Medvetandet

Personlig Utveckling

2012-09-26 12:12 #0 av: crinalina

Personlig utveckling är en stor del av livet när man "lever med LoA". När man medvetet skapar sitt liv. Det är utvecklingen som lär oss om oss själva och om vad vi vill i livet. Denna utveckling står aldrig helt stilla, den går alltid framåt oavsett om vi är medvetna om det eller inte. Det är som en stege där vi bara kan se steget vi står på, och inte förrän vi är redo så visar sig nästa steg. Ett steg i taget.

När man börjar bli medveten om naturlagen som vi kallar för Law of Attraction så betyder det ofta att man börjar bli mer och mer medveten om saker och händelser omkring sig som man förut kanske knappt lade märke till. Man uppmärksammar andras beteenden och ageranden och man uppmärksammar sitt eget beteende, agerande och sina egna tankar och känslor.

Man börjar märka att man är mer negativ i sitt tänkande än man trodde att man var. Man märker att man har mer dåliga känslor än man hade en aning om, och man börjar leta sätt, vägar och metoder för att kunna förändra dem till något bättre.

När man så har hittat en av alla de metoder som finns som fungerar så påbörjar man en process i att ändra sitt inre. Man jobbar på att bli mer positiv, och man försöker alltid hitta den positiva känslan inom sig. Och så en vacker dag så märker man hur saker omkring sig har förändrats, att man fått saker man önskat sig, att man mår bättre och att man är lyckligare och glad rent allmänt.

Man har äntligen förstått hur det fungerar, man har fått en insikt, och man svävar som på små moln och tycker att livet är helt fantastiskt.

Men sedan kommer det en dag när man helt plötsligt märker att man inte längre är så glad som man trodde, att man inte får det man vill ha. Man känner att det finns ett motstånd någonstans inom sig. Och så börjar man fundera över vad som hänt. Man frågar sig varför man gått bakåt i utvecklingen igen. Man frågar sig vad det var för mening med att gå igenom allt man gjorde för att hitta en bra metod när det ändå inte fungerar i längden. Man kanske blir arg, och frustrerad. En del kanske ger upp och börjar misstro sin egen utveckling. Andra börjar om från början och blir frustrerade för att de inte kommer någonstans, de står fortfarande på samma ställe där de var efter förra gången de gjorde detta. Och där kommer de att stanna så länge de fortsätter göra samma sak, om och om igen.

Det som har hänt egentligen är inte att man har gått tillbaka i utvecklingen, det kan man inte göra. Det du har lärt dig har du lärt dig och det finns inom dig för alltid.

Det som har hänt är att du har hamnat på en platå för att du nu har lärt dig detta, du har tagit till dig all information som du kan på detta steg. Det som behövs nu är att börja titta på nästa steg. Vad är det du behöver lära dig härnäst?

Personlig utveckling är en stege och man kan bara ta ett steg i taget. Det är till och med så att man bara kan se ett steg i taget. Detta beror på att man behöver kunskapen från det nedre steget för att kunna se och ta till sig det som finns på det andra steget. Det som finns på det andra steget behöver man veta och förstå för att kunna ta till sig det som finns pådet tredje steget osv.

När man väl har tagit sig upp på ett steg så krävs det att man stannar där en tid för att ordentligt kunna förstå och ta till sig den lärdom som finns där. Man måste leva aktivt med kunskapen ett tag för att det ska kunna sjunka in ordentligt.

Ibland så kan man också märka att när man befinner sig på ett steg så får man en större förståelse om det man lärde sig längre ner på steget, och man inser att man hade inte kunnat lära sig det i omvänd ordning.

Man ska minnas att det är inte bara själva klivet upp på nästa steg som är viktigt. Detta är ingen tävling i att komma upp så snabbt som möjligt. Alla de olika delarna av utvecklingen är lika viktiga. Alla perioderna fyller en lika viktig funktion. De behöver varandra. Den ena delen fungerar inte utan den andra.

När man känner som att man ramlat bakåt och halkat ner på stegen så är det en period av sorterande i hjärnan. Din hjärna har fått så mycket kunskap så den måste stanna upp och sortera in all den nya kunskapen på rätt ställe i det stora biblioteket och medan den gör det så ligger man tillfälligt på steget under. Men när hjärnan är klar med sorteringen så är allting så mycket tydligare och klarare. Och man finner att man kan njuta av att vara på det högre steget.

Och så fortsätter utvecklingen. Steg/Lära sig ny kunskap, Platå/Leva med kunskapen, Sortering, Steg, Platå, Sortering osv osv.

Och så fortsätter det genom hela livet. Stegen är oändlig och man kommer aldrig att nå det högsta steget eftersom det inte finns något högsta steg. Vi har alla vår alldeles egna individuella stege, och vi har alla vår alldeles egna hastighet upp för den. Och ibland går det snabbare, ibland långsammar.

Det viktiga är att vi fortsätter ta stegen.

Så om du känner att du stannat upp, eller halkat bakåt, var inte orolig, bli inte frustrerad. Var glad och tacksam. Det betyder bara att du är på väg framåt. Håll ögonen öppna för nästa lärdom. Ta nästa steg och förundras över hur underbart det är när insikterna dyker upp. Njut av alla delarna av utvecklingen. Var tacksam för alla perioder av utvecklingen. Ett steg i taget.

Anmäl
2012-09-26 16:25 #1 av: [Kathja]1

Tack för påminnelsen! Den tror jag att vi alla behöver ha då och då, det är så lätt att vilja ALLT ska ske NU och man vill kunna allt, och var lycklig hela tiden - och så missar man att livet hade blivit väldigt trist ifall men "blev klar" vad skulle man då göra resren av livet? Bara sitta och njuuuuuuta? Tror att vi alla hade tröttnat efter ett tag.

Nej livet går ut på att utvecklas och växa och bli mer och se mer, kunna mer, njuta mer, LEVA MER!

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-26 17:16 #2 av: SHIAWASE

JA,, tank vad harligt att vi har en stege att klattra uppfor!!!  Vad trakigt om det bara skulle vara plan mark:)

Ibland halkar vi ner eller star stilla, men som du sager Crinalina, vi star ju inte stilla, eller har inte gatt bakat heller,,vi nar ju bara andra nivaer, och eftersom vi vibrerar pa en annan vaglangd, sa maste vi ibland lata det ta lite tid att vanja oss och anpassa oss till den nya vaglangden!!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-26 20:47 #3 av: crinalina

Ja, jag har märkt att det inte är så lätt att bara förstå att perioderna då man står still och perioderna då man kanske halkar lite bakåt är en del av utvecklingen. Likaså har jag märkt att många i början tror att de är färdiga när de insett någonting och lärt sig någonting, och när de sedan hamnar i stiltje eller halkar bakåt så blir de arga, ledsna och frustreade när det faktiskt är en bra sak. Skrattande

Anmäl
2012-09-26 21:09 #4 av: Otroulig

Jaa, jag har hört att när man tror att inget händer så GÖR det faktiskt det. Jag tror att vi har fler plan och nivåer inom oss och det behöver befästas och landa på alla nivåer.
Jag har märkt på mig själv att så länge det finns en otålighet så är jag inte klar. Hehe, även fast det är just då man bara vill FRAMÅT:)

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2012-09-27 08:06 #5 av: [Evigheten]

Den här texten prickade mig rätt in i hjärtat ♥ Känner igen mig och det var verkligen bra att få höra någon skriva om det här, för då får man lite mer förståelse för den här utveckligsfasen man har livet ut.

Jag kände precis sådär med en insikt jag fick att då visste jag allt!Flört men sen efter nästa och nästa insikt så förstod jag att det fanns mer att förståGlad Känns som haft en hel del iniskter på den senaste tiden, fast det känns även som dom hör ihop. Som ett pussel!

Utan den nyaste insikten jag fått nu så funkar inte dom andra insikterna heller riktigt fullt ut har jag märk.

Steg för steg...Det låter bra att veta att man faktiskt alltid kommer framåt ♥

 

 

 

 

 

Anmäl
2012-09-27 19:17 #6 av: crinalina

Vad bra. Jag hade nämligen dig lite grann i tankarna när jag skrev den. Skrattande

Anmäl
2012-09-28 14:30 #7 av: [Evigheten]

Inte undra på att det gick rakt in i hjärtat på mig då!! Tungan ute Tänk att alla är så synkade här att allt som någon skriver passar alltid in på en eller flera här inne.

Helt underbart jue ♥

 

 

 

Anmäl
2012-09-28 14:44 #8 av: SHIAWASE

Ja!! Detta ar ett valdigt unikt underbart stalle tycker jag,,,, faktiskt:) Tack allaGlad

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-28 19:52 #9 av: crinalina

Detta är ett fantastiskt ställe!! Skrattande

Det spelar ingen roll vilken dag man haft, vilket humör man är på. När man kommer in här och läser så börjar man le så brett så käkarna går ur led och man känner hur hjärtat bara växer av kärlek.

Iaf är det så för mig!

Visst är det underbart, Evigheten! Vi är på samma våglängd! hihi Vilket träffande talesätt förresten!! Skrattande

Anmäl
2013-01-31 22:32 #10 av: crinalina

Nu när jag får sådana fantastiska insikter så kom jag att tänka på denna artikel. Jag tittar bakåt och inser att det senaste året har jag tagit jättekliv i mitt inre och de senaste fyra åren känns omtumlande, på ett positivt sätt.

Jag är glad och tacksam över att jag har vissheten om att även när jag står stilla så sker saker. Var sak har sin tid. Skrattande

Anmäl
2013-02-01 01:40 #11 av: linnease

Anmäl
2013-02-01 12:46 #12 av: szirius

Jag fick ett långt mail av en vän som analyserade sitt liv och kände att de senaste 3 åren har varit de värsta och svåraste i hennes liv..och det jag insåg då, med mig själv...är att det verkligen ligger en stor sanning att förväntansångest,som jag hade mkt när jag var yngre( hur ska det gå, hur ska allt bli, tänk om...oro, oro)  kan vara 100 ggr värre, än när svåra saker verkligen händer. Det beror HELT på hur man är jordad. Gång på gång får jag den insikten, att trots allt jag/vi gått igenom de senaste åren så har jag mått så mkt bättre än vad jag gjorde i 20-årsåldern. För att jag reagerar annorlunda och har en annan livssyn nu än då. Det är ganska häftigt!

Anmäl
2013-02-01 19:21 #13 av: crinalina

Det där är verkligen superhäftigt när man inser det. På vissa fronter insåg jag det för måååååånga år sedan, säkert 20, medan på andra fronter så är det nya insikter. Det är skönt att man vet bättre idag! Skrattande

Anmäl
2014-01-25 00:49 #14 av: Mandra

Det här tycker jag var trevlig, nyttig och informativ läsning. Bra formulerat och lättbegripligt. 

Det enda jag inte håller med om är att man inte kan gå bakåt i sin utveckling. Det kan man. Det är inte så vanligt, men det går. Glad

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-25 01:00 #15 av: SHIAWASE

Mandra, lika som vi pratade om att det inte finns "bättre" , "sämre" "bra" "Dåligt" så anser jag att man inte kan gå bakåt i sin utveckling.

Det kan se ut som så att man går bakåt, eller stagnerarar.  Men jag tänker att det gör vi aldrig. Vi är här för att expandera, och det gör vi ständigt. I snabbare fart ibland, långsammare ibland.SolMen vi krymper  inte (går bakåt)

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-25 12:29 #16 av: retep

Jag får hålla med Mandra om att man faktiskt kan gå bakåt i utvecklingen.
Kanske inte så uppenbart på all olika nivåer av utveckling, personlig och andlig.

Säkert kan det i vissa fall vara så att om man på en " plattform", på ett steg fastnar i sin frustration över att inte komma vidare, att man inte längre upplever den glädje och framgång man hade. Att man då faller tillbaka till tidigare tankebanor och beteenden.

Även på högre steg av andlig utveckling kan det vara att det personliga och andliga inte riktigt harmoniserar. Att det då kan betyda att man inte i och genom personligheten längre kan leva med den högre andlighet och medvetenhet man har tillgodogjort sig.

Det kan i sin tur betyda att man i nästa och kommande inkarnationer kommer att leva liv där man, om inte börja om, så i alla fall leva för att kultivera och mogna. Minnas vem man är och hur man man är när ens medvetande och medvetenhet, ens andliga liv harmoniserar med ens personliga liv.

Det i sin tur betyder då att andlig och personlig utveckling behöver gå hand i han, för att slutligen uppnå det steg, den nivå där medvetenheten i det personliga går upp i förening med det andliga Medvetandet.

Anmäl
2014-01-25 13:15 #17 av: Mandra

#15 av SHIAWASE  Vi är här för att expandera, och det gör vi ständigt.

Lite intresserad av det du säger i denna mening. Betyder det att vi utvecklas oavsett hur vi handlar? Att expansionen är inbyggd i oss. Att vi inte kan påverka den egentligen - utan den sker ändå?

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-25 13:16 #18 av: szirius

Jag tror inte att man kan backa i sin utveckling...vi lever på så många olika "plan" samtidigt, så när det ser ut som om man stagnerat, kanske både i det fysiska och tankemässigt,gamla mönster återkommer etc så sker ändå hela tiden utveckling inom oss, man spinner vidare. Det kan se ut o upplevas som om man återupprepar saker om och om igen ibland, men man är varje gång på ett annat varv.

Även om man inkarnerar och "börjar om" så har man ju inte backat i sin utveckling, all erfarenhet finns kvar inom en, så hur man gå bakåt?

(Kom att tänka på regression också, äldre barn som plötsligt vill suga på tumme o ha blöja igen, de går ju inte tillbaks i sin utveckling, fast det brukas kallas så,  utan de går hela tiden framåt, fast det är något som behöver bearbetas ett varv till...)


Anmäl
2014-01-25 13:23 #19 av: Mandra

(Kom att tänka på regression också, äldre barn som plötsligt vill suga på tumme o ha blöja igen, de går ju inte tillbaks i sin utveckling, fast det brukas kallas så,  utan de går hela tiden framåt, fast det är något som behöver bearbetas ett varv till...)

Nu var det väl inte den utvecklingen jag syftade på, utan den andliga. Den sitter kvar även när man inte är i kropp.

Självklart måste viss fysisk och psykisk utveckling börja om när man föds på nytt. Men den andliga medvetandenivån behöver inte det.

Så jag upprepar frågan; Utvecklas man andligt oavsett vad man gör i varje liv? Ett rakt ja eller nej duger bra. Skämtar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-25 13:31 #20 av: szirius

( # 19 det var inte den jag syftade på heller, därför jag satte det inom parentes, men det dök upp) 

Våra inlägg skrevs samtidigt så jag såg inte din fråga tidigare, även om den i första hand kanske var riktad till Shia?

Jag tänker att människan utvecklas andligt oavsett vad man GÖR i varje liv, ja.

Anmäl
2014-01-25 14:05 #21 av: [Kathja]1

Personlig utveckling är, enligt mig, vår utveckling som människa med allt vad det innebär - och utifrån det är svaret att det alltid utvecklas, expanderar. Då det kommer till det andlig vet jag inte faktiskt då jag mest kan de mänskliga bitarna. Men som sagt personlig utveckling är utveckling av mitt mänskliga jag.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-25 14:33 #22 av: SHIAWASE

#17 , Ja, Mandra, jag tror att alla våra handlingar leder till expansion av vår själ. Syftet med att inkarneras i en fysisk kropp är expansion, och de erfarenheter vi gör leder till expansion av vår icke-fysiska del av oss.

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-25 16:20 #23 av: Mandra

#22 av SHIAWASE Jag tror som du att alla våra handlingar leder någon vart karmamässigt. Men inte automatiskt till det bättre. var tog isf vår fria vilja vägen? har vi ingen sådan. är det inte meningen att vi själva ska kunna påverka vår andliga utveckling? Jag går ut och mördar mängder av människor och lika fullt så expanderar min själ/Ande? Que??

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-25 17:58 #24 av: szirius

Apropå det där med mördare/offer har vi haft en VÄLDIGT intressant diskussion härinne, minns ni denKramas? Linnease, du matrixade iväg dåStjärnor! Undrans var den tråden är? Funderar

Så, ja, JAG anser att ens själ/ ande expanderar även då. Glad

Anmäl
2014-01-25 18:13 #25 av: retep

Jag menar också att själen utvecklas genom de erfarenheter vi har i de olika liv vi lever och att erfarenheterna och utvecklingen lagras och finns kvar. Men den fria viljan hänger också samman med det personliga och den medvetenhet vi har. Och om vi genom det personliga inte lyckas, eller medvetet kan uppfatta själens syften. Då kan vi riskera att falla tillbaka och i kommande inkarnationer....nu säger jag samma sak igen....

Även i detta liv menar jag att vi kan tappa bort oss...som jag också skev tidigare...för att kanske senare i livet åter hitta tillbaka till sig själv igen.
Om inte så blir det i nästa inkarnation som själen, d.v.s det andliga, genom en ny personlighet fortsätter sin utveckling.
Detta fortgår tills vi i någon inkarnation genom det personliga har uppnått det andliga, eller den själsliga medvetenhet som förenar i upplysning.

Anmäl
2014-01-25 18:29 #26 av: szirius

# 25 här uppfattar jag dig som att du säger att utvecklingen kan "stanna av"...men det är ju skillnad jämfört med att den går BAKÅT, vilket jag inte tror...

Anmäl
2014-01-25 20:22 #27 av: retep

szirius!
Okey! Kan vara mitt misstag då!

Tänkte bl.a. på hur det stannade av... eller gick bakåt för Pharaos dotter som fick hjälp, förtur till initiering eller upplysning, innan hon personligen var helt utvecklad och mogen. Hur hon tappade kontrollen över sina Leijon och blev dödad. För att sedan leva i olika inkarnationer under 3000 tusen år, innan hon som Elisabeth Haich, (huvudpersonen i boken Initiation) under andra världskriget blev upplyst, av egen kraft och utveckling.

Anmäl
2014-01-25 22:55 #28 av: SHIAWASE

Jag säger som Szirius, att vi expanderar,jag  tänker inte i termer som framåt, bakåt, bättre, sämre.

Fri vilja har vi  självklart, och även handlingar som ur mänskligt perspektiv är hemska, har en funktion för ens egna expansion.  Även om man sedan får med sig saker att bära vidare till nästa liv, så expanderar vi,,, snabbare ibland, långsammare ibland. Så tänker jagSol

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-26 00:03 #29 av: linnease

Jag tänker med, vi expanderar, vi blir hela tiden mer, samlar på oss mer upplevelser och fler erfarenheter, en större ständigt växande databas av kunskap och erfarenheter.. Både som individ och själ och universellt medvetande.. så ja alla upplevelser bidrar till att vi blir MER liksom, större.Sol

Om du inte mördat några stycken vet du inte hur det är :) bara mer erfarenhet och mer att basera slutsatser på om vad du vill härnäst. Kontraster och motsatser behövs, annars skulle livet inte finnas, gå att uppleva. Ett liv i harmoni och lycka blir så mycket större om det oxå finns konflikter och misär som kontrast!

Anmäl
2014-01-26 00:08 #30 av: [Kathja]1

Linn, det där får jag hålla med om - det kan säkert vara givande ur utvecklingssyfte att mörda någon också. Det gäller att inte vara fyrkantig, inskränkt och fördömande. Vad vi än gör så är det rätt där och då ty det finns inget fel - det ligger enbart i betraktarens ögon tror jag visst det var. Funderar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-26 10:28 #31 av: Mandra

#29 av linnease Jag tänker med, vi expanderar, vi blir hela tiden mer, samlar på oss mer upplevelser och fler erfarenheter, en större ständigt växande databas av kunskap och erfarenheter.. Både som individ och själ och universellt medvetande.. så ja alla upplevelser bidrar till att vi blir MER liksom, större.

Jag håller med - men att expandera, på det sätt du beskriver - är definitivt inte samma sak som andlig utveckling. Du kan expandera tills du spricker och ändå inte komma någon vart eller t o m gå bakåt. För att utvecklas krävs mer än så!

Och det går definitivt inte för sig att gå omkring och mörda folk om man vill utvecklas andligt - oavsett hur mkt erfarenhet detta ger.

I Eldens lära säger man ungefär så här: "Ditt jobb är att minska mörkret (det onda) inom dig och öka ljuset (det goda)."

Av att mörda folk ökar du bara mörkret!

Inom De Parallella Kunskaperna (till vilken Elden tillhör) säger man att det finns 100 olika andliga utvecklingsnivåer. Ljuset/Källan befinner sig både på 0 och 100, lixom omsluter hela Skapelsen.

Men allt levande i skapelsen har också en gnutta av Källan/Ljuset i sig själva (dess Ande).

Alla väsen som vill (måste) utvecklas andligt börjar på nivå 1. Detta är en hundradel av 100 nivåer, dvs 1%. Så väsen på denna nivå har endast 1% av Ljuset/Källan inom sig - dess Ande är inte större än så.

Utvecklingen (den andliga) går ut på att öka andelen Ljus inom sig (dvs andelen av Källan), "vidga" sin Ande - tills man kommer upp till nivå 100 och återgår till Källan/Ljuset.

Vissa handlingar ökar Ljuset, andra ökar mörkret (dvs minskar andelen Ljus i Anden).

Så det handlar inte alls bara om att expandera hur som helst.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-26 11:02 #32 av: [Kathja]1

Men innan man är där, alltså innan man gör det du gör och innan man kan det som du kan, så kan även mörda fylla en funktion. Glöm inte att vi alla är på olika nivåer och att de flesta av oss behöver lära oss att krypa innan vi kan gå.

Jag kan tex inte alls relatera till det där du snackar om, det är för mig ogreppbart och inget som jag dras till.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-26 11:02 #33 av: retep

Mandra!

Tack för den beskrivningen. Det är ungefär så jag också menar också, även om vi har olika terminologi och vinklingar av det.

Anmäl
2014-01-26 12:31 #34 av: linnease

Hur definierar du andlig utveckling Mandra? Vad är det, liksom, vad innebär det för dig, vad menar du med begreppet?

Och varför vill du/ska man utvecklas andligt?

Anmäl
2014-01-26 16:36 #35 av: retep

Jag har påpekat det förut, att "vi" som är här och delar med oss av våra tankar och erfarenheter. "Vi" har egentligen, enligt min mening passerat de stadier, de nivåer av utveckling där vi inte längre är eller behöver vara bundna. "Vi" kan lyfta oss och gör aktivt det genom den uppmärksamhet vi har på utveckling, på vårt kännande, tänkande och handlande.

Personlig utveckling behöver kanske inte handla om annat än om sig själv!
Kanske tar man med sina nära och kära på den vägen! Men det är kanske inte så att man bryr sig om någon större helhet eller vad andlighet står för? Tänker bara att om man faktiskt tänker kring och använder sig av ord och utryck som själ och universellt medvetande, m.m. Vad menar man då och kanske vill med det?

Anmäl
2014-01-26 17:39 #36 av: szirius

Känner mer o mer att ord bara är ord...blir trött av det teoretiska, det når inte in, för det stämmer inte alltid med vad jag känner inom mig heller...har varit så teoretisk i många många år o läst mkt...upplever nu så tydligt att det inte är sådär självklart och fyrkantigt...jag förändrar min syn...det är så oerhört öppet, mer öppet än vi kan fatta... så nä, jag tror inte att det är uppradat i procent, känns motvalls för mig. Vi skiftar ju hela tiden.

# 31 I Eldens lära säger man ungefär så här: "Ditt jobb är att minska mörkret (det onda) inom dig och öka ljuset (det goda)."

Hmmm....

Tror inte längre att vårt jobb är i betydelsen som jobba, kämpa, sträva...alltså, vi kan inte förändra nåt förrän vi förstått o upplevt o för det behöver vi erfarenheter... och sen faller det sig helt naturligt. Ibland kan jag tänka att lagar är överflödiga, för de som upplever att det är fel att mörda, de mördar inte, o de som gör det har fortfarande behov av det, det kvittar vad man säger...uppenbarligen hindras de ju inte av lagar...

Så mkt pratas om mördaren och hens  mörker eller " brist på utveckling" - men offren har sitt ansvar i det hela också. Det är ju ett samspel i deras energier, annars skulle det inte kunna ske. Man skulle inte kunna bli mördad om man inte på något plan behövde den erfarenheten. Så allt är som det ska.

Dessutom känns det som om det där med mörker o ljus går att missuppfatta...det handlar ju om att omfamna allt, mörkret behöver integreras och det görs inte, tror jag, så länge vi är fast i bilden att mördaren är ond, offret oskyldigt, hämnd, straff o allt det där...det finns parallella vägar o skiften i varje ögonblick...regler suddas ut iom att vi expanderar...( känner mig matrixig nu...Stjärnor)


Anmäl
2014-01-26 17:46 #37 av: [Kathja]1

# 36  Det där backar jag upp helt och fullt! Tummen upp

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-26 18:27 #38 av: Mandra

#36 av szirius Dessutom känns det som om det där med mörker o ljus går att missuppfatta...det handlar ju om att omfamna allt, mörkret behöver integreras och det görs inte, tror jag, så länge vi är fast i bilden att mördaren är ond, offret oskyldigt, hämnd, straff o allt det där...det finns parallella vägar o skiften i varje ögonblick...regler suddas ut iom att vi expanderar.

Ja, det går att missuppfatta och du gjorde just det. Jag använder sällan orden gott/ont eller ljus/mörk, tyvärr gjorde jag det här (använde Raul Amons ord - jag förstår vad hen menar, men nu blev det helt fel).

Du kan glömma ordet jobba också om det stör dig. Vi skriver om frasen:

"Ditt syfte med livet är att minska andelen icke-Källan inom dig och öka andelen Källan inom dig."

Apropå % så är det bara enkelt att uttrycka det så, eftersom det finns 100 utvecklingsnivåer. Och dom är mycket större än att dina personliga dagliga skiftningar skulle göra någon skillnad alls.

Växter ligger på 3 - människor på 5 - ganska stor skillnad på en växt och en människa.

Har jag sagt något om offret? Nä, det var en slutsats du drog själv. För Universum (och jag håller med) så är det ingen skillnad på att döda någon och på att bli dödad. Det är båda två läxor man behöver lära sig - dvs man behöver lära sig både att låta bli att döda och man behöver lära sig att inte gå omkring att bli dödad i varje liv. Och precis som med alla karmaläxor - lyckas man inte så utvecklas man inte.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-26 18:32 #39 av: Mandra

#34 av linnease Och varför vill du/ska man utvecklas andligt?

Vill jag inte alls. Skulle bli jätteglad om jag slapp. Skämtar

Men det gör jag inte för "tvånget" att utvecklas är lika inbyggt i Universum som LOA i form av dharma/karmalagen. Den tvingar oss att utvecklas vare sig vi vill eller inte.

Men lixom med LOA kan du lära dig att ta kontroll över lagen genom att förstå den och hjälpa till själv. Ju mer du stretar emot utvecklingen desto sämre mår du - lär du dig hur du ska "följa med den" så blir livet mkt enklare och du mår bättre. Precis som med LOA. Inte svårt alls.

Jag har inte ett dyft med saken att göra. Skrattar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-26 18:50 #40 av: szirius

#38 Ja, det går att missuppfatta och du gjorde just det.

SkrattarDu är så defensiv, men fine, kör så om det känns bra för dig.

PuhPustar, jag tror jag får börja skriva varenda gång att det jag skriver inte bara är riktat direkt till digSkämtar, det var rent allmänt att jag tog upp ordet offer tex.  Och jag tog upp det för att du nämnde mördaren, men inte offret:

"Av att mörda folk ökar du bara mörkret!"

Det stör inte mig, dessa ord, jag kan också förstå vad han menadeStjärnor, men det är många fler som läser här och just dessa ord missuppfattas ofta så man kan utvidga diskussionen o göra den mer nyanserad.

Och för MIG känns det inte viktig info att veta att det finns 100 nivåer och var växter resp människor ligger...känns för mentalt och off.

Nyfiken fråga: vad får du ut av det?Glad

Anmäl
2014-01-26 18:50 #41 av: [Kathja]1

# 39 Varför vill du skippa det? Den andliga utvecklingen alltså. 

Själv tycker jag att det är helt underbart spännande hela resan - och för att det inte ska bli något missförstånd så innebär det då rakt inte att min resa på något sätt är en "räk-macke-resa"  - men oavsett vad som händer så väljer jag att se det som en gåva. Och gåvor gör mig glad! Hjärta 

Och hur tänker du att du inte har ett dyft med saken att göra? (frågan grundar sig i att jag antar att "saken" är den andliga utvecklingen) Det är väl du som gör valen du ställs inför? Du som väljer att förstå din "läxa" eller ej? Funderar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-26 18:52 #42 av: Mandra

Det här är egentligen inte alls så svårt som det ser ut när man krånglar till det teoretiskt (bara jag som har en förkärlek för att förstå saker och ting - inte alls nödvändigt).

Eldens Lära, som jag är anhängare av går ut på att underlätta livet för en egentligen.

Hela Lärans syfte finns i den inskription som står på Apollons tempel i Delfi:

Lär känna dig själv!

Sen går hela Läran ut på att hjälpa en göra just det. Men det är mycket mer praktiskt än det jag skrev ovan. Det går ut på att hitta sin rätta Ödesväg - rätt är att följa dharma, dvs det positiva man fått med sig. Gör man det så minskar karmat (det negativa) automatiskt, man utvecklas andligt automatiskt och man blir friskare och mår bättre automatiskt. Inget krångligt alls egentligen.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-26 18:59 #43 av: [Kathja]1

# 42 Skönt att du redde ut det där, för jag uppfattade det som super avancerat  - så pass så jag tappade intresset. Men nu säger du samma sak som vi har gjort hela tiden i diverse trådar, bara med lite andra ord. Det är ju strålande - och just som det ska vara. Tummen uppFör hur ska allt som är ALLT som är - eller Gud  - kunna vara på ett sätt för den ena och ett för den andre. Det handlar alltid om att vi utifrån vem man är och vilken väg man har valt på sin resa använder olika ord och olika vinklingar. Hjärta

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-26 19:00 #44 av: szirius

Blir förvirrad här Mandra...å ena sidan säger du att du gärna skulle slippa utvecklas andligen...å andra sidan säger du att det inte är krångligt alls, bara lära sig att följa med och inte göra motstånd...såååå, i så fall ser jag inte anledningen till varför du inte vill utvecklas andlingenGalen

Anmäl
2014-01-26 19:41 #45 av: Mandra

Jag tänkte mest att om man inte behövde utvecklas så kunde man göra precis vad som föll en in. Sitta och doppa tårna i vattnet på en brygga hela dagarna. Mest så jag tänkte. 

Min Ödesväg är väldigt fylld av ansvar och sånt som kunde vara skönt att slippa ibland. Man mår bättre om man går på den, men det betyder inte att det alltid är en dans på rosor.

Det är inte krångligt, man mår bättre och utvecklas bättre och för det mesta är det kul - men inte alltid. Men jag har precis också upptäckt, genom att vara här faktiskt, att jag inte är 100% på min Ödesväg. Kan vara det som gör att det inte är stenkul jämt, utan faktiskt ganska betungande.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-26 19:47 #46 av: [Kathja]1

# 45 Där håller jag då rakt inte med! Livsväg eller ej, livet går ut på att NJUTA inte lida. Skrattar

Och ansvar eller ej, du väljer ju din inställning till det som sker. Våg

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-26 19:50 #47 av: retep

Kanske är det så Mandra att du kommit på att du visst krånglat till det, utan att det var din avsikt?

Anmäl
2014-01-26 20:09 #48 av: szirius

#45 Min Ödesväg är väldigt fylld av ansvar och sånt som kunde vara skönt att slippa ibland. Man mår bättre om man går på den, men det betyder inte att det alltid är en dans på rosor.

Om du helt och hållet accepterar din ödesväg så kanske den inte upplevs som betungande längre....?

"Betungande" är ju en personlig upplevelse..en inställning, en känsla...kanske du kan välja en annanSkämtar..om du inte trivs med den menar jag.

Vi har alla vårt här i livet, är det inte så...ansvar inte minst...och främst inför oss själva....tror att det går att förhålla sig till det vi möter som en Våg och enBallong...med övningSkämtar

Och varför vill du/ska man utvecklas andligt?

Vill jag inte alls. Skulle bli jätteglad om jag slapp. Skämtar

Men det gör jag inte för "tvånget" att utvecklas är lika inbyggt i Universum som LOA i form av dharma/karmalagen. Den tvingar oss att utvecklas vare sig vi vill eller inte.

Eftersom det är inbyggt i Universum att utvecklas, så kanske du, om det verkligen är vad du känner att du vill göra, faktiskt kan göra precis vad som föll en in. Sitta och doppa tårna i vattnet på en brygga hela dagarna.

Tänk om det är där på bryggan du kan upplösa karma som bäst?

Ja, för tänk om vi bara krånglar till det för oss genom att tro på ödesvägar o ansvar som nåt tungt...Galen

Anmäl
2014-01-26 20:24 #49 av: linnease

Precis! Livet går i.m.o. ut på att njuta, uppleva, utforska, uppskatta, älska, doppa tårna i vattnet sittande på en brygga och däremellan kasta sig ut på galna äventyr och gå helt vilse som en uppfriskande kontrast Hjärta

Anmäl
2014-01-26 20:28 #50 av: Mandra

Nja, att följa sin Ödesväg enligt Elden är inte riktigt detsamma som att bara njuta och må bra. Utan det handlar om att finna sin dharma och använda den. Inte i första hand att må bra - som ni tänker här. Men man mår bra av att göra det, i förhållande till hur man mår om man inte gör det. Allting är relativt. Så det är inte riktigt samma synsätt, nej.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-26 20:30 #51 av: linnease

#49 - edit: eller vad man än vill göra det till!! KramasSol

Anmäl
2014-01-26 20:32 #52 av: retep

szirius!

Jag har funderat några dagar på vad det är hos dig som driver på och får dig att kommentera och lägga fram synpunkter som du gjort och gör i diskussionerna nu? Litet av ironi, litet att peta på, ifrågasätta, litet sticka hål på något...ibland upplever jag det mot mina inlägg och ibland ser jag det mot Mandras.

Är min känsla och det jag uppfattar fel?...då ber jag om överseende och ursäkt för det!

Anmäl
2014-01-26 20:49 #53 av: [Kathja]1

# 50 Då får jag säga att jag är djupt tacksam över att jag inte har valt att följa den vägen! 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-26 22:18 #54 av: SHIAWASE

Godmorgon på er!!!  Här hinner man knappt medGladVill bara kika in och säga att jag läser!!! allt vad ni skriverSol Kanske kommer något skrivande från mig senareHjärta Intressant i alla fall med de olika vägar vi väljer.

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-27 00:16 #55 av: SHIAWASE

När det gäller livet, så ser jag det också såsom att vi ska njuta , må bra, känna harmoni och kärlek Hjärta Och att kunna känna detta oavsett yttre omständigheter

Sedan självklart så uppstår det kontraster, det är höga berg och djupa dalar som skiftar om vartannat.

Men som Szirius säger, så beror mycket av hur vi upplever våra erfarenheter på hur vi väljer att förhålla oss till dem.

För mig är det så , att ju närmare mig SJÄLV jag har, dvs. desto mer upplajnad till mig, till källan, så upplever jag inte saker som jobbiga, hemska, ledsamma etc. Utan då ser jag det som en händelser, som jag har skapat  och är även tacksam för den. Sedan när jag inte är upplajnad, utan separerad från mig själv, då kan det hända att jag upplever samma erfarenhete jobbig, tragisk, ledsam, eller vad det nu kan vara.

Sedan uppstår även dessa känslor när man kämpar mot strömmen mot sitt flöde, ungefär som du Mandra när du inte följer din ödesväg, som du säger (kan jag tänka mig) . För även om din ödesväg, inte alltid är "lätt" så mår du bäst när du följer den? om jag nu har fattat dig rätt. Glad


 

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-27 00:48 #56 av: Mandra

#48 av szirius Eftersom det är inbyggt i Universum att utvecklas, så kanske du, om det verkligen är vad du känner att du vill göra, faktiskt kan göra precis vad som föll en in. Sitta och doppa tårna i vattnet på en brygga hela dagarna. 

Jag är inte helt 100 på att jag förstår vad du menar, men jag tror att du menar att man utvecklas automatiskt. Det var inte vad jag menade i sf. Att man ska utvecklas är inbyggt - inte att det går av sig själv. Man måste hjälpa till.

Och att gå på Ödesvägen innebär att man lär sig vad man har för dharma och slår in på en väg där man utnyttjar det till max. Det handlar alltså inte bara om att må bra - såsom många av er säger och tycker är livets mening.

I en persons dharma ligger hennes talanger, kunskaper och saker och ting som hon bemästrar (dharmat talar om att man lyckats väldigt bra på det området i tidigare liv, karmat talar om något man misslyckats med). Att sitta på en brygga och doppa tårna i vattnet är inte en talang, en kunskap.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 01:05 #57 av: Mandra

#55 av SHIAWASE För även om din ödesväg, inte alltid är "lätt" så mår du bäst när du följer den? om jag nu har fattat dig rätt.

Ja, det är exakt vad jag menar.

Jag mådde miljoner gånger sämre innan jag hittat min Ödesväg och börjat gå på den. Även om det är rätt tungt ibland.

En Ödesväg handlar, lite förenklat, om vad man ska syssla med i livet, dvs arbeta med. Och de flesta av oss måste ju arbeta.

Fast just nu skulle jag mycket hellre slippa. Har lixom tröttnat på att arbeta. Men jag börjar ju närma mig den åldern när jag slipper snart, så det kanske är naturligt. Dax att lägga av helt enkelt.

Jag vet att jag är i rätt "yrke", men det är själva upplägget det är fel på. Det står vissa saker i mitt Öde som gör det väldigt svårt att passa in någon form av arbete. Och det är inte så enkelt som att byta känsla. Går man emot sitt Öde, så mår man dåligt helt enkelt, ja man blir sjuk till slut.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 02:51 #58 av: Mandra

Nu så börjar det trilla ner massor med polletter.Cool

(Den här tröttheten jag känner nu beror nog också delvis på att så mkt pågår inombords just nu, bearbetas - men det var inte det jag skulle säga).

Utan det här. Det här med Ödet i Elden är inget man måste gissa sig till eller känna sig fram till. Det finns skrivet i svart på vitt - bara läsa således och försöka följa (vilket inte alltid är helt lätt). Och lyckas man pricka in det helt rätt, så mår man bra helt enkelt.

Så - något gör jag fel, eftersom det känns tungt ganska ofta. Igår trodde jag att jag skulle behöva koncentrera mitt arbete mer, minska arbetsfältet för att det är det som är för stort (innehåller bitar som kanske inte är helt i linje med mitt Öde). Men nu förstår jag att det är en annan punkt som jag konstant går emot och det är när jag gör det som jag börjar må dåligt.

Ett Öde går att läsa av (lite som man läser horoskop, fast mkt mer exakt). Ett Öde innehåller 6 olika Ödespunkter; +År, -Månad, +Tal, -Dag, +Tidpunkt och +Plats. De som det står ett + framför är dharma, dvs ens Styrkor (talanger), de som står - framför är karma/Svagheter (det som man är här för att bearbeta/lära sig).

När man vill hitta rätt Ödesväg ska man göra en syntes av År och Tal.
I både mitt År och mitt Tal finns dessa talanger som gör att jag har anlag för shamanism (och det är mitt yrke). Så här är jag helt rätt.

Men sen finns 2 egenskaper (en i Talet och en i Tidpunkten) som är väldigt knepiga att tillmötesgå/få till.

Den i Tidpunkten säger: "Alla planer över 6 månader är dömda att gå under." Och det stämmer väldigt bra. Just det här har jag lyckats att undgå att i många år. Jag gör aldrig några långtidsplaner.

Men egenskapen i talet är mkt knepigare att tillmötesgå - men det är när jag går emot den som jag börjar må dåligt, känna att det är tungt, för mkt ansvar mm mm.

Den här egenskapen säger; "Hennes värld är gränslös, hon står inte ut med några tyglar". Och det stämmer också väldigt bra. När jag får vara fullständigt gränslös svävar jag konstant på små moln (om Året är med också förstås). Men det här är knepigt värre. Vårt samhälle är inte uppbyggt på det sättet, nu menar jag inte värderingsmässigt utan rent praktiskt. Har man klienter måste man heala dem den dagen man sagt att man ska göra det - inte när andan faller på som det här "gränslösa" inom mig önskar - man måste ha och passa telefontider till klienterna, det är inte praktiskt att ringa när man får lust.

Så, det är denna egenskap inom mig som jag konstant går emot. Och nu har detta faktiskt gjort mig sjuk också (orkar inte ta det just nu). Så jag måste finna en lösning på detta. Inte helt lätt.

(Och det är ingen idé att byta känsla, för så fort jag går emot detta inom mig så uppstår det jobbiga igen. Det är ungefär som att slå sig på smalbenet. Det gör ont. Och nästa gång du slår dig kommer det att göra ont igen, oavsett om jag bytt känsla. Det enda sättet att på sikt undkomma detta är att undvika att slå sig.)

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 03:17 #59 av: linnease

Hm. Intressant. Kär Hoppas du hittar balansen där då. Det borde ju gå!!

Anmäl
2014-01-27 04:04 #60 av: SHIAWASE

Mandra!  Bra att med insikter och poletter som trillar nerGlad

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-27 07:37 #61 av: Mandra

Jag får ju det här att låta som det är ett nytt problem, men det är det inte. Har försökt lösa det i 10 års tid faktiskt. Men då hamnar jag fel i Året istället och det har aldrig riktigt funkat.

Troligen har kanalen inte heller varit riktigt ren (skräp i vägen) och inte heller legat i topp bland mina önskningar. Det som är nytt är att jag till sist blivit sjuk av att gå emot det här. Det förstod jag inte förrän i natt.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 07:59 #62 av: SHIAWASE

Ja hade det varit någon annan,, hade jag gett rådet att släppa tänkande, att hitta ett sätt att koppla upp till dig själv, att meditera, Tyst

Allt eftersom så kommer lösningen ,,,,, och allt faller på plats. Inga svar och lösningar kommer någonsin utifrån. ALLT finns inom dig själv. Alla svar finns inom dig själv om du bara vänder dig inåt och lyssnar på dig själv. Våg

Aldrig fokusera på problemet, bara lösningen.

Att fokusera på problemet skapar mer motstånd,,,

För att lossa på motståndet kan det vara bra att helt enkelt fokusera på något annat, tills man känner att man är "fri" från motstånd, efter det, hitta saker att må bra av, hitta dagliga händelser att uppskatta, vara tacksam över. Genom detta så ändrar vi vår vibration, och sedan NÄR ,, vibrationen , frekvensen har höjts, så kan vi titta tillbaka på det "problem" "oönskade" situationen och DÄR kommer en lösning inifrån oss själva.

Såå, skulle jag har sagt till någon annan, men eftersom du Mandra, går en väg som jag inte känner till, och som känns rätt för dig,, så jag antar att min ord ovan, inte stämmer överrens med dig just nu!!

MEN,,, jag hoppas att genom att vara här inne hos oss och bolla fram och tillbaka, så kanske det trillar fler mer poletter och insikter !!!

KRamHjärta  

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-27 08:21 #63 av: Mandra

#62 av SHIAWASE 

Aldrig fokusera på problemet, bara lösningen.

Att fokusera på problemet skapar mer motstånd,,,

Det här klingar inte alls fel för mig - kände något ditåt själv i natt. Jag har fokuserat på problemet ja, men i natt kom jag på att jag istället skulle önska mig att t ex: "Hitta den Ödesväg som smälter fram alla delar av sig själv", istället för att försöka räkna ut det själv. Har nog gjort det för mkt i detta fall trots att jag vet att man inte ska, hihi.


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 08:28 #64 av: Mandra

Idag skall jag ivf ut i min Livsorm och göra en jättestor ceremoni (för annat ändamål) och då får jag annat att tänka på.

Det här är min Livsorm. Den alstrar en slags Skapelseenergi, kan man säga.


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 08:58 #65 av: retep

Ja, Mandra! Jag skulle också säga, det samma som SHIAWASE säger så bra!

Men nu när du valt att följa din Ödesväg så skall du kanske fortsätta på den. Men kan tänka mig att den kan visa sig vara lättare och jämnare att gå om du hittar ett nytt och litet annat sätt att förhålla dig till den.

Som du, så ser jag till mitt Dharma och att följa dess väg, ser till mitt Karma och att bearbetar det.

För min del har det varit utan ansträngning och utan att kämpa. Fick kunskap kring det här inom TM rörelsen, men har aldrig uppfattat det som att vara en ödesväg, med allt vad det tycks innebära.

Upplever att TM tekniken, transcenderandet och alla de erfarenheterna naturligt visat vägen och tagit hand om det.

Anmäl
2014-01-27 09:04 #66 av: [Kathja]1

Intressant upplägg det du talar om Mandra, även om det då rakt inte är något för mig. Det får mig att tänka på olika religioner, och olika inriktningar inom tex kristendom. Den ena säger att du ska göra så för att komma till himlen och den andra säger att du ska göra så. Men om du känner ett motstånd i det du gör (ska göra) så är du på en annan väg än din väg, oavsett vad någon annan säger. Jag menar, det finns ju mängder med olika inriktningar inom det du talar om med och hur ska man veta att man har hittat SANNINGEN? Det enda du har att gå på är din känsla  - leder det mot kärlek så blir det bra, och leder det mot kärlek så känns det bra. Så gå på känslan, inte svårare än så. 

Härligt att höra hur du insåg det. Hjärta Bara slappna av och njut av resan! Kramas

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-27 09:16 #67 av: SHIAWASE

#64 Mandra,

Vackert fotoSol

Känns härligt att höra att det kommer små glimtar till dig som underlättar vägenHjärta

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-27 10:02 #68 av: szirius

Mandra. Jag förstår vad du menar med ödesväg och vad det betyder...och jag förstår mer än väl "kruxet" med att leva i ett strukturerat samhälle med tider kontra att ha behovet att följa flödet...det är exakt samma för migSkämtar. Även jag, precis som alla har ett dharma...och har i många år haft en ganska tungsint inställning till "jordelivets alla vedermödor"...men känner ett skifte, eller framförallt en nyfikenhet att prova på ett annat sätt...jag behöver ju själv förändra mitt synsätt för att få syn på livet från ett annat håll.

Jag förstår också att det inte är en "talang" i den vida meningen att sitta o doppa tårna på en brygga, tänker bara att det kan vara en plats du längtar till just eftersom du där kanske skulle kunna få djupare kontakt inåt och därigenom få bättre insikt i hur du ska lösa dessa olika trådar som ska klaffa i livet för att må som bäst Glad?  Bryggan dök upp som en längtan, men motståndet kommer kanske ifrån en föreställning om att så enkelt får man inte ha det? Jag tror att om man verkligen känner för att sitta på en brygga en hel dag, så är det vad man ska göra. (Och det kan nog visst vara en del av ett jobb, tex för en författare, som får inspiration hela dagarna på en brygga för att på kvällarna skriva.) Du verkar dock inte känna för det, när du tänker efter, för du upplever att du har andra syften - så då är DET det rätta att göra. Äh, jag kan inte uttrycka mig som jag vill nu, undrans om det blev någorlunda förtåerligt? Funderar

"Hitta den Ödesväg som smälter fram alla delar av sig själv"

Aaaah, det lät om en tilltalande önskning - jag lånarLipar

Och talande symbolik med benetTummen upp

Och UNDERBAR bild Mandra!Blomma

Anmäl
2014-01-27 10:11 #69 av: szirius

#52 Retep, du behöver inte be om ursäkt för vad du uppleverGlad

Ja, jag har varit i en annan energi några dagar, den leker inuti, den är nog lite "testande" , även för mig själv liksom, provar andra sätt att vara.

Och det har aldrig varit min mening att vara ironisk. Skämtsam jo, jag har varit uppsluppen och glad, och som om allt är en lek, även detta med att analysera o fundera...och "sticka hål" , ja kanske allvaret? För att den speglar allvaret jag själv burit o fortfarande bär i perioder som bara vill ruskas UT. Men ironisk känns för mig att nedvärdera och det har aldrig någonsin varit min vilja. Det är bra att du säger till, då ska jag tänka på att inte skämta med dig om du upplever det på det sättetGlad.


Anmäl
2014-01-27 10:36 #70 av: [Kathja]1

# 68 Jag funderade vidare lite på temat och jag vill säga att det visst är en talang att kunna sitta på en brygga och doppa tårna  - när det är tid för det. Det är en talang att hitta balansen i allt görande och varande - där finns vår livsväg.  Våg

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-27 11:52 #71 av: retep

szirius!

Du får gärna skämta med mig!Spelar pajas

På ett plan känner vi inte varandra men på ett annat så tror jag nog att du nu känner mig så bra, att du vet att jag i all välmening bara ville göra dig uppmärksam på något jag såg hos dig. Nu gav du ju också svar på det, att du leker och provar på ett annat sätt att vara.

Ironisk kan kännas som ett laddat ord, men att nedvärdera, det var i alla fall inte min mening.

Undrar om det där med "ja kanske allvaret?" var något du tycker, eller som du uppfattar att jag har...eller? Funderar

Anmäl
2014-01-27 12:22 #72 av: SHIAWASE

Szirius och retep!

Jag måste ju säga att jag tycker det är rätt så fantastiskt att vi lär känna varandra så bra här inne så att vi känner av förändringar i energi, vibration!!!

Ett HURRAA!!! för det!!!

Tänk vilken härlig cyber värld vi lever i! vilka kontakter, relationer vi skapar!!! sådant vi aldrig tänkte var möjligt för ett antal år sedan!Sol

Så TACK till er båda som visar så klart och tydligt hur vi känner av, upplever varandras energier och vibrationerHjärta

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-27 12:53 #73 av: Mandra

#65 av retep 

Upplever att TM tekniken, transcenderandet och alla de erfarenheterna naturligt visat vägen och tagit hand om det.

Japp, jag tror dig - och det beror på att meditation passar din personlighet/ditt Öde. När det inte gör det så har det inte den effekten.

Vågar du anta en utmaning? Skrattar

PMS:a mig dina födelsedata, år, månad och dag - så ska jag tala om vad som passar dig. Troligen står det just meditation i dina rekommendationer (och om det inte gör lär jag få äta upp detta, hihi).

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 13:33 #74 av: [Kathja]1

# 73 Det där låter spännande... Tummen upp Tur att man kan hitta rätt även utan all din kunskap. 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-27 14:10 #75 av: retep

Mandra!

Jag har inget behov av att vara privat med det, så om det är okey med dig,  så kan vi ta det öppet här.

jag är född den 20 mars 1954

---

I fråga om personlighet så är det enligt min mening inget som är fix färdigt, utan något som förändras ständigt, vi utvecklar och förändrar den hela tiden...Så på det personliga planet är jag inte den samma som jag var igår...ha,ha! 

En Regnbåge skiftar ständigt färg, när jag betraktar den! 

Och så skiftar också jag utifrån hur jag betraktar mig

Så jag kunde säkert bli Shaman och gå ödets väg...om jag nu skulle göra det till mitt val

_Peter

Anmäl
2014-01-27 14:35 #76 av: szirius

# 70, Kathja, Precis! Tror att man behöver ha upplevt det där för att fatta vad man menar med detGalen.Jag har ju själv märkt hur mkt lättare saker går när jag "ger upp" , släpper o slappnar av, och att jag kan ha mina största insikter just på bryggan - men jag trodde inte ett dugg på det innan- då trodde jag på sträva, anstränga sig, jobba hårt, det här är mitt öde, att kämpa, kämpa - o kunde bli rätt irriterad på personer som sa att livet var till för att njutas- oj, så provocerande, när jag hade så mkt på min lottArgSkämsSkämtar

# 71 Aha, det var mer ett konstaterande bara ? Jag är själv väldigt medveten om min skiftning, och som Shia skriver - härligt att du märker av den också. Personligen upplever jag den som ett steg framåt, inte bakåt, ett behov i mig som jag nu lyssnar på. En form av uttryck som jag tryckt ner och in tidigare.

Allvaret jag uppfattar är ju bara min egen spegling i hur jag tidigare upplevt och nu upplever ett lyft i...förändringen blir klarare av att sätta ord på det, det är nån process bara...

Anmäl
2014-01-27 14:48 #77 av: retep

BallongHjärtaBallong

Anmäl
2014-01-27 15:55 #78 av: Mandra

#75 av retep 

I fråga om personlighet så är det enligt min mening inget som är fix färdigt, utan något som förändras ständigt, vi utvecklar och förändrar den hela tiden...Så på det personliga planet är jag inte den samma som jag var igår...ha,ha! 

Nä, självklart inte - det måste ju finnas utrymme för att utvecklas. Men det hela utspelar sig inom en viss, bestämd ram för varje människa. Jag brukar kalla det för en "karmakarta". I den ryms alla en persons Ödespunkter och hon är fri att knalla runt i den som hon vill. Irrar man in sig i sina Svagheter så kommer man inte särskilt lång - men hittar man Styrkorna, så utvecklas man längre.

Det finns faktiskt också något som kallas för "Uppstigningspunkten". Når man fram till den kan man kliva ur sitt dharma/karma helt.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 16:08 #79 av: Mandra

#68 av szirius 

 Bryggan dök upp som en längtan, men motståndet kommer kanske ifrån en föreställning om att så enkelt får man inte ha det? Jag tror att om man verkligen känner för att sitta på en brygga en hel dag, så är det vad man ska göra. 

Kan säga så här. Det här med bryggan var bara ett ex taget ur luften. jag har ingen önskan att sitta på en brygga hela dagen. Jag skulle bli superstressad - inte för att jag har andra syften - utan för att jag inte gillar stilla aktiviteter. Likadant med att sola. Blir helnervös. Men rota i trädgården en hel dag längtar jag efter. Och det tar jag mig också tid till ganska ofta. 


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 16:17 #80 av: Mandra

#75 av retep 

Rent bokstavligt och tekniskt, dvs genom att bara gå på År och Månad - så får jag äta upp det jag sa. Står inget om meditation. Skrattar

Men tittar man lite närmare på Tal och Dag så skymtar det fram där ivf. Du har ett ganska komplicerat Öde (särskilt vad gäller "andliga sysselsättningar" - i 3 av dessa 4 punkter talas om någon form av "andliga talanger", alltså vad som traditionellt kallas för andligt).

Jag har gjort säkert 1000 hälsokonsultationer med rekommendationer i min dag och jag har aldrig tidigare sätt din kombination av År och Tal förut. Intressant.

Måste be att få grunna på detta ett tag.

Du har samma Styrka som mig + År: Osynligheten (ger anlag för praktisk andlighet) och en Månad i en Kvalitet som står nära naturen - Månad: Fjället - så, ja - du skulle faktiskt kunna bli en utmärkt shaman. Hihi!

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 17:48 #81 av: retep

#78 Mandra!

Även innan man kommit fram till Uppstigningspunkten, som du kallar det, så kan man förändra ramen och " karmakartan" genom
" - men hittar man Styrkorna, så utvecklas man längre." Och då visar sig andra möjligheter att välja personlighet.

#80
Tack Mandra!

Anmäl
2014-01-27 23:18 #82 av: linnease

Ååh spännande! Vill du göra mig med? 19 jan 1977?

Anmäl
2014-01-28 02:35 #83 av: Mandra

Vill bara säga att det jag skriver här nu är sk "hälsorekommendationer". Dvs saker som är bra för en person ur hälsosynpunkt. Bra för att bli friskare, men också för att hitta rätt Ödesväg och för att utvecklas andligt. Men det handlar inte om vad man har för talanger när det gäller yrke/sysselsättning. för det krävs att man läser hela Ödet. Hinner inte med sånt nu.

Normalt kommer rekommendationerna ur År och Månad, men jag gör vissa tillägg här om det står någon rekommendation i Tal eller Dag.

DubbelKvalitet = samma År och Månad.

Allmänt om rekommendationerna:

Det här är en lista på saker som är bra för dig att syssla med. Inom Elden tror vi inte att man nödvändigtvis måste syssla med något som traditionellt anses vara andligt, utan att följa Ödet är andligt - oavsett hur det ser ut.

Det är viktigast att stärka sin Svaghet, det som står underst. Men oftast lättare att göra det som tillhör ens Styrka, överst. Det är inte meningen att man ska göra allt, utan man väljer ut en eller ett par av dessa saker. Likadant är det med dofter och mat. Det är inte meningen att man bara ska äta en viss produkt, utan bara att det är bra att äta det så ofta som möjligt.

Om du är en s.k. DubbelKvalitet får du bara en uppsättning med rekommendationer.

Saker som är understrukna är extra bra att göra då de förekommer i båda Kvaliteterna - välj dem i första hand!

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-28 02:50 #84 av: Mandra

#82 av linnease 

19 jan 1977

+ År: Människan   - Månad: Pilen

+ Tal: 9    - Dag: Onsdag

Människan

 

Kung Fu, karate, fäktning, brottning och andra kampsporter, utom boxning, Eldens Dans, meditation, Tai-Chi, folkdans, kör- och solosång, simning (fjärils), promenader längs en flod- eller havsstrand och vistelse på höga höjder.

Mat: Ät så mycket som möjligt av fisk, sallader och kokta mjöl- och grynprodukter.

Doft: Lager och mynta.

Är en mycket social Kvalitet som behöver mycket kontakt med andra människor.

Pilen

Alternativa behandlingsmetoder av olika former, utlandsresor, läsa böcker, yoga asanas, Eldens Dans, meditation, odling av exotiska växter, matlagning som hobby, undvik de dagliga hushållsgöromålen (städning, tvätt, disk osv).

Mat: Mjölmat, produkter från havet, en till två koppar kaffe om dagen.

Doft: Jasmin.

Pilen gillar saker som är originella och kreativa. Därför bör för mycket "vardaglighet" undvikas. 

Tillägg: 

Tal 9: Olika typer av idrott (friidrott, rodd, simning, volleyboll, basket och handboll).

Onsdag: "göra sig fri från den inre monologen (meditation) (inte prata alltför mycket).

 

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-28 03:07 #85 av: Mandra

#75 av retep 

20 mars 1954

+ År: Osynligheten - Månad: Fjället

+ Tal: 1 - Dag: Lördag

Osynligheten

 

Resor över stora hav och floder, schack, fiske, avhållsamhet från sprit, narkotika och periodvis även från sex,1) vara med i stora folksamlingar (tex massmöten), för religiösa personer är det bra att gå i kyrkan, men de avrådes från att bikta sig.2)

Mat: Rå selleri, lök och rödbetor.

Doft: Stark doft av sandelträ och doft av rökelse.

Den som konfronteras med det mystiska och känner en viss rädsla måste bli säker, måste få en känsla av renhet. Därför rekommenderas att ha rökelse, tända ljus och att odla basilika i huset och liknande. 

1) Den enda Kvalitet som har dessa råd, så det har inget med moral att göra eller att man inom Elden rent allmänt förespråkar avhållsamhet från dessa saker. Osynligheten heter också Jämvikten (Balans) och det har med detta att göra. Alkohol och droger rubbar den inre balansen. 

2) Rådet att inte bikta sig bör ses i vid bemärkelse. Osynligheten lever med ena benet i Den andra världen och upplever där saker som andra kan ha svårt att förstå. Och därför bör man inte tala om dem med vem som helst (kan rubba den nödvändiga inre balans som Osynligheten behöver).

Fjället 

Lägga sig tidigt och gå upp tidigt, jordbruks- eller trädgårdsarbete, odla växter och föda upp djur, göra utflykter i bergen (om möjligt fjällvandra), syssla med handel "hålla pengarna i rullning", ägna sig åt mode.

Mat: Så mycket som möjligt av råa morötter och makrobiotiskt bröd.

Doft: Ozon och ringblomma.

Tillägg:

Tal 1: Meditation (bör undvika för mkt "alldaglighet")

Dag: Lördag: Meditation

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-28 03:46 #86 av: SHIAWASE

jag vill tacka dig mandra för att du tar dig tid !!! Jag skrattar ju högt åt mitt som jag fick via pm:) Vet ju vilka aktiviteter jag ska fokusera på nu, tyvärr ska min man åka Tuscon i morgon .,,, så hmmmmm
(*^^*)
Tack så jättemycket !!!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-28 08:29 #87 av: Mandra

#86 av SHIAWASE 

Hihi! Dom här rekommendationerna är ju inte riktigt som man tänker sig att rekommendationer från en andlig lära ska se ut. Skrattar

Särskilt inte för Merkurius.

Du fick inget för Tal och Dag. Ska kolla det också åt dig.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-28 08:41 #88 av: rore

Kliver försiktigt in i tråden som verkligen har satt mina tankar i gungning. Känner mig aningen osäker på om jag ska skriva eller inte?

Hedningen inom mig har vaknat, den delen utav mig som inte vill klassas in i någon religion eller annat fack.

Men som ändå använder sig av begreppet Gud/Högre kraft. För jag tror på en kraft utanför och inom mig själv.

Någonting som är mycket större. Den kraften är så stor att den rymmer precis allt och den kraften tror jag finns i oss alla.

Sen hur vi hanterar den? Det är en fråga för var och en! Förövare som offer.

Så här kommer det hedniska som min frågeställning gäller:

Om fröet inom oss/ Gud, om allt  (inom och utom) finns i oss alla och alla de dramor som vi små människor skapar i vår inre och yttre verklighet.

Så är Gud Allt oberoende av vad vi gör. ( någon slags självförverkligande kraft i sig )

I Gud finns inget gott eller ont. Bara expansion av allt det som vi gör och vår "läxa" är att lära oss se igenom den världsliga och den inre illusionen som vi allt som oftast går vilse i. 

Och för att ta sig ur illusionen behöver vi titta /uppleva de känslor som lever inom oss och skapar den verklighet som vi lever i.

" Känner hur jag trasslar till det för mig själv nu, men postar ändå*

Spännande med dina uträkningar om ödes vägen. Mandra.
 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-01-28 09:18 #89 av: [Kathja]1

Fina rore - klok som alltid. Hjärta

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-28 10:03 #90 av: linnease

Åååh tack så mycket Mandra!! Kramas Wow, verkligen superbra grejor för mig! Gör mycket på den linjen, och allt verkade kul!! Fick lite nya idéer och vibbar! StjärnorHjärta

Hehe.. Shia, ditt råd verkade intressant! LiparSkrattarPartajar 

Anmäl
2014-01-28 10:54 #91 av: [Kathja]1

# 87 Spännande Mandra vad du får fram! Blir sugen på att veta min väg. SkämtarSå vill du ta dig tid så ställer jag upp. Lyssnar på musik


HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-28 11:04 #92 av: rore

SkämsKanske anas det i #88 att även jag skulle vilje veta min ödesväg Mandra.

Men bara om du har tid och lustBlomma

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-01-28 11:09 #93 av: retep

#85 Mandra

Jag är inte riktigt med på i det du skriver, om och när du menar avhållsamhet och när det är rekommendationer.

Resor över stora hav och floder, schack, fiske =

vara med i stora folksamlingar (tex massmöten),=


Tycker ju om att resa, gillar floder och vatten, använder inte berusningsmedel, avstår i perioder från sex ( har istället mental sex), gillar inte att gå på möten, har inget emot folksamlingar, går gärna in ensam i en kyrka, vill gärna vara sann när jag biktar mig, äter inte selleri, sparsamt med lök, men gärna rödbetor, Gillar inte starka syntetiska dofter, rökelse kan gå bra, så länge det inte blir rökigt ha,ha. Balans gillar jag och att leva i båda världarna. Jag lägger mig tidigt och går upp tidigt, gillar trädgård och växter, gillar att klättra i berg, d.v.s Kullaberg och fjällvandrar gärna i Skåne, rullar gärna pengarna (nu när jag har några), råa morötter blir ofta morotsjuice, brödet helst hembakat, ringbomma tycker jag om med doftar inte så mycket. Meditation varje dag, helst en timme+ morgon och kväll.


Tack igen Mandra!Anmäl
2014-01-28 11:55 #94 av: Mandra

Jag är inte riktigt med på i det du skriver, om och när du menar avhållsamhet och när det är rekommendationer.

Förstår inte frågan riktigt. Men att vara avhållsam (i ditt fall) är en rekommendation.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-28 12:08 #95 av: Mandra

När det gäller det här med rekommendationer så måste de inte tas fullständigt bokstavligt, utan det finns plats för nyanser, och det är viktigt att förstå idén bakom en viss rek. som när du säger reptep:

gillar inte att gå på möten, har inget emot folksamlingar, 

Idén med "massmöten" är att man är "osynlig", en viktig sak för Osynligheten - så det går precis lika bra med vilka stora folksamlingar som helst.

går gärna in ensam i en kyrka

Ja, precis, eftersom du inte är kristen tillför det dig inget att gå dit på en högmässa t ex.

Jag är också Osynlighet, men inte religiös - så för mig gäller också tom kyrka, vilket jag finner väldigt avkopplande.

Om du inte gillar syntetisk rökelse, går det bra med rökelse gjord på torkade örter. kan man göra själv.

En del saker passar helt enkelt inte för det finns något i övriga Ödespunkter som strider helt emot det. Jag läser bara År och Månad egentligen när jag gör detta. Så lite får man känna in själv. Jag skulle t ex aldrig få för mig att spela schack (blir hypernervös), inte heller att fiska (vill inte döda djur), men jag sitter gärna och metar en stund (inte för lång) utan mask och krok. Glad

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-28 12:10 #96 av: Mandra

Vill bara poängtera att det inte är hela Ödesvägen jag läser in här (dvs det ingår inte vad man har för talanger, vad man passar att jobba med osv). Har inte tid med det. Utan det här är Ödet sett ur hälsosynpunkt.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-28 13:15 #97 av: Otroulig

hehe, avhållsamhet mot sex - önskar nästan att jag oxå hade det rådet - då har jag följt nåt i alla fall :)

Om du har tid och lust blir jag väldigt tacksam om du kollar min med.
19 Maj 1964

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-28 13:46 #98 av: szirius

# 95 skönt att höra Mandra att jag inte är den enda som metar utan krokSkrattarFörlägen

Anmäl
2014-01-28 20:07 #99 av: Torahzen

Mandra, vill du pröva en till så är jag född 12 maj 1972...

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-01-28 20:12 #100 av: [Kathja]1

Mandra - glömde ju att skriva datum i min förfrågan i # 91 Förlägen

11 februari 1969 Skrattar Om du nu har tid och lust. Skämtar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-28 21:02 #101 av: rore

25/1 -1968

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-01-28 21:11 #102 av: Otroulig

snorungarLiparSkrattar

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-28 21:24 #103 av: Theleonora

Hihi Rore, jag fyller också 25/1 :)

Anmäl
2014-01-28 21:40 #104 av: [Kathja]1

Skrattar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-30 02:24 #105 av: Mandra

#97 av Otroulig 

19 Maj 1964

+ År: Fenix    - Månad: Vinden

+ Tal: 9       - Dag: Tisdag

Fenix

 

Yoga asanas, pranajama, (Sidhitekniker är skadliga för Fenix), tyngdlyftning, styrketräning, städning, vedhuggning, tungt fysiskt arbete, bad mycket (gärna 2 ggr om dagen med skum eller badsalt), vida och luftiga kläder.

 

Mat: Bör äta så mycket färsk frukt och färska grönsaker som möjligt; helst inte kött eller livsmedel från djurriket, d.v.s. även ägg och mjölk bör undvikas.

 

Doft: Sandelträ och lotus.

 

Fenix sägs kunna eliminera sitt karma (negativa) helt genom utöva Eldens tekniker. Inom Elden finns en rad stillasittande meditation (mantra och tantra), men eftersom du är Vinden också bör du inte använda dem. Det som återstår då är något som kallas Eldens Dans (en slags meditation med både rörelse, andning och mantra på en gång).

Vinden

Löpning i rekreationssyfte, dagliga knäböjningar, höjdhopp, cykling, snabba danser, längre vistelse på resande fot, sex, politisk aktivitet (eller liknande), undvik medlemskap i hemliga sammanslutningar, undvik att gå upp i vikt för mycket.

Mat: Te av röllika, rödbetor, björnbär, blåbär, och vindruvor.

Doft: Klassiska.

Vinden bör alltid vara i rörelse. Det strider mot hennes natur att vara alltför passiv. Hon bör därför inte meditera (stillastående meditation).

OBS! Med meditation i Elden menas enbart sån meditation som avser att transcendera tanken.

 + Tal 9: -

- Tisdag: Bör undvika det ockulta, att kontakta döda människor (definitivt inte verka som medium). Ha gärna torkad basilika i fickan och i hemmet.

 Viktigast: Både Fenix, Vinden och Tal 9 kräver mycket fysisk aktivitet - så dessa rek är viktiga.


 

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 02:35 #106 av: Mandra

#99 av Torahzen 

12 maj 1972

+ År: Vinden    - Månad: Vinden

+ Tal: 2   - Dag: Fredag

Du är en sk DubbelKvalitet, dvs samma År och Månad (ger lite mer komplicerat, stormigt liv). Har bara en uppsättning rek.

Vinden

Löpning i rekreationssyfte, dagliga knäböjningar, höjdhopp, cykling, snabba danser, längre vistelse på resande fot, sex, politisk aktivitet (eller liknande), undvik medlemskap i hemliga sammanslutningar, undvik att gå upp i vikt för mycket.

Mat: Te av röllika, rödbetor, björnbär, blåbär, och vindruvor. 

Doft: Klassiska.

Vinden bör alltid vara i rörelse. Det strider mot hennes natur att vara alltför passiv. Det är skadligt för Vinden att meditera.

+ Tal 2: Bör inte prata alltför mycket. Bör alltid ha ett mål.

- Fredag: -

 

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 02:47 #107 av: Mandra

#82 av linnease 

Inom Elden har vi en del självutvecklingstekniker, t ex meditation. Det är också så att det till varje Kvalitet finns ett mantra som man kan meditera på (samma tillvägagångssätt som i TM).

Jag tänkte jag skulle ge dig de mantror som tillhör dina Kvaliteter.  I Elden anser man inte att man bör meditera mer än 15-20 minuter om dagen - men du gör ju som du själv vill.

Brukar du meditera?

Människans mantra heter: DOIOD

Uttalas: DJOIODJ, dvs dj-kort o-kort i-kort o-dj

Pilens mantra heter: OAOAO

långt o- kort a- långt o - kort a - långt o

Använd bara ett i taget och håll dig till det åtminstone 1 månad innan du byter.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 06:28 #108 av: SHIAWASE

Mandra ! Vill igen tacka dig på allas vägnarHjärta

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-30 07:13 #109 av: Otroulig

Tack snälla Mandra!!
Fenix kände jag mig hemma i, vedhuggning, styrketräning, bad ( badar mycket i mitt badkar)
Sen var det det här med rörelse... Löpa går bort, att jag inte ens ska sitta och meditera utan alltid vara i rörelse..det lät intressant.
Jag har ju haft en period när jag varit väldigt stilla.. Samtidigt så vill jag komma in i det kreativa, göra flödet igen. Så det kanske är det som är det naturliga för mig.

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-30 07:20 #110 av: SHIAWASE

Ja du otroulig!! Tänk jag då!! som bara ska leva i lyx och flärd, med ett levande sexliv,, (ingen meditation fanns med där,,,,)hahaHjärtafast det skulle nog passa mig rätt så bra! så jag ska ta tillvara på dessa bitar i mitt livSol

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-30 07:56 #111 av: [Kathja]1

Oj Vad mycket spännande ni får reda på om er själva! Skämtar Vilket jobb Mandra. Hjärta

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-30 08:19 #112 av: Torahzen

Tack Mandra! Jag ska grunna på detta.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-01-30 09:07 #113 av: Otroulig

hehe:
Löpning i rekreationssyfte, dagliga knäböjningar, höjdhopp, cykling, snabba danser, längre vistelse på resande fot, sex, politisk aktivitet (eller liknande), undvik medlemskap i hemliga sammanslutningar, undvik att gå upp i vikt för mycket.

Vad säger du Tora? Du cyklar ju en del förstår jag. Lustigt, i Vinden går jag i stort sett emot ALLT. Löping, knäböj går helt bort - får ont då. Höjd hopp, var helt kass sist jag provade, ogillar att resa, sex...bristvara tyvärr, politik - ointresserad men jag är inte med i hemliga sammanslutningar!! Förutom våra "hemliga trådar" då. Vikt,helt ok.
Maten däremot gillar jag får väl testa te av röllika.

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-30 09:29 #114 av: Torahzen

Tja, jag gillar att röra på mig. Dock mest lågintensivt som promenader och långsam cykling på motionscykeln hemma. Dagliga knäböjningar går fetbort. Jag buggade på logdans i min ungdom, några långresor har jag gjort men jag är långt ifrån en globetrotter. Jag skulle aldrig kunna tänka mig att gå med i ett politiskt parti för jag skulle inte tycka samma som partiet i alla sakfrågor. Jag är med i ett hemligt sällskap fast inte så aktivt...

Vikten borde vara lite lägre. Jag jobbar med att släppa blockeringar och då kommer vikten att balanseras och jag går ner sådär en 10 kg.

Inte prata för mycket, ajdå.Tyst

Rölleka är jag inte så förtjust i men det andra gillar jag!

När jag varit aktiv en stund vill jag vila och när jag vilat en stund måste jag röra på mig om än bara för en reklampaus.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-01-30 10:24 #115 av: Mandra

#113 av Otroulig 

Lustigt, i Vinden går jag i stort sett emot ALLT. 

Väldigt vanligt. för de flesta är det svårare, ger mer motstånd att göra det som står på Månaden.

Om du har besvär här och där - gör någon variant på saker och ting. det viktigaste för Vinden är någon form av fysisk aktivitet, att man rör på sig en hel del. De saker som står är bäst, men funkar det inte får man avpassa efter förmåga.

Ett annat namn på Vinden är Rörligheten.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 10:49 #116 av: Mandra

Som jag nämnde så är det här jag ger er tips för er hälsa. Man kan också läsa hela Ödet, dvs läsa ut vad man bör arbeta med (t ex) för att gå på rätt Ödesväg. Att läsa hela Ödet är en svår konst och jag har inte tid att göra det åt er. Men det finns ett annat sätt att läsa Ödet också. 

Till varje Ödespunkt man har så finns något som kallas för Ödesdikter. Man har 6 Ödespunkter och därmed finns 6 Ödesdikter för varje person. Dessa 6 dikter utgör hela personens Öde i komprimerad form.

Dikterna är ibland helt eller delvis ganska svårbegripliga för det medvetna tänkandet, men man kan ha väldigt stor nytta av att läsa dem ibland ivf - för Anden förstår dem. Så att läsa dem leder en snabbare in på rätt Ödesväg.

Vill man påskynda hälsan så läser man dikten för Månaden tätt följt av dikten för Året.

Vill man hitta rätt i hela ödet (och reda ut vad man helst bör jobba med) läser man Årets och lite senare Talets dikt (inte helt tätt ihop).

Jag tänkte jag skulle visa er ex på detta genom att visa er mina egna Ödesdikter.

Börjar med Ödesdikterna för hälsan - Svagheten först, Styrkan direkt på.

De 9 första stroferna i ditt Öde speglar ditt negativa karma i detta liv, de 9 följande det positiva (det anger också i vilket förhållande de står till varandra). Det finns alltid en liten mängd Ljus även i Månaden, den anges i rad 7-9 och en liten mängd mörker i Året, anges i rad 10-12.

Man börjar i de negativa och riktar in sig mot Ljuset/dharmat i Ödet.


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 10:51 #117 av: Mandra

Mandra

+ År Styrka: Osynligheten  - Månad Svaghet: Delfinen

Jag är inte en spjutkastare i rätt tid,
Jag är inte kelen när det behövs,
Mitt kön och min nakenhet är hotade,
Jag är ingen riktig idrottsman
När man vill ha mig och när man inte vill ha mig
Det ger näring åt mina svagheter och min maktlöshet.

 

Min kropp öppnar sig.
Ur den strålar hjärtligt
Beröring och tillfredsställelse.
Väsendena för in mig i tystnadens värld.
Här är jag lagen för sakerna.
Här är jag osynlig.

 

Jag är den som förvandlar 
Vatten till vin.
Jag är osynlig.
Demonerna flyr i min närvaro,
Undren öppnar sig,
Jag är en osynlig människa.

 

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 10:57 #118 av: Mandra

Och om jag vill rikta in mig på hela Ödesvägen/yrke.

+ År Styrka: Osynligheten

Väsendena för in mig i tystnadens värld.
Här är jag lagen för sakerna.
Här är jag osynlig.

Jag är den som förvandlar 
Vatten till vin.
Jag är osynlig.
Demonerna flyr i min närvaro,
Undren öppnar sig,
Jag är en osynlig människa.

+ Tal: 10

Han är nattens barn:
Hemliga makter och krafter står på hans sida.
Han har talang för medicin.
Han kommer att få mycket pengar.
Men hotas av laster och perversioner,
han hotas av mord och abnormiteter.


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 11:02 #119 av: Mandra

reptep: så här ser dikterna ut för din Ödesväg ut med inriktning på yrke; + Osynlighet och + Tal: 1 (det är den kombinationen jag aldrig sett förut faktiskt).

det första är detsamma som för mig då:

+ År Styrka: Osynligheten

Väsendena för in mig i tystnadens värld.
Här är jag lagen för sakerna.
Här är jag osynlig.

Jag är den som förvandlar 
Vatten till vin.
Jag är osynlig.
Demonerna flyr i min närvaro,
Undren öppnar sig,
Jag är en osynlig människa.

+ Tal: 1

Han söker Anden i allt -
Hans väg är Ljusets väg.
Han är rättfärdig och hängiven rena ting.
Han har karaktären av en präst inom sig.
Han är disciplinerad och hederlig,
outtröttlig i sina rättfärdiga handlingar.


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 11:30 #120 av: rore

Mandra.

Känner mig aningen dum nu. Men undrar om du har lust tid o ork att göra en sån där uträkning på mig med.

Vilket jätte jobb du gör!

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-01-30 11:59 #121 av: [Kathja]1

Mandra jag måste säga att jag är djupt imponerad av den väg du valt att vandra i livet!

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-30 12:31 #122 av: retep

#119

Tack igen Mandra!

Tänk om jag kunde leva upp till allt det där!

Men det är klart jag hade ju gärna gått i ide, varit i Tystnaden och osynlig ett par månader!

Inte för att jag dricker vin, men det är ju också något annat det symboliserar (vad det nu var?)

Ja demonerna flyr, ser sällan ens röken av dem!

Undren...Ja, härliga ting...och bara Vara!

Ser anden i allt, om jag får bestämma,(d.v.s. är uppmärksam!)

Ljusets väg är Kärlekens väg, vägen där jag går med Gud!

Gud vet detta bättre än jag, men hängiven, det vill jag va!

Ja mässa det kan jag ju, om att transcendera om Källan , om TM och Allt!

Disciplinerad...nja?! Hederlig...får jag fråga dig?

Outtröttlig, kring allt detta i att rättfärdiga mitt handlande, är både mitt Dharma och Karma.Vinkar

Anmäl
2014-01-30 14:18 #123 av: Mandra

#100 av Kathja-R 

11 februari 1969

+ År: Merkurius    - Månad: Merkurius

+ Tal: 1    - Dag: Tisdag

DubbelKvalitet igen. Alltså bara en uppsättning rek.

Merkurius 

Roa sig tillsammans med ungdomar, mer av ungdomliga aktiviteter i livet, mer Eros, att inleda ett förhållande med en yngre partner, ogifta bör inte gifta sig under kritiska perioder, fortkörning, undvik samtal om politik, ekonomi och "svåra saker".

Mat: Så lyxig och extravagant mat som möjligt.

Doft: Mynta.

Alla aktiviteter som stämmer bra in på ungdomar passar denna Kvalitet.

Tal 1: (Meditation) (bör undvika för mkt "alldaglighet") Meditation passar inte särskilt bra ihop med Merkurius eller Tisdag, så mkt lite meditation i så fall.

Tisdag: Bör inte syssla med ockulta saker, frammana döda mm (dvs inte verka som medium).


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 14:26 #124 av: Mandra

#100 av Kathja-R 

Ödesdikt för hälsan och för att finna rätt Ödesväg, DubbelMerkurius, Månaden först och Året sen:

"Vart jag än kommer är jag en främling,
jag talar, mycket talar jag,
jag ljuger och är omgiven av lögner.
Jag är egensinning och tanklös.
Ormfara, fara för könsorganen och munnen.
Jag är en tråkig människa.

Mitt väsen öppnas,
vidrör saker och människor.
En kärna tränger in i en annan.
Merkurius fyller mig med förstånd,
godtagbara handlingar,
trogna vänner.

Vart jag än vänder mig,
klarar jag mig.
Vilken slags eld jag än är i
är jag inom mig själv.
Jag är den som kan konsten att tala,
den som man lyssnar på."

Som synes så ligger hos en DubbelKvalitet karma och dharma som spegelvända ytterligheter emot varandra. Detta är rätt komplicerat, då man hela tiden kastas mellan att vara väldigt bra och väldigt dålig på precis samma saker. Knepigt att hantera.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 14:29 #125 av: Mandra

Kathja-R 

Och dikterna som berättar om vad du bör jobba med i livet blir då:

+ Merkurius År:

"Merkurius fyller mig med förstånd,
godtagbara handlingar,
trogna vänner.

Vart jag än vänder mig,
klarar jag mig.
Vilken slags eld jag än är i
är jag inom mig själv.
Jag är den som kan konsten att tala,
den som man lyssnar på."

+ Tal 1:

"Han söker Anden i allt -
Hans väg är Ljusets väg.
Han är rättfärdig och hängiven rena ting.
Han har karaktären av en präst inom sig.
Han är disciplinerad och hederlig,
outtröttlig i sina rättfärdiga handlingar."Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-30 14:54 #126 av: [Kathja]1

# 123 Tack! Ska absolut ta och filura lite på det där. Tack fina du för att du tog dig tid!!!

"Vart jag än vänder mig, klarar jag mig. Vilken slags eld jag än är i är jag inom mig själv. Jag är den som kan konsten att tala, den som man lyssnar på."

"Han söker Anden i allt - Hans väg är Ljusets väg. Han är rättfärdig och hängiven rena ting. Han har karaktären av en präst inom sig. Han är disciplinerad och hederlig, outtröttlig i sina rättfärdiga handlingar."

De två passade bra tycker jag! Hjärta

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-31 03:10 #127 av: Mandra

#126 av Kathja-R 

De två passade bra tycker jag!

Ja, förstår det - de beskriver dina Styrkor. Men - vi har ju alla även Svagheter (karma) med oss i varje liv. Skämtar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-31 08:40 #128 av: [Kathja]1

Det där är jag, svagheterna jobbar jag med, jag är bra på att städa så de flesta börjar allt att försvinna. Skämtar Men kommentaren var mest ett konstaterande att det fanns något i allt det där som jag kunde relatera till, resten känner jag inte hör hemma hos mig. Skrattar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-31 15:01 #129 av: szirius

Dharma o karma hör väl alltid ihop, för alla? Funderar Är det inte så att man ofta finner sin dharma genom sitt karma, om nån förstår vad jag menar? 

Jag läste om en man som var väldigt uppfinningsrik, men sen "tappade bort det" o valde en annan yrkesväg, men kände sig olycklig och fast.  Han fick sedan ett handikappat barn, som hade svårt att hantera vanliga bestick, sax, dragkedjor etc. Så han började tillverka prototyper till sitt barn, och detta växte sedan till att bli ett stort företag! Han älskade sitt yrke, han fick vara uppfinningsrik och kunde hjälpa tusentals andra med handikapp. 

Det är så i mångas liv. Vi "drabbas" av något vi inte räknat med, tror kanske i första hand att det är en prövning, men OM man väljer att samarbeta med det, så leder det ofta till att vi finner vår plats i livet där vi kan vara till vår bästa potentialStjärnoroch där vi finner vår lycka. Karma och dharma.

Anmäl
2014-01-31 20:50 #130 av: Mandra

Rore:

Rore

25 januari 1968

+ År: Pilen       - Månad: Pilen

+ Tal: 6          - Dag: Torsdag

 

Pilen

 

Alternativa behandlingsmetoder av olika former, utlandsresor, läsa böcker, yoga asanas, Eldens Dans, meditation, odling av exotiska växter, matlagning som hobby, undvik de dagliga hushållsgöromålen (städning, tvätt, disk osv).

 

Mat: Mjölmat, produkter från havet, en till två koppar kaffe om dagen.

 

Doft: Jasmin.

 

Pilen gillar saker som är originella och kreativa. Därför bör för mycket "vardaglighet" undvikas. ;-)

 

Tal 6: Undvik olika typer av laster.

 

Torsdag: Traditionellt andliga saker, t ex meditation.

 

DubbelKvalitet + 2 TrappKvaliteter (väldigt invecklat, hihi).

DubbelKvalitet har jag skrivit en del om i tidigare inlägg.

En TrappKvalitet (TK) är en Kvalitet som likt en trappa kan tippa, dvs gå både upp och ner. Vilket i det här sammanhanget betyder att om man har TP som År/Styrka kan den tippa och bli en Svaghet (Månad) och tvärtom, om man har det som Månad/Svaghet kan man få den att tippa till en Styrka/År – på så sätt kan det (i ditt fall) uppstå antingen 2 Svagheter eller 2 styrkor. (Tror aldrig jag sett en DubbelKvalitet som samtidigt är TK).  Det här gör antagligen att ditt liv är ännu stormigare – far fram och tillbaks mellan de båda ytterligheterna – ännu mer än om man bara är en DubbelKvalitet.

 

Pilen är en ganska speciell Kvalitet då det sägs att alla Pilar (både År och Månad) är förutbestämda att bli sjuka eller skada sig, bli botade med någon alternativ metod för att sedan själv ägna sig åt alternativa behandlingsmetoder.

Eftersom det är viktigt för en Torsdag att ”slå in på” någon andlig väg får du även ditt mantra till Pilen.

 

Mantra: OAMAO
Uttalas: å-kort a-m-kort a-å


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-31 20:56 #131 av: Mandra

Rore:

Ödesdikter för hälsa: Pilens Månad + År

”Läkarna är mitt öde,
jag kommer att bli nedstucken av vänner,
mitt hjärta och blod darrar i moderlivet,
politik och uppror flyter i mina ådror.
När jag tar mig upp för trappan
hoppar jag gärna över trappstegen och snavar.

Min medicin är tystnaden,
min framgång är hälsan
hos dem som kommer till mig.
Jag är en pil i flykten -
Leder mig gör den upphöjda elden -
Jag missar inte mitt mål.

Jag är hjärtats väg,
genom mig når andra målet.
Jag är vägen och botemedlet,
ett förunderligt botemedel för varje krämpa.
Jag är balsam
och mitt ord är balsam för människorna.”


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-31 22:32 #132 av: retep

#129 sziriu!

I det du skriver här kan man också vända på det och se hur dharma kan vara det som leder till hur att komma underfund med och hur att bearbeta sitt Karma

Anmäl
2014-01-31 23:02 #133 av: szirius

# 132 javisst! Glad

Anmäl
2014-01-31 23:03 #134 av: Otroulig

Rore❤️❤️" jag är balsam och mitt ord är balsam för människorna"

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-31 23:36 #135 av: [Kathja]1

Så är det sannerligen rore! ♡ ♡ ♡

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-02-01 11:13 #136 av: szirius

Hjärta

Anmäl
2014-02-01 15:23 #137 av: rore

Tack så mycket Mandra!Blomma

Jag får lov att minska ner på kaffet. (Det har jag faktiskt känt av att det blir för mycket.)

Älskar doften av JasminHjärta

DubbelKvalitet + 2 TrappKvaliteter (väldigt invecklat, hihi)

Känner absolut igen mig i detta även om jag inte kanske använt mig av samma benämningar. Den beskrivande trappmodellen har jag kallat "dubbelheten" inom mig och ja, det har varit stormar av kaos episoder i ytterligheter tidigar i livet. Innan jag hittade detta inom migLipar

Jag har en kronisk sjukdom.

Hittade till MItt andliga program på en TORSDAG för 10 år sedan Tummen upp

Var hittar jag info om Eldens dans och meditation? Känner mig nyfiken!

Tack också för ödes diktenHjärta


 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-02-05 08:20 #138 av: Mandra

#137 av rore 

Du kan få info om Eldens meditationer av mig. eldens Dans är väldigt knepigt att lära sig själv tyvärr. Finns heller inga häften kvar att köpa, möjligen kan jag kopiera ett.

Jag tror inte jag är riktigt klar med alla när det gäller konsultationerna. Fick himla mkt att göra bara. Återkommer.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-02-05 08:58 #139 av: [Kathja]1

Mandra är ni fler här i Sverige som håller på med detta, och hur ser det ut i resten av världen?

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-02-05 09:28 #140 av: Mandra

Kathja

Eftersom det inte finns någon organisationsuppbyggnad är det väldigt svårt att säga det. Vad jag vet är att det finns två utbildade Lärare, samt några Läketerapueter (som jag själv). Har också funnits någon som lärt ut Eldens Dans. Finns ingen förteckning över anhängare eller utövare. (Samtliga mina shamanska elever är också anhängare av Elden och PK, men sen vet jag inte).

Den vanligaste "användningen" av Elden är att man använder Läketeerna.

Sen är det så här att både Elden och övriga Läror i PK alltid tidigare varit hemliga - det enda som varit öppet är Läkekonsten, dvs man har kunnat söka upp en Lärare i elden för att få bot/healing (det har alltså inte lärt ut offentligt).

I slutet på 80-talet beslöt man sig för att öppna Kunskaperna lite. Bl a skrevs det ett antal böcker och det hölls kurser och föredrag mer offentligt. Man gjorde detta på prov.

2012 (tror jag) så beslöt man sig för att stänga alla Lärorna igen, inklusive Elden. Så nu går det inte längre att få utbildningar och det ges inga kurser. de som är invigda Lärare är bundna av detta beslut. Men det är inte jag, eftersom jag inte är initierad Lärare. Jag har utbildning för att arbeta med Läkekonsten, göra hälsorek, ordinera teér och också för att utbilda nya Läketerapueter. 

Men i övrigt gör jag lite som jag vill, just för att jag inte är bunden av några löften som invigda Lärare. så lär jag t ex också ut meditationerna och möjligen också Eldens Dans (men det görs bäst på kurs/IRL).

Så, det är väldigt svårt, numer, att få tag på material mm. det mesta som skrivits på svenska är slutsålt (jag har ingenting kvar själv). Några av böckerna går att låna på biblan.

I en av Lärorna, Rörelsebokens Lära finns också en av världens kraftfullaste skyddsamuletter - den går inte heller att få tag på längre (gick bara några få år i början på 90-talet). Men jag gör sådana numer, lixom teerna (måste tillredas i speciell ceremoni).

Så, det är lite knepigt det hela. Glad

Lärorna är mest utbredda i öststaterna (finns flest Lärare där), i Rumänien, forna Jugoslavien mm.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-02-05 09:42 #141 av: [Kathja]1

Spännande grejer, tack för infon! Varför valde de att sluta sprida läran, vet du det? Vi har flera vänner från forma Jugoslavien och Rumänien, men vi talar aldrig om sådant, men vem vet de kanske känner till läran.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-02-05 16:16 #142 av: Mandra

Vet faktiskt inte riktigt. Detta med att öppna den var ett experiment och antagligen tyckte de inte att det gick bra. Glad

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.