LoA-generellt

Döden och LoA

2012-07-18 16:26 #0 av: Sugarcream

Ingen kul rubrik. Men om man nu attraherar allt, innebär det även död? Eller andras? Detta tvivlar jag på men nu är det så att en nära person gått bort för mig och jag och andra fått drabbas och må dåligt. Har man attraherat detta dåliga till en eller ska jag lära mig något? Förlåt om frågan är konstig. Kanske inte någon som kan svara heller. Men just nu är mkt tungt och man förstår inte.

Anmäl
2012-07-18 16:42 #1 av: SHIAWASE

Skrev precis om min svarfars overgang i tacksamhetstraden:)

For det forsta (ur MIN synpunkt) DOD ar INGET DALIGT!!!

Det ar bara en forandring i existensform fran fysisk TILLBAKA till icke-fysisk.

Vi valjer SJALVA (varat hogre jag) vilka foraldrar vi ska fodas hos, vad vi ska ga igenom, och aven nar vi sak ga tillbaka till den icke-fysiska formen.

Overgangen kan komma snabbt, tidigt, plotsligt, sent,,, etc. Men det ar inget ONT, och inget DALIGT vi valjer sjalva , helt enkelt!!!

OCH ja,, detta ar ocksa nagot som vi attraherar och bestammer sjalva.

Vi slutar aldrig att existera, vi andrar bara form,, och doden ar absolut inget DALIGT, nar vi dor,sa atergar vi till kallan, till varat hogre JAG,,, det finns INGET daligt med detta!!! Personen som har gatt over, kanner inget "daligt",, men de som finns kvar i fysisk form kan kanna saknad, och sorg,,,

MEN om vi vet att doden inte ar nagot slut,,,, utan bara fortsatting, forandring,  sa skullle vi istallet for sorg kanna gladje for att denna person nu far fortsatta sin resa,,, .Var tacksam for den tid ni fick tillsammans, Gladj dig for att din van nu har atergatt till icke-fysiska och mar helt utmarkt!!!

Det ar mina tankar runt detta:)

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-07-18 17:08 #2 av: linnease

Mina tankar och min känsla om det är helt i linje med Shiwases efter massa grejor jag läst, hört, upplevt de sista åren. Inte heeeelt hundra på det förren jag upplevt det själv :) , men det känns väldigt bra (och väldigt logiskt för mig) att tänka så!

Kram!

Anmäl
2012-07-18 17:58 #3 av: Alexandraea

Jag tänkte skriva om min syn på döden men Shiawase hade redan formulerat det så klockrent att jag vet inte riktigt vad jag ska tillägga. Glad Vad som fick mig att förlora all rädsla för döden var när jag läste Många liv, många mästare av Brian Weiss för ett par år sedan. Om du inte redan läst den så kan jag varmt rekommendera den. Allt kändes så logisk och liksom bara föll på plats.

Huruvida vi attraherar döden eller inte så kanske vi gör det på en viss nivå utan att vi är medvetna om det. Har inte tänkt på det så mycket så jag spekulerar bara nu. När vi är klara med vad vi ska lära oss i det här livet och är redo att gå vidare så kanske vårt högre jag ser till att vi får möjlighet att lämna det fysiska livet och "komma hem igen." Döden är ju som sagt inget hemskt utan bara ett byte av miljö och medvetandenivå fö att gå vidare i vår själautveckling.

Jag förstår att du saknar din vän och att det känns jobbigt, men jag är helt övertygad om att han/hon mår jättebra och är trygg och lycklig i den andliga dimensionen.

Anmäl
2012-07-18 18:40 #4 av: linnease

och - det verkar som vi inte är så hemskt separerade heller.. man kan kommunicera med det icke-fysiska och med dem som inte är fysiska för tillfället om man vill.. :)

provat ett par gånger med vänner och familj som gått bort.. funkar! behöver inte vara större skillnad än att nån flyttar till en annan kontinent och man mest hörs på mejl o telefon..

Anmäl
2012-07-18 19:00 #5 av: crinalina

Jag är mer eller mindre på samma linje som ovanstående talare, alla, men jag har kanske inte funderat så mycket på det egentligen. Men jag vet av erfarenhet att det jobbiga är för de som blir lämnade kvar. De som går vidare blir lugna och trygga när slutet är nära.

För mig så känns det inte så viktigt att veta varifrån vi kommer och var vi ska eftersom jag är fokuserad på mitt liv nu. Det enda jag kan påverka vad som sker när jag dör är att leva mitt liv så värdigt och lyckligt som möjligt. På det viset så vet jag att jag dör lycklig oavsett när och hur det sker.

Jag vet också att de som dör finns kvar runt omkring oss och det vet jag för att jag nästan bevisligen fick besök av min pappa när jag nyss flyttat till Spanien. Jag drömde nämligen om honom en natt, att han kom hit och hälsade på mig och mådde jättebra och han njöt av solen och havet och stranden och han blev alldeles solbränd (och det var ingenting han normalt blev eftersom han var rödhårig). Två dagar senare så fick jag ett sms från min syster i Sverige där hon sa att hon drömt om pappa under natten, men att det var så konstigt för han var alldeles solbränd och det brukade han ju inte vara. Då skrattade jag och berättade att det var ju inte så konstigt alls eftersom han precis varit här och hälsat på mig.

Cool

Vad gäller din fråga om du ska lära dig något av det, så är svaret absolut att "ja, det ska du". Det finns ALLTID en lärdom i saker som sker. Av min pappas död så lärde jag mig att leva mitt liv efter mitt hjärta. "Var lycklig och gör det bästa av era liv", sa han till oss när han var sjuk. Jag lärde mig också att döden är inte jobbig, det är saknaden för de anhöriga som är det jobbiga. Och jag lärde mig att när man accepterar saker man inte kan undvika så blir det lättare (hellre än att kämpa emot).

 

Anmäl
2012-07-18 19:50 #6 av: szirius

Delar syn med #1 - underbart beskrivetKyss

Sedan är det ju alltid en process man går igenom när någon dör. Man får vara snäll med sig själv, ha tålamod. Ofta är det så många blandade känslor - framförallt precis i början, av både sorg över att inte kunna ses fysiskt längre, till glädje och tacksamhet över tiden man haft osv.

Låt alla känslor finnas, låt dem komma och gå och bedöm dem inte som negativa eller positiva. De bara ÄR.

Gråt kan man lika gärna se som ett känslouttryck för kärlek som rinner över.

De som gått vidare vill inte att vi ska gräva ner oss o sorg och saknad, de vill att vi ska leva vidare.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.