda blicken utat, och bidra genom att VARA DEN VI AR, till en forandring i omgivningen. MEN innan vi har natt dit,, sa kan vi inte bidra mycket, det vi kan bidra med da, ar att vanda blicken bara mot oss sjalva, och hitta in till karnan till kanslan som sager ALLT AR PRECIS SOM DET SKA VARA.

Genom att skriva!! sa hittar vi ofta vagen ,,,sa skriv pa, fundera pa,, MEN forsok att vanda fokus pa dig sjalv ett tag. Det betyder inte att du ar egoistisk i dalig mening, det betyder att du lyfter dig sjalv till en hogre vibration, dar du vibrerar karlek som hjalper dig och som hjalper din omgivning.

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-14 18:35 #65 av: stillness

Shiawase: tack så mycket för sina svar :)

Jo du har rätt, man blir så lätt dragen med i den YTTRE värld med vad det än är, antar man får vara vaken hela tiden på sina tankar hur man mår för man kan förändra alla tankar till det bättre i guess.

Nä det stämmer det är väl så mycket med oss att vi kanske är för snälla, för utåt emot andra att vi glömmer oss själva och det blir nog inte bra då kanske blir en omedvetenflykt ifrån oss själva då

jag tror utan att döma en del inom vården kan ha detta

Tänker på Co dependence nu Medberoende något jag tyckt mig uppleva med förhållande vet ni vad ja menar? man tror förlorar man partners går allt åt helsikke altlså är det rädsla i botten det känns som jag drar till mig sådana personer, asså de är väldigt älskande ger mycket av sig själva, känsliga men jag får nästan den känslan att de bli att de blir något beroende på nån energi nivå hmmm

 

**********

Jag minns att ajg skrev mycket daganteckningar förr och det hjälpte otroligt mycket, jag får börja göra det igen tack för tipset.

Jag tror jag bryr mig lite fö rmycket samt inte sätter gränser för mig själv 100%

 

Det lustiga är om man pratar förhållanden ofta när jag är själv mår jag nästan som bäst, skummt visst har jag kul med partner men vet itne om det riktigt är min grej hmm

när jag mår bäst drar jag till mig dem hihi

Anmäl
2012-09-14 19:51 #66 av: crinalina

stillness - du verkar ha ett mycket stort hjärta och en mycket stark vilja att vara en god och fin människa. Det är jättebra!

Nu har du redan fått en hel bra råd och tankar från Shiawase och Kathja-R men jag vill också hjälpa dig lite på traven.

Det är viktigt att man lysnar på sitt inre, för du kan bara gör gott mot dig själv och andra när det kommer inifrån. Och jag antar att det är det du söker, din väg i livet, det som känns rätt och riktigt för dig.

Det finns naturligtvis massor med åsikter och tankar därute, och härinne, om vad som är det bästa och det rätta sättet. En del anser att man inte kan ha världsliga saker och samtidigt göra gott i världen.

Den synen kommer från tron att det inte finns tillräckligt för att räcka till alla, men enligt Law of Attraction så finns det exakt så mycket av allting som vi människor har manifesterat. Detta betyder också att om alla människor i världen skulle fokusera och manifestera kärlek och fred på jorden, mat till alla osv så skulle världen se ut just på det viset. Om alla människor i världen skulle manifestera sina drömhus så skulle alla leva i sina drömhus. Om alla människor i världen skulle manifestera en symaskin, så skulle alla människor i världen ha en symaskin.

Men vi föds i olika "världar", varför vi gör det har inte jag brytt mig om att ge mig i funderingar kring då jag personligen är fokuserad på mitt nu och mitt idag, en del föds i Sverige och växer upp med den svenska mentaliteten och det svenska systemet och den svenska naturen, och därigenom så manifesterar dem utan att vara medvetna om det mer av just det eftersom det är det som är deras värld.

Vissa lär sig att se andra saker som också finns runtomkring och börjar söka sin värld utanför den "normala" normen, och så hittar man kanske hit till LoA, eller så flyttar man till Spanien (som jag), eller så väljer man ett yrke och skapar en karriär fast man har fått höra att man inte kan eller borde. För att man också i sin omgivning har en öppenhet till annat som finns runtomkring en.

Andra föds i ett fattigt afrikanskt land, där det råder torka och hunger och människor dör hela tiden. De människorna har ingenting att jämföra med och har ingen möjlighet att manifestera någonting annat än mer av just det de redan har.

De flesta människor vill naturligtvis ha fred och mat till alla, men eftersom alla inte kan manifestera det (tex de fattiga i afrika, eller barn av krig) och eftersom så många andra väljer, i okunskap, att fokusera på FELEN i världen, istället för att fokusera på det man faktiskt vill ha, så blir det inte så.

Att vilja ha materiella saker har absolut ingenting med hur väl man vill andra att göra. Att vara andlig har ingenting med religion och en tro på en gud att göra. Att vara en bra medmänniska har ingenting med hur mycket man engagerar sig i värdsliga problem att göra.

Jag är förmodligen en av de snällaste människorna i min omgivning, jag tänker väldigt sällan dumma eller elaka saker om någon, jag hjälper alltid till om jag kan och någon behöver, jag försöker alltid hjälpa andra att hitta sin lycka (på det sätt som är rätt för dem), jag sprider väldigt mycket vänlighet och kärlek till allt och alla i min omgivning, men jag tror inte på någon gud och jag vill ha en massa pengar så jag kan göra det jag mår bäst av att göra, och så jag kan ge pengar till min son, eller min mamma, och till andra i min omgivning och i världen som kan bli hjälpta av det. Jag vill också ha fina kläder, få manikyrer och gå på spa-behandlingar, resa och bara ligga på min takterras vid medelhavet (den har jag redan) och lapa sol, eller sitta och skriva, eller vad som helst.

Att du drar till dig killar när du mår bra är inte konstigt, det är när man mår bra man drar till sig sina önskningar som lättast. Att det strular till sig beror på att du inte har hittat dig själv än, inte innerst inne. Och om inte du vet vem du är, hur ska någon annan kunna veta det.

Kram

Anmäl
2012-09-15 12:32 #67 av: stillness

crinalina: Tackar så jättemycket for dina fina ord ord inlägg.

ja det är mycket som är kaos där ute om man gårin i allt i detalj ens kläder man kanske har på kroppen är de slavgjorda etc allt kan gå väldigt långt och okej jag gilalr ej orättvisa och vill ah slut på det men samtidigt existerar det så man får acceptera det på ett plan.

vara i nuet tänka jag har mig vad kan jag påverka nu nr 1: må bra

Kände idag när jag vaknade jag tackade universum/gud för att jag får uppleeva en till dag etc Kändes som en bra start

 

Jag skall lägga det ni skriver på minnet och återkomma till detunder dagen och ta in det och låta det sjunka in

thanks alla uppskattas!

Ha en fin fin dag!""

Namaste

Anmäl
2012-09-15 14:04 #68 av: SHIAWASE

Stillness! Ha en bra dag du ocksa.

Unna dig sjalv att BARA FOKUSERA pa dig sjalv och BARA GORA saker som far dig att ma bra!!Glad

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.