Medvetandet

Dreams coming true, och Ditt Ego!

2013-04-17 11:50 #0 av: crinalina

Vårat Ego är egoistiskt, det vill styra oss, ha kontroll över vad vi gör, och det bryr sig inte om ifall det gör oss lyckliga eller olyckliga. Så när någonting händer som är skapat av våra känslor, och vårt Inre, så kan Egot börja kriga. Det skapar konflikter inom oss och det är lätt att man börjar tvivla på sig själv och sina drömmar. Men hur ligger det egentligen till med allt det som Egot försöker få oss att tro på? Är jag redo för det här nya, eller inte? När solen börjar stiga i horisonten och molnen börjar skymma den, vad ska jag göra?

När det kommer in någonting nytt i ditt liv, ett nytt jobb, en möjlighet till att göra något du drömt om, möjligheter till att förändra ditt liv osv, så är det lätt att man tappar bort sig lite grann i virrvarret av tankar och känslor. 

Det dyker upp funderingar som "varför jag", "jag är inte redo för det här", "jag kommer inte att fixa detta", "jag är inte värd allt det här". Dessa tankar är ditt Ego som pratar! 

Tankar som "det är ett för stort steg för mig", "jag är inte där vibrationsmässigt än" kan infinna sig. Detta är också ditt Ego som pratar! 

Ditt Ego är smart, det förstår att slå på dig på de ställen där du är lite "svag", och så börjar du tänka att kanske ska du inte ta det där jobbet, eller den där möjligheten som du har fått serverad. För vem är du att tro du att kan något! 

Men ett jobb, eller en möjlighet eller vad än det må vara som har dykt upp i ditt liv, har gjort det för att du har vibrerat in det i ditt liv!

Ingenting kan komma in i ditt liv utan att du är på samma vibrationsfrekvens som den saken. Du kan inte få in någonting i ditt liv som du inte är redo för, som du inte kan fixa eller som du inte är värd. Du kan inte få in någonting i ditt liv som är för långt bort från där du är. 

Du kan bara få in sådant som är exakt där du är!! Vare sig mer eller mindre! 

Vad du gör av den saken, jobbet eller möjligheten är upp till dig, men det kan aldrig bli fel om man hoppar på en sak som man önskat sig och drömt om (medvetet eller omedvetet). Även om det längre fram skulle visa sig att man inte gillade det, eller att något inte gick eller blev som man "tänkte" sig att det skulle gå eller bli så har man lärt sig någonting. Och man har alltid valt rätt om man har valt att hoppa på tåget när det kom. För tåget skulle inte komma om man inte var redo för det. 

Det enda du behöver göra är att forsätta som du har gjort för att vara på den vibrationsnivå som har vibrerat in denna dröm i ditt liv. Njuta av livet, zomma in på dina drömmar och bara vara där du redan är. Och så hoppa på tåget, och fortsätta göra dessa saker där.

När ditt Ego och ditt Inre säger olika saker så blir det krig inom dig, det blir en konflikt. Låt alltid ditt Inre vinna den konflikten. Då blir det alltid rätt för dig. 

När molnen börjar skymma solen så ska man minnas att solen alltid finns kvar där bakom, den kommer aldrig att försvinna. Dina drömmar, ditt inre, solen, finns alltid kvar där bakom Egot och molnen. 

Anmäl
2013-04-17 12:15 #1 av: Krissegy

Fint skrivet. .. men när egot börjar prata vad kan man göra för att vända?

Kram

Anmäl
2013-04-17 12:16 #2 av: [Kathja]1

Du skulle inte se tåget komma om du inte stod på perrongen skulle jag vilja säga. Cool

Stålande bra och VIKTIGT, för det är så lätt att börja tvivla då vi står där med drömmen inom räckhåll och då förändras den för då förändras vi och vår energi, vi börjar tvivla på att det är vårt tåg trots att vårt inre skriker KLIV OMBORD så tvekar v. Fokus på känslan, på kärlek, harmoni och tillit. Hjärta

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-04-17 12:22 #3 av: crinalina

Det är då man litar på att man bara får det som man är redo för att få. 

Då använder man sig av de övningar som vi pratade om häromdagen. Man lyssnar på sina positiva känslor och tankar. 

Och så minns man känslorna man får när man tänker på att drömmarna slår in.

Och så håller man sig glad och njuter av livet som har. 

Egot är bara tankar, och tankarna kan vi ju bestämma över. Vi gör alltså som vi skrev om i den andra tråden igår. Vi identifierar tankarna och så byter vi ut dem till tankar som får oss att må bra istället. 

Egot får oss aldrig att må bra och känna bra känslor. Det är bara vårt Inre som kan göra det. Så vi vet när det är Egot som pratar eftersom vi då inte mår bra och har bra känslor.

Anmäl
2013-04-17 12:24 #4 av: Krissegy

Okej tack :D

Anmäl
2013-04-17 12:26 #5 av: crinalina

Precis Kathja! Man kan ju inte se tåget om man inte redan står på perrongen! Tummen upp

Anmäl
2013-04-17 13:41 #6 av: [Kathja]1

Cool

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-04-17 14:54 #7 av: Sugarcream

Så bra skrivet!!

Anmäl
2013-04-17 16:58 #8 av: Otroulig

Ok, jag håller med.
Men jag är just nu i en situation att jag faktiskt manifesterat till mig en dröm.... Men efter dagens möte så känns det väldigt osäkert, samarbetsmässigt och ekonomiskt. Verkligheten kommer ifatt och jag försöker att skilja egot från den helt logiska.

Jag kan ju inte bortse från realiteter....

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-04-17 18:02 #9 av: [Kathja]1

Jo, det är just vad du ska göra! Stäng av Egot och lita på att det är ditt tåg. Ibland "ska" det knöla till sig lite för at man ska kunna få ordning på det där sista man behöver få ordning på, finjusteringen du vet.

Jag vet att det är SVÅRT ibland, jag har själv en dröm som är så nära så nära, och den har vi väntat på ett tag nu, trots att den är nära, vi är ju så vana vid att anlysera. GalenMen det är bara att se till att göra det bästa av tiden som är.  Skämtar

Så länge som du har fokus på din dröm och håller ordning på dina känslor så blir det rätt  - alltid. Kramas

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-04-17 19:57 #10 av: Theleonora

Jag känner igen mig i det du skriver Otroulig och även Kathja, jag manifesterade min dröm men det känns som att jag håller på att förlora den om jag inte redan gjort det... :(

Anmäl
2013-04-17 21:42 #11 av: crinalina

Logik har ingenting med drömmar att göra, Otroulig. Logik är en del av Egot. 

Precis som Kathja säger så fungerar det så att så länge du håller Egot borta, och dina känslor om drömmen i fokus, och fortsätter må bra och njuta av det du har idag, så kommer din dröm att slå in. 

Sedan kan det ju vara så att just detta inte är din egentliga dröm, men det kan lika gärna vara det. Men i vilket falls som helst så är det något som leder dig till din dröm. Det är ett steg. 

Så när du lägger bort allt logiskt och allt praktiskt och alla tankar och känner in att redan vara där, inte specifikt och exakt på just det som är på gång utan på DIN DRÖM, hur känns det då? Det är DÄR du ska ha ditt fokus. Om detta som du har på gång nu matchar din dröm så kommer saker att falla på plats för att det ska bli som du vill, och om det inte matchar så matchar det inte. Det betyder fortfarande att din dröm är nära. Att du skickar ut signaler till Universum att du är redo, att du är beredd att ta steget när möjligheten ges är en av de absolut starkaste signalerna som man kan skicka ut. Det är en signal av tillit till att allt alltid blir till ditt bästa. 

För det är så det är. Allt är alltid till ditt bästa så länge du lägger bort Egot och följer ditt Inre. Även om det inte blir exakt så som man "har tänkt sig det". 

Theleonora, om du känner att du håller på att förlora en dröm som du manifesterat så beror det antingen på att du inte håller känslan av drömmen i fokus, eller att du inte njuter av den med kärlek och tacksamhet, eller att det finns någonting bättre och större som väntar. Hitta rätt fokus! 

Anmäl
2013-04-17 22:00 #12 av: Otroulig


hehe, skrev lite i en annan tråd. Universum verkar Bomb mej. Nu verkar det vara upp till bevis. Ge tanten vad hon tål Skrattar.

Jag har ju haft drömmar, flera stycken. Helt plötsligt är jag och nosar på flera av dom. Jag litar på att allt blir bra. Jag är tacksam för det som kommer i min lilla virvel värld just nu.

OCH jag förstår vad du menar. Jag tycker att det var en underbar tråd. För den träffar så rätt i prick på många av oss.

OCH det är väldigt viktigt att inte fastna i egots garn, trots detta så säger jag att kaaaaaaaaaaaaaaaanske att min dröm som jag just nosat på inte  är rätt, utan en annan... eftersom jag just fått en aning om dess annalkande..

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-04-17 22:10 #13 av: crinalina

Så kan det vara, det behöver inte vara den ulitimata drömmen som kommer först, men är man villig att hoppa det som kommer så skickas superstarka signaler ut. Och även om det inte är helt rätt så är det inte heller helt fel, och ibland behöver få det upp i ansiktet för att man ska kunna justera sina drömmar lite. 

Lite som när man tittar på ett nytt hem. Man har en aning om vad man vill ha, och så tittar på ställe efter ställe. Och för varje ställe så upptäcker man något man inte gillar, eller något man gillar och så justerar man sina önskemål efter det. Precis så funkar det med våra drömmar ibland. Vi tror så ofta att vi vill något annat än vi egentligen vill, och då behöver vi bli visade detta för att kunna justera det. Glad

Anmäl
2013-04-17 22:20 #14 av: [Kathja]1

När det är RÄTT så vet man, det känns i hela kroppen. Men resan till "rätt" är ju hela grejen. Skämtar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-04-18 00:39 #15 av: SHIAWASE

Precis! sa ar det ju som ni sager,, Otroulig, det ar ju just detta som vi ocksa pratade om i en annan trad att vibrationen skifter allt eftersom,, den kan liksom inte hoppa upp och passa din droms frekvens i ett snapp, sa det dyker upp saker , moten allteftersom vibben stiger, och kan man da fortsatta att ma bra, ha tillit, "halla egot i schack" ,,, sa kan man navigera sig fram, och kanna av vad som ar ratt!!

Aven om just detta inte visar sig vara din drom,, sa ar det ju ett stort steg framat, det visar att du ar pa vag, en FANTASTISK vagvisare pa vilken frekvens din vibration ar pa!!!  Du har fatt"bevis" pa att du stadigt ar pa vag att manifestera precis vad det du har onskat dig sa lange,, YES! sa flyt med och ha tillit bara~~~~Regnbåge Sa jag tycker ju att du ska ta nagra gladjetjut och bara njuta av farden!!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2013-04-19 14:49 #16 av: KallaMigMimmi

Tack för en bra artikel!!Regnbågebara hoppa på karusellen, och snurra medSkrattar

Anmäl
2013-05-10 20:07 #17 av: retep

Hej hej! Flickar bara kort in en fundering här...

Egot kan också vara din vän och du kan vara vän med ditt ego!
Egot klommer först och är en förutsättning för att vi alls kunna uppleva känslor eller för att kunna skapa den rätta, positiva, kreativa känslan.

Anmäl
2013-05-10 20:47 #18 av: crinalina

Hej hej! Kul att se dig! Skrattar

Hur menar du nu? Utveckla? Tummen upp

Anmäl
2013-05-11 00:23 #19 av: retep

Visst kan det vara så som du skriver, att egot är egoistiskt och vill styra oss.
Men det behöver inte vara så, för ego är i grunden helt enkelt vår identitet, vår individualitet och personlighet.

Utifrån ego, vår identitet utvecklar vi personlighet, som blir säte och hem för alla känslor.
Med medvetenhet och vilja styr vi!

Så jag vänder på det och säger att det är våra känslor och inte egot som krigar.

Inte våra känslor som skapar, utan själen, genom egot och vår personlighet.

Det är mer så att egot och vår viljeyttring begränsas av känslor, som försvagar och ger ett egoistiskt beteende.

Starka, harmoniska, skapande känslor bygger på medvetenhet, intuition, självkännedom, tillit och uppmärksamhet...

Anmäl
2013-05-11 07:45 #20 av: [Kathja]1

Men är det inte egot som ligger bakom känslorna? Känslor har ju inte eget liv och självstyre utan de styr du, och ditt ego. Och mitt ego begränsas bara av känslorna om jag tillåter det, känslor fungerar ju bla som våra vägledare i livet, som något bra. Känslan i sig krigar inte om inte du, ditt ego, tillåter dem de. Funderar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-05-11 10:12 #21 av: retep

Menar också att egot, vår självuppfattning och nunärvaro, ligger bakom och styr hur känslorna visar och beter sig.

Menar att det som avgör är vår egen uppmärksamhet och medvetenhet.

Vår intuition ligger också till grund för och kommer före känslor.

Intuitionen har betydligt större inverkan på våra liv, på känslor, tankar och handlande, än vi vanligtvis är uppmärksamma på och medvetna om.

Anmäl
2013-05-11 20:36 #22 av: crinalina

Jag håller inte alls med om att egot styr våra känslor. Jag ser det som att våra känslor är helt egna, på så vis att de är de dem är. Vi kan inte bestämma vad vi ska känna för någonting, vi kan bara bestämma hur vi ser på den saken och på så vis kan vi bestämma vad vi har för känslor. 

Ok, om jag tex tittar på ett teveprogram om att lösa ett mord så kan jag välja vad jag ska fokusera på. Jag kan fokusera på hemskheten i det, och då har jag en känsla, jag kan fokusera på sorgen i det och då har jag en annan känsla eller jag kan fokusera på det praktiska detektivarbetet i det och då har jag ytterligare en annan känsla. Alla dessa känslor är lika verkliga, lika äkta och lika ärliga och jag kan inte välja vilken känsla jag ska känna i vilket fokus. Känslan väljer jag genom att välja mitt fokus, men känslan är kopplad till detta fokus. Jag kan inte bara ta en känsla, tex glädje, ur tomma intet och bestämma att jag ska känna den när jag fokuserar på tex hemskheten i mordet. 

Så när vi pratar om att vi kan styra våra känslor så handlar det om att vi styr vårt fokus i varje given situation. 

Och där kommer vårt ego in. Så egot har egentligen inte direkt med våra känslor att göra utan med vårt fokus. 

När jag i den här artikeln pratar om egot så är det alltså den delen av oss som styrs utifrån, och inte den delen av oss som styrs av vårt inre. Egot är det yttre, och det är det som är längst bort ifrån det som är vi. 

Intution är någonting helt annat än känslor, de påverkar inte varandra alls. 

Jag kan inte alls se att mina känslor krigar eftersom känslor alltid kommer inifrån, och det som kommer inifrån är det som är jag. Det som krigar är om det är mitt yttre eller mitt inre som väljer fokus. 

Jag tror inte våra känslor är begränsade, det är det yttre som begränsar oss. Känslor är som sagt det som är det äkta vi, och kan därför inte begränsa oss, om vi inte tillåter det genom att låta det yttre, egot, välja fokus. 

Anmäl
2013-05-11 21:35 #23 av: retep

Jag motsätter mig inte det du säger, vi tolkar och benämner saker olika.
Fokus / uppmärksamhet.
Ego eller egoistisk.

När vi befinner oss i nuet, helt i vortex, nära vårt Varande. Då har vi inga känslor men en tydlig uppfattning av vårt inre , vår individ, vårt ego. Med vår kontakt med Altet.
En ren ofärgad känsla och tanke är sprungen ur intuition, som är sprungen ur ego!
Känslor som nått vårt intellekt och bedömning är redan färgade av vårt livs omständigheter!

Anmäl
2013-05-11 23:02 #24 av: [Kathja]1

Får hålla med Peter, vet inte att någon har sagt något annat än det du säger Crinalina. Skämtar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-07-28 21:08 #25 av: Mirjah

EGO. Edging God Out.

Varje tanke skapar en känsla. Tanken, är det egot? Kanske inte din första tanke (intuition?) men det som sen följer den första tanken, analyserandet.

Jag kan ta ett exempel, som liknar trådskaparen.

Jag var arbetslös en längre tid och drömde, sökte mig en framtid. En annan än den jag tidigare vandrat. Logiken tåtade ihop mina tidigare erfarenheter jag valde en väg därefter. Känslan ville något helt annat!

Parallellt med utbildningen för att säkertställa en anställning och arbetslösheten förkovrade jag mig mer och mer i min personliga utveckling, bl a här på iFokus. Jag blev medveten om mina tankar, som arbetslös var de ganska destruktiva. Det ena gav det andra och till slut blev jag även diplomerad coach, min känsla och passion.

Fick extrajobb i handeln till följd av min logik och min förnuftiga väg, men saknade gnista. Men tyvärr gav det aldrig en tillsvidareanställning, och jag hankade mig fram på a-kassa/butikslön. Något mullrade inombords, ska det vara så här? Var det det här jag ville? Med en ilska och vilja till förändring stormade jag in på arbetsförmedlingen. -Jag är även diplomerad coach, avslutade jag, vände på klacken och drog hem.

Nästa dag ringde min förmedlare. Och inom loppet av tre dagar hade jag blivit erbjuden ett jobb som coach, med bra månadslön, nära mitt hem. Jag tackade nej.

Vet än idag inte om det var mitt ego, eller min magkänsla som sa nej. Men mina tankar om mig själv var inte höga innan jag gav mitt svar. Jag sparkade hårt på mig själv, och tänkte att de var bra desperata som ville anställa en oerfaren coach så där..? Jag vågade inte. Analyserade jag sönder det? Den första glädjen (intuition)förbyttes snabbt till ett sammanbrott (egot).

Anmäl
2013-07-29 22:11 #26 av: szirius

EGO. Edging God Out.

Tack för dessa ordBlomma!

Det finns ingen bra anledning att slå på sig själv för att man har ett ego som dyker upp emellanåt. Då är det så skönt att bara ta en rent iakttagande syn på det hela. "Aha, just nu stänger jag Gud ute, det är DET jag håller på med." Yes! Älskar att hitta enkla ord som når ända in. Det här hamnar right on för migGlad Och då är det så mkt enklare att justera sig ocksåTummen upp

Anmäl
2013-10-09 09:44 #27 av: [Olaf]

Jag tror egot kan bli ens vän. Men egot ska inte sitta i förarsätet. Utan ego saknar vi form och blir konturlösa. Håller helt med om att egot kan vara en riktig sabotör som inte litar på intuitionen och som tänker småaktigt och anpassligt för att passa in.
Kort sagt vi behöver egot, men han ska inte vara kung utan tjänare. Att förena kungen och tjänaren i harmoni. Det är det som är det svåra.

Anmäl
2013-10-09 11:45 #28 av: [Kathja]1

Amen till det Olaf!

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-10-09 13:53 #29 av: SHIAWASE

Olaf! tack for det inputtet~Ballong

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2013-10-09 14:47 #30 av: szirius

Ja Olaf!Ballong


Anmäl
2013-10-09 14:51 #31 av: [Olaf]

#28, #29, #30
:-) man tackar tillbaka! Gillar denna tråds läsning och funderingar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.