Om Law of Attraction

Att lyssna till sin inre röst och sitt högre jag

2012-08-02 08:51 #0 av: [Kathja]1

Lyssnar du på din Inre röst och ditt Högre jag? För mig innebär Medvetet Skapande (LoA) att man just gör det, inte att man ber andra människor om hjälp utan att man hittar svaret inom sig själv.

Din inre röst är din egen vägvisare, det är den som visar dig om du är på rätt eller fel väg i livet. Känns det bra så är det bra, för dig, och då blir det bra. och tvärt om! Låt den vägleda dig i livet och livet kommer att bli gott.


Känner du oro eller ångest? Stanna till och fråga dig själv varför. Känner du ett motstånd inför något, eller någon, ta reda på vad motståndet står för. Seden kan du bestämma vad du ska göra åt det. Livet går ut på att unvika motstånd, att glida med floden inte kämpa emot. Go with the flow girls and boys!

Behöver du så sedan vägledning i vad du ska göra, vilka vägar du ska ta eller hur du ska agera då är det ypperligt att koppla upp sig på sitt Högre jag! Då har du nämligen tillgång till allas medvetande, allas kunskap. Det är Alltet, det är Universum/Gud och alla själar från nu då och sedan som samverkar för det Goda.

Och det är faktiskt inte så svårt! Tro inte att du inte kan, det handlar mer om att tro på att du kan, att lita på att det du får till dig i tal, skrift eller kanske tecken faktiskt kommer från Alltet och inte bara är inbillning.

Prova att stilla dig själv, sitt en stund med skön musik och gärna ett levande ljus, titta stilla i i lågan, låt tankarna fara fritt. Ställ så din fråga rätt ut, tyst, högt, eller genom att skriva ner den. Forstätt sedan att stilla sitta och lyssna. Du kommer antagligen att märka hur det börjar prata i huvudet på dig, eller kanske får du upp bilder. Lyssna på vad som sägs. Ställ gärna frågor. Lita på att det inte är du själv som fejkar svaren utan att du faktiskt får svar från Alltet.

Kanske känns det dumt i början, men ju oftare du gör det desto lättare kommer det att bli. Och när du väl lärt dig vad det är du får till dig kan du koppla upp dig utan några direkta förberedelser, det behöver inte heller vara som så att du sitter i tystnad eller mediterar innan. Det handlar bara om att lita på dig själv, och lyssna.

Andra hittar andra vägar dit, vissa mediterar eller gör annat. Men ett är säkert, det är inte så svårt, alla har förmågan. Du måste bara tro, och våga prova.

Det är med detta som med LoA, allt för många, enligt mig iaf, krånglar till det! Det framställs som att det bara är vissa som kan, och att det krävs år av träning eller underliga ritualer. Visst blir det lättare, mer och större av att göra det ofta, men alla kan är min starka övertygelse. Så våga prova, inget kan ju går fel. Och hitta din väg, ditt sätt - det viktiga är inte hur du gör utan att du gör. För visst är det väl dumt att inte utnyttja all denna kunskap nu då den finns tillgänglig?

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-08-02 09:11 #1 av: SHIAWASE

Precis KathjaGladSkrev ett pa andlighet ifokus idag,som jag lade till nedan,,, och nar jag laste ditt inlagg Kathja, sa kandes detta att passa. Namligen vad det egentligen handlar om ar att hitta till oss sjalva. Vissa kan missuppfatta nar man pratar om matriella manifestationer, och VISST vill vi ha dessa SAKER , men vad vi vill ar att lyssna till var inre rost, att koppla upp till oss sjalva, kan vi inte det sa sker manifisteringarna inte heller. SEDAN ar vagen dit olika, men det viktiga ar att ALLA kan, det ar INGET svart, bara vi lyckas hitta ett satt att stilla sinnet,,, och finna oss sjalva.

Att hitta tillit till sig sjalv ar viktigt och att vara medveten om att DU KAN, att det finns inget RATT och inget FEL!!

Men anvand alla slags "verktyg" (som tex denna sida:)) for att hitta din vag:) Som Kathja sager, inget kan ga fel,man kan inte misslyckas,, man maste inte prestera nagot.... DU SJALV vet egentligen hur alltfungerar!

Inlagget nedan ar lite annorlunda men hanger anda ihop sa jag lagger till det:)

-----------------------------------------------------------------------

LoA verkar ju vare sig vi ar medvetna om den eller inte.

Varat syfte ar ju att expandera,kanna gladje och njutning,  och det gor vi ju INTE genom att manifestera matriella saker, Men jag tror att dessa yttre onskningar tillsynes , matriella och kanske" ytliga", onskningar kan leda oss in till oss sjalva, att SE och UPPTACKA oss sjalva och inse att det ar ju egentligen inte sjalva saken vi vill ha utan vi soker ju efter att upptack JAGet och koppla upp till det, kanslan vi hittar dar, da vi inte kommer att ha nagot behov av en materiell onskan.

Och utan den insikten eller upptackten, kommer du heller inte kunna utfora medvetet skapande eller manifestationer.

LoA verkar som sagt oavsett av vad vi an gor,,, vissa hittar till sig sjalv genom det yttre,, andra genom att direkt soka sig till den inre karnan!!

Sa tanker jag:)

OCH sa mycket harligare livet ar nar man inser att man kan skapa sin tillvaro bade inre och yttre helt sjalv!! Varje dag, varje upplevelse, varje handelse, kontrast ar underbara och lyckliga:)

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-08-02 12:04 #2 av: retep

Gör som SHIAWASE och lägger till min kommentar här...

Kathja-R din beskrivning är just generös och visar fint på en metod... och om det inte var för att jag vet hur många det är som har det svårt att inte krångla till det, då hade jag inte heller behövt tipsa om en enkel och fungerande väg som TM eller Source meditation.

Även om sökande och önskningar i det yttre så småningom leder oss vidare till att att upptäcka JAGet och lycksaligheten inom oss själva. Menar jag att det är både generöst och storsint av oss som redan har dessa erfarenheter av det högre JAGet, att förmedla och tillkännage detta enklare sätt. Visa på en genväg till att upptäcka jaget och insikten att kunna utföra ett mer medvetet skapande och manifesterande.

 

"What the undeveloped man seeks is outside; what the advanced man seeks is within himself." - Confucious (551-479 B.C)

Anmäl
2012-08-02 13:36 #3 av: SHIAWASE

repet! forstar vad du menar och haller med om mycket, samtidigt sa kanner jag att det ar viktigt att pavisa att det inte ar krangligt , nu forstar jag ju att tex. TM-metoden ar till just for att undvika att krangla till det, och det ar fantastiskt att den kommer upp ar som ett alternativ for de som soker efter sadant,,samtidigt sa kan manga ta avstand om det kanns allt for langt borta, eller for krangligt for manga krangliga termer etc.

Vad jag tycker ar sa fint med den har sidan tex  ar att det finns bade och. Jag tycker att det kanns fantastiskt att kunna bidra med inspiration till tex. personer som inte ens har tankt i dessa banor forut,,, men de ar ju naturligtvis inte de enda besokarna hit, utan for andra sa racker det inte, utan man vill hitta langre in pa djupet,, det ar sa jag menar att for vissa ar den basta vagen en s k omvag, medan for andra ar det fantastiskt att slippa den och hitta direkt.

Nar jag var yngre alltsa i tonaren, sa hade jag en syster (har fortfarandeFlört) som i all valvilja forsokte ge mig bocker av olika sorter (inte andliga men DJUPA RYSKA forfatter etc) ,, som jag INTE ville lasa det fortsatte over aren, tills detta utloste ilska hos mig,, Det kandes som om jag nedvarderades (eftersom jag var en typisk "fjortis" och alltid fick hora det haha!) och man var tvungen att vara svartkladd etc etc. for att liksom raknas, och det ville ju inte jag, jag ville ha kul!! Detta fastnade inom mig, sa dafor kom ilskan som for att jag var tvungen att frigora mig fran detta.. Och vi hade en del sammandrabbningar nar jag var hemma i Sverige for ett antal ar sedan. Det kandes som om jag var tvungen att komma till Japan for att frigora mig. Nu ar allt helt ok, jag ar den Jag ar och ar saker i mig och hon ocksa:) och vi alskar och respekterar varandra:)Men vad jag menar , med detta langa inlagg, ar att man kan fa den kanslan, att om man inte gor vissa saker, tycker om vissa saker, meditation, "andliga diskussioner" da har man inte kommit nagon vart och har liksom inget varde.

Sa det ar val det jag vill formedla sa starkt ,,,, trots att jag var en "fjortis"Flört och ytlig,, sa var jag ju inte alls det,,, Jag levde redan da efter LoA utan att veta om det och var gladare an nagon annan i min omgivning, men jag blev domd p ga mitt yttre..
Jag kunde bara inte forsta varfor jag maste ratta mig efter en viss typ av manniskor.. NU vet jag ju att jag inte behover det, men det visste jag inte da(fast jag gjorde det ju inte heller haha)

SA for att forsoka avsluta:) Mangfalden ar viktig, och det har vi ju har genom att vi ar olika individer med olika synpunkter, men med manga gemensamma namnare ocksa:)Glad

 

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-08-02 14:35 #4 av: retep

Jag får be om överseende med om någon har uppfattat mina skriverier och tips om meditation som påträngande och störande.
Jag förespråkar också mångfald och rätten att själv få välja vilken väg man vill gå.
SHIAWASE: Liksom din syster provocerade dig att ta ett eget beslut, är jag medveten om, utifrån erfarenheter och kunskaper jag har, att många här är mogna nog att fatta sina beslut, inspirerade eller provocerade av vad jag delger.
Sen jag började skriva här på ifokus vet jag att det är många som inspirerats av vad jag skrivit. Jag vet också att det är flera här, 6 st. som jag känner till, som lärt sig TM eller Source-meditation.
Det är inte för att jag får någon provision eller så, utan enbart vetskapen och tillfredsställelsen i att någon mer fått den storslagna gåvan att transcendera.

Anmäl
2012-08-02 14:47 #5 av: SHIAWASE

repet: Jag har ocksa inspirerats mycket av det du skriverGlad Och jag tycker ocksa att det ar intressant att fa information och uppslag till vidareutveckling,, sa vi valkomnar alla uppslag!!  (Som jag namnt tidigare sa var det ditt inlagg och tips om boken Attraktionslagen, pa ett annan forum, ledde mig till den,, )Jag tycker ocksa tex, mycket om dina artiklar har pa sidan om naturlig lag etc. :) Sa skriv pa!!

Jag tycker ocksa att det ar fantastiskt att du inspirerar manga till att borja med TM eller Source-meditationGlad Sa missuppfatta inte det! Jag ville val bara annu en gang trycka pa . OCh som du sa om min syster vilket var ett utmarkt uttryck , hon provocerade mig att ta eget beslut! PRECIS sa ar det ju , sa det ar ju darfor det ar sa bra med sadana diskussioner, och med MANGFALD, tank vilket trakigt forum  det skulle vara om vi hela tiden skulle tycka lika och befinna oss i samma fas!

Jag kande val kanske att du uttrckte dis som om detta ar enda vagen,,, och ville val ta bort udden fran, det eftersom, som jag skrev,,, jag tycker att det ar sa skont att det finns en plats som ar lattillganglig:)

Men jag uppskattar mycket dina skriverier bade har och pa andra sidor!!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-08-02 15:42 #6 av: [Kathja]1

Alla har vi våra vägar att gå, våra beslut att fatta. Vissa väljer att inte prova något nytt alls utan kör på i livet som de alltid har gjort, andra väljer att följa en färdig metod och det gör dem gott, och vissa hittar sin väg.

Vissa av oss känner ett motstånd då metoder är för strikta, eller styrda, andra då kanterna är för otydliga och det ligger ett för stort ansvar på oss själva. Ovsett vilket har jag en önskan om att inspirera människor att prova nytt.

För så länge som du gör det du alltid har gjort kommer du att få det du alltid har fått, och jag önskar alla ett gott liv. Jag önskar alla att få leva i harmoni och kärlek. Kyss

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-08-02 16:21 #7 av: LoAEmma

Jag håller med Kathja helt och fullt! Jag vill leva mitt bästa liv också för att inspirera andra till att göra det :-)

Anmäl
2012-08-02 16:21 #8 av: LoAEmma

Jag håller med Kathja helt och fullt! Jag vill leva mitt bästa liv också för att inspirera andra till att göra det :-)

Anmäl
2012-08-02 16:28 #9 av: SHIAWASE

Visst ar det sa Emma!! for att inspirera andra sa maste du leva det sjalv:) Och i och med att alla var liv ser olika ut, sa inspirerar vi olika personer, sa lange som vi sjalva verkligen lever ut vara liv!!Glad

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-08-02 16:46 #11 av: [Kathja]1

retep - jag valde att flytta ditt inlägg då det gör sig bättre som en egen tråd! Allt för att ingen ska missa ditt budskap - jag hoppas att detta är okej.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-08-02 17:22 #12 av: retep

Okey!✨

Anmäl
2012-08-02 17:25 #13 av: [Kathja]1

Ja du, på den lilla gubben ser jag inte om du är nöjd eller ej - så jag utgår ifrån att du är det! SkrattandeOskyldig

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-08-02 17:33 #14 av: retep

Det är jag! 🌺

Anmäl
2012-09-21 13:06 #15 av: Håbe

Katja-R skrev: "Du kommer antagligen att märka hur det börjar prata i huvudet på dig, eller kanske får du upp bilder. Lyssna på vad som sägs. Ställ gärna frågor. Lita på att det inte är du själv som fejkar svaren utan att du faktiskt får svar från Alltet."

Det där tycker jag är jättespännande. För det är på något vis sånt som gäller andra. Att vissa står närmare den där kommunikationen än andra (dvs mig). Hur kommer det sig att Gud/universum väljer ut bara några få att "prata" med. Vore det inte enklare att prata med alla liksom? Så har jag ofta tänkt. Att måste det vara någon sorts speciellt helig person för att man ska få den äran??? Och då är det ju ganska kört för min del. Jag är inte den där heliga, genomgoda och visa personen. Har alldeles för många mänskliga fel och brister. Jag kan vara både tjurig och småaktig.  Det är helt klart inte något för mig då....

Så fick jag boken "Samtal med Gud" av Neale Donald Walsch. Den blev liggande länge utan att jag läste den. Men så plötsligt var det som att NU! Nu är det dags att läsa den. Och jag sög i mig den. Men fortfarande mycket skeptisk. "Jaha, åter igen så har någon långa samtal med Gud, eller universum, eller vad man nu vill, men inte sjutton hör jag det minsta lilla pip". Så blev det den sommaren då min pappa var döende i lungcancer. Vi åkte ner till Spanien en sista gång. För att ta farväl och ordna upp det som behövde ordnas. Och då läste jag boken igen och då började jag prata -och lyssna efter svar-på ett annat sätt. Nästan tjurigt " hur kommer det sig ingen pratar med mig då? Varför svarar ingen på mina frågor?"

Och då kommer tanken upp i mitt huvud "Det gör jag hela tiden, men du lyssnar inte"

Ok, eller hur...nu börjar jag prata med mig själv. Folk har spärrats in för mindre. Det är ju sääääkert inte jag som hittar på svaren själv..

"spelar det någon roll egentligen? Så länge svaret är det du behöver höra?"

Och så där har jag hållit på till och från under några år Skäms. Och alltid samma svar. "Du lyssnar inte"  Ok, jag erkänner, för somliga av oss tar det lite längre tid att fatta än för andraTyst. Dags att börja lyssna lite kanske... Nu när jag kanske kan börja tänka att det inte är jag som fått spader och börjar höra röster som jag själv kokar ihop.

 

Anmäl
2012-09-21 14:14 #16 av: [Kathja]1

Började skratta då jag läste din beskrivning, just så där tror jag att det är för många av oss.

Först inte kan väl jag, och sedan jag hittar nog på till man kommer till stadiet - det kanske faktiskt är så att det är Gud (eller vad ni nu vill kalla "det") som pratar med mig.

Även där handlar det mycket om at slappna av och ha tillit, lita på att det du hör är det som sker, lik väl som när människor pratar med dig. För visst är det Gud du hör och inget "hittipå".  Så prata på!

Det samma har gällt för mig då jag mediterar och får budskap då, först trodde jag att det var jag som skapade och styrde dem, för inte kunde väl jag fånga upp sånt där. Eller de första gångerna som jag gjorde avläsningar på folk och fick upp en massa info - men nog har det stämnt så nog är det så att jag kan koppla upp mig, och kan jag så KAN DU. Skrattande

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-21 14:17 #17 av: SHIAWASE

Underbart Habe!!!!

Det ar ju sa,, bara vi hamnar , staller in oss sjalva , pa ratt frekvens, sa kan vi alla fa den kontakten, det finns inga utvalda, det handlar om oss och var frekvens, och som du sager OM VI LYSSNAR,,, Det ar SAAA mycket som vi bara viftar bort! som vi egentligen borde lyssna pa!!! HarligtKyss

Valdigt intressent det dar med timing ocksa,,,, som bocker eller liknande. Helt plotsligt dyker intresset upp !!! Och det ar ju for att vi antligen har hamnat i en frekvens som ar mottaglig for budskapet:)

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-21 15:49 #18 av: LoAEmma

Jag vill också få lite visdom serverad i mitt huvud :) Lyssnar nog också dåligt!

Anmäl
2012-09-21 17:00 #19 av: [Kathja]1

Hör du inget så beror det enbart på att du lyssnar dåligt. Öva i att stilla dig, genom tex meditation, så kommer det att ge sig. Det gäller att tro att man kan annars blockera man sig själv och då hör man inte, eller man fattar inte vad man hör.

 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-21 17:04 #20 av: SHIAWASE

Idag ar vi inne pa meditation!!!

Skrev precis ett blogg-inlagg om dagens meditation,,,,, som var ratt sa fantastisk,, for ivag nagonstans:)

Ni kan ju inte lasa, men la in en bild i bilder.

BUDSKAPET IDAG flickor (och pojkar?om det finns nagra har) ar alltsa MEDITATION!!!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-21 17:10 #21 av: [Kathja]1

Nog är det så, det gäller bara att få rutin på det... Skäms

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-21 17:57 #22 av: [Evigheten]

Det här kom väldigt lägligt för mig må jag säga! Jag är precis inne på att ta hand om mig själv och meditera för att lyssna till sin inre röst kan inte vara mer passande än just nuGlad

 

 

Anmäl
2012-09-21 18:35 #23 av: [Kathja]1

Man får det man behöver Evigheten. Skrattande

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-21 21:01 #24 av: crinalina

Jag tror ju då inte på någon Gud, vilket var något jag kom fram tll genom att noggrant söka och prova i min ungdom. Däremot så har jag tron att vi alla är allt, och vi är ju alla energier som i grund och botten är samma energi. För mig har det under många år nu varit självklart att vi har en alldeles egen inneboende röst som försöker kommunicera med vårt medvetande hela tiden.

Så när jag "ber" om att få ett svar och jag får det så är det för mig inte någon Gud som pratar med mig utan det är min egen inneboende röst. Det vill säga det är alla vi tillsammans, eller iaf alla som är på samma energifrekvens som min fråga ligger på. Skrattande

Anmäl
2012-09-21 21:21 #25 av: [Kathja]1

För mig är det samma sak, men man kan väl kalla det "Alltet", "Gud", "Allah" eller "Greta" strunt samma bara man fattar grejen. Väldigt många har blockeringar kring "Gud" eftersom det är så mycket vi har lärt oss kring det som är mänskligt påfund och då är det ju såklart bättre att använda ett annat ord/namn.  Skrattande

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-21 21:37 #26 av: crinalina

Skillnaden för mig är nog faktiskt ganska stor, för när man enligt religioner pratar om en Gud, vilken det än må vara, så pratar man om något som är utanför en själv, något som man har skyldigheter mot eller något som straffar för att man gör fel. Rent historiskt, även om vi förstått att allt är samma sak i grund och botten, så är en Gud någon man är undersåte till.

För mig så tar det bort hela grejen med det jag tror på. För mig så handlar ENBART om mig. Att vi alla är samma energi, och att rösten jag hör är en samling energier tar inte bort det. Allt handlar om mig och INGENTING om någonting utanför mig.

Jag tycker till och med att det känns fel att använda Universum som vi så ofta gör här inne, utan gör det ibland i brist på något bättre begrepp.

Attraktionslagen ligger inte utanför mig. Attraktionslagen är jag.

Det är jag, det är mitt inre, det är MIN energi som skapar mig, mina tankar, mina känslor, mitt liv, min värld. Sedan råkar det vara så att vi alla hänger ihop, vilket har en del i det hela. Men jag är mitt centrum. Ingen energi, inget Universum, ingen Gud eller Greta. Utan jag.

Det är för mig den stora skillnaden mellan att man tror på en Gud eller att tro på mig själv, eller på människans inneboende röst. Skrattande

Anmäl
2012-09-21 21:54 #27 av: [Evigheten]

Känner igen mig i det ni skriver båda två, men för mig är vi alla en egen energivarelse/själ som är sammankopplade i den universiella energin som jag tror är det folk har kallat Gud. Fast jag tror att mkt i bibeln har missuppfattats med, hela synen på att han är någon man ska "passa sig för" om man inte gör si eller så. Fick mkt klarheter när jag läste boken Samtal med Gud med Donald Walsh.

Detta bekräftades ännu mer när jag läste på nyheterna om att de nu upptäckt att Jesus var gift, så hela iden de haft i bibeln baserade ju på att de trodde han inte var gift så i onödan har präster eller vad dom heter levt i celibat i onödan=)

Tror även på att man kan få svar ifrån sig själv, för sin egen själ vet allt men samtidigt tror jag att när man fått något i sitt liv så har den unversiellla energin något med saken att göra( dvs Gud eller vad man föredrar att säga) för det är genom den energin som saker helt plötsligt förändras med våra tankar såklart. Så vi är själva skapare men i samspel med en intelligent energi som gör vårat skapande möjligt.

 

 

Anmäl
2012-09-21 21:58 #28 av: [Kathja]1

Då har du missat en stor del av hela grejen. Men jag kan ju iaf helt kort säga att Gud är ingen gubbe, eller mänsklig, Gud är energi och vi är alla Gud då Gud är allt. Vi är alla en del av den enrgin, det är det som många kallar vår själ som är vår "Guds-del" eller "energi-del" - så det är allt samma sak, bara olika ord.

För mig handlar det precis om det du säger, att tro på Gud är att tro på mig och dig - oss alla - och att vi alla kan göra och uppnå allt därför att det är så skapelsen är. Be så ska du få. Skrattande

Men åter igen, var och en får kalla det för vad man vill. Eller tro vad man vill - det är INTE det viktiga.

 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-21 22:06 #29 av: [Evigheten]

Själv tror inte jag på att vi alla är Gud, jag tror vi är enskilda själar som är sammankopplade med "Gud". För hans energi är precis överallt och genomsyrar alla oss själar med

Riktigt kul att höra hur alla tror egentligenTungan ute fast det är som du säger kathja det är inte det viktiga, huvudsaken e ju att man greppar att tanken är skapande!

 

Anmäl
2012-09-21 22:22 #30 av: [Kathja]1

Evigheten - Utïfrån att Gud är allt är även du gudomlig. Det innebär självklart inte att du är lika mycket som Gud, alltså hela Gud - eller Alltet/Universum om det känns bättre, men det innebär att du är en del av Gud.

All energi hänger ihop, energin bara finns, kan inte försvinna utan bara ändra form. Från början var allt enbart energi av en form, sedan "skapades" olika sammansättningar vilket blev människor, stenar, hundar, blommor, moln osv.

Från början fanns det inga människor då var alla våra själar, eller vad ni nu vill kalla dem, Gud, sedan skapades människorna och var och en fick en del av Gud - sin själ. När du dör återgår din själ till sitt ursprung.

Det är iaf vad jag tror efter att ha läst en hel del, funderat ännu mer och pratat med Gud om saken. Inte så avancerat som i "Samtal med Gud" böckerna men nog har vi snackat om saken. Skrattande

 

 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-21 23:26 #31 av: crinalina

Jag säger inte att jag tror att Gud är en gubbe, eller någon som straffar. Jag vet ju att allt är det vi alla pratar om. Energi. Det jag säger är att oavsett vad jag, eller vi, tycker och tänker och vet här inne så är synen på vad Gud är en sådan fast och välrotad bild och den bilden stämmer inte alls överens med det som jag anser att det är.

Jag tror att vi alla är enskilda energier som är sammankopplade. Men vi är inte sammankopplade MED Gud, Gud strömmar inte genom oss, vi är inte en del av Gud. Jag tror att det är alla våra enskilda energier som GÖR Gud, är Gud (om man nu ska använda uttrycket Gud).

Det finns ingenting utanför oss som har större kraft eller energi än vad vi själva har. Vi är själva all kraft och all energi. Allt runtomkring oss är den kraften och den energin.

Det handlar inte om att be någon eller något utanför oss själva om någonting, det handlar om att vara på en plats inom oss själva för att kunna förändra energin runtomkring oss till det vi vill ha. Att expandera vår egen energi till att fysiskt manifestera våra önskningar. Men det kommer inifrån oss själva. Inte utifrån någonting.

Och visst man kan säga att man menar just att Gud är inom oss, men för mig så tar det bort hela grejen. Mitt eget ansvar, och min egen kontroll. Det är att flytta bort mitt eget skapande och lägga det i någon "annans" händer.

Så för mig så finns det ingen "Gud". För mig finns det bara jag, och vi, och alla och allt. En massa energier som interagerar.

Och naturligtvis är det så att vi alla är helt fria att tycka och tänka och tro på exakt vad vi själva vill. :D I grund och botten pratar vi ju alla om samma sak, fast på olika sätt. Skrattande

Anmäl
2012-09-21 23:50 #32 av: [Kathja]1

Jag tycker iof att vi säger samma sak, förutom att du vill ha det till att vi "skapar Gud", den får jag inte att gå ihop faktiskt. Det skulle innebära att människan fanns först och hur funkar det med det där att våra själar går vidare, oavsett om man ser det som att de går vidare till "alltet" eller till ett annat liv?

Någon stans måste det har börjat det som just nu är vi, var och en av oss, och någon stans tar det vägen det som är vi när vi dör eftersom allt är energi och energi inte kan försvinna bara ändra form.

Och allt, oavsett om man tror på Gud och berättelsen att han skapade univerum och allt där i eller om man tror på evolutionen, så säger de samma sak - från början var det bara energi i en form.

Eller så spelar det ingen roll att vi ser det olika det viktiga är väl att vi är nöjda och mår bra med det vi tror och tycker, eller?

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-22 01:51 #33 av: SHIAWASE

OJ, vilken intressant morgonlasning!! Har bara fatt nagra klunkar kaffe annu, sa jag far nog aterkomma, men jag ju forstar inte vara helt tyst.

Ni verkar ju prata om samma saker.Flört

Jag ser det ocksa sa som att vi AR allt, och ett.

Den energi som vi kallar sjal. ar inte en klump. utan en del av sjalen ar manifesterad i var kropp, en del ar kvar i det icke-fysiska vara. Varat hogra jag,,, ingen skapar at oss, Vi skapar det vi skapar, inom oss, nar vi ar uppkopplade till varat icke-fysiska jag.

For mig kanns det ratt att saga Universum, men det ar inte universum som skapar, det ar ju energi som expanderar, som vibrerar, men jag kan inte skapa nagot om jag inte kommer i samma frekvens som den del av mig som hanger i hop med allt, den del av mig som ar icke -fysisk.

Nar vi reinkarnerar sa gar inte  sjalen som en klump vidare till nasta kropp, utan vi atergar forst till var icke-fysiska existens, smalter samman med den, med allt som ar. SEdan nar vi valjer att ater fodas igen, sa ar det en del som manifesteras, och en del som fortsatte att expandera pa det icke-fysiska planet.

Sa visst ar vi ALLT, vi ar Gud, vi ar Skapare, men vi hor samman med nagot som ar sa komplex, sa ofta kan det vara lattare att anvanda termer om Universum, eller Gud om man vill det, eller vad det nu kan vara.

Meditation ar en snabbvag till varat, till den icke-fysiska biten, en medveten uppkoppling, vi ar ju alla uppkopplade utan meditation mer eller mindre, MEn genom meditation kan man koppla upp och fa kanna av den dar fantastiskt starka karleken som  gor att man inser att det vi kalla karlek i varan fysiska tillvaro, inte alls ar karlek pa den nivan. Det ar karlek som ar sa stark,,, och den energi .de vibrationer man kanner av , kan man ibland oversatta till ord, eftersom det ar varat fyiska satt att kommunicera, och de ord vi far till oss da, kommer fran denna stora karleks varat, sa darfor kanns det ju som om det kommer utifran, eftersom det ar nagot som ar sa mycket storre an vad vi kan uppleva om vi inte medvetet kopplar upp till  var del i Alltet.

 

Sa tror jag,, och det blev ju nagra rader, trots nyvaken,, MEN ett harligt satt att vakna! Sa tack och kram pa er!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-22 07:51 #34 av: [Kathja]1

Tack själv! Och visst är det ett otroligt spännande ämne. Vi är oändliga och vi kan skapa oändligt! Men visst är det oxå ofattbart på många sätt, det är det som gör det svårt att formulera i ord så att allt går att förstå, vi har ju vår mänskliga begreppsvärld och utifrån den och de ord vi har och förstår ska vi förklara något som är så oändligt, ofattbart stort och abstrakt som detta, ja det blir svårt helt enkelt. Så det är inte underligt att det finns SÅ MÅNGA förklaringar på SAMMA SAK. Skrattande

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-23 00:21 #35 av: MathildaF

Ikväll så provade jag för första gången att sitta och titta in i ett levande ljus med lugn och bra musik som jag gillar:) tror de va Kathja som skrev om att man kunde göra så för att koppla upp sig till sitt högre jag och få svar på sina frågor.
Måste säga att jag fick en skön stund med en bra känsla i magen. Ställde någon fråga men kände inte att jag fick nåt svar inom mig eller så, men däremot så blev jag mer medveten av vissa delar av texten i låten jag spelade. Och just de raderna hade ju kunnat passa in på mina frågor men vet inte om jag inbillar mig för att "svaren" lät så bra och det var typ sånt jag ville höra. Tror ni att de var svar från mitt högre jag? Vill ju ändå tro att de var riktiga svar, speciellt eftersom jag inte var så uppmärksam på texten under hela låten utan bara vissa delar.

Anmäl
2012-09-23 01:02 #36 av: crinalina

Det var absolut dina svar. :-)

Anmäl
2012-09-23 01:19 #37 av: MathildaF

Yeeey:):)

Anmäl
2012-09-23 06:25 #38 av: SHIAWASE

Kul Mathilda!

Uppmarksamheten ar det viktiga.

Vi far alla, budskap, rad och annat fran varat JAG,,,och fokuserar vi pa att vara mera uppmarksamma, sa upptacker vi mer och mer!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-09-23 08:35 #39 av: [Kathja]1

Klart att det var dina svar! Svar kan komma många vägar, vilka som helst faktiskt. Det kan t.o.m vara något som någon säger till dig, jag tror att vi får det via den vägen som funkar för oss. Jag lyssnar sällan på musik nu för tiden så det hade ju varit taskigt att skicka svar den vägen, hi hi.

Och det där med att tända ett ljus ÄR bra, läste det någon stans, fungerar visst som en portal till vårt högre jag och vår andliga dimension.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-09-23 09:37 #40 av: MathildaF

Tack alla:) ska fortsätta med tända ljus och musik. Kändes som de funkar bra för mig:D

Anmäl
2012-10-13 12:40 #41 av: [luneri]

Intressant text!

 

Jag funderar över sin inre vägledning vid vägval i livet. Då man varken vet om man är på rätt eller fel spår. När det gäller yrken jag testar på kan det kännas rätt i ena stunden och fel i andra. Och det gör mig förvirrad.

Nu har jag även börjat en utbildning inom något helt nytt för mig. Jag tycker det är jätteroligt, men samtidigt finns det moment i arbetet som inte riktigt känns som jag också, och hur ska man då göra när sitt inre inte är överrens? Det jag har att fokusera på är mina egna uppfattningar av yrket, och kanske är det inte så i arbetslivet när man väl är ute. Så av den anledningen känns det som att min inre vägvisare guidas av mina egna uppfattningar.

Det är ännu väldigt tidigt inpå utbildningen och jag har mycket mycket mer att lära, så vi får se vad mitt inre säger senare när jag är mer kompetent och när jag vant mig vid de uppgifter som jag inte är van vid.

Jag måste bara säga att jag tycker det är så härligt att tända ljus på kvällen och lyssna på avslappnande musik och bara sitta där i skenet av ljuslågorna och slappna av och njuta av tillvaron. Jag brukar ibland också skriva ner tankar i en dagbok eller dricka te då jag har ljus tända. Jag brukar sitta i sängen eftersom det är så avslappnande.

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2012-10-14 02:14 #42 av: SHIAWASE

luneri,,

Alla val, allt du gor, ar BRA for dig. Aven om inte ett jobb tex. var det du i "slutanden" ville ha, sa ar det bra just nu,,, :) Ar du osaker pa hur det kanns,

fundera inte sa mycket ,, folj med flodet en stund bara...

Ta en stund varje dag, med ljus, avslappning, meditation,, MEN gor inte det for att du ska komma underfund med just utbildning, jobb biten, utan bara for att det kanns bra.

Nar du fortsatter sa, sa kommer du narmare dig sjalv, och ratt vad det ar, sa kommer det en dag nar du far klarhet, nar du vet om du ska fortsatta pa den vag du har borjat, eller andra riktning pa flodet.

Folj med flodet utan att gora motsand, andra riktning kan du alltid gora, men om du forsoker paddla motstroms,, sa jobbar du emot dig sjalv,, och skapar forvirring.

Svaren kommer nar du ar redo:) Utan att du ens behover anstranga dig.

sa tills dess, ta hand om ditt inre.

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-10-14 09:18 #43 av: [luneri]

Tack för svarGlad

Jag har gjort så med mycket annat, så då är det bara att fortsätta. Det är en otroligt skön känsla när man kan slappna av och ta det lugnt. Så det ska jag nog klara avGlad

Medarbetare på Konstnärer I Fokus

Anmäl
2013-03-10 17:20 #44 av: ollivoll


Hej Alla: ) Vad kul att se så många bry sig om LoA: ) Själv har jag fått många fördelar med den. Men skall också sägas att jag måååånga gånger slarvar med den. Ibland tar min negativetet över (Vilket jag jobbar hårt med att få bort; ) ) I mitt fall hjälpte den mig lättare när jag var yngre än när jag blev äldre.  Redan som ung förstod jag mig på den och min inre röst pratade(Låter jättedumt men häng på bara) ständigt med mig..phu sådär nu tror alla att jag är helgalen. Faktiskt gjorde det mig rädd så jag blockerade den när jag hamnade i 23 års åldern. Slutade helt enkelt att ta råd och lyssna. Oboy om jag hamnade i trubbeldubbel efter det..totalt förvirrad......inga beslut blev hmm bra beslut men jag kämpade på, kämpade på och kämpade på tills jag veeeerkligen bad om hjälp till mitt inre eller (Gud) som andra vill kalla det (Jag själv kallar det min inre Gud eller energi från universum, men inre Gud e lättare att utala) och förböveln om inte saker och ting började klarna upp. Jätteenkelt, nästan löjligt . Jag vet ju att den fungerar. Helt plötsligt hade jag ett helt  nytt jobb ( Som jag älskar) som e totalt annorlunda än det jag jobbade med innan. Jag blev tuffare, fick mer erfarenhet kände mer frihet: )

Jag e dock inte helt fri från negativa tankar men jag har många önskningar kvar som jag vill få igenom; ) hehehe vill inte alla det, säg.

Meditation och yoga har ju tyvärr inte riktigt funkat för mig, men tro mig när jag säger att jag har gett det ärliga chanser. Jag tror jag måste hitta min inre ro på något annat sätt. Hitills har det funkat innan  jag ska lägga mig och sova. Det blir som en liten nattbön: ) Men jag suger åt mig alla förslag.

 

 

 

Anmäl
2013-03-10 17:30 #45 av: Otroulig

Hej Oillivoll och välkommen hit Glad

Ja det finns många sätt att hitta in till den inre kärnan eller vad man nu vill kalla detSkämtar

Du får kika in lite på våra olika trådar. Här finns massor med tips.

Det finns en del övningar man kan göra som ligger under veckans övning.

Så härligt att läsa att du hittat tillbaka till din inre röst BallongGrattis!!


 

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-03-10 18:03 #46 av: [Kathja]1

Oillivoll  - kul att ha se dig här! Jag kan säga att vi alla har kört berg och dalbana vad det gäller att förstå och kunna styra våra liv på bästa sätt. MEN det går alltid lättare och lättare ju mer man jobbar med det. Cool

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-03-10 21:38 #47 av: MissInAction

Hej ollivoll Glad

Vad härligt att du hittat tillbaka! Och visst irrar vi ibland bort oss och åker berg- och dalbana. Men när vi väl har varit DÄR så kan vi alltid hitta tillbaka igen ♥

Dans kanske kan vara ett sätt också? Rörelser som du tycker om? Antingen till någon inspirerande musik eller till tystnad. Sen finns det ju olika slags yoga men det har du kanske koll på Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2013-03-11 09:00 #48 av: ollivoll


Insparation e det bästa jag vet. Höra eller läsa om andras erfarenheter och (det bästa) att själv känna på det, blir en viss seger. Lätt e det inte alla gånger. Just nu väntar jag på ett tecken ( En viss person)  som jag hoppas ska komma till mig innan veckan e slut. Jag önksar både tyst och högt att den ska komma till mig. Hoppas hoppas hoppas...

Det mest komiska med detta är: Hör nu att 2 gånger har jag haft min chans, 2 gånger har universum sent 2 personer som jag vill ha kontakt med och inte fattat vinken! Inte tagit till mig chansen att ändra på en detalj i mitt liv som ändå skulle betyda så mycke. Jag har bönat och bett  tyst i mitt huvud om det och när universum svarar mig så fattade jag inte det. Urbotligt korkat. Snacka om att universum blir knäpp på en: )

 

 

Anmäl
2013-03-12 19:22 #49 av: Otroulig


OK eftersom den är tråden puttats upp så ska jag nu ta upp lite frågor.

Hur vet jag att det inte är mitt ego som talar? Att det är ett önsketänkande? dvs att det är jag och inte JAG.

För jag har upplevt SÅÅÅÅ många gånger att jag får tecken på ( för jag är fast övertygad i att även det som kommer i min väg är tecken från mitt högre jag....det kanske är där det skiter sig...AHA och denna text blev nu inte alls som jag tänkt mej HAHAHA.

Omstart

OK, jag har alltid trott och känt att det jag reagerar på och får till mig i det dagliga livet är tecken från mitt JAG eller universum eller gud.

Det kan vara allt från låttexter, till konversationer i filmer, till fysiska saker, avlopps rensning, läcka på vattenledning, ny ledning för vatten osv. hehe. Skämtar

Jag tror oxå på att få budskap genom stillhet och meditation och drömmar! men.... ibland så känns det som att lilla jag är med och styrSkäms

 OK nu kommer ett exempel. De flesta här vet att jag har ett ex som jag har haft svårt att släppa. Men nu tror jag faktiskt att jag gjort det och känner bara kärlek.

Nåväl som en del av er oxå vet så mötte jag honom för ett år sen. Han var kall som is, snömannen in person, Och jag brydde mig inte. Jag vet ju vilken fin person som finns därunder och hoppas och tror att han visar sina underbara sidor för många andra.

Nu till mina tecken. (den här gången) Jag slö kollade på TV igår, och det var nåt tecknat. Det var en pojke som var Prins Snö och han frös ned människor och djur. Till slut frös han ned prinsessans gris ....SkrattarSpelar pajas Åh vad känner mej barnslig just nu,,,som en tonåring.. nåväl, hrrmmm grisen hette Plutten, och det var en del av smeknamnet mitt ex gick under. Då utbrister dom på TV:n Men hur ska vi tina isen av Plutten! Hur ska vi smälta isen. ..Jag garvar..

Nästa film handlade om en kille som hade Tourettes och var kär i en tjej, men var livrädd för att bli avvisad, just för att han var så annorlunda, så han puffade bara bort henne. Det slutade med att tjejen satte på honom handklovar och sa att hon slängt nycklarna. Det slutade naturligtvis lyckligt.Hjärta

Den tredje fillmen handlade om att följa sin dröm, att inte ge upp och kämpa för sin kärlek,   

 Och då undrar kvinnan av ordning. Visst kan jag tolka tecken som det passar mig? Just nu fattar jag att tydligen är det en del av mig som fortfarande har kvar denna önskan. Det kanske går av gammal vana trots att jag verkligen försökt släppa drömmen. Eller rättare sagt jag har försökt generalisera den och undvika att specificera.

 Detta har hänt så många gånger och jag tror att det är mitt ego som är med hela tiden. Har även fått till mej saker under stillhet. Mina drömmar litar jag mer på - då är det ju mer en tolkningsfråga.

Hur fasen vet man vad som är Sant och inte - DET undrar jag!

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-03-12 19:46 #50 av: rore

#49 Otroulig!

Som vanligt så sitter jag inte inne med de rätta svaren eller lösningarna, men jag har mina tankar och funderingar själv också.

Känner absolut igen det som du beskriver och hur 17:on ska "man" veta vilket som är sant och vilket som är falskt?

På sätt och vis, så tror jag nu mer att även det falska är det sanna. Problemet för mig är att jag måste lära mig genom att ta mig igenom olika lager inom mig själv.

För att tygla de ego baserade önskningarna och tolkningarna som jag bär med mig i den yttre verkligheten,,

och så behöver jag verkligen verkligen öva på tilliten till mig själv och att livet, Gud, Universum vill mig väl,, För även om jag inte direkt har fått det jag har velat ha, eller ens fått det på en gång och med det samma,, så har det kommit till mig på andra sättFunderar

Och även om jag går vilse och tror på "det osanna" ego baserade livet inom mig, så har det ändå varit ett steg som varit nödvändigt,,

JAg vet också att känslan inom mig som jag får ifrån Gud, skiljer sig från känslan som jag får från mitt ego baserade jag,, och ändå så är jag fortfarande beredd att gå vilse, eftersom mitt ego baserade jag  vill styra och kontrollera.

 

Snurrigt snurrigt hoppas du förstår ändå.

 


 

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2013-03-12 19:59 #51 av: Otroulig


Jag tror förstår hur du tänker. Nu för tiden observerar jag dessa osäkra ego tecken mer, tittar på dom och avvaktar. För är det meningen att jag ska agera eller att något ska komma ut av dom så litar jag på att det kommer mera. Kanske inte som jag tolkat men på ett annat sätt som sedan gör att allt faller på plats.

Förut gick jag igång på alla cylindrarna och agerade. Brustet hjärtainte så lyckat alla gånger.

Det kan ju faktiskt vara så att de första tecknen drar till sig de andra - bara i ren rak LOA anda...som bildar en kedja som inte betyder nåt, annat än att vara tecken skapade av mig.....

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-03-12 21:34 #52 av: [Kathja]1

Ska se om jag får till det med min, idag, något mosiga skalle...

Att se tecken är en sak och att agera en annan. Tecken är tecken är tecken. GalenDet spelar ingen roll vem av dig som ser och tolkar dem, faktiskt. Det som är viktigt dock är att du är cool nog att veta VAD på det KÄNSLOMÄSSIGA planet det är du önskar dig. Och att du är cool nog att vänta tills ditt inre skriker NU, GO, KÖR!Våg

För DEN känslan får du ALDRIG från ditt ego, never, ever. Tyst

För precis som kloka Rore skriver tror jag oxå att även det falska är det sanna, du får inte glömma att allt bara ÄR. Allt du får till dig är saker som du har bjudit in och behöver där och då. Och det är egentligen inte det som ska vägleda dig, det är bara grejer som livar upp resan. Det är känslan av NU, GO, KÖR som är avgörande. Alltid. Ställer sig håret på ända då är det NU, GO, KÖR. Börjar det snurra i skallen, eller pipa i öronen, måste du hålla i dig för att inte dra iväg, och mår du illa när du tänker att du inte ska agera DÅ är det dax. Skrattar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-08-17 21:05 #53 av: undrarens

bra tråd de här Glad


Anmäl
2013-08-17 22:12 #54 av: [Kathja]1

Kul at du gillar den Undrarens. Tummen upp

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-11-23 22:42 #55 av: Lunaliahundar


Bra text och bra och inspirerande kommentarer!

 

Jag har fått närma mig detta på lite annat sätt/en annan väg än det jag är van att läsa om.

Jag vet dock inte (längre?) vad som egentligen menas med "fel väg". Jag förstår det ur ett perspektiv men inte ur ett annat. Kan man verkligen gå fel väg?

När jag tittar tillbaka på mitt liv (jag har levt 38 år) så kan jag inte se att jag någonstans valde fel väg.

Med det menar jag inte att mitt liv har flutit på friktionsfritt, men jag kan inte se att något av det var "fel väg".

Ur ett perspektiv tänker jag att jag alltid är på rätt väg och att jag ibland har bättre kontakt med det än annars (och då mår jag bra/upplever saker friktionsfritt).

Förstår ni hur jag menar där?

För ganska länge sedan försökte jag få kontakt med "mitt högre jag", jag ville ha svar på vad som var rätt respektive "fel" för just mig. Jag kände mig rotlös och fick inte riktigt kontakt (trodde jag).

Men när jag mer eller mindre givit upp så "hörde" jag:

"-Du är alltid på rätt väg"

och sedan dess har jag i tid och otid affirmerat  "Jag är alltid på rätt väg" vilket har resulterat i att jag fått "se" att jag är på rätt väg och varför jag alltid är det.

Ibland blev jag osäker och rädd och då frågade jag "Är jag på rätt väg" varav jag alltid fick svaret "ja!"

Ibland gick jag tillbaka till att fråga "VAD är rätt av A och B" , då fick jag inget svar, då blev jag bara mer orolig/rotlös.

Däremot om jag frågar "Är jag på rätt väg" eller "är jag alltid på rätt väg" så får jag svaret att jag är det.

Kanske är det en väg och/eller just min väg.

Anmäl
2013-11-23 22:53 #56 av: SHIAWASE

Lunalia,

Nej, det finns ingen fel vag.

kontraster upplever vi, och ofta delar vi in det i bra och daligt, ratt och fel ,men jag ser dessa handelser som enbart kontraster.

ALLT som sker , sker till ditt basta. Vi skapar (medvetet eller omedvetet) var tillvaro, och vi star aldrig stilla, det kan liksom inte bli fel.

MEN genom att medvetet skapa sitt liv, sa kan man lattare hitta SIN egen vag, den som kanns ratt och som kanns som den man har letat efter. Man hittar hem sa att saga:)

Men det kan aldrig bli fel! Ser man tillbaka pa livet sa  ser man i efterhand att det som man trodde var "fel" eller "daligt" visade sig vara det basta som kunde ha hant, for tack vare den handelsen sa oppnade sig nya vagar och mojligheter:)

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2013-11-23 22:55 #57 av: [Kathja]1

Allt som sker är DIN väg, och just som du säger så kan den aldrig vara "fel" - allt bara är. Allt som sker i ditt liv är till nytta och allt är ett led i din expansion - m.a.o allt som sker är vad din själv, ditt högre jag behöver och önskar.

Sedan har vi den fria viljan att se saker som de är, av kärlek som ett led i din utveckling - eller som hinder och besvärligheter. Sedan är meningen med livet att vi ska leva i harmoni så det du mår bäst av är att välja förhållningssätt och agerande som leder dig mot "må bra". Men väljer du något annat så går det såklart bra det med. Skämtar

Fast när man väl inser att man själv kan välja och därmed styra sitt mående och sitt liv så blir det naturligt att välja et som leder mot "må bra". Det har med att göra att allt som finns är kärlek, resten är en illusion. Och eftersom det är så har vi alla en inre längtan efter att förenas med ALLT som är (Gud) och det gör att det faller sig naturligt att välja kärlek. Och när du väljer att se kärleken i livet, att allt är gott, så kommer det att leda till att du får (ser) mer av det som är gott.


HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-11-23 23:03 #58 av: Lunaliahundar

....och en annan sak:

Om jag idag skulle ge någon råd angående att börja "höra" sin röst så skulle jag be dem fråga sig vad de VILLE ha för svar. Jag upplever nämligen att mitt "högre jag" ger mig de svaret jag VILL höra. Det låter kanske för bra och det har skrämt mig att tänka så, men än så länge lever jag och jag och det går bra att leva.

Det var 8 år sedan jag "lärde mig" att tänka som jag gör nu och lyssna som jag gör nu. Det var något som, ur ett större perspektiv, kanske skedde i steg men för mig skedde från ena minuten till den andra. Och jag kan dela in mitt liv i innan och efter den dagen eller minuten. Innan var det oerhört mycket smärta (ja, även när jag var barn, mest då även om jag ibland kunde fantisera mig bort från omständigheter) och efter har mitt liv präglas av tillit vilket skapar mycket kärlek och glädje.

För som jag tycker att ni alla antyder på så handlar det så mycket om tillit, tillit till livet. Att det tar hand om oss och älskar oss. Det är ju så. Det är okej att ha tillit <3 Det kan vara läskigt, men däri finns liksom allt. Jag önskar så mycket av hela mitt hjärta att jag kunde förmedla det mer än jag kan, mer än jag finner ord på. Det är så svårt, men samtidigt så väldigt enkelt när man kommit på att det är enkelt. Men hur ska man kunna kommunicera till någon att det är enkelt att ha tillit? Att ha tillit handlar bara om att ha tillit, man behöver "bara" ha tillit. Vi kan välja det, men för att kunna välja det måste vi ju ha tillit till att vi kan välja det och att det är konstruktivt att välja det. För ljuset är många gånger så mycket mer skrämmande än mörkret paradoxalt nog.

Anmäl
2013-11-24 01:55 #59 av: Lunaliahundar


56 SHIAWASE  och  -57Kathja

Precis så upplever jag det.

Jag hade dock en bild av att jag först skulle bli bättre och bättre på att "känna efter" men det blev att jag blev bättre och bättre på att ha tillit.

Det är ju samma sak egentligen. Jag kände förut också, men litade inte på det. Jag tyckte att det var för svårt att förstå, men det var för lätt att förstå. Det var för nära, för självklart och jag hade en bild av att det skulle vara krångligt och svårt.

<3

 

Anmäl
2013-11-24 09:52 #60 av: [Kathja]1

Det är svårt att känna tillit eftersom det är så långt ifrån vad vi lär oss. Allt vi vanligtvis får med oss från våra föräldrar, skolan, samhället är att vi ska lyssna på andra. Inte på oss själva, Gud, vårt högre jag, vägledare osv. Och när vi inser att det finns en massa annat att lyssna på än omgivningen så mörkar vi gärna för vad ska andra tro? Trots att det naturliga egentligen är att vi har kontakt och är uppkopplade. Våg

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-11-24 13:26 #61 av: Otroulig

Lunaliahundar, vill bara säga att jag blir varm av att läsa om dina tankar och ditt sätt att se på världen. HjärtaHjärta

Underbart att komma till den insikten du har nått PartajarVåg

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-11-24 14:26 #62 av: Lunaliahundar

Hjärta!!

Och det är så skönt när människor förstår vad man menar.

Tack

Anmäl
2014-01-20 03:19 #63 av: iMrtin

Alltet är inte Gud och/eller Fadern. Det är en skam att kalla kommunikationen som syftas för för "mitt högre jag" , alterego eller "allas medvetande" bara för att han är allvetande och låter er inbilla er detta.

Anmäl
2014-01-20 16:49 #64 av: undrarens

ursäkta om jag frågar lite #63  vad anser du alltet vara?

Kunde inte låta bli att se att du är ute efter häxor och trollkarlar i din personliga profilförklaring.

hade inte en aning att normalt funtade människor i dagens samhälle tror på häxor och trollkarlar mm.

sånt verkar fullständigt i det blå i min tankesfär.

ta inte detta som kritik #63 utan jag bara undrar som alla andra vad vi tror alltet innefattar bla.

för min egen del välkomnar jag mkt sorts kommunikation ifrån det högre jag eller var det nu kommer ifrån.

ha en bra kväll förresten alla ni som spånar på Tummen uppifokus sajterna sånt leder nytt ljus på problematik man ställts inför eller saker man inte tänkt på förut(aha upplevelser).Glad

Anmäl
2014-01-21 04:39 #65 av: iMrtin

Gud Fadern skaparen och Sonen är skilda från alltet, tror jag. "Ge fan i alltet" har Anden sagt till mig. Det har jag gjort och i mina efterforskningar så har jag märkt att många "alltet" förespråkare tror sig vara Gud.

Det finns många häxor och trollkarlar på ifokus sajterna. Exempel på vad de sysslar med är: tar kontakt med döda, söker upp spådomsandar och låter antikrist leda dem. Sjävklart skrivit det med en nypa humor, inte något alla kanske märker till.


Anmäl
2015-12-23 16:34 #66 av: ingrid pauline

Provade detta idag, och jag måste säga att det kändes märkligt i början (som ni sa att det skulle göra). Det va som att flera pratade i munnen på varandra och det trissades nästan upp ibland.

Men framför allt, svaret på mina frågor visade sig vara ett rungande sådant - "JA", "ja absolut", "men självklart, har du inte märkt det??", också kommer en annan -"nej.".

Det kändes ju som att jag gjorde rätt och samtidigt kändes det som att jag gjorde fel och "styrde" svaren.majoriteten av svaren på mina frågor var dock ja hela tiden.

Rätt var det var så kom det fram en massa annat som att frågan personen gällde hade jag levt med i ett tidigare liv och vi hade barn och jare jare..det var då det började gå av sig själv

Intressant upplevelse var det iaf.det här måste jag fortsätta med känner jag

Anmäl
2015-12-25 18:31 #67 av: Otroulig

#66 Hej Ingrid Pauline, det är ofta så - att vi har egots röst, logikens röst som lägger sig i Glad

Det kan nog ta lite tid att lära sig känna igen vilken röst man ska lyssna på. Men övning ger färdighet. Kul att du hör rösterna så tydligt. Bara att fortsätta. Det som känns som kärlek och som "går in i magen" är det du ska lyssna på. 

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2016-08-02 10:45 #69 av: sweetgum

Har varit en fantastisk tråd att läsa! Fylld med visdom och goda råd! Jag känner att jag precis börjat min resa (mycket genomatt börja lyssna på guidade meditationer) och ser fram emot när jag kan lyssna på min inre röst utan att tvivla så mycket :D

Tack vänner! Sol

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.