OT - Off Topic

Kausalitet = Karma lagen?

2011-01-28 18:26 #0 av: [Trulig]

Hej, nu har jag två nätter fått till mej detta ord, i och för sig på engelska. Men nåt ska jag tydligen fatta. Det står ju för orsak och verkan, är det Karma lagen den kan översättas till? Jag har googlat och ju mer jag läser desto mer förvirrad blir jag. Någon som kan ge mej en aha upplevelse?

Anmäl
2011-01-29 16:49 #1 av: retep

Trulig!

Visst är det förvirrande med olika benämningar på begrepp som kan sägas vara eller beröra det samma...Kausal och Karma.

Vad är det...du undrar, blir förvirrad över och vill få klarhet i?

Anmäl
2011-01-29 18:11 #2 av: [Trulig]

Jag läste bl. a om de vetenskapliga teorierna - att det finns minst en orsak till att det blir en verkan. Att verkan inte kan föregå orsak. Men sedan ifrågasatte man det "en effekt kan ligga före orsaken i tiden, och att materia eventuellt kan färdas bakåt i tiden," 

Men jag kanske inte ska krångla till det. Allt jag gör och har gjort leder till något annat. Även det jag tänker leder vidare i en viss riktning. Beroende på hur jag agerar och tänker så skapar jag min framtid. Det är så jag tänker att Karmalagen fungerar. Även om jag idag ställs inför situationer jag skapade i ett annat liv så kan ju bara mitt agerande idag påverka framtiden och nutiden..den jag är. Den medvetande jag dvs :)

Anmäl
2011-01-29 18:45 #3 av: retep

Trulig!

Om du tittar in i fröet och föreställer dig Källan, (även om det inte går... att få en sann och verklig bild, utan att själv erfara det).

Då kan du kanske se verkan innan orsaken.

Karma är en lag som yttrycker sig och sker i det Relativa yttre, men som har sin grund i det Absoluta, i fröet, i Källan.

Verkan existerar redan i fröform men kommer inte att få någon effekt och orsaka något förrän fröet spricker.

 

Anmäl
2011-01-30 12:02 #4 av: [Trulig]

Tack Peter. Jag ska vårda "rätt" frön :)

Anmäl
2011-01-31 10:36 #5 av: szirius

Trulig , om du söker inne på AU, så tror jag att du kan finna inlägg som handlar om det kausala planet.

Anmäl
2011-01-31 11:08 #6 av: [Trulig]

Tack Szirius, det ska jag göra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.