Medvetandet

Allt är mitt förflutna!

2013-04-02 17:39 #0 av: crinalina

Precis allting som finns runt omkring mig, och det som är jag är gammalt. Det är byggt på gamla tankar, känslor, minnen och referenser. Dessa tankar, känslor, minnen och referenser är det som talar om för mig idag vad jag känner för och tänker om saker och ting. Men vad skulle hända om vi skalade bort allt detta? Och var kommer allt ifrån?

De flesta av oss vet ju vid här laget att vi alla har "hidden beliefs" som förhindrar, fördröjer och försvårar för oss på vår väg mot våra drömmar. Men inte förrän igår så insåg jag hur stort detta är. Hur utbrett det är, dessa "beliefs". Det var genom "A Course In Miracles" (ni kan hitta länk i inlägget "Tips på inspirerande sida") som insikten kom och snurrar än i huudet på mig när jag tänker på det. 

Om du till exempel tittar på någonting som du har i din närhet, vad som helst, och så tänker du på vad du har för tankar och för känslor om den saken. Oavsett vad saken är så kan du säkerligen hitta ganska många saker du tänker om den, och dessa saker skapar också känslor som du har för den. Var kommer dem ifrån? Hur länge har du haft dessa tankar om saken i fråga?

Jag tänker ta min sovrumsteve som exempel. Mina tankar om den är att det är en bra teve, men den är inte den bästa som finns (inte ens den bästa vi har). Det är platt teve, och den har en fjärrkontroll. Vi köpte den begagnat, då den var nästan ny, för halva nypriset och den är perfekt för oss. Jag känner tillfredsställelse och förväntan när jag ser min teve. 

Att den står i sovrummet är något som jag ser (och jag vet att det är ett sovrum för att det är en säng i rummet, och jag vet att det är en säng för att det fick jag lära mig när jag var liten). Att den är platt ser jag också eftersom jag jämför med hur gamla teveapparater såg ut, de som idag kallas för tjockteve men som när jag var liten hette teve. Jag vet skillnaden mellan platt och tjock för att jag fått lära mig det redan som liten, så det är ganska enkelt att se vad som är vad med en teve. Att den var begnagnad men nästan ny när vi köpte den för halva priset vet jag för att vi har kvitto på den från när de vi köpte den av köpte den i butiken. Att det är en teve vet jag för att det fick jag också lära mig när jag var liten. 

Jag känner tillfredsställelse när jag ser den för att vi har råd att ha en teve som är så fin i ett annat rum än vardagsrummet, och för att vi fick den till ett så bra pris. Det var en bra manifestation precis när vår gamla teve gick sönder. Jag känner mig nöjd med det. Jag vet att det är nöjd och tillfredsställd jag känner mig för det har jag lärt mig av erfarenhet genom åren hur det känns. Ifrån andra situationer som jag har känt så i. Hur jag visste det första gången det minns jag inte. 

Jag känner förväntan för att jag gillar att titta på teve, på serier jag kan slappna av till. Och jag vet att teven brukar visa sådana serier. Och jag mår bra när jag slappnar av, så det ser jag fram emot att göra. Att det är förväntan fick jag också lära mig som barn, kanske när jag hörde någon vuxen säga när jag väntade på tomten att jag var förväntsfull, eller kanske på något annat sätt. Jag vet inte. 

Ett annat exempel. Du blir bjuden på mat. Du har ätit den här maträtten många gånger förut, men aldrig tillagad av den här personen, med den personens redskap, recept och precis dessa ingredienser och i den här personens kök. Ändå så har jag känsla och en föreställning av hur denna maträtt ska smaka. För att jag har referenser eftersom jag har ätit rätten förut. Naturligtvis så smakar det inte exakt lika som de andra gångerna jag har ätit den, eftersom mina referenser inte är uppdaterade med detta nya som tillkommit. Jag bygger ut mina referenser med hur denna maträtt smakar. Om jag så äter samma maträtt en gång, tar en portion till vid samma tillfälle, så har redan mina referenser uppdaterats och jag förväntar mig att det ska smaka på ett visst sätt, som den förra portionen gjorde. 

Är det en maträtt jag aldrig har ätit innan så har jag fortfarande referenser som talar om för mig hur jag ska tänka och känna inför det. Om jag äter orm kanske jag har hört att det ska smaka kyckling, och då förväntar jag mig att det ska smaka kyckling. Eller så känner mig äcklad för att man kan inte äta exotiska djur. 

Allt vi tänker och känner inför allt vi har runt omkring oss är gamla tankar och känslor, baserat och grundat i vad vi redan har erfarit, vad vi redan vet. Alla tankar är inlärda, och alla känslor är utsprungna ur detta inlärda. 

Men vad skulle hända om vi inte hade dessa referenser med oss, om vi kunde börja helt och hållet från scratch? Vad skulle vi tänka om en teveapparat om det var första gången vi såg en, första gången vi hörde talas om en? Hur skulle den där maträtten smaka om vi inte visste någonting som helst om det? Smakar verkligen orm kyckling om man inte har en aning om att den sägs göra det, och om man aldrig har smakat kyckling?

Hur skulle vi tänka och känna inför tex pengar om vi aldrig hade hört talas om pengar och vad man kan göra med dem? Hur skulle vi känna inför muggen med te om vi inte hade referensen om hur teet och muggen känns mot läpparna och i kroppen? 

Hur mycket kan man förändra av de referenser man har, och vad är ett bra sätt att göra det på? 

För mig är detta sätt att tänka helt nytt. Djupet i det. Omfattningen av det. 

Jag tittar på mina naglar och tänker att de är korta och omålade. Till och med det är referenser från mitt förflutna. 

Anmäl
2013-04-02 17:56 #1 av: linnease

poetiskt, Crina :)

Anmäl
2013-04-02 19:20 #2 av: szirius

Jag relaterar detta till mindfulness, att helt och hållet gå in i något som om det är första gången, tex smaka på ett russin, och sedan utvidga detta till allt i livet. Se på allt med nya ögon. Varje stund är ny. Stjärnor

Jag tänker också på betingning..att man upplever en viss känsla av tex. en viss doft, pga ett gammalt minne och detta sker om och om igen varje gång man känner den doften. Såna exempel har vi ju säkert många av som vi vet om, men detta sker ju ofta helt omedvetet i nästan allt kring oss! De som får oss att må bra är ju toppenbra, men sen finns det ju smågrejer som sänker oss också, där får man försöka betinga om (Jag tror jag berättade att jag bytte ringsignal efter att jag sagt upp mig, för jag märkte att jag fick magknip när telefonen ringde. Betingning! Likaså slängde jag en lila skjorta som jag hade haft vid ett tillfälle då jag verkligen inte mådde bra och den känslan kom tillbaks varenda gång jag såg skjortan så jag slängde den. Så drastisk behöver man ju inte varaSkämtar, man kan "byta betingning" - det höll jag faktiskt på med ett tag, och det var jätteroligt! Att medvetet tänka på en viss härlig sak varje gång jag gick in på toaletten, så att bara grejen att gå på toa gjorde mig på bra humör! Haha, det där hade jag glömt - FATTA vilka underbara liv vi kan skapa oss, om vi får knix på det där! Att betinga precis allt med positiva vibbar. Vilket ju egentligen affirmationer handlar om, man jobbar in nya tankespår tills de går av sig själva = Förändra sina referenser på ett bra sätt.

Detta som du tar upp pratade vi ju om i Shias tråd, att framtiden inte finns ännu, så vi kan omöjligt tänka oss den på annat sätt än genom våra erfarenheter, vi är lite begränsade där. Hmm, jag tror att det är just därför jag tycker det är svårt att prata med personer som har så starka åsikter, det känns som motsats till öppenhet! De har redan bestämt sig för vad de tycker.  Ojoj, vad mkt tankar jag har nu. Detta får mig att tänka vidare på ett klipp jag såg idag om att vi normaliserar våra känslor, så "bra" kan betyda helt olika saker beroende på vad man har för bredd på känsloupplevelser. Om man är pessimist så kanske "bra" är samma sak som "utan ångest" och så nöjer man sig där. Fast nivån på livskvaliteten höjs då aldrig heller.  Det gäller att ha laddning i känslorna, att passionerad verkligen är PASSIONERAD, om det är vad man vill ha mer av. De pratade om att " höja volymen" så att känslorna blir intensivare, inte bara " ok " för då är det "ok" man får. Detta var verkligen en grej jag känner att jag missat några veckor. Att SJÄLV skapa högre volym i stället för att acceptera ett "ok" läge utan att själv addera nån entusiasm för livet.

Kan filosofera i evighet men nu är det filmtime o popcorn med lillkillen!

Anmäl
2013-04-02 20:44 #3 av: Otroulig

Skrev ett inlägg, så ringde Tele 2 igen, haha och jag blev utkastad.

Nåväl, påt igen, nu via mobilen.
I Linnease tråd "Wow..." Så kanaliserar en man ett meddelande som säger ungefär" finns det ett enda råd vi kan ge er så är det att leva som barn, det är det viktigaste" och som jag då tolkar det så är det i glädje och i nuet, en stor hjälp att kunna göra det är ju att vara oskyldigt öppen och det är vi ju innan vi fått med oss alla erfarenheter, fördomar och mönster.

#2 Szirius just det här med att förstärka känslorna :) Min mamma var på föredrag med Mia Törnblom och hon hade poängterat vikten i att visa känslorna och uttrycka dom. Tex om man gjort nåt bra kunde man t.ex skrika YES och kasta upp armarna i luften. Det fanns någon teori bakom, skulle tro att det hade med kroppslig återkoppling att göra..? Men just det slog an hos mig.

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-04-03 13:00 #4 av: crinalina

Men även som barn så har vi redan börjat påverkas av saker och börjat bygga våra referensramar. Vi lär oss vad saker är, heter och gör genom att andra använder dem, talar om för oss eller använder en speciell ton när de säger namnet för att vi ska lära oss det. Och redan där börjar vi påverkas. Jag tror att det är få saker som vi även som barn upptäcker utan att ha någon som helst påverkan och medvetenhet om det redan. Fast det är ju ändå det närmaste vi kan komma i beskriva det tror jag. 

Jag började tänka på när jag skriver till exempel. Jag börjar på någonting och det känns superbra och superroligt, men sedan tar det helt plötsligt bara stopp. Det känns inte kul längre. Det känns inte som jag längre. Och jag insåg i och med den här insikten att det är för att jag har vuxit under tiden jag skrivit så det jag skriver stämmer inte längre överens med mina referenser. När jag läser på min blogg så håller jag ju med om allt jag har skrivit, men det känns väldigt gammalt eftersom jag har byggt på mina referenser sedan jag skrev det. 

Nu kan vi ju inte radera allting, och det skulle jag inte vilja heller. Det är ju allt detta gamla som har gjort mig till den jag är idag, och jag är ju en fantastisk människa. Men när det gäller vissa områden där man inte utvecklas så som man önskar så tror jag att det är för att man har så otroligt många fler referensramar än man är medveten om. Och jag tror att det då kan vara en hjälp att kunna se att dessa referensramar verkligen är gammalt och att allt jag tänker om och känner för det området är ouppdaterat. Jag har helt enkelt inte fortsatt att bygga upp mina referenser inom området på det viset som jag behöver göra för att utvecklas inom det, utan jag har stannat kvar/fastnat i något gammalt. 

Detta är ju naturligtvis ingentting som är nytt för mig, men jag har nog aldrig tillämpat själva tanken på det på rent vardagliga ting. Jag har tex min favoritkaffemugg. Varför? Jo, för att när jag första gången drack kaffe ur den så tyckte jag om hur kaffet smakade och hur muggen känns i min hand och mot mina läppar, och hur den ser ut. Och sedan har jag förstärkt den tanken och känslan genom att tänka på den som min favoritkaffemugg. Det är ju jag som har gett den den rollen genom att jag jämfört den med andra muggar som jag har tidigare erfarenhet av. Om jag inte hade erfarenhet av tidigare muggar skulle min mugg bara vara en grej som jag dricker kaffe ur. 

Ja, mycket tankar om det här har jag. Skrattar

Anmäl
2013-04-03 14:25 #5 av: crinalina

Men samtidigt så är det ju också så att jag faktiskt inte älskar precis allting med mig själv idag, för om jag gjorde det så skulle jag ju inte fortsätta utvecklas. 

Det betyder att det finns saker i mitt gamla som inte tjänar mig i mitt nu, saker som jag måste nysta ut och rulla upp på nystan istället för att ha det i det trassel som det är just nu. Och där är det viktigt att på något vis kunna se sitt förflutna, och sitt nu, med neutralitet. Där är det viktigt att inte lägga in de gömda och öppna värderingar som jag har fått mig genom livet. 

Det svåra tycker jag är att hitta en ände på trasslet, att börja nysta i. Och att kunna rulla upp ett nytt nystan utan att ha några som helts tankar och åsikter om saken i fråga. 

Oj, oj, oj vad det snurrar i mitt huvud nu.... Hahahaha Det var längesedan det snurrade så här mycket. Skrattar

Anmäl
2013-04-03 15:56 #6 av: [Kathja]1

En fråga - varför kan man inte utveckla det man älskar? Låter för mig lite underligt. Visst måste jag kunna utveckla sidor jag redan är nöjd med och som jag redan älskar. Att älska och att vara nöjd behöver ju inte innebära att man stagnerar. Jag tycker att jag utvecklar sidor hos mig själv som jag redan älskar och många av dem är jag redan nöjd med i alla fall. 

Och jag anser att allt i min historia tjänar ett syfte, alltid. Sedan behöver de inte tjäna ett aktivt syfte här och nu, men utan dem hade jag ju inte varit där jag är nu.

Sedan kan jag förstå att du inte vill ha ditt "trassel", men det är ju en annan sak. Alla har nog inte ett trassel, utan ofta så bara är alla de där sakerna. De ligger på en hylla i ett förråd och stör inte något nämvärt, kanske samlar lite damm på sin höjd.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-04-03 17:00 #7 av: crinalina

Haha, ja det var ju naturligtvis inte riktigt så jag menade. Men det är väl inte de saker vi redan älskar hos oss själva som vi medvetet väljer att utveckla i första hand, utan sidor där vi har lite mer "motstånd". 

Jag har också haft den tanken att allt i min historia alltid tjänar ett syfte, och till viss del så håller jag fast vid det. Men det finns en annan sida på det myntet också, och det är det jag är och nosar på nu. 

Om jag till exempel tar min historia med pengar så tjänar inte den något som helst syfte i mitt här och nu. Det den däremot gör är att stoppa upp mig, den hindrar mig från att se på pengar och ekonomi på det sätt som jag vill se det på. Allt jag någonsin har hört, läst, känt, tänkt, gjort osv som har med pengar att göra är min historia med pengar. Och allt jag någonsin har hört, läst, känt, tänkt, gjort med pengar är det som håller mig kvar där jag är. I det förflutna. För att det enda jag vet är det. Jag kan inte ta bort all min kunskap och alla mina känslor om pengar. 

Det som finns i vår historia ligger alltså inte på någon hylla ett förråd och samlar damm, det påverka oss i precis allting vi ser, gör, hör, känner, smakar, luktar osv. Precis allt påverkar oss i precis allt. Varenda liten tanke jag har om allting är påverkat av min historia. 

Och det är ju alla de sakerna som gör att jag vill utvecklas, men jag lägger ju mitt fokus på att utveckla de sidor som inte redan är väl fungerande, men sedan kan man inte undvika att i processen även utveckla redan det bra till någonting ännu bättre. 

Anmäl
2013-04-03 17:36 #8 av: linnease

En fraga om perspektiv och hur man anvander orden bara? Allt utvecklas ju oavsett.. och det som kanns superbra och varldens basta just nu kommer ju kannas gammalt sa smaningom.. 

De latarna jag alskade nar jag var femton kanns saa gamla sa det typ kanns daligt i magen om jag lyssnar pa dem nu.. Jag gillar fortfarande musik, men inte SAMMA, utan de nya feta som ar nu! Sa det jag alskade nar jag var femton har ju utvecklats till det jag alskar nu, men jag alskar definitivt inte de gamla latarna pa samma satt langre, brr.. :)

Men jag kan absolut zooma ut och uppskatta att det finns ett fore och ett efter, att det hela tiden finns en grund som nasta sak bygger pa, for utan referenser skulle allt vara helt utan mening, och inte make sense alls liksom. Mer an kanske som rena sinnesintryck kanske, hm..

Galler ju allt forresten, aven personer, de ar ju inte samma idag ens som de var igar! Aven om man tanker att man alskar samma person, sa ar det ju egentligen inte sant :) Hela tiden en ny, lite utvecklad variant vi moter i varje nytt mote

Ah! Kom att tanka pa Jill nanting, en hjarnforskare som fick en stroke, den hjarnhalvan som haller reda pa struktur och tid och form och sant slogs ut, och hon var bara i nuet liksom, i princip som utan referenser som vi pratar om har, valdigt intressant att lyssna pa hennes foredrag: http://www.youtube.com/watch?v=UyyjU8fzEYU

Kom oxa att tanka pa ett tv-reportage jag sag en gang om nan Arne (?) nanting, en beromd filosof(?) i Norge, han var nittio nanting ar nu och nat var fel med minnet, de akte ut till hans stuga, och han var sa glad over minnes'problemet', for varje gang upplevde han det som om han aldrig varit dar forut, och var helt hanford over hur fint det var, haha :) (pa nat satt var han medveten om det, for det var han sjalv som berattade det medans de filmade pa vagen dit)

Anmäl
2013-04-03 17:37 #9 av: [Kathja]1

Var väl jag som var lite för trött när jag lästa, och svarade. Somnar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-04-03 17:47 #10 av: crinalina

Ja, precis Linn! Vi utvecklas ju oavsett hela tiden, och allt vi har i historian är det vi bygger på idag. Men det är svårt att bygga något bra på en grund som är dålig. Det är så lätt att det rasar då. 

Som för mig med min historia med pengar. Det är en dålig grund att bygga på och det är därför det än så länge inte har fungerat för mig att bara börja bygga någonting bra direkt på den. Först måste jag förstärka grunden genom att stegvis förbättra mina tankar och känslor om pengar. Och så småningom så kommer jag att komma dit eftersom jag medvetet förstärker den! 

Trött eller inte, så var det en bra kommentar Kathja, eftersom det för mig leder till mer och mer klarhet i frågan. Det tackar jag för! 

Det är ett ämne som är svårt att formulera i ord för mig, än så länge. Man ju bättre jag förstår det desto lättare kommer det ju att bli. 

Sedan är det ju så att eftersom vi har olika historia så tolkar vi saker på olika vis. Och vi kan mena samma sak fast ändå missförstå varandra för samma ord kan ha olika betydelse och landning till exempel. Och allt är lika rätt och okej. 

Anmäl
2013-04-03 17:54 #11 av: [Kathja]1

Jag tolkar det som att du tänker städa bort alla gamla föreställninger som inte längre gör någon nytta, vilket leder mig till en ny fråga... Hur tänker du att du kan göra det? Eller är det förstärka och förändra du menar för det är nog vad man brukar göra...

Sedan kan jag, med risk för att vara tröttsam säga att jag som i många år har jobbat med människor som jobbar med sig själv och det är att allt för många faktiskt lägger fokus på att utveckla sidorna de är nöjda med, de andra ignorerar de gärna. Tyst

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-04-03 17:57 #12 av: szirius

Linnease, jag vill bara säga att jag uppskattar när du skriver, det känns att du har nåt...Stjärnordet finns en sån rak kontakt som du kan få tag i, det är spännande och intressant med alla teorier och höjder och djup, jag tror att du är friskt intelligentSkrattarför du har förmågan att gå så utanför alla ramar , jag älskar det! Sen, att du svajar hit och dit, gör dig bara mänsklig och får mig att gilla dig ännu merBlomma Ville bara säga det!Hjärta


Jag går kanske OT men era ord väcker ju saker i mig som börjar snurra så nånstans hänger det ihop...jag är och nosar på om det verkligen ska behöva vara så in i nordens smärtsamt och uttömmande periodvis att utvecklas...jag känner att jag vill upp ett snäpp till så att jag kan vila mer i de här vågorna och inte följa med så hiskeligt och bli så URLAKAD. Det går bättre och bättre, men jag är verkligen inte där. Tycker att jag upplever det som att det är energier utifrån som jag inte kan göra nåt åt liksom, det rider i mig vissa timmar och andra är det hur fridfullt som helst. Så intensiva svängar. Mer och mer intensivt.  Jag hittade mkt på youtube inatt som stämmer så överens med mina egna upplevelser, apropå skiftet, men även där blir jag förvirrad...vill jag tro på det här...om jag tror på det så blir det ju min sanning...är det VERKLIGEN enda vägen genom och ut? Och hur lång tid ska det ta? alla dessa åååååår. Jag vill känna lätthet! och varför finns det människor som går omkring helt obekymrade och mår tiptopp just nu medan andra knappt kommer ur sina sängar av alla vibrationer? och många "medvetna" verkar vara de som dippar mest! Nån pratade om dagar som känns som att man är levande död, som kommer och går. Och det får jag inte ihop med LoA. Jag försöker bara omfamna det här...våga lita på att jag gör inget fel...det är som det är.

Anmäl
2013-04-03 18:30 #13 av: crinalina

Kathja, om jag kunde så skulle jag mer än gärna faktiskt städa bort alla gamla tankar och föreställningar när det gäller just pengar eftersom det i min historia inte finns någonting positivt alls vad gäller pengar. Inte har jag heller någonsin känt att min historia med pengar har utvecklat mig eller hjälpt mig i mitt nu. Möjligtvis förutom att jag vet hur det är att ständigt och jämt inte ha en bra relation till det. Och det är en erfarenhet som inte får mig att växa. 

Men, nu tror jag inte att det går att bara städa bort allt det och därför menar jag att jag måste förstärka och förbättra den grunden som jag redan har. Och ja, visst är det det som vi brukar göra ändå. Skillnaden för mig nu mot förut är att jag förut har försökt att se mina erfarenheter som något som hjälper mig idag, medan jag nu, i och med denna insikt, har en klar bild av att det bara är gammalt. Det borde vare sig hjälpa eller stjälpa mig längre. Det är bara jag som ger det den makten för att jag inte har något annat annat i min historia som jag kan relatera det till. 

Så på det viset blir min historia viktig, för allt jag tänker och känner idag kommer från min historia. 

Vad gäller att många människor bara väljer att utvecklas på de områden som de redan är väl utvecklade på så är det upp till dem. För mig så är inte det personlig utveckling. För mig så är personlig utveckling att man medvetet utvecklas inom områden man mest behöver utvecklas inom, för att på så vis ständligt bli en bättre helhet. Sedan är ju den typen av utveckling bättre än ingen alls. Men man kan bara komma till en viss gräns om man bara utvecklar ett område eftersom allting hänger ihop. Men, det är ju min uppfattning av det hela. Och den uppfattningen har jag för att alla mina tankar och känslor är baserade på mina referenser som jag byggt upp genom åren. 

szirius, jag håller med dig i allt du skriver om Linn! Linn, när jag först hittade hit så var det du som var min första inspiration här inne. Du har ett fantastiskt rakt sätt att förklara och beskriva saker på som jag önskar att jag hade. 

Vad gäller det andra du skriver om szirius så kan jag bara svara utifrån min egna resa. Jag kan inte se att jag hade en massa djupa dippar när jag väl hade börjat förstå hur saker hänger ihop, när jag började få en inblick i hur LoA fungerar. Jag har däremot haft enorma dippar innan det. Men efter att jag förstått att jag har makten så har jag inte haft det. För jag ser det som att varje dipp är ett val jag har gjort. Visst har jag små dippar, men idag handlar dem om en dag eller så och det märks bara för att jag blir lite lägre i energi. Mina dippar idag är betydligt högre än mina toppar var för bara tre-fyra år sedan. Jag tror att vi behöver små dippar ibland för att vila i det vi lärt oss och låta hjärnan sortera in ny kunskap. Däremot så tror jag att vi själva kan bestämma hur djupa och långa de blir. Och om vi väljer att ha djupa och stora dippar så väljer vi det av någon anledning. Frågan man kanske ska ställa sig då kanske är varför man väljer det? 


Anmäl
2013-04-03 19:13 #14 av: linnease

Åh tack Szirius!! BlommaSolRegnbågeBallongHjärtaRoligt!! Ja jag har alltid tankt en massa och vart sa nyfiken pa hur allting funkar! Sa funkar det-bockerna och massa naturvetenskapliga bocker var favoriter nar jag var liten, ville veta allt om det. Och det har ar ju om hur ALLT funkar Sol

Jaaaa nu passar min nya insikt fran igar in har, om moment!! Hos energi. Lyssnade pa ett workshopsegment med Abe igar, sista segmentet fran San Fransisco 2013-02-02 som handlade helt om det, var grymt bra. 

De pratade om hur nar nanting val ar pa gang att manifesteras har det sa mycket moment, sa det kan vara VALDIGT svart att andra pa det da, battre att bara lata det ha sin gang och lata det bli som det blir. Slappa det helt enkelt, och sen fran ett neutralt lage skapar man det man vill ha istallet.

De liknade det med en bil pa toppen av en kulle i neutrallage.. om den bara precis har borjat rora pa sig kan man latt kliva fram och stoppa den, och t.o.m fa den att rulla at andra hallet om det ar ditat man vill. Men om den har fatt rulla en stund, bygga upp moment, om man kliver ut framfor den i botten av backen ar det ingen bra ide :D

Nar nanting ar pa gang att manifesteras ar det som bilen i botten av backen.. mao varsta laget att forsoka stoppa den eller att fa den att ga at ett annat hall!

De hade ett par berattelser, bl.a. om Esther som lyckades radda en fagel ur en katts mun, den blev valdigt glad och stannade och sjong en sang for dem pa staketet.. och en timma senare fangade katten den igen och at upp den.

"Esther said 'bad cat!'  Partycat said, 'very good bird!'"  Haha! :)

De menade att  i sana lagen kan vi bara hoppa in och andra forloppet litegrann, men om det har moment sa har det.. Nat annat exempel var mobbare pa en arbetsplats, en kille som vill kliva in emellan och hindra. Men de inblandade parterna har sa mycket tankemonster, sa mycket moment i det, sa det skulle bli mest ungefar som med fageln och katten.

Istallet: slapp det, lat det bara ha sin gang, vad det an ar, och sen skapa nat nytt fran neutrallage! Killen med mobbaren var brandman, lite samma sak dar med att bekampa brander nar de redan har startat. De uppmanade honom att bara slappa allt omkring, mobbaren och branderna, lat forloppen ha sin gang och fran ett neutralt stalle bara fokusera pa den varld han vill ha! (mer mentalt alltsa, de menade inte att han skulle lata folk brinna inne pa jobbet om han kan slacka dem)

Crinas mening "men jag lägger ju mitt fokus på att utveckla de sidor som inte redan är väl fungerande" stack ut for mig ovan, det kanns som att se nat som inte funkar, och forsoka stoppa det mitt i, stoppa bilen i botten av backen. Och Szirius, det kanske ar det du forsoker gora med? Enkelheten ligger i att slappa det, lat det ha sin gang, och medans eller efter det ebbat ut borjar man bara pa nat helt nytt, pa det man kommit fram till att man vill ha, och bygger ett nytt moment at ratt hall.

Jag har hort det massa ganger tidigare, men igar fattade jag det verkligen. Som exempel, bor ju hos Marcs pappa, och har hort pa omvagar att han inte gillar att vi bor har langre. Kandes skitkasst till en borjan, och jag forsokte liksom FIXA det, mentalt.. Hitta den motsatta visionen mitt inne i det. Eller nan losning pa det. Men det var supersvart, och ledde bara till att jag fastnade i problemet i flera dagar, hade svart att sluta tanka pa det. Men nu fattar jag verkligen det har med moment! Jag slapper det, later det bli hur det an blir, later Jerry ha vad for vibbar han har, forsoker inte andra pa det, utan bara slapper det! Det far lopa sin gang, ebba ut utan mitt fokus pa det liksom. Och jag atergar bara till att fundera pa vad jag vill uppleva harnast, vad jag vill gora idag, vad jag vill skapa for kul, eller till ett mer filosofiskt generellt neutrallage och skapar en bild av hur jag vill ha mina relationer med personer runtomkring mig och hur jag vill bo och leva. Eller bara slapper det helt och gor nat kul.

Ah, jag vet inte om jag kan foklara.. Valdigt bra workshop, och valdigt bra ny strategi for saker som jag hittade. Nan postade detta idag pa FB, passar extremt bra ihop med mitt nya angreppssatt:

You've trained yourself to face reality. You've trained yourself to tell the truth. You've trained yourself to tell it like it is. So in the beginning, these fantasies feel a little inappropriate, because it's like you're fooling yourself. Sometimes people will say, "Well, isn't this just denial?" And we say, "We hope so!" We hope that you are denying the absence that you do not want. And we hope that you are embracing the presence of what you do. But somehow the idea of denial has become a dirty word to you; like it is virtuous to face the reality of the horror of your own lives. And we would be ignoring anything that did not please us. We would get our eyes on what feels good.
--- Abraham

#12 Tror att de 'medvetna' och de som tanker mycket pa det har skiftet ar just valdigt medvetna om ett skifte! Fran en gammal varld till en ny.. vilket kanns lite som ett visst fokus pa nat gammalt, daligt, nat problem som behover skifts.. Sa de vibbar det och manifesterar det och forvantar hur det ska ga till, att det maste vara en process och hur den ska se ut, och bekraftar det med varandra sen dessutom.

Oj shit vad langt det har blev.. :DAnmäl
2013-04-03 19:18 #15 av: linnease

Åh tack Crinis!! BlommaHjärtaPresentStjärnorRegnbågeSol


Anmäl
2013-04-03 19:34 #16 av: szirius

# 14 det är så spännande att läsa grejer, för man ser så olika saker beroende på vilken vibb man är i. Jag märker att jag har MOTSTÅNDsvibb nu hahaha, massa "jamen, lätt att säga, men om situationen ser ut som den gör för MIG så..."

Jag TROR ju att jag inte försöker stoppa en rullande bil, utan att jag försöker hitta tecken på vad som är nästa steg...jag tycker att jag har väntat länge nu, det känns som att jag inte har TID att känna efter längre, utan måste handla  - ett totalt tankefel, för om jag handlar i den vibb jag är i nu så blir det inge bra... att låta stagnation ha sin gång känns liksom sådär...jag behöver ju nåt NYTT....men jag VET ju att saker materialiseras i just denna stund på något plan och jag kan inte pressa på...

(Har samma tankar om skiftet....samtidigt som det är rätt cool att gå tillbaks och jämföra mina dagboksanteckningar med sidor som beskrivit energierna de senaste månaderna.)

En personlig fråga Linnease, du verkar helt ha släppt eller inte alls har tankar kring yrkesliv, är det så?  För mig är det pockande för att jag har familj...det är inte bara jag, jag har barn...söker nån slags stabilitet, som inte finns för oss alls, två egenföretagare som vi är...men MEST tror jag helt klart att det stör i systemet pga andras förväntningar och samhällssyn. Gaaah, ibland vill jag bo i kollektiv bland likasinnade "ta dagen som den kommer-folk" och strunta i resten!

Anmäl
2013-04-03 20:01 #17 av: linnease

Jag TROR ju att jag inte försöker stoppa en rullande bil, utan att jag försöker hitta tecken på vad som är nästa steg...

Jag tor du forsoker stoppa en rullande bil!! Skrattar Det ar ju du som SKAPAR nasta steg, och bestammer vad det ar! Om du inte forsoker stoppa en rullande bil, genom att kolla pa verkligheten och blanda in den i ekvationen.. Varifran kommer tecknen du letar efter?

utan måste handla  - ett totalt tankefel, för om jag handlar i den vibb jag är i nu så blir det inge bra...

stoppa rullande bil! Skrattar

Hm, ja, mycket av det manga skrivit om skiftet har ju stamt pa mig med.. men kanske logiskt, vi ar alla uppvaxta i ganska liknane varldsbild och har ganska liknande tankemosnter som spelar ut, liknande satt att hantera saker..hm.. Behover inte betyda att det maste vara sa, bara att det ar sa manga gor det!

Hm, yrkesliv, ja alltsa, jag har forsokt tanka ut saker jag kan jobba med en massa ganger, men jag KANNER bara inte for det, varje gang jag bara foljer inspirationen vill jag bara leka! Kanske kan bli nat nan gang, men fasen, det tar emot, maste bli pa nat helt nytt satt isf. Gillar ju design (pluggat till civilingenjor i interaktionsdesign) gillar musik, spelar och skriver endel, gillar att skriva o filosofera om LoA-grejor, gillar att surfa och aka skateboard och fota.. Nat med allt det i? Men jag VILL verkligen inte jobba, alls ha det fokuset, jag vill bara flowa! Daremot gillar jag att gora projekt, som musik eller surfvideo, en festival, en spelning, en musikal.. Det skulle jag kunna gora :) och det skulle kunna flyta in pengar den vagen.. men shit, jag vill inte ens TANKA pa att det ska goras for att dra in pengar, det ar sa trakigt, trakfokus. Och vi behover ju inte!! Universum ger dig vad du vill ha!!

Anmäl
2013-04-03 20:06 #18 av: crinalina

Vassego! Tack själv! HjärtaBlomma

Jag förstår precis vad det är du säger. Jag har hört andra workshops där de har pratat om samma grej, och jag förstår den helt och håller även med. 

Det jag menar med "men jag lägger ju mitt fokus på att utveckla de sidor som inte redan är väl fungerande" är att om jag har ett väl fungerande förhållande så lägger jag inte mitt krut på att förbättra det så länge det inte behövs, då lägger jag krutet på ett ormåde där jag inte har kommit lika långt i min utveckling. För mig känns det annars som kaka på kaka. 

När det gäller just pengar så bankar jag huvudet i väggen en del, det är jag medveten om. För mig så har jag dock märkt att om jag bara ignorerar något som inte fungerar så fungerar det inte bättre för det. För jag har fortfarande fel tankar och fel känslor i min grund. Det är därför som det för mig är en stor sak att komma på var en del tankemönster kommer ifrån, för det är först då som jag släppa monstret som det är. Men det har inte gällt allt jag har släppt, men det gäller för min ekonomiska situation. Även om jag inte har ett negativt fokus på samma sätt nu längre som jag hade för säg 5 år sedan, och även om jag känner en förhoppning för framtiden och vet att det finns där. Så vet jag också att mina grundtankar och grundkänslor fortfarande spökar där i grunden. 

Precis som det var med min vikt! Inte förrän jag insåg vad jag tänkte om det, att jag hade skuldkänslor kring mat och vikt, och inte förrän jag insåg var det kom ifrån kunde jag släppa det. Och nu har inga som helst problem och har ju helt kunnat släppa alla negativa tankar, känslor och mönster. Fast jag under hela mitt liv inte ens vetat att jag haft dem och därför inte har kunnat lägga något fokus på dem. 

Däremot så om vi kommer till förhållanden så har jag en massa nytta av mina tidigare erfarenheter. De har lärt mig vad jag ska lägga mitt fokus på och vad jag ska ignorera. Och där fungerar det för att jag har kunnat prova mig fram och erfara de olika sakerna. 

Hmm, vet inte om jag gör mig förstådd riktigt. Men vad spelar det för roll! 

Anmäl
2013-04-03 21:14 #19 av: retep

För min del handlar det inte så mycket om att hitta den rätta känslan eller att tänka, att välja en annan känsla.
Det handlar mer om att inte lägga så stor vikt vid alla känslor och tankar som så ofta är tillfälliga, oberäkneliga känslor och tankar.

Att eliminera alla de hinder och begränsningar vi har i sinne och kropp, som vi bär med i nervsystemet. Det är enligt mig att skapa goda förutsättningar och framgång för hur kraftfulla känslor och tankar växer fram naturligt och spontant.

Alla aktiviteter i vårt sinne rör sig på så många olika nivåer och plan. Ofta påverkade av yttre influenser begränsas vi i vår förmåga att möta och uppfatta känslor och tankar på de finare nivåer av sinnet där de uppstår.

När vi tillåter känslor och tankar att vara, att komma och gå, då söker sig sinnet och kroppen spontant till ett mer stilla, vilsamt, harmoniskt tillstånd inom. När detta sker då frigörs automatiskt i kropp och sinne de hinder som begränsat oss.

Harmonisk, livskraftig intuition, känslor, tankar och handlingar återgår till sitt naturliga flöde.

Så sker det att våra val och vår utveckling gynnas och att livet inte längre behöver vara så kämpigt, med upp och nergångar.

Anmäl
2013-04-03 21:32 #20 av: crinalina

Så fungerar det nog alldeles säkert, men det är ju inte särskilt lätt att hamna i ett harmoniskt tillstånd om då tex pengar, som är min just nu stora akilleshäl, eftersom det är någonting som återkommande dyker upp i det medvetna. Och när det dyker upp i det medvetna så aktiveras även alla de tankar och känslor som har byggts upp av alla erfarenheter genom åren. 

Som du säger, retep, så rör sig alla aktiviteter på så många olika nivåer, och alla nivåer påverkar oss. I mitt fall, när det gäller just pengar, så har inte min historia några positiva erfarenheter. Och oavsett om jag på andra nivåer har ett mer vilsamt och harmoniskt tillstånd när det gäller pengar så finns det uppenbarligen inte aktivt i min vibration. För om det var aktivt i min vibration så skulle jag ju vara i det tillståndet. Och det är jag inte. 

Jag är på väg dit, men jag kommer inte dit genom att fortsätta ignorera det som jag har ignorerat i hela mitt liv hitills. 

Det är de tankar och känslor som jag omedvetet snappat upp som barn som har orsakat mina vibrationer, tankar och känslor när det gäller pengar som vuxen. Och sedan har jag under hela mitt vuxna liv hållit det vid liv genom att bara ignorera det. Med facit i handen så har det inte haft någon positiv effekt och lett till någonting bra. Visst, det har hänt att pengar har dykt upp, och jag har alltid klarat mig ur knipor på ett eller annat sätt. Men jag har fortsatt att sätta mig i knipa. 

Så långt har jag kommit så jag inte försätter mig i knipa längre. Det är tack vare mitt medvetande om LoA som jag kommit dit. Det vill säga, det är tack vare att jag lyft fram det som inte är rätt i mina tankar och känslor i ljuset. Där har jag kunnat syna dem och sedan förstå att de inte kan påverka mig längre. De är inte längre monster. 

Jag tror att vi alla är olika, och vi har alla olika erfarenheter. Vissa erfarenheter för vissa personer kan inte sopas under mattan och sedan bara försvinna, det blir bara en klump därunder. Ibland måste man lyfta på den där mattan och sopa rent där under innan skiten försvinner. 

Anmäl
2013-04-03 22:09 #21 av: linnease

Oj, sen idag, gor massa annat emellan.. skrev just ett svar till #18, inte last 19 0 20..:

Hm coolt att man kan se sa manga olika perspektiv pa samma sak, jag kan liksom hoppa runt och halla med om allihop :)

Ja man maste ju inse att man gar runt och tanker pa det, sa man kan slappa det och byta fokus. Och att inse precis vad det ar man tanker kan ju ofta vara valdigt kraftfullt med, for ofta inser man att hallå, det ar ju inte ens sant! Eller nat liknande, sa man kan slappa det annu lattare. Ofta gar man ju runt och oroar sig men vet inte ens om att man gor det, och da kan man ju inte byta fokus eller hitta flowet hur mycket man an vill!


Anmäl
2013-04-03 22:11 #22 av: Otroulig

Linn, sitter här och ler när jag läser om bilen i backen:)
Vilken härlig symbolik, jag förstår precis!! Har försökt att stoppa en bil i flera år!!
Att inse och släppa/acceptera händelser eller omständigheter som inte är önskvärda gör ju att man blir mer harmonisk, som Peter säger.
I den harmonin kan man skapa nya vägar att gå.
Det handlar ju ofta om omständigheter vi inte kan påverka. Hur mycket vi än försöker.

Detta har varit så svårt för mig.
Men jag tror att jag blivit bättre:)

Att acceptera sidor man inte tycker om hos sig själv borde ju fungera lite på samma sätt. Första steget är ju att se och sen acceptera och sen ändra sidan/ sättet att vara.
Eller bara gilla läget. Det kanske bara försvinner om jag fattat Peter rätt.

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-04-03 22:19 #23 av: linnease

#19 Det handlar mer om att inte lägga så stor vikt vid alla känslor och tankar som så ofta är tillfälliga, oberäkneliga känslor och tankar.

Ja later skont retep, lite slappa taget, bara lata det vara! Lite samma som go with the flow, allowing, go general som Abe pratar om.

#20 Ja precis, beror helt pa var man kommer ifran. For har man ingen erfarenhet av att saker ordnar sig, utan bara upplevt att det INTE gor det, inte fasen kommer man tro pa det oavsett vem som sager det! Och hjarnan kommer inte slappa taget om den ar radd for nat, om hela ens vasen sager att man maste LOSA det t.ex.. man maste nog som kolla pa det narmare da som du dager Crina, testa, bygga tilliten av erfarenheter och experiment med hur man tanker och vad som hander t.ex, se vad man har for tankar pa gang och ifragasatta dom.

Anmäl
2013-04-03 22:26 #24 av: crinalina

Ja, jag gick runt och hade skuldkänslor om jag åt och skuldkänslor om jag inte åt från jag var 4-5 år gammal utan att ha en aning om det. Jag trodde att jag ofta var nöjd och älskade min kropp men helt plötsligt dök det upp att jag inte gjorde det. Sedan trodde jag att jag gjorde det igen. Och så där har det hållit på i hela mitt liv när det gäller min kropp. Inte förrän jag i januari insåg att jag har gått runt med dessa skuldkänslor förstod jag hur allt hängde ihop och inte förrän då kunde jag släppa det. Idag känner jag ingen skuld, ingen stress, ingen press utan bara glädje och harmoni när jag ser och tänker på min kropp. Både välmående och utseende. 

Att förstå var man kommer ifrån, var känslor och tankar kommer ifrån, och vad de är, är inte alls någonting som är dåligt. Det är inte heller att ha fel fokus så länge man inte fastnar i det. Det gäller helt enkelt att se det för exakt vad det är. Gammalt. Något som inte betyder något idag. Det är när jag kommer dit som jag kan släppa stora saker som sitter djupt. 

Att bara acceptera någonting hos mig själv som jag inte tycker om passar inte alls mig. Om det är något hos mig själv som jag inte tycker om så ändrar jag på det så jag blir något jag tycker om. 

Anmäl
2013-04-03 22:28 #25 av: retep

crinalina!

Mitt inlägg var på intet sätt riktat mot dig och inte med avsikt att förringa dina erfarenheter eller det sätt du valt att hantera din, som du säger..."min just nu stora akilleshäl".
Också jag har erfarenhet av att ha brist på pengar, med allt som följer med.
En sak jag förstod följde med, det var tron att jag måste göra något åt det! Det jag upptäckte var att lösningen redan låg omanifesterad i LoA. Att det var då jag valde att rikta min uppmärksamhet, som jag beskriver i #19, som min vibration förändrades.
Nu vet jag ju inte vad det är du ignorerat hela ditt liv och kanske är din reaktion på det jag skriver riktig och inte något som funkar för dig.
Inget är rätt, inget är fel...bara mer eller mindre!

Anmäl
2013-04-03 22:30 #26 av: szirius


#19

Tack för den här påminnelsen! Nu blir det klart igen, det där att jag försöker vara i en annan sinnesstämning än jag är, och vad det gör med mig...

Jag försökte hela påsken vara på "bra humör" fast jag kände en tyngd. Självklart var det, och är det, just mina försök att ÄNDRA det som ÄR som gör att jag blir kvar! Jag vill så gärna må bättre, vara gladare, känna mer energi, skratta mer...så snurrar tankarna hela tiden när jag är bland folk. Jag tänker att jag behöver ta hänsyn, inte tynga andra med min sorg och sätter på nån mask, fast det enda som sker är att jag blir spänd och mår skit. Det är därför jag får så stort behov av att vara ensam, det är bara där jag tillåter mig att bara vara, det är bara då tankarna lugnas och jag kan lyssna på mellanrummen...och snurret såklart lättar. Jag mår BRA av det men andra tror att ensamheten inte alls är bra för mig, tycker att jag ska vara mer social, komma ut mer jadajada. De ser ju den jag blir när jag är social (spänd) och tror att det beror på att jag är ensam mkt! Det knasiga är att bland folk försöker jag pressa mig att vara avslappnad  och då mår jag sämre, men när jag är själv pressar jag mig inte och då blir jag mer avslappnad och mår bättre. Oj, nu fick jag ord på en känsla jag burit på. Och förstår att det här är ytterligare nån slags rest av medberoende, att så fort det finns "ögon" runt om så kommer en anspänning i mig, en beredskap att bli bedömd. Funderar mer på andras känslor än mina egna.

När vi tillåter känslor och tankar att vara, att komma och gå, då söker sig sinnet och kroppen spontant till ett mer stilla, vilsamt, harmoniskt tillstånd inom. När detta sker då frigörs automatiskt i kropp och sinne de hinder som begränsat oss.

Det där går för mig i ensamhet, och med min egna familj och nära vänner, men inte i större sammanhang. Jag hamnar i nån slags anspänning, alltid. Jag kan vara glad och känna flow, men nån anspänning finns där. Vilket jag märker främst när jag kommer hem, och är helt slut.

Jag tar ypperligt gärna emot kloka råd för hur jag kan slappna av och tillåta känslor och tankar komma och gå när jag är i sociala sammanhang.

Anmäl
2013-04-03 22:34 #27 av: szirius

Hahaha, bilen är skitkul! Man kan ju bli övermodig också " hey, inget är omöjligt, jag är superwoman och tänker stoppa den här bilen som kommer rullande mot mig i 150! Krasch!!!!" Skrattar

Anmäl
2013-04-03 22:37 #28 av: szirius

crino, att jag väljer mina dippar ja...och där är det stora problemet att jag slår på mig för det - " jaha, nu har jag valt en TILL jävla dippFår idéLooser"

Jag vet att jag har ansvaret, men fattar inte hur jag ska växa upp och ta bättre hand om mig...tror jag...

Anmäl
2013-04-03 22:40 #29 av: crinalina

retep, jag tog inte ditt inlägg som något personlig eller förringande mot mig och mina erfarenheter. Jag ville bara klargöra att det inte alltid går att bara släppa, hur gärna man än vill och hur mycket man än "försöker". 


Visst ligger lösningen manifesterad i LoA, det gör den ju alltid. Men hur lösningen är tror jag är individuellt från person till person och jag tror också att det är olika mellan ämnen hos varje inidivid. Det som funkar för mig funkar kanske inte för min granne, och det som funkar för dig funkar kanske inte för mig. Men det kan göra det. Det är därför det gäller att vara öppen för allt. 


Om det fungerar att bara släppa det så är ju det underbart, men om det inte gör det så kan det vara bra att veta att det finns andra som fått göra på andra sätt för att komma dit. Det är därför som det är så viktigt och bra att vi delar med oss av våra erfarenheter och synsätt. 


När det gällde förhållanden så kunde jag tex mer eller mindre bara släppa och börja nästan från början, med hjälp av de kunskaper och erfarenheter jag redan hade med mig. 


Men när det gällde min kropp så spelade det ingen roll vad jag gjorde, och hur mycket jag tyckte att jag släppte och accepterade det. jag ar tvungen att hitta roten till det som orsakade mina tankar och känslor. Och först hitta vad dessa tankar och känslor var. 


När det gäller pengar så är det lite samma sak. Jag har till viss del bara kunnat släppa, mycket tack vare att jag rent fysiskt befinner mig på en annan plats där det är mer harmoniskt och mindre stress. Men sedan så tog det stopp, och det är där mina tankar och känslor, min historia kommer in. 

Anmäl
2013-04-03 22:50 #30 av: szirius

#18 jag tänker nog som dig, att jag vill syna grejer och förstå var saker kommer ifrån. Att sopa under mattan eller stoppa in i ett skåp funkar inte i min värld. Mer och mer forskning visar ju också på sambandet mellan hjärtinfarkter, cancer etc etc med nedtryckta/ obearbetade känslor. 

Vi funkar säkert olika, såklart. Personligen har jag dock aldrig lyckats "hoppa över" nåt, för det har kommit tillbaks igen. Livet upprepar saker ( som ekonomiska tillstånd) tills man förstår vad det är man behöver justera. Jag behöver gå igenom känslan för att sätta ord på vad det är, för att sen, som Linn också skriver ibland t.o.m se att jag aldrig ens trott på det jag trodde att jag trott! Nån gammal föreställning som man inte förstått att man burit omkring på och när man tar fram den i ljuset så kan man bara skratta åt det hela. Men likväl har det hindrat det naturliga flödet. Det här är ju också vad EFT handlar om, att först lyfta upp i ljuset innan man kan transformera och släppa det.

Anmäl
2013-04-03 22:59 #31 av: linnease

Hm, jag tror inte att slappa nat ar samma sak som att stoppa under mattan..

bara en random tanke :)

En annan tanke som dok upp ar att vi sakert processar saker olika for att vi har olika stor onskan att fatta saker, som hur det gar till och hur vi funkar. Jag vill veta hur ALLT funkar sa jag har verkligen kollat pa varenda liten tanke jag hittat, tycker det ar sjukt intressant. Nagra av mina vanner bryr sig inte ett dugg om hur saker funkar, de gor saker pa helt andra satt :) Kanske en del av oss t.o.m haller tag i saker for att vi verkligen vill fatta dom innan vi slapper dem?

Anmäl
2013-04-03 23:10 #32 av: retep

szirius!

Tänker att du kan och skall tillåta dig att inte ta på dig andras känslor och vad de kanske tänker och tror.
Kanalisera om den självkänsla och självkännedom du egentligen har, har i andra sammanhang.
Uppmärksamma den och låt den ställa dig över. Bli den som betraktar vad som sker, se det sociala spelet men prova på att vara oberörd och låt det vara deras bekymmer.
Acceptera att du är sensibel, att din person behöver få vara och få lov att vara fri från anspänning.
Tänk så och kom i tanke om den möjligheten, den friheten i det sociala, innan du kommer hem.

Anmäl
2013-04-03 23:12 #33 av: crinalina

Nej precis, det är ju det det inte är. Men jag tror att många tror att de släpper något fast de egentligen bara sopar det under mattan. Det är ju det jag försökte göra med min vikt, och det är också det jag har försökt att göra med pengabiten. Jag har velat släppa det, och jag har stundvis trott att jag har gjort det, men sedan har det visat sig att jag bara hade sopat det under mattan. 

Jag har inget behov av att veta hur allt fungerar, däremot så har jag erfarenhet (min historia) lärt mig att det funkar bättre för mig när jag förstår hur JAG fungerar. När jag vet hur jag tänker, och varför så kan jag styra över det lättare. Om det är något som jag finner knepigt att styra. Men jag skulle önska att jag bara kunde släppa dem. Glad

Anmäl
2013-04-03 23:48 #34 av: retep

crinalina!
Kanske är den viktigaste och avgörande grejen med att " Men det kan göra det. Det är därför det gäller att vara öppen för allt. "
Den vetskap och verklighet vi alla upplever och har erfarenhet av sker det spontant att vi släpper taget och somnar, släpper och ger upp för att sömnen är en fristad. Lika så är vår inre uppmärksamhet en fristad.
Det betyder inte att vi avstår från att bearbeta känslor och tankar, bara att vi får det stöd och hjälp nära och direkt från Källan och LOA.

Att förstå varför och var saker kommer ifrån. Det svaret kan vi söka och fundera på! När svaret kommer, kommer det inifrån och besvarar då också frågan på alla plan.
Inget är rätt, inget fel, vi kan välja båda!
Skillnaden är bara mer eller mindre.

Anmäl
2013-04-04 01:52 #35 av: SHIAWASE

Oj, oj, oj!! Det var MYCKET morgonlasningGlad

Linn , lyssnade pa bil-workshopen jag ocksa.Blomma

Szirius! Jag tror ocksa att du forsoker stoppa en bil!!! Nar forandringen kommer , kommer du att forsta varfor den inte kom tidigare, varfor den kom just da! Jag har gatt i manga ar och vantat och bara accepterat, sopat under mattan och sedan slappt taget. Men nu sa har efterat vet jag ju att jag inte hade slappt taget, inte tillatit harmonin och flodet. Detta pa alla plan~~ Sedan nar jag har lyckats slappa taget, lata bilen rulla ner till backen,, da har jag kunnat aktivt borja styra saker at det hall jag vill ha.  

Vi ar sa olika,, jag till exempel gor nog sa att om det ar nagot, tankar, kanslor, forestallningar, referensramar som jag inte kan andra pa ,, och inte heller bara slappa, da sopar jag dem under mattan ett tag. Jag funderar inte, vander inte ut och in pa det. Sopar dessa under mattan, och vander fokus at annat som far mig att ma bra. SEDAN nar jag hittar tillbaka till harmonin, da kan jag ta fram dessa saker och bara slappa dem.  I det tillstandet finns da heller ingen anledning att fundera pa dessa forestallningar, kanslor och referensramar heller, eftersom jag har skiftat. Sa jag kan bara lata dem flyga ivag! Och da sker forandringen inom mig pa alla plan.

Jag har natt dit nu, att jag "kan" processen: under mattan, acceptera, andra fokus, skifta vibb, slapp taget~~

Alla mina tidigare erfarenheter, den tid det har tagit har varit nodvandigt for att jag skulle kunna "lara mig" (komma ihag) hur processen fungerar~~ Men det visste jag ju inte da, och darfor sa kandes den perioden som en oandligt lang period, just da,, men nu sa vet jag att detta momentum var nodvandigt for att jag skulle kunna na dit jag har natt idag, for att hitta min vag till harmoni!:)


 

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2013-04-04 07:25 #36 av: [Kathja]1

En morgontanke... Om man ser sin historia som en belastning och en sak som sin akilleshäl - hur blir det då med tanke på att vi skapar våra liv utifrån vad vi tänker? Själv föredrar jag då att se hela min historia som en gåva, utan den vore jag ju inte jag, och sedan finns det saker att jobba med och ändra på - men det är ju på något sätt grejen med att leva.

Om jag ska hålla mig till pengar som vi pratade om innan, så har jag lärt mig en  massa begränsande antaganden och tankar kring det som helst - men jag tror inte att jag hade varit där jag är nu ifall jag inte hade gjort HELA denna resa kring pengar. (kommer att berätta mer när det är läge...). Så jag är tacksam över att jag växte upp i ett sammanhang där man hade en kluven känsla kring pengar.

Jag har ju växt upp med min mamma som alltid har hållit hårt i sina pengar, för att hon aldrig, i hennes ögon, har haft det gott ställt. Så pengar ska man hålla i. Samtidigt som mycket pengar är fult.

Sedan har jag min pappa som är från en "miljonärsfamilj", OCH från Tyskland Coolså han har växt upp med pengar men där man ska använda dem inte hur som helst, och det yttre är viktigt. Osv osv.

Men utan deras historier hade jag aldrig haft den drivkraften som jag har och även om resan stundtals har kännts lång så VET jag att det kommer att vara värt det i slutet.

Och samma syn har jag på andra områden där det inte alltid har flutit på. För mig handlar det om att omfamna hela livet, vagga det ömt i tacksamhet, inta tala illa om delar av det, eller delar hos mig själv. Jag vill aldrig ta bort, jag vill förbättra.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-04-04 07:43 #37 av: SHIAWASE

Ja visst ar det sa,, jag ar ju saaa oandligt tacksam for allt  , allt som jag har gatt igenom! Precis som du sager, hade inte det funnits, sa vore jag inte den jag ar idag , just for att dessa situationer, omstandigheter, referensramar, skapar en onskan, en vilja, en drivkraft till en forandring, som inte skulle ha fotts om inte de omstandigheter etc. som man sjalv attraherade hade funnits!Blomma

Sedan, vad vi som har accepterat att vi skapar varat liv och ar ansvariga for detta, vi forsoker ju nu lista ut hur man ska kunna forandra tankemonster, referensramar som ar sa djupt rotade! Och det ar ju en fantastiskt intressant resa!!

Det finns manga som lever lyckliga utan att agna en tanke at medvetet skapande eller andlighet,, ibland kan deras liv verka sa mycket "enklare" ,, Sa har jag tankt ibland, att bara man inte VILLE sa mycket, vad latt det skulle vara att bara luta sig tillbaka och njuta av det man har,, MEN jag vet ju ocksa att det inte ar jag,, BlommaJust i och med man ar en medveten skapare, sa ar man ju medveten om kanslor, och man kanner av varje skiftning sa latt, och det ar denna skiftning som kan kannas pafrestande ibland ,, men da kan man ju pausa fran den AKTIVA biten och bara finna lugnet i nuetHjärta

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2013-04-04 07:47 #38 av: [Kathja]1

Balans och harmoni är ju det man på något sätt alltid strävar efter  - jobba ibland och softa ibland. Och alla måste hitta sin väg till paradiset på jorden. Det är ju det som gör det så spännande och utmanande att leva.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-04-04 12:04 #39 av: rore

#0

Kastar mig ivrigt in i tråden. HAr varit in i omgångar läst lite här och där och nu idag så hoppar jag rakt ner utan att läsa era inlägg för att inte kollra bort mig själv och mina egna tankarFörlägen

Bara rubriken får mig att hissna och samtidigt känna neeeeeejjjj och samtidigt så viskar en annan del av mig, som är tyst och lågmäld och som har sitt alldeles egna ordlösa språk. Milt, bestämt och ändå varsamt JO!

Precis ALLT är MITT förflutna!

Och det är bara när jag befinner mig i nuet som jag kan förändra mina mönster, förändra min frekvens. För att förändra mitt förflutna till ett nu som jag verkligen påriktigt vill ha!

Möjligheternas möjligheter blottläggs Här och NU precis i skrivandets stund *jippie*

TackBlomma

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2013-04-04 12:23 #40 av: szirius

# 35 Shia!!!BallongBlomma

Jag funderar inte, vander inte ut och in pa det. Sopar dessa under mattan, och vander fokus at annat som far mig att ma bra. SEDAN nar jag hittar tillbaka till harmonin, da kan jag ta fram dessa saker och bara slappa dem.  I det tillstandet finns da heller ingen anledning att fundera pa dessa forestallningar, kanslor och referensramar heller, eftersom jag har skiftat. Sa jag kan bara lata dem flyga ivag! Och da sker forandringen inom mig pa alla plan.

Jag har natt dit nu, att jag "kan" processen: under mattan, acceptera, andra fokus, skifta vibb, slapp taget~~

Det där är så sant och bra, hurra! Jag behöver verkligen, verkligen påminna mig om denna process, för jag vet att den är sann. Grejen är ju att det är så oerhört lätt att bli otålig när man inte är i rätt vibb, för jag vet ju att jag måste skifta först för att sedan kunna släppa. Och jag vill ju släppa nuu,nuu,nuu.  Men skifta först. Precis. Det är steg ett. För mig känns det som att jag skulle behöva åka till en öde ö några veckor för att hinna landa i mig själv, jag upplever det som att min process störs av det yttre, som påskhelgen nu tex med allt folk och nu får jag börja om där jag var i början på mars. Fast det är säkert bara en känsla. Skifta kan man göra på en enda sekund.

Anmäl
2013-04-04 12:39 #41 av: szirius

Aaaah, vilken skön känsla jag fick nu. Tack Shia, det där landade precis skönt i magen.

Jag ber just nu änglarna att hjälpa mig hitta min inre stabilitet, jag märker att jag är överöppen och har låtit mig påverkas väldigt mkt på ett negativt sätt att s-mors pockande, tjatande, prestationsbehov från mig, som inte gör annat än låser mig i ångest. Jag behöver LEKA IN LUSTEN igen, då klarnar mina tankar och jag vet att jag duger som jag är.

En liten aha-upplevelse nu också. Jag tappar ju bort mig ibland i jämförande, fast det gör mig aldrig gott för jag får bara såna krav på mig själv då och tycker att jag inte gjort nåt vettigt med mitt liv osv. Jag vet att det är fel spår och skiftar hela tiden spår därifrån till mer givande tankar. Detta är dock svårt av att s-mor också jämför mig med alla,inser jag nu - med var hon var i min ålder, var andra i min ålder är osv. Apropå tid, eller hurSkämtar? Man kan ju inte pressa fram nåt i nån tidsaspekt, jag VILL inte det. Kanske är jag en "late blossom"FörlägenBlommaoch kanske är jag faktiskt varsam om mig själv och det visar sig längre fram att det var klokt gjort?  Istället för att springa som en dåre i prestationsvärlden som många andra gör. Jag känner att nåt tänds igen nu, min egen tro på mina egna valStjärnor. Att de håller i längden fast kanske inte omgivningen förstår det. Att jag vill gå varsamt fram och bygga från grunden och där håller jag fortfarande på att lägga sten efter sten. Eller tanken på bambun igen...bygga stadiga rötter  för att SEN kunna "komma ut i världen" mer stabil och jordad. Jag behöver lyssna på MIN röst. Yes!

Anmäl
2013-04-04 12:55 #42 av: SHIAWASE

Szirius! Tack sjalv, glad jag blir, OCH tank vad man sjalv blir hjalpt av att skriva ar inne genom att man forumlerar sina tankar! Det gor man ju sallan annars:) Jag har till exempel aldrig insett att detta ar min process, forran idag, tack vare denna trad!! Sa tack Crina fina ocksa:)

Och du Szirius,, strunta i s-mor!! Vad har hon med ditt valmaende att gora!!!( I ALL valmening till s-mor alltsa)

Programmet som jag var med pa igar behandlar just dessa kulturella skillnader, ett program som visar reportage med Japanska kvinnor som ar gifta och bor utomlands,, igar var det New York och Hong Kong,, de visar de kulturella skillnadera (sizirus,, skulle du se denna svarmor franHongkong skulle du slanga armarna runt din egen svarmor och pussa henne,, hihi) och vi utlandska som ar gifta och bor i Japan,, sitter i studion och kommenterar och diskuterar:)

Detta blev ju totalt OT ,, Men nar s-mor kom pa tapeten sa,


 

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2013-04-04 19:57 #43 av: crinalina

Och tack vare att du skrev din process Shia så började jag fundera på hur min process är. 

Först och främst så vill jag klargöra att jag aldrig gräver ner mig i och sitter och vänder och vrider på mitt förflutna. Det finns det absolut ingen anledning till att göra. Det är mer så här:

att jag också sopar det under mattan, och vänder blicken mot något annat som får mig att må bra. Sedan så kommer en känsla att det är dags att ta tag i någon särskild bit, dvs att det är dags att utvecklas och växa inom det området som känslan gäller. Det jag då gör att använda mig av EFT, och jag pratar numera med mina änglar och mina guider om det. Och det är allt jag gör. Det som är meningen att komma upp det kommer upp, och för mig är det nastan alltid någon händelse från det förflutna som dyker upp. Denna händelse kan vara alldaglig eller större, men den har påverkat mig. Det som då sker är att jag reder ut vilka känslor jag har angående den händelsen och när jag har gjort det kan jag medvetet byta fokus i händelsen, se det från ett positivt håll, och då kan jag släppa det. 

Så, ja, för mig är det en del i processen att öppet se vad som orsakat mina tankar och känslor. Men, nej, jag gräver inte i dem. Och jag ser dem bara om de har någon betydelse och om det är meningen att jag ska se dem. 

Vad gäller det jag skrev om att min historia är en belastning så gäller det naturligtvis enbart de delar av min historia som jag ännu inte har kunnat vända till ett positivt fokus. Så snart jag har gjort det, så är det positiva händelser. Det jag skrev om akilleshäl var att pengar JUST NU är min akilleshäl eftersom det är den biten i mitt liv som jag hindrar mig från att gå framåt på ett flertal olika områden. 

Att se sina svagheter med öppna och ärliga ögon är för mig A och O, det är då som jag se och veta vad jag behöver jobba med för att förbättra mig själv som människa och för att kunna förändra mitt liv. Om jag inte ser mina svagheter hur ska jag då veta vad jag behöver förändra för att inte fortsätta få det jag alltid har fått. 

Anmäl
2013-04-09 08:46 #44 av: rore

Med hänvisning till #39

Idag är mitt jippie inte lika glatt tjutande.

Mitt förflutnas rädslor och tankar tog form och blev verklighet dagen efter mitt inlägg,,

Och kanske är det just det som behöver komma ut och fram innan frekvensen  inom mig kan ändra/byta riktning?

Mina gamla mönster är som bortblåsta och nu gungar jag i ett  smärtsamt lugn, över att allt är precis så som det ska!

Jag förstår inte syftet.

Jag förstår inte någonting.

Men jag förstår att jag är maktlös inför det som skett och att allt jag i stundens Nu kan göra Är att andas och tillåta allting vara som det Är.

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2013-04-09 08:54 #45 av: [Kathja]1

Stora och viktiga insikter Rore! Kramas

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-05-09 06:50 #46 av: ollivoll

#0 sent input från mig, men läst inlägget först nu, och är ny inom ACIM tänket. Har själv insett vilket inlärningsystemet vi fått sen små, och att tankar som lätt ploppar upp tillhör det förflutna ( en illusion). Hur vi själva sätter värde på saker och ting etc

Detta med pengar tex är för mig en stor illusion. ( ja visst är pengar viktigt) men det är trots allt inlärt från liten ålder att pengar är värdefullt. Vi har fått lära os att pengar har värde och vi bör sträva efter att få mycket utav det.
Men pengar är bara en papplapp ( omgjort från värdet i guld, och guld är oxå inlärt att det är värdefullt) och tänk vilken miljöförstöring och skogar som skövlas för att tillverka dessa " värdefulla" ting.
Det är lite djupt kanske, men illusionen finns här ständigt runt oss. På tv, i radion, i tidningar etc.

Lever vi i en för stor illusion är det lätt att det andliga i oss försvinner. Skönt att veta att en ny tidsålder är på väg, och jag väntar för fullt:)

#44 haha så kändes det verkligen när jag bröt mönster med:)

Amen och awoman ( för att jag är kvinna)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.