LoA-Tacksamhet och Uppskattning

Apropa att leva i nuet

2012-06-22 09:09 #0 av: SHIAWASE

Jag ar tacksam for att jag for det mesta lever i nuet, och uppskattar, ar tacksam for nuet. Men det har tagit nagra ar av traningFlört

 

I och med jag bor i ett land som Japan, och att jag har arbete dar inga tider ar satta , mitt eget jobb, mycket oversattning gor att jag maste vara tillganglig 24 timmar om dygnet (sarkilt om tv, nyheter behover oversattare omedelbart) och Karate verksamheten tillsammans med min man gor att helgledigheter inte existerar.

Naturligtvis, sa har jag ingen "semester", "mammaledighet" etc. enligt svenska normer.  Efter forlossningar, har jag borjat jobba i princip direkt efterat, karate-traningarna har jag atergatt till att halla en manad efter fodsel . Sjukskrivning och liknande existerar ju inte heller har.

MEN vad tacksam jag ar for det, for detta har hjalpt mig till att verkligen, innefran mitt hjarta, att uppskatta nu, och allt vad jag gor. Jag tycker om mina olika jobb, jag tycker om oregelbundheten, och att bestamma over mig sjalv.

Hade jag fortsatt att leva i Sverige, sa kanske jag ocksa varje ar hade varit helt fokuserat pa sommarsemestern,, och resten av aret bara varit nagot for att fixa en bra semester (inte for att alla i Sverige lever sa, men jag far ofta massa medlidande kommentarer fran diverse hall om hur hemskt att inte ha semester,,,)

Nu nar jag inte kan ha en manads semester (enligt den betydelse som semester har for oss svenskar) sa har jag upptackt att det fantastiska i att man kan faktiskt har "semesterkanslan" i kroppen varje dag 365 dagar om aret!!  Nar man borjar narma sig den kanslan, sa narmar man sig ocksa " att leva i nuet":)

Lite tankar sa har i midsommartiderGlad

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-06-22 19:13 #1 av: crinalina

Jag kan mycket väl förstå friheten du känner i att inte leva med de svenska "reglerna". Jag bor i Spanien sedan dryga tre år och det var en stor befrielse för mig när jag flyttade hit. Bara det att jag var helt och hållet ansvarig för allt i mitt liv, inga direkta sociala nätverk och skyddsnät som man kan luta sig mot och på i tid och otid. Mitt liv i Sverige bestod i att leva från lön till lön, att vända på varenda öre och krona och ändå vara kort varje månad. Men hela tiden visste man ju att om det verkligen krisade så kunde man gå till soc. Om man blev sjuk fick man sjukersättning, om man blev arbetslös fick man arbetslöshetsersättning osv. Det finns visserligen både sjukersättning och arbetslöshetsersättning och betald semester även här i Spanien, men det är ju inte lika bra som i Sverige.

När jag så kom hit så var det egentligen första gången i mitt liv som jag hade helt och fullt ansvar för vad som hände i mitt liv, och det var också tack vare det som jag FÖRSTOD att det är JAG som bestämmer hur mitt liv ser ut, vad jag gör och vad som finns i det.

:D

Anmäl
2012-06-22 20:54 #2 av: crinalina

Just ja, jag har också den där semesterkänslan i kroppen, mer eller mindre varje dag. Det kan ju också bero på att jag bor på en semesterort vid solen och havet. :D De dagar jag inte har semesterkänsla i kroppen så har jag lyxlivkänsla, det är framförallt de stunder då jag ligger på takterrassen och glassar. :D

Anmäl
2012-06-22 23:24 #3 av: [Kathja]1

Jag tror att man får "semesterkänslan" då man lever sitt liv som man själv vill, då man följer sin inre röst och inte lever efter yttre måsten och andras krav.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-06-23 00:49 #4 av: SHIAWASE

#2Crinalina

harligt att leva med lyxlivskansla!! Det ar ocksa darfor som saker rullar pa for dig kan jag tanka mig. Visst ar det skont nar man verkligen FORSTAR att man har helt och fullt ansvar for sitt liv. Nar det verkligen KLICKAR TILL liksom, det ar ju da som man ocksa mer och mer kan leva i nuet, kanna frihet, och befinna sig i den "goda kanslan" som jag last att Kathja-R kallar det.

 

#3Kathja-R

Precis . Den kanslan har ju inget med var man fysiskt befinner sig. Yttre omstandigheter kan ju underlatta att hitta den, men om du verkligen inte har hittat till din inre karna, sa kommer man inte heller kunna behalla den kanslan.

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-06-23 11:31 #5 av: szirius

Intressant det här...jag lever ju också utomlands och upplever att folk här är mkt bättre på att slappna av och "vara lediga" när de väl är det. "Disk o städ får vänta, nu ska här njutasGlad". Oavsett om det är en halvdag mitt i veckan eller en helg - eller bara några få timmar på kvällen så lyckas de tanka ny energi. Det handlar inte ALLS om att hela året längta o vänta till semestern, utan att uppskatta varje stund HÄR OCH NU mer.

Det känns som att detta hör ihop lite med "duktighetstrenden" som uppstått i Sverige...som att det blivit fult att slappna av, helst ska man renovera om all sin lediga tid, oavsett om man tycker att det är roligt eller inteTyst. Renovering kan absolut vara ett positivt andningshål - om man tycker att det är givande. Om inte, så kör man ju bara slut på sig...jag ser så många som renoverar sönder relationer o missar sina barns första år för att få till drömhusetObestämd...jag kom kanske lite OT här, men på nåt sätt hör det ihop med hur man prioriterar...att leva här och nu eller att ständigt bara sträva efter något "där framme" och sedan vakna upp och inse allt man gått miste om under tiden.

Jag tror att folk tappar livslust o ork o blir långtidssjukskrivna just pga det #3 skriver, inte för att man jobbat för hårt utan för att man prioriterat fel saker, att man levt efter andras krav o måsten (eller samhällsnormer kan man nog kalla det) i stället för att följa sitt eget hjärta.

Anmäl
2012-06-23 11:54 #6 av: LoAEmma

Är det nån fler än jag som bor i Sverige här? Tungan ute

Anmäl
2012-06-23 12:11 #7 av: [Kathja]1

Några till är vi allt! Men vårt mål är ett hus på Kreta. Skrattande

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-06-23 13:27 #8 av: Uncle Thomas

(Bor i Sverige, men planerar att flytta till Filipinerna nästa år.)

Ja, håller med om att många är för inrutade i Sverige på FRITIDEN

MEN i många länder är de för avslappnade på JOBBET, vilket gör att det blir en massa ONÖDIGT strul. vilket både försvårar att höja levnadsstandarden för fattiga, och gör att man behöver jobba mycket mer än nödvändigt. T ex det spanska "manana" har ställt till det för många ANDRA  :(   som behöver saker gjorda för att kunna göra klart sina egna jobb...

Livet vore bättre om alla kunde göra som jag  :))

=Vara mycket koncentrerad effektiv vid arbete

men mycket avslappnad annars.

Om man arbetar effektivt får man mycket mer tid över för fritiden   :)

(F ö försöker jag ha jobb/uppdrag där jag bestämmer själv när jag jobbar. Även med deadlines någon gång i framtiden, går det bra att leva i nuet oftast. T ex kan man sticka och bada/segla på "arbetstid" då det är fint väder och jobba extra då det är oväder. Om deadline närmar sig då det är fint väder, kan man jobba på kvällar/nätter   :)

Anmäl
2012-06-23 13:47 #9 av: SHIAWASE

#8

Det viktiga ar ju att man lever som det passar en sjalv... Och later andra leva som det passar demFlört ( vilket ofta kan vara svart,,,, inte att leva som det passar en sjalv,, men att lata andra leva som det passar dem;)


Om man nu tanker ur LoA perspektiv sa kan inte nagon "stalla till det for nagon annan"Glad Eftersom man befinner sig bara i en omgivning, i en situation, med  manniskor  som stammer overrens med sin egen vibration.

Ingen kan "stalla till nagot " for mig om inte jag TILLATER det.

Varje individ ar helt och hallet ansvarig for sig sjalv.

Sedan tycker ju jag att det later jatteharligt att bada/segla pa "arbetstid"Skrattande Jag har ocksa en person som vill ha flexibilitet. Men far andra passar ett inrutat schema battre.

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-06-23 18:03 #10 av: [Kathja]1

Precis som SHIAWASE säger så kan ingen ställa till det för dig om du inte tillåter det, det är även som så att alla har rätt att vara och göra som de vill - det är upp till mig att inte "bry mig". M.a.o fokusera rätt! För vem är du (eller jag!) att dömma hur andra väljer att leva sina liv?

Sedan är det som så att om du råkar ut för att folk gör ditt liv "svårare" så finns det en anlednig till det, det sker av en orsak. Därför att inget sker i ditt liv utan att du har bjudit in det. Kan vara tufft att inse, men så är det.

Så råkar du ut för saker du helst hade velat slippa fråga dig "Varför" det sker. Varför har du bjudit in (attraherat) just detta skeendet, eller denne personen, i ditt liv?

När du kan svara på varför kan du också se vad det är du kan behöva jobba med hos dig själv. Så fiffigt är det upplagt nämligen. Alla knöligheter i livet är där för att du ska lära dig ditten eller datten, allt för att du ska växa som människa.Skrattande

 

 

 

 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-06-27 23:45 #11 av: Uncle Thomas

#10  "Sedan är det som så att om du råkar ut för att folk gör ditt liv "svårare" så finns det en anlednig till det, det sker av en orsak. Därför att inget sker i ditt liv utan att du har bjudit in det."

Det där är ju flum och stämmer såklart INTE ALLS i väldigt många situationer.

Ja, visst kan andra gör olika bra ifrån sig beroende på vad man gör själv, det har jag märkt mycket t ex då jag som föreningsledare lärt "mina" spelare att "lyfta sig själva i håret"

MEN man kan ju INTE göra mycket åt om man råkar ut för inkompetenta eller maktmissbrukande offentliganställda, vilket ju är VANLIGT. Och det är svårt att kunna undvika alla sådana (lärare, sjukvård, bygglov, körkort...)

 

#9 "Ingen kan "stalla till nagot " for mig om inte jag TILLATER det."

Såklart de kan - Jag "tillåter" INTE att några människor gör dåliga jobb, ändå är det många, som gör det...  Skrattande

Enda chansen att säkert undvika det är ju att inte ha med några människor att göra (utom möjligen med sådana man valt sjäv) d v s man måste vara helt självförsörjande  :)   Inte särskilt realistiskt...

Anmäl
2012-06-28 00:19 #12 av: SHIAWASE

Det ar precis dari skillnaderna ligger i vara tankesattFlört Om du tittar runt pa forumet, sa finns fleratal tradar, artiklar som handlar just om detta. Att vi har fullt ansvar for ALLT som sker i vara liv, vi bjuder in bade sadant vi VILL ha och sadant som vi "INTE" vill haGladUniversum ar finurligt!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-06-28 07:35 #13 av: [Kathja]1

Varför tror du att en del människor "råkar ut för" inkompetenta människor och idioter mest hela tiden och andra aldrig? Varför tror du att vissa människor alltid har bilar som krånglar, eller fruar/män som är otrogna, eller...? Listan kan göras lång!

Handlar det bara om otur? Då spelar det ju ingen roll vad du gör i ditt liv för har du otur så har du. Tungan ute

Eller formar du ditt liv till det du vill? Inspirerar du andra så att du omger dig med människor du mår bra av (eller tvärt om ifall du vill det...)? Vi har alla den fria viljan och det går ut på att vi alla kan välja vilka liv vi vill ha - helt och fullt! Inte bara vissa delar, utan hela livet med allt vad det innehåller.

För mig känns det väldigt mycket mer tilltalande än att jag har tur eller otur, jag föredrar att kunna styra mitt liv. Men visst var det tungt i början att inse att jag hade dragit till mig panikångest, en man med alkoholproblem, revolterande ungar, "idioter" till chefer och dålig ekonomi!!!

Men så är det så mycket bättre nu då jag har lärt mig att dra till mig sådant som får mig att må bra - en trygg och kärleksfull man, barn som mår bra, en god ekonomi och ett bra jobb.

Oavsett ifall du tror eller inte så formar du ditt liv - sedan är det upp till dig om du vill forma det medvetet eller omedvetet. Flört

Vill du ta kontroll över ditt liv och forma det till vad du vill så har du iaf kommit rätt, för här kan du lära dig hur man gör. Och glöm inte att det finns en andledning till att du "hamnade" här, du drog till dig detta mötet därför att det kan tillföra något i ditt liv, om du vill.

 

 

 

 

 

 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-06-28 21:35 #14 av: Uncle Thomas

#12 och #13   Ni svarar ju INTE på situationer, som jag skrev om. I SÅDANA situationer är det ju flum.

I situationerna du beskriver #13 är det ju någon HELT ANNAT, eftersom de personena, som du skriver om, kan du ju VÄLJA SJÄLV, och har dessutom en del makt mot*

till skillnad mot vad man kan råka ut för inom offentliga sektorn. Där finns det ju många inkompetenta idioter även på ledningsposter och därmed blir de organisationerna mycket sämre än vad de skulle kunnat vara. Att det finns så många fler dåliga chefer inom offentliga sektorn beror på att om privatföretag sköts för dåligt, så går de i konkurs, så - till skillnad från offentliga sektorn - är privata sektorn självsanerande. Så man ska ha en väldig TUR om man aldrig råkar ut för dåliga myndighetspersoner...

*T ex har man mycket mindre makt gällande en idiotisk myndighetsperson än gällande sina egna barn  :)    (F ö har jag fått ordning på flera personer med problem, vilka myndigheternas "experter" misslyckats medan jag "fixade till" dem ganska snabbt... Ytterligare ett stöd för MIN "tes"  :)

 

"Inspirerar du andra så att du omger dig med människor du mår bra av"

Ja, inom jobb och sport har det oftast gått mycket BRA

men Nej, då man ska ha något med myndigheter att göra. Då blir man ju TILLDELAD någon handläggare, och många av dem är väldiga stolpskott, som OFTA gjort goddag yxskaft-handläggningar...

OM er tes skulle vara sann, så skulle det ju rimligtvis ha gått bra för mig med myndoghetspersoner också...  :)

Det finns MÅNGA orsaker till att jag FÅTT den insikten gällande att så stor andel av offentligt anställda är inkompetenta. Många av fallen har hänt ANDRA än mig, och skulle er tes vara sann så skulle ju procentsatsen lyckanden vara likvärdiga OBEROENDE av om det gäller privata eller offentliga sektorn, och så är det ju definitivt INTE.

Anmäl
2012-06-28 21:48 #15 av: [Kathja]1

Då missförstod du mig, det där gäller alla människor och händelser i ditt liv, oavsett om det är familj, jobb, myndigheter eller spontana möten i baren på en krog. Oavsett vilket så har du attraherat dem.

Det är som så att om du ser myndighetspersoner som inkompetenta idoter så lär du inte attrahera de trevliga och kompetenta eftersom du får det du fokuserar på och du fokuserar på något negativt (idioti och inkompetens).

Och du blir tilldelad den handläggaren som du attraherar. Precis som när du träffar din partner, dina vänner eller dina arbetskolleger.

Om du istället skulle jobba med din inställning till handläggare, se dem som hjälpsamma, positiva, glada osv så hade du fått en sådan istället. Det har att göra med att allt är energi och dina tankar och dina känslor sänder på olika våglängder beroende på om de är glada eller ledsna, negativa eller positiva. Och den energin du skickar ut reagerar på annan energi, som skickar tillbaka till dig.

Så det handlar inte om tur elelr otur det handlar om din energi.

Jag uppfattade det som att du sysslar med idrott på något sätt och där är du bra på att peppa dig själv och andra - varför inte använda dig utav det även inom andra områden? Prova, du har ju inte mycket att förlora!

 

 

 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-06-28 22:48 #16 av: Uncle Thomas

#15 Nu läste du dåligt. Min inställnong till offentliga bedrövliga handläggare har KOMMIT under åren av att så många ÄR det... Den inställningen hade jag ju INTE från början.

T ex fick jag runt 20-årsåldern 6 OLIKA diagnoser på min knäskada, och den 7:e sa "Jag vet inte" och han var näst BÄST  :))  eftersom 5 av de andra hade fel. Detta fastän en mycket känd idrottare hade fått samma skada som jag ett halvår före mig. Det fick jag inte reda på förrän senare, men specialisterna borde känt till den typ av skada. (Samma skada har gjort att jag behövt ha med myndighetspersoner att göra.)

 

"Jag uppfattade det som att du sysslar med idrott"

Ja, många framgångar inom sport som idrottare

Ja, många framgångar som sportledare

Ja, en hel del framgångar inom jobb/eget företag

inklusive gjort flera saker som många ansett omöjliga - till de sett resultaten   :)

MEN Nej, massa skit med myndighetspersoner ÄVEN i början INNAN jag hade fått INSIKTEN att så många av dem är inkompetenta. Jag BLEV förbannad AV deras bedrövliga jobb...

Så er tes stämmer INTE gällande myndighetspersoner (utom såklart kan det göra det IBLAND då det gäller handläggarens HUMÖR istället för INKOMPETENS). OM er tes skulle stämma, så skulle ju INTE så STOR ANDEL råka illa ut just då det gäller myndigheter...

T es fram till nyligen har domstolar väldigt OFTA SJÄLVA BRUTIT mot lagen, fastän bl a en av mina kompisar, som jobbat både åt JO och FN, påpekade det redan på 90-talet...

Det är så vanligt med bedrövliga myndighetshandläggningar att jag SKULLE kunna skriva flera böcker med exempel, MEN det har jag INTE gjort. Men jag har skrivit några positiva böcker  :)   En ny halvfärdig är om personer, som lyckats göra extraordinära saker trots att de växte upp i ett värstingområde.

Anmäl
2012-06-28 22:56 #17 av: [Kathja]1

Utryckte mig väl lite otydligt, det är inte så att du behöver tänka "negativt" kring myndighetspersoner för att attrahera myndighetspersoner. Du kan tänka "negativt" om annat, funkar lika bra, eller dåligt beroende på hur du vill se det. Flört

Attraktionslagen går ut på att lika attraherar lika. M.a.o negativa tankar och känslor attraherar mer negativa tankar och känslor och tvärt om.

Att du sedan tror något annat, ja det är ju upp till dig. Vi här inne lär int ändra oss för att du tror något annat än vad vi gör, det ahr vid et för bra för att göra.

Men det är ju bra att du har format ditt liv så att du är nöjd, eller hur? Jag vet vad Medvetet Skapande (LoA) har gjort för mig på alla plan i livet så jag kommer absolut att fortsätta att attrahera trevliga, positiva saker som jag mår bra av i resten av mitt liv.

Och jag vet skillnaden därför att jag har inte alltid resonerat, och hanterat livet, så här - långt ifrån. Men så har livet ändrat sig radikalt oxå!

 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-06-29 01:28 #18 av: SHIAWASE

#14,16

Jag kan inte siffran pa jordens befolkning,,, men under en livstid, sa moter vi en sa liten, liten del av den:)

Vi moter endast de som matchar var vibration, vissa moten ar korta, vissa ar livslanga, vissa ar bara en sekund. Vi moter manniskor som vi tycker om , som vi inte tycker om, som vi kan bli irriterade pa osv. Men ALLA dessa moten har uppstatt for att vi matchar varandra:)

Nar man blir medveten om detta sa kan man t om har roligt nar man stoter pa nagon som man uppfattar som "otrevlig" eller "okompetent", eftersom man vet att man just da ar en match till den personens energi, vibration.

Istallet for att tycka att den personen har gjort nagot fel, sa tittar man pa sig sjalv. Och da kan man ocksa trana upp sig pa att skapa moten med en "glad och trevlig kassorska" med en "kompetent och effektiv myndighetsperson" etc.

De erfarenheter med personer , skador etc. som du har gjort har val kanske ocksa varit en av anledningarna till att du borjade fundera pa hur man ska trana idrottare mentalt?? Kanske?  Sa alla dessa moten, skapar en vilja hos en sjalv att  skapa en forandring, forbattring av nagot! Darfor ar sadana handelser ocksa sa vardefullaFlört

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-06-29 21:47 #19 av: Uncle Thomas

#18 "Vi moter endast de som matchar var vibration, vissa moten ar korta, vissa ar livslanga"

Så ologiskt som det kan bli, men som sagt, det går inte att resonera med religiösa fanatiker.

OM det skulle vara sant så skulle ju ALLA människor man möter i en liknande situation vara LIKA trevliga/otrevliga, och så är det ju definitivt INTE...

Anmäl
2012-06-29 22:02 #20 av: [Kathja]1

Är det oss du kallar för religiösa fanatiker? Då har du allt läst på dåligt, detta är ingen religion. Flört

Och hur tänker du då du drar slutsatsen att "OM det skulle vara sant så skulle ju ALLA människor man möter i en liknande situation vara LIKA trevliga/otrevliga"?

Dels har du inte samma behov från en dag till en annan, eller ens från en minut till en annan, och dels ger inte alla möten dig allt du behöver och har efterfrågat där och då, utan ett möte ger dig en sak ett annat en annan sak. Det har ju inte med situationer att göra utan det har med dig att göra, vilken energi (känsla/tanke/önskning) du skickar ut.

Och lite beroende på vad det handlar om så kan manifesteringen ta olika lång tid, ibland får du det du behöver i samma sekund, ibland får du vänta  - var sak har sin tid. Glad

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.