Medvetandet

Att välja känsla

2012-07-13 09:12 #0 av: [Kathja]1

Jag vill att du söker dig din egen väg, att du låta dig själv vara den som styr dina val i livet. Idag, i morgon och i resten av ditt liv. Ta till dig det faktum att ditt liv idag är en produkt av dina val och dina handlingar - och att ditt framtida liv är en produkt av de beslut du tar idag. Dina nuvarande tankar skapar ditt framtida liv. Du är helt enkelt det du tänker. Precis så enkelt och kortfattat kan man uttrycka det – Du Är vad Du Tänker. Och egentligen är det ganska enkelt att skapa sig det liv man drömmer om. Dröm - Tro på dig själv - Styr Dina tankar i ett positivt flöde och ha kul!

Dina känslor är din inre kompass. Lyssna på dem och du kommer att få ett gott liv. Känns det bra då Är det bra, för Dig! Känns det inte bra ja då har du halkat snett och är inte i samspel med ditt inre jags önskningar. Sträva alltid efter att må bra, att hitta och följa, DenGoda Känslan. Ha som mål att  alltid sträva efter att nå den angenämaste känslan för stunden - inte ditt livs bästa - utan enbart den bästa känslan för stunden.

Det innebär inte att man måste vara trallanda glad för jämnan, men fastna inte i det negativa. Glädje & tacksamhet är att föredra framför oro/rädsla/ångest – men bättre ARG en stund än orolig ett tag.

Prova att känna dig fram. Tänk på något du tycker om, tex glass – känn efter, hur känns det? Tänk på något du inte tycker om, tex blodpudding – känn efter, hur känns det? Prova några olika ord och se hur de känns i dig. Bra övning för att träna upp sin känsla, ett medvetande kring det inre vägledningssystemet - det du alltid bör lyssna på för att må bra.

Alla känslor fyller ett syfte. Är det en som du inte vill veta av så tillåt
känslan komma och vänd den, m.a.o byt ut den till en bättre. Fly inte bara ifrån den, lägg inte locket på, därför att då kommer den att finnas kvar och den kommer att ploppa upp igen. Slut fred med den och välj sedan en annan. Undvik inte livet därför att det då är lättare att behålla den goda känslan –det är inte att utvecklas! Att byta känsla, eller vända den kan man göra på flera sätt – hitta något som peppar dig: musik, film, samvaro, promenad… Eller…

Men ta dig också tid att fråga dig själv vad det finns att lära av det som
sker, av det du upplever – vilka positiva aspekter för de med sig? Därför att universum ger dig aldrig något du inte är! Vad vill känslan säga dig?

Använd dig gärna av KänsloStegen för att veta vilken känsla du bör sträva efter för att skapa dig ett gott liv. Försök alltid att välja en känsla som är bättre än den oönskade känslan du vill bli av med. Följ känslostegen nerifrån och upp. Varje steg uppåt på stegen är en SEGER, ett steg närmre den Goda Känslan.

KänsloStegen

1. GLÄDJE
- 1.2. Insikt, högre vetande
- 1.3. Känner mig kraftfull
- 1.4. Frihet
- 1.5. Kärlek
- 1.6. Uppskattning
2. Passion
3.Entusiasm

-3.1. Ivrighet, förväntansfull
- 3.2. Lycka
4. Positiv förväntan och tilltro
5. Optimism
6. Hoppfullhet
7. Nöjdhet


Vid Steg 7 ”Är Du På Banan” – Du är på en nivå där det är relativt lätt att fortsätta vandringen uppåt på stegen men framför allt är du på en nivå som står i samklang med ditt inre och dess önskningar. Du Mår Bra helt enkelt! Men glöm inte att ju högre upp du befinner dig på KänsloStegen desto starkare är din skapande kraft!

8. Uttråkning
9. Pessimism
10. Frustration
- 10.1. Irritation
- 10.2. Otålighet
11. Överhopad/bara för mycket
12. Besvikelse
13. Tvivel
14. Oro
15. Anklagelse
16. Modfälldhet
17. Ilska
18. Hämnd
19. Hat

- 19.1. Raseri
20. Svartsjuka
21. Osäkerhet

- 21.1. Skuld
- 21.2. Ovärdighetskänslor
22. Rädsla
- 22.1. Sorg
- 22.3. Depression
- 22.4. Förtvivlan
- 22.5. Maktlös

KänsloStegen är till hjälp när man jobbar med att lära känna Den Goda Känslan – det inre vägledningssystemet, men ingen känsla är fel eller ful! Det är bara det att vi på alla sätt mår bättre av att må bra. Vi skapar positiva saker i våra liv då vi håller oss i det övre skiktet på stegen. Men det är helt okej att deppa en timme eller två (eller en dag) eller dampa loss och skrika ordentligt av ilska - bara man inte fastnar i den känslan!

Det är också alltid bättre att göra ett medvetet val av känslan än att låta den styra dig, du kan nämligen alltid välja känsla. Testa när du känner dig off, ledsen, orolig eller vad det kan vara för mindre positiv känsla och du inte vill, orkar eller kan ändra den att högt för dig själv säga ”Jag väljer nu att känna migdep pig. Jag vet att det inte är det bästa för mig, men jag kommer inom kort att vara mer positiv.” Prova det och du kommer att känna att känslan ändrar karaktär!

Det du då kommer att göra, oavsett känsla, är att aktivt skapa ditt liv. Du tar kontrollen!

Några knep till:

Jag är en stor Abraham Hicks fan och han pratar om något som heter "Focus Wheel" ett enkelt och användbart redskap om man vill ändra sin känsla. Lägger in en video till det också.

Ett annat sätt att välja, eller kanske mer hitta, en bättre känsla är att helt enkelt resonera sig fram till hur man vill må.

  • "Idag är jag arg därför att min chef ignorerade förslaget jag la fram på mötet i morse. Jag känner mig kränkt, idiotförklarad och förminskad. Jag skulle vilja bli lyssnad på, jag vill känna mig respekterad för det jag gör. Jag vill ha en chef som ser min som en tillgång på jobbet, ett arbete där jag uppskattas för min kunskap och min erfarenhet. Jag vill trivas på jobbet, känna att jag bidrar, att jag längtar dig och att det gör mig glad att vara där"

Genom att börja i det som är och sedan resonera sig fram till det man vill att det ska vara kommer man automatiskt att hitta en lättare och mer tiltalande känsla.

Detta är kärnan i Medvetet Skapande (LoA), att styra sitt liv mot något bättre – mot något som får dig att må bra. För ju bättre du mår, desto bättre kommer ditt liv att bli på alla plan. Livet går ut på att må bra och leva i kärlek till dig själv och andra, att skratta, njuta och älska, och det du ger det får du tillbaka.

Sänder du kärlek, tacksamhet, lycka, harmoni, tillit osv så kommer du att få mer av det. Kyss

 

  

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-07-13 09:15 #1 av: SHIAWASE

Bra Kathja!!! Ska ivag nu , men laser denna trad ordentligt senare! Crinalina kan ju lagga den har som fast (eller artikel kanske?)Glad

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-07-13 09:25 #2 av: [Kathja]1

Den är en artikell, och hon ska lägga den som fast tror jag...

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-07-13 14:48 #3 av: 11totem

Tack för att du delar detta.

Riktigta bra tips! TACK! Kyss

Anmäl
2012-07-13 19:43 #4 av: crinalina

Härligt, är för trött för att ta till mig av det nu så jag har inte läst det än. Jag är dock helt övertygad om den är alldeles utmärkt bra och givande! Har lagt den som alltid synlig iaf! Skrattande

Anmäl
2012-07-15 12:15 #5 av: Sugarcream

Riktigt bra och så sant! Man blir motiverad av att läsa det och peppad till att göra sitt yttersta för att må så bra som man bara kan. Det med tankarna är ju klockrent men kräver lite övning, att kunna vända de. Jag håller på att lära mig :)

Anmäl
2012-07-15 12:21 #6 av: crinalina

Superbra Kathja-R! ♥

Anmäl
2012-07-15 12:30 #7 av: [Kathja]1

OskyldigFlört

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-07-19 20:30 #8 av: [Evigheten]

mm riktigt bra!Glad har tagit till mig det där med att ändra en känsla man har istället för att bara ignorera den

Anmäl
2012-08-24 18:47 #9 av: retep

Oj, den här har jag inte sett, den gillar jag, så systematisk o bra...

Anmäl
2012-08-24 18:53 #10 av: [Kathja]1

Man får det man behöver då man behöver det Skrattande

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-08-24 20:04 #11 av: retep

Tack Kathja!
Glad att ta del av din känslostege och vad du skriver!
Även om jag för egen del passerat den här nivån och inte längre behöver det.

Anmäl
2012-09-30 14:54 #12 av: Tiskella

Den här var bra!

Prövat de olika metoderna, för mig funkar det bäst att resonera sig fram till en bättre känsla, så man tydliggör för sig själv vad det är som man vill ändra på samtidigt, och vad som är bakgrunden till känslan.

Kalas bra!

 

Anmäl
2012-09-30 15:29 #13 av: [Kathja]1

Roligt att höra att du gillar det! Det handlar ALLTID om att hitta sin väg och sitt sätt - kul när något av tipsen passar.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-12-05 12:58 #14 av: myworld

Bra txt.:-) tror oxå att det funkar med att resonera faktiskt.
Tack!

Anmäl
2013-01-05 11:29 #15 av: mayolica

Bra artikel Glad

~ mayolica ~

Anmäl
2013-10-03 19:06 #16 av: Otroulig

Vill putta denna lite.

Jag har funderat lite de sista två dagarna om "The high flying disc" Som AH pratar om - den man vill vara på. Speciellt om man ska skicka iväg sin önskan eller köra affirmationer.

Men man (Jag i alla fall) Skämtar kan inte vara på den disken konstant, för som jag uppfattar den så är jag då nästan euforisk...men jag kanske fattar fel.... SÅ jag tänkte att jag letar rätt på den här listan för att se hur jag normal mår och försöka kolla om jag ligger "bra"till.

Kan ju konstatera att jag 90% av tiden ligger på 7 eller mer, just nu. 

Det är ju bra Glad

Sen erkänner jag att jag droppar ned tillfälligtvis på.

8. Uttråkning
- 10.2. Otålighet

och

- 21.1. Skuld

Men jag gör ju bara små korta besök.Pokal

Men att vara på "High flying disc" större delen av ens vakna tid...är det möjligt?? 

Vad har ni för uppfattning om VAR man är då, vilka känslor ingår där? Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-10-03 20:11 #17 av: Håbe

Jaa, vad kul att titta på den igen. Hade faktiskt glömt bort den. Kan konstatera att mitt nuvarande läge är betydligt högre än vad det var förut. Skulle vilja säga att jag rör mig mellan 7 och 4 största delen. Sen får jag mina dippar neråt 10:an lite titt som tätt för att ramla ner på 21 ibland. Men mitt normalläge är mycket högre än tidigare.

Vill man ens vara på ettan hela tiden? Det vore ju fantastiskt för all del, men känns det så fantastiskt efter ett tag? Då är det ju bara "som vanligt". Fast å andra sidan...att alltid känna glädje kan ju inte bli tråkigt eller slentrianmässigt, för då är man ju inte på den nivån längre. Så det går ju inte ihop. Funderar

Anmäl
2013-10-03 20:36 #18 av: Otroulig

Nä precis Håbe, det är väl därför vi behöver dippa lite Glad

Sen kan jag känna att glädje och lycka i sig har skalor.

Man kan vara glad - sen kan man skratta så man kissar på sig

Man kan vara vardags lycklig - sen kan man vara OIIIIIII lycklig.

Man kan känna kärlek och tacksamhet - och man kan svämma över.

Jag trodde jag kanske var lite fel ute - men ju mer jag tänker på det så känner jag nog tillit till att,  jag är banne mig rätt bra på det här just nu CoolOskyldigSkrattar

Sen kanske jag inte är uppe och toppar hela tiden men det gååååår ju inte. Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2013-10-03 21:23 #19 av: szirius

Kul att se känslostegen igen! Ja, jag är fortfarande en väldans hoppjärkaOskyldig....

Det härliga, tycker jag, är själva känslan när man liksom hoppar PÅ en high flying disk..när lyftet kommer....PartajarSkrattarHjärta

Gissar att så länge jag känner så,  så kommer jag också skapa dessa skiftningar...Funderar

Anmäl
2013-10-09 15:41 #20 av: [Kathja]1

En A.H video till på ämnet ifråga... "Abraham-Hicks: Beliefs, Emotions, Momentum & Spinning Discs "

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2013-12-09 20:34 #21 av: Otroulig

Putt - Kolla in Focus wheel Piixy Glad 

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-18 11:56 #22 av: Mandra

En fråga man måste ställa sig här är: Varifrån kommer våra mer "negativa" känslor? 

(Gillar inte ordet, eftersom känslor i sig är varken positiva eller negativa - men jag måste ju göra mig förstådd på något vis.)

Alltså; Vad är ursprunget till "negativa känslor" och även "negativa tankar" för den delen?

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-18 13:48 #23 av: Otroulig

#22 rädslor skulle jag säga.

Antingen rädslor för att inte få nåt (kärlek, trygghet och gemenskap) eller att förlora nåt (kärlek, trygghet och gemenskap)

Hur låter det?

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-18 14:01 #24 av: Mandra

#23 av Otroulig Tack för svar. Fast jag vet inte riktigt om du förstod frågan. :)

Ok, vi säger att något bottnar i en rädsla. Frågan är då; Hur uppstår denna rädsla?

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-18 14:16 #25 av: Otroulig

Från en tanke är mitt svar..men det verkar som att du fiskar efter nåt annat Skämtar

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-18 14:33 #26 av: linnease

Rädsla eller "negativa" känslor, känslor som känns dåligt i kroppen kommer från att du fokuserar på nåt, tänker på, gör något som inte är vad du vill ha, kanske till och med rena motsatsen till vad du vill ha.


Anmäl
2014-01-18 14:41 #27 av: Mandra

#25 av Otroulig Ok, min åsikt är att tankarna uppstår ur känslorna - inte tvärtom. Och, ja, jag fiskar efter något annat. Skämtar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-18 14:45 #28 av: Mandra

#26 av linnease Ok, och VAD är det som gör att du fokuserar på fel saker?

Jag fiskar efter något som ligger ett steg bakom/före fel fokus, negativ känsla. Vad är det? Skämtar

Enligt mitt sett att se ser det ut så här:

? skapar känslor skapar tankar skapar verkligheten!

(Inte tankar skapar känslor skapar verkligheten.)

Med vad står ? för???? Funderar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-18 15:18 #29 av: [Kathja]1

Det är som så att vi alla föds som kärlek, det är vår känsla - motsatsen till kärlek är rädsla. Sedan finns det en mängd "grader" av de två. Vi föds som kärlek men sedan lär vi oss en massa på vår livsresa och det vi lär oss gör att vi mer eller mindre börjar att se rädsla. 

Så processen är - du är kärlek - du lär dig rädsla. Du har en tanke som ger en känsla som skapar din verklighet och ofta kanske även en handling. Där har du den förenklade processen. Skämtar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-18 15:29 #30 av: szirius

Vi alla är source...sen är vi inte i kontakt med det hela tiden...och bristen på kontakt gör oss irriterade, arga, stressade, oroliga, ja vad det nu är...och det försvinner inte så länge vi letar svar utanför source...sen dyker nåt upp som tar oss tillbaks till upplevelsen av source...helt enkelt att vi slutar göra motstånd och flyter med i det som ÄR.

närvaro i source-känsla-tanke-verklighet

icke närvaro i source-känsla-tanke-verklighet

Anmäl
2014-01-18 15:32 #31 av: [Kathja]1

Amen till det! Source=kärlek Skämtar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-18 16:10 #32 av: retep

? Står för den djupare känslan, för intuitionen! För Egot. För personligheten som inte har en hel och ren kontakt med Källan "source".
Det är ur Källan eller source som allt skapas, så också Ego, intuition,känsla,tanke, ord och handling.
När Medvetandet, source skapar en impuls som manefisterar sig i intuition, i en känsla, i tanke....o.s.v. Då påverkas den och grumlas av vårt eget nervsystems orenheter och blockeringar, av våra rädslor och begränsningar, av vår yttre verklighets, känslor, tankar och föreställningar.

Lyssna gärna till http://andligutveckling.ifokus.se/discussions/52d949b08e0e747d2b005702-buddha-at-the-gas-pump?discussions-1

Anmäl
2014-01-18 19:13 #33 av: Mandra

#29 av Kathja-R Det är som så att vi alla föds som kärlek, det är vår känsla - motsatsen till kärlek är rädsla. 

Några frågor:

 "Vi alla föds som kärlek" - säger vem?

"Motsatsen till kärlek är rädsla" - jag får känslan av att du tror att bara dessa två känslor finns och/eller att alla andra känslor går att hänföra till dessa två grundläggande känslor, stämmer det? (En väldigt vanlig åsikt inom nyandligheten.) Varifrån kommer denna åsikt? (Bara undrar, har aldrig frågat någon förut.) Glad

Du har en tanke som ger en känsla som skapar din verklighet och ofta kanske även en handling. Där har du den förenklade processen.

För att inte dra ut på det här mer så ska jag ge er ett ex så att ni förstår vartåt jag "fiskar".

Tanke: Vad det är ledsamt och smärtsamt när någon dör! > Känsla: Sorg > Handling: Någon dör! Detta är "gången" enligt vad du säger.

Är det vad som händer egentligen i verkliga livet. Tror jag inte. Att någon i vår närhet dör är inget som någon av oss kan komma ifrån/runt hur vi än tänker eller hur vi än styr våra tankar/känslor. Människor dör - punkt slut.

Och när de gör det ser "kedjan ut så här:

Händelse (stimuli): Någon närstående dör > Känsla: Sorg > Tanke: Vad det är ledsamt och smärtsamt när någon dör!

? står i mitt inlägg ovan för en händelse/ett stimuli.


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-18 19:15 #34 av: Mandra

#30 av szirius Kontentan av det du skriver är att vi måste vara helt Upplysta för att våra önskningar ska slå in.

Gudskelov stämmer inte det. Skämtar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-18 20:05 #35 av: szirius

våra "önskningar" slår kanske alltid in, bara det att vi behöver vara "upplysta" för att inse detGapskrattar

Anmäl
2014-01-18 20:16 #36 av: szirius

ok, är med på det, att frågetecknet står för stimuli/händelseGlad

verklighet var nog tokigt val av ord, kanske mer upplevelse av verklighetFunderar...


Anmäl
2014-01-18 20:33 #37 av: [Kathja]1

Jag hänger inte riktigt med i det du (vill) förmedla. Funderar

Men det jag skrev var "Du har en tanke som ger en känsla som skapar din verklighet och ofta kanske även en handling."  Och med  menar jag att du handlar, att dina tankar ibland leder till att du r något - inte själva skapandeprocessen. Även om dina känslor skapar din verklighet så är det, som tur är, inte som så att du skapar död om du tänker på döden. Skämtar

Sedan skrev jag "finns det en mängd "grader" av de två." då det kommer till att vi har kärlek och rädsla som grundkänslor. M.a.o så menar jag inte att det finns enbart två känslor utan just som jag skrev flera olika. Och med det menar jag att alla känslor vi har utgår antingen ifrån "rädsla" eller ifrån "kärlek" på så sätt att antingen är en känsla något som leder oss till oss själva eller ej. Eller till Source som Szirius skrev om. Men tyvärr, för din del, har jag inget faktadokument att hänvisa till här. Skämtar

Då det sedan kommer till din tes om "stimuli" kan jag hålla med om att ibland kan det vara som så att något sker (din stimuli) och detta ger en tanke som ger en känsla. Men ofta skapar du din tanke ur en tanke - ur ditt huvud - inte något som sker i det yttre. Sedan kan man såklart välja att se en tanke som stimuli oxå, men jag uppfattade inte att det var vad du menade, men jag kanske uppfattade dig fel?

Då det till slut kommer till din fråga kring att vi alla föds som, och ur, kärlek så kommer det sig av att vi alla är skapade av Gud och Gud är kärlek. Från början fanns inget annat än Gud, Gud var och är allt. Eller Source som det talades om innan. Ur detta allt är vi alla skapade, där finns din kärna, ditt högsta jag. Därför kan vi inte vara annat än just kärlek - och allt annat är enbart en brist av. Och jag tror att det var vad Szirius var inne på i # 30.

Så ser jag på det och i det behöver du inte på något sätt hålla med. 


HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-18 21:04 #38 av: Mandra

#35 av szirius våra "önskningar" slår kanske alltid in, bara det att vi behöver vara "upplysta" för att inse det  

Det första håller jag med om helt och hållet. Allting som finns i ditt liv har du på något sätt önskat dig.

Med upplyst menar jag Upplyst, typ Buddha. Men jag förstår vitsen.

Det är inte så många som sysslar med LOA som riktigt begriper att allting runt dem är resultat av deras önskningar/tänkande. Man tror att LOA på något sätt bara är på när man aktivt önskar eller tänker något - men så är det ju inte. LOA fungerar varje sekund av våra liv. Det gäller bara att lära sig se det.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-18 21:17 #39 av: Otroulig

#38  Naturligtvis håller jag och många här med mig,  med om att vi naturligtvis skapar allt i våra liv. Medvetet eller omedvetet. 

Men när du säger

"Händelse (stimuli): Någon närstående dör > Känsla: Sorg > Tanke: Vad det är ledsamt och smärtsamt när någon dör!"

Så ligger ju själva kärnan i just HUR vi reagerar på stimulit…det är ett val vi gör. Det är där vi kan välja. Eller kanske t.om lär oss att välja.

I varje fall gör jag det, jag väljer helt andra tankar och känslor nu om jag jämför med hur jag skulle reagerat för några år sedan, i händelser som är mer eller mindre identiska.

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-18 21:20 #40 av: retep

Att vi upplever verkligheten olika beror som jag ser det på att vi uppfattar den på olika sätt utifrån vår medvetandenivå. Det betyder att vi kan uppfatta en händelse som död och sorg väldigt olika. Känslan, känslor och tankar vi får, skiljer sig åt på flera sätt bara genom det att vi har olika personlighet och erfarenheter av livet.

Anmäl
2014-01-18 21:43 #41 av: Otroulig

Cool det går framåt Partajar

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-18 21:49 #42 av: szirius

#38 LOA fungerar varje sekund av våra liv. Det gäller bara att lära sig se det.

Ja, precis, det var det jag menade med att vi alltid får våra önskningar att slå in...även om många inte vill förstå att man även är medskapare till sina negativa tankar känslorLipar

Det är inte så många som sysslar med LOA som riktigt begriper att allting runt dem är resultat av deras önskningar/tänkande. 

Det där är ju oxå lite roligt..."många som sysslar med LoA" haha, det gör ju allaLipar, men jag fattar vad du menarSkämtar


Upplyst för mig är att vara medvetet närvarande i ett icke dömande tillstånd...och det går vi alla in och ut i, mer eller mindre, längre o kortare stunder....

#39 Så ligger ju själva kärnan i just HUR vi reagerar på stimulit…det är ett val vi gör. Det är där vi kan välja. Eller kanske t.om lär oss att välja.

Precis...ibland kan jag se det som "betingning"...man kan öva upp att reagera på ett positivt sätt oavsett vad det är som sker i det yttre.

Död för mig är ju nästa steg, ett energiskifte...så när en närstående går vidare så kan man se på det med ödmjukhet..vilket beror på att jag förändrat mina tankar och känslor kring detta yttre stimuli -död.


Anmäl
2014-01-18 23:00 #43 av: Otroulig

upplyst för mig är att vara medvetet närvarande i ett icke dömande tillstånd...och det går vi alla in och ut i, mer eller mindre, längre o kortare stunder....
Tummen upp!!

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-19 00:09 #44 av: Mandra

#39 av Otroulig Så ligger ju själva kärnan i just HUR vi reagerar på stimulit…det är ett val vi gör. Det är där vi kan välja. Eller kanske t.om lär oss att välja.

Vad jag försökt göra här är bara att etablera själva händelseförloppet. Ok. Jag har inte kommit till poängen med att se det på det sätt jag beskriver det än och det är så det går till faktiskt, alla känslor > tankar har någon gång haft ett stimuli i botten, även om det sen kan uppstå en rundgång av tankar > känslor > tankar > känslor, till synes utan stimuli.

Poängen med att se det så här, att begripa att det finns ett stimuli/en händelse i botten på alla känslor > tankar är att du faktiskt kan slippa välja hur du känner/reagerar på stimulit - du kan slippa välja dina tankar. Ok?

Om du går direkt på det ursprungliga stimulit/den utlösande händelsen och läker ut det/den - så kommer alla känslor > tankar kring detta att automatiskt förändra sig - oavsett. De behöver alltså inte jobba med vare sig din känsla eller din tanke - de blir automatiskt positiva.

Och därför ägnar jag mig numer mkt sällan åt affirmationer eller positivt tänkande. Inte heller försöker jag välja hur jag ska känna mig. För jag vet att när helst det finns en smärtsam känsla, en negativ tanke, så finns där automatiskt något som gett upphov till detta. Jag går då in och läker detta/tar bort det.

När något du önskar inte går i uppfyllelse som du önskar dig - finns en blockering av något slag mot detta! Ok? Visst, man kan då gå in och försöka välja hur man ska känna sig eller försöka tänka mer positivt - men det här är bara, för mig, att skrapa på ytan av problemet och en onödigt lång omväg.

Om man gör som jag gör istället så finns inget "nästa steg" (szirius) - det finns bara ett steg.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 02:42 #45 av: SHIAWASE

Oj vilken intressant diskussion så här på morgonkvistenSol

Jag är ju en person som inte tycker om att vrida och vända på saker och ting,,, jag försöker med andra ord inte förstå allt, och sätta ord på det.

Mandra, hur gör du när du läker ut orsaken , stimulit?

För mig är det som så , att som vi alla verkar vara överrens om , att LoA är något som verkar alltid, ständigt nu(men vi kan välja att använda oss AKTIVT och MEDVETET av den, eller låta den verka utan att vi aktivt försöker navigera vår tillvaro). Vi vibrerar ständigt, vi kan inte sluta att sända ut vibrationer, och dessa matchar frekvenser i universum, och vi skapar vår tillvaro.

Genom att koppla upp till källan till vårat JAG, så hamnar vi på en hög frekvens. När vi är helt uppkopplade, så finns  bara vibrationen kärlek.  Men ingen är uppkopplad jämt och ständigt. Vi önskar nämligen kontraster för att kunna expandera. Så när vi befinner oss i en frekvens om inte matchar frekvensen på vårat JAG, hamnar vi i obalans, och då reagerar vi på händelser med rädsla, ilska, sorg , oro eller vad det nu kan vara. Om samma sak skulle hända när vi är uppkopplade skulle vi inte reagera på samma sätt.

Men, dessa känslor är helt OK. De är vägvisare, visar oss vart vi står här och nu. De ger också en "Bounce" effekt,  till expansion, till att veta vad vi vill ha.

Därför ser jag aldrig något som negativt, inget som jag måste gå till grunden med, alltså jag behöver inte gå tillbaka till själva händelsen som utlöste känslan, utan jag accepterar känslan, och ser till att lajna upp med mig själv, att vända känslan, men utan ansträngning alltså,,, och när jag har lajnat upp till mig själv DÅ kan jag titta tillbaka på händelsen och inse dessa oroskänslor (eller andra liknande) inte finns kvar längre, det finns bara lugn , harmoni och kärlek.

Så fungerar det för mig. Kanske inte alls har något att göra med vad du Mandra vill förmedla,,,  Yrar

I alla fall så intressant att se hur vi alla närmar OSS SJÄLVA på olika sätt, och som jag så ofta påpekar, det är denna mångfald av sätt och synsätt som gör ett forum som detta så värdefullt eftersom de som kommer in och läser kan alltid hitta något, någons kommentar som stämmer överrens med just dem självaHjärta

Och nu har jag använt MASSA ORD , för att förklara ,,haha

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-19 10:00 #46 av: [Kathja]1

Jag tänker att just det där är et underbara med att vara människa och möta andra människor! För även om vi alla är ETT så väljer vi olika förhållningssätt och vägar i våra liv och det är ju det som inspirerar. 

Det är härligt att höra hur du har hittat din väg Mandala, och du inspirerar säkert många att gå en liknande väg som dig. Tummen upp

För egen del tycker jag att det funkar bra att ta grejer allt eftersom de dyker upp. Jag är djupt tacksam över att jag fungerar som jag (vi alla!) gör med att vi hela tiden får en fingervisning om vad för "skräp" (eller stimuli som du kallar det) som jag har i mitt jag. Men jag kan säga att om jag inte hade följt de där hintarna om vad jag ska rensa i för blockering här näst så hade jag missat mängder! Av den enkla anledningen att livet har varit händelserikt och de första 30 åren av detta livet var jag inte direkt medveten vilket i sin tur innebär att jag hade hunnit begrava ett gäng skelett ganska djupt  - så djupt att jag inte ens kom ihåg att jag hade mött dem. Så för min del hade det inte funkat att ta i alla grejer så som du tipsar om för att sedan fortsätta som ett rent blad i livet och ta resten allt eftersom det händer.

Ofta är det ju som så tänker jag att själva triggern är ett inlärt förhållningssätt och de tankarna brukar vara de lömskaste för vi är inte alltid medvetna om att vi blir programmerade till hur vi ska tänka och känna. Och därför tycker jag för egen del att det är bra att kunna hitta vettiga förhållningssätt i olika situationer.

Så att det finns en eller annan anledning till att vi reagerar som vi gör i olika situationer, och ofta då något som inte ens  har med dagen att göra det tror jag nog att vi alla är medvetna om. Och här inne talar vi mycket om vikten av att rensa i skiten för att skapa ett fritt flöde. 


HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-19 11:57 #47 av: szirius

#44 Om du går direkt på det ursprungliga stimulit/den utlösande händelsen och läker ut det/den -

Vill också gärna veta mer om hur du gör dåGlad!
Ta gärna ett konkret exempel från ditt liv, om du villTummen upp

För jag vet att när helst det finns en smärtsam känsla, en negativ tanke, så finns där automatiskt något som gett upphov till detta. Jag går då in och läker detta/tar bort det.

Jag upplever att jag först behöver förstå då vilken händelse som givit upphov till den negativa känslan innan jag kan läka den..Funderar...men det går säkert ändå - om jag visste hurLipar

Vi har pratat en del om ens inre barn tex...själv har jag inte hittat något sätt att komma dit och kunna läka ALLT på en gång, utan det uppstår situationer, som leder till gamla minnen, som gör att jag kan gå in i det och läka...det sker etappvis...

Att döden inte är "nästa steg" utan att det bara finns ett steg egentligen...ja, så är det ju.

Anmäl
2014-01-19 12:18 #48 av: Otroulig

Intressant Mandra.

Jag tror att det finns många vägar att gå. Lustigt…ditt sätt skulle mycket väl kunna vara som känslan jag hade i en dröm häromnatten. 

Berätta mera!!

Jag tror också att vi har olika behov av processer, precis som några nämnt ovan. Men ju mer metoder och tekniker vi lär oss - ju lättare hittar vi det som fungerar just för mig.  

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-19 12:56 #49 av: retep

För att riktigt komma till förståelse och insikt om händelsen som utlöste känslan, om att gå in och läka...Då handlar det om kontakt med oss själva, med självet, med Källan, med det som Deepak Chopra i intervjun kallar "Self awereness" och som vi så många gånger nämner vid olika namn.

Det är Transcendentalt och bortom själva stimulin, handlingen, känslan, tanken, eller hur vi nu väljer att uppfatta och vända på det.
Det är Medvetandet, det är Gud, det är Kärlek, det är Sanningen, det är Oceanen, inom, det är Source, det är Samhadhi, det är bortom alla föreställningar. Det är ett tillstånd där vi erfar självmedvetande, det är var allt uppstår och var allt har sitt egentliga läkande, helande.

http://batgap.com/deepak-chopra/

Anmäl
2014-01-19 13:17 #50 av: Mandra

#46 av Kathja-R Överlag så tror jag att du missuppfattat en del av det jag säger. Inte så lätt att förstå varandra när man kanske har olika världsbild och dessutom använder olika ord. Glad

För egen del tycker jag att det funkar bra att ta grejer allt eftersom de dyker upp. Jag är djupt tacksam över att jag fungerar som jag (vi alla!) gör med att vi hela tiden får en fingervisning om vad för "skräp" (eller stimuli som du kallar det) som jag har i mitt jag.

Här har du nog missförstått mig - jag tar också saker och ting eftersom de dyker upp - något annat är omöjligt (om du trodde att jag menade allt skräp på en gång - det är inte möjligt, då klappar mekanismen ihop).

Stimulit är det som skapar skräpet (eller blockeringen som man också kan kalla det), inte skräpet i sig.

Men jag kan säga att om jag inte hade följt de där hintarna om vad jag ska rensa i för blockering här näst så hade jag missat mängder!

Låter jättebra. Precis så gör jag också. Och att använda LOA medvetet eller bara önska sig saker i största allmänhet är ett jättebra sätt att finna sitt skräp/sina blockeringar.

I någon artikel här inne läste jag att det finns en slags fördröjning i LOA - att om man önskar sig en björn, så står det ju ingen björn där omedelbart (eller nåt sånt, ursäkta om jag citerar dåligt). Som jag förstod artikelskrivaren, så menade hon att det på något sätt finns en inbyggd fördröjning. Det gör det faktiskt inte.

Fördröjningar kan uppstå av tre skäl:

1) Universum behöver en viss tid på sig att finna det som önskas och förflytta dig till det eller det till dig.

2) Det finns skräp/blockeringar i vägen för önskningen. Utifrån hur lång tid det tar kan man sluta sig till hur mkt skräp som finns i vägen.

3) Önskan har inte tillräckligt hög prioritet inom en själv. En önskan som ligger relativt långt ner på ens önskelista uppfylls sällan. Universum går alltid på den önskan som ligger överst och uppfyller den (om det inte finns skräp i vägen). Något som är värt att notera!!

I ex ovan - om det finns en björn runt hörnet där du är - så dyker den upp omedelbart - inte för att den vill jaga dig. Utan för att du önskat dig det. Går det att uppfylla en önskan omedelbart - så uppfylls den omedelbart.

För ca 25 år sedan var jag väldigt fattig. Jag affirmerade pengar, men det gick inte så bra eftersom jag hade kraftiga blockeringar emot pengar. Men för att inte tappa sugen och min tilltro till LOA (som jag då precis byggt upp) så gick jag ut varje kväll och tände och släckte gatlycktor med min tankekraft. Jag hade inga som helst blockeringar mot detta och Universum kunde uppfylla min önskan på sekunden. Vilket de också gjorde!

 Och här inne talar vi mycket om vikten av att rensa i skiten för att skapa ett fritt flöde. 

Och jag håller helt med om det - fast jag kanske gör på ett annat sätt.

SkrattarShamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 13:56 #51 av: Mandra

#49 av retep För att riktigt komma till förståelse och insikt om händelsen som utlöste känslan, om att gå in och läka...Då handlar det om kontakt med oss själva, med självet, med Källan, med det som Deepak Chopra i intervjun kallar "Self awereness" och som vi så många gånger nämner vid olika namn.

Håller bara delvis med. Ja, man måste finna händelsen som utlöste känslan och sedan tankar. Men, nej, man måste faktiskt inte förstå det hela (även om man kanske gör det när man hittar det - men inte alltid). Man behöver inte heller vara i kontakt med Källan (vet inte riktigt hur du deffar detta för mig är den bit av Källan som finns inom ett väsen själva Anden - självet är något annat - en del av Själen). Kontakt med själen, ja - kontakt med Anden, nej.

Det är Transcendentalt och bortom själva stimulin, handlingen, känslan, tanken, eller hur vi nu väljer att uppfatta och vända på det. 
Det är Medvetandet, det är Gud, det är Kärlek, det är Sanningen, det är Oceanen, inom, det är Source, det är Samhadhi, det är bortom alla föreställningar. Det är ett tillstånd där vi erfar självmedvetande, det är var allt uppstår och var allt har sitt egentliga läkande, helande.

Det här håller jag inte alls med om. Inte det minsta. Du behöver komma åt stimulin/händelsen - du behöver inte alls gå bortom detta! Du kan hela det på känslomässig/psykisk (och ibland krävs även fysisk nivå) utan någon som helst kontakt med Anden eller med Ursprungskällan (Gud).
Annars vore det t ex meningslöst att gå till doktorn eller psykologen och det är det inte alltid. De kan ibland åstadkomma en hel del helande och de kontaktar definitivt inte "det transcendenta".

Det är nog så att Chopra talar om andlig utveckling mer än om känslomässigt och fysiskt helande (han är upplärd inom TM -rörelsen trots allt och hans mål är att nå det man i österländska religioner kallar för Upplysning, dvs befrielse från återfödelse). Det är inget man måste uppnå för att hela sig på mer basic nivå och inte heller för att få sina önskningar att gå i uppfyllelse (gudskelov - för då vore det väldigt få som lyckades med att aktivt använda LOA och ännu mindre skulle LOA fungera i varje sekund för varenda människa, som den faktiskt gör).

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 13:58 #52 av: Mandra

Ska berätta lite om detta med läkning så fort jag hinner.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 15:11 #53 av: SHIAWASE

Ser fram emot det MandraGlad

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-19 16:05 #54 av: [Kathja]1

# 50  - Då förstår jag faktiskt inte skillnaden på det du talar om och det jag talar om. Kanske är det så att du missförstår mig? För eftersom du skriver som att du gör något annat än vad jag (vi) gör (trots att du nu säger att vi gör på ett liknande sätt) så utgick jag ifrån just det. Men som sagt, spelar mindre roll bara vi själva fattar hur vi gör.  Skämtar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-19 16:39 #55 av: Mandra

#54 av Kathja-R Det är väldigt många nya här för mig och möjligen blandar jag ihop er. Men det är du som skrivit inlägget/artikeln överst, eller hur.

I den står en massa saker som jag inte gör. Jag tror att det är så att vi båda letar efter vad som är fel och sedan att vi båda försöker rensa bort det på något sätt. Men att det sedan skiljer sig på sättet vi rensar på.

Ett ex: Alla känslor fyller ett syfte. Är det en som du inte vill veta av så tillåt känslan komma och vänd den, m.a.o byt ut den till en bättre. Fly inte bara ifrån den, lägg inte locket på, därför att då kommer den att finnas kvar och den kommer att ploppa upp igen. Slut fred med den och välj sedan en annan. Undvik inte livet därför att det då är lättare att behålla den goda känslan –det är inte att utvecklas! Att byta känsla, eller vända den kan man göra på flera sätt – hitta något som peppar dig: musik, film, samvaro, promenad… Eller…

Vad jag håller med om här är att alla känslor fyller ett syfte och att man måste tillåta dem, att man inte ska fly ifrån sina känslor (dvs trycka ner dem).

Men sen skulle jag inte medvetet försöka byta känsla på det sätt du beskriver. Genom att aktivt välja en annan. Jag strävar inte aktivt efter "goda känslor" och jag skulle aldrig försöka att medvetet resonera mig fram till några bättre tankar.
Jag healar orsaken (kan man göra på massvis med sätt) och sedan vet jag att jag automatiskt kommer att känna en annan (bättre) känsla och tänka andra tankar. Jag går alltså aldrig medvetet in och försöker välja eller styra känslor och tankar.
Jag tror att däri ligger skillnaden på vad du säger och det jag menar. Skämtar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 17:08 #56 av: Mandra

Hur jag gör för att heala ursprunget till jobbiga känslor/tankar/blockeringar.

Nu är ju jag shamansk healer, så jag reser bara och frågar var problemet ligger och healar det sen i de shamanska världarna. Cool

Men nu vet ju jag att alla inte kan det, men det finns många sätt att göra det på.

Först måste man ju identifiera att det finns ett problem - inte alltid helt lätt. Så låt oss ta olika scenarier.

Du arbetar aktivt med LOA, dvs med affirmationer/att få din önskningar att gå i uppfyllelse (vilken önskan som helst, LOA värderar inte önskningar och har inga begränsningar på hur och vad man önskar) - men det händer ingenting. Dvs din önskan går inte i uppfyllelse.

1) Din önskan går inte i uppfyllelse så snabbt som du önskar det därför att det du önskar inte finns tillgängligt för Universum att ge dig detta just nu. Jag önskar mig t ex just nu att flytta till ett nytt hus. Huset ska uppfylla allehanda specifika krav. Universum har inte uppfyllt denna önskan därför att det inte finns något sånt hus på marknaden just nu.
Här finns inte något direkt problem. Det är bara att vänta.

2) Din önskan går inte i uppfyllelse för det du önskar ligger inte överst på din önskelista. Det här tror jag är något som många missar. Önskningen måste ligga överst för att ha tillräcklig kraft, så att Universum "hör" den. Universum hör och uppfyller det du sänder ut starkast.

Jag stöter på det här problemet jätteofta som healer. Jag jobbar alltså med sjuka människor hela tiden. Och man skulle kunna tro att deras högsta önskan alltid är att bli friska (särskilt när det gäller långtidssjuka). Men så är inte fallet. "Det sociala" (dvs samhälle, kultur, andra människors tyckanden, pengar mm) utövar ett enormt tryck på de flesta av oss.

Och detta tryck kan säga saker som:
Jag måste jobba för att klara mig ekonomiskt. Jag har inte råd att vara sjukskriven. Jag har barn att försörja.
Och vidare:
Jag skäms över att vara sjuk. Jag känner mig mindervärdig. Jag känner mig utstött:
Vidare:
Jag behöver komma hemifrån och träffa folk. Andra människor tycker att jag bör jobba.
Osv. osv.
Om vi nu väljer ut det här med det ekonomiska trycket, som är vanligast - så är det ofta så starkt att önskan att klara ekonomin hamnar överst på listan. Sen kanske det sociala trycket att man är lite mindre värd kommer och vidare tycker jag att jag måste träffa folk för att må bra osv, osv. Det här gör att önskan att bli frisk halkar ner på plats 4 eller ännu längre ner - och kommer då inte att uppfyllas!

Så se till att det du önskar ligger överst! Fråga dig själv gång på gång om den verkligen gör det. Känn vilka andra önskningar och/eller invändningar som poppar upp när du önskar att bli frisk.

Just den här önskningen brukar faktiskt inte gå i uppfyllelse förrän man kapitulerar helt för sjukdomen och ger upp alla andra önskningar helt (vet jag också av egen erfarenhet).

Se till att önskningen ligger på plats1. Gör den inte det - se till att den hamnar där!

Återkommer med punkt 3; Blockeringar/skräp

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 17:14 #57 av: Mandra

#47 av szirius Vi har pratat en del om ens inre barn tex...själv har jag inte hittat något sätt att komma dit och kunna läka ALLT på en gång, utan det uppstår situationer, som leder till gamla minnen, som gör att jag kan gå in i det och läka...det sker etappvis...

Jag gör också saker och ting etappvis. Det GÅR INTE att fixa allt på en gång. En människa är ett energisystem, består ytterst av energi. Minsta lilla förändring innebär att energisystem "ruckas" på något sätt, det kommer i obalans. Det behöver då viss tid att finna balansen igen (detta är detsamma som läketiden). Om man skulle heala precis allting på en gång, så skulle hela energisystemet kollapsa. Så det går inte.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 17:35 #58 av: szirius

Tack för svar Mandra! Intressanta tankar.Glad

Hehe, allt låter så enkelt...eeh få se nu..lägga rätt önskan längst upp....får verkligen ta mig en funderare på vad det kan varaFunderar

Vore kul om du ville dela med mig om din erfarenhet att kapitulera för sjukdom o släppa allt annat...hur det såg ut, rent etappvis....tror du att det också behöver en "tidsspann" ?


Anmäl
2014-01-19 17:50 #59 av: [Kathja]1

Mandra härligt att höra hur du gör och vilken väg u har valt i ditt liv. Tummen uppArtikeln i fråga är bara ett sätt, och ett ganska basic sätt, men det är nog inte så många här inne som har kommit dit du är. Som du sa själv, du har hållit på ett tag. För min del funkar det bäst att ta ett steg i taget -  men som sagt, att hitta sin väg är allt som är av betydelse. Våg

Angående ditt inlägg # 56 så tycker jag att förklaring nummer 1 bara är ett sätt att rättfärdiga för sig själv att man inte har fått sitt hus. Be så ska du få  -och är du ren i din bön, med andra ord om den är äkta, fylld av kärlek och utan blockeringar så kommer du att få. Allt vi vill, och behöver ha, finns redan det gäller bara att släppa in det. Skämtar

Och då det kommer till att det man önskar måste ligga som nummer ett på önskelistan så tycker jag att det låter underligt då vi manifesterar HELA TIDEN och de flesta av grejerna är "små krafts" som vi har önskat oss in i våra liv, med andra ord saker som inte ligger som etta på listan. Men kanske fattar jag fel och förstår mer när du förklarat vidare hur du har valt att göra. Funderar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-19 18:40 #60 av: Mandra

#59 av Kathja-R Angående ditt inlägg # 56 så tycker jag att förklaring nummer 1 bara är ett sätt att rättfärdiga för sig själv att man inte har fått sitt hus. Be så ska du få  -och är du ren i din bön, med andra ord om den är äkta, fylld av kärlek och utan blockeringar så kommer du att få. Allt vi vill, och behöver ha, finns redan det gäller bara att släppa in det.

Här har du faktiskt helt fel. Det är inget rättfärdigande - huset finns inte på marknaden just nu. Universum lär inte vräka någon för att jag ska få rätt hus.

Här har du min lista:

Minst 6 rum och kök.
Två badrum, ett med badkar, ett med dusch, två toaletter.
Tomten bör vara minst 2000 kvm, helst 3000 kvm (kan jag tumma på lite).
Det får inte krävas för mkt renovering (men något gör inget).
Det bör helst inte ligga helt öppet.
Det får inte vara några grannar helt tätt inpå.
Det måste gå att bygga två inhägnader på tomten, minst 20-30 kvm stora (till katter som behöver gå ut - jag tar hand om hemlösa katter och just nu har jag två som inte går att ha ihop - två inhägnader och två separata utrymmen inomhus (går även bra med uthus, bara det finns värme). Det här är knepigt eftersom det finns regler för hur nära tomtgränser man får bygga, när man behöver bygglov).

En altan med både inglasad och öppen del - går att bygga lite här med, men platsen måste finnas. Till två innekatter.

Det måste finnas snöröjning.

Gärna bergvärme, men det går att tumma på.

Det får inte vara för långt ifrån kommunikationer - jag har bil, men kör inte ner till Stockholm t ex. Är också problem ibland på vintern. Gärna inte mer än 1 km gångavstånd till någon buss eller så.

Det får inte finnas miljögifter för nära (det gör det nu, därför vi måste flytta, vi är sjuka).

Får inte vara för nära kraftledning av samma skäl.

Enligt mina hjälpandar bör det finnas vatten på tomten. (De har även sagt att dylikt hus inte finns på marknaden än.)

Det får inte vara mer än max 30 minuters restid från var jag bor nu. En av katterna lider av panikångest och klarar inte resa längre.

 

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 18:42 #61 av: Mandra

Du kan lika gärna bespara dig mödan - för något sådant hus finns inte till salu nu. Det finns ett som uppfyller alla krav utom ett - det som hjälpandarna kräver; vatten på tomten, saknas.

http://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?source=hemnet&ObjektGID=OBJ2190_1280476928


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 18:44 #62 av: Mandra

Och då det kommer till att det man önskar måste ligga som nummer ett på önskelistan så tycker jag att det låter underligt då vi manifesterar HELA TIDEN och de flesta av grejerna är "små krafts" som vi har önskat oss in i våra liv, med andra ord saker som inte ligger som etta på listan. Men kanske fattar jag fel och förstår mer när du förklarat vidare hur du har valt att göra.

Riktigt smått krafs tar bara någon sekund att önska, eller hur. Efter det är första platsen ledig igen. :)

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 18:47 #63 av: [Kathja]1

Som jag sa, där ser vi på skapandet och skapelsen på olika sätt. Inte mer med det. Skämtar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-19 18:53 #64 av: Mandra

DeMartini talar här om pengar - men du kan lika gärna sätta dit ordet "önskning" istället.

Dr John Demartini - The value of money


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 18:55 #65 av: Mandra

#63 av Kathja-R Det där blir jag inte klokare av. Huset finns inte, eller hur?

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 19:00 #66 av: Mandra

Det handlar bara om en enkel fördröjning. Det är naturligt även i LOA.

Låt säga att du i hemlighet önskar att träffa din kusin som bor i Australien (jag har en sån). Det är omöjligt för Universum att uppfylla den önskan på sekunden. Han måste resa hit först - hur lång tid det nu tar - så kommer det att ta minst så lång tid som det tar för honom att resa hit. Eller föreslår du att Universum lyfter hit honom på sekunden?

Jag spetsar till det lite - för det är nämligen vad du föreslår vad det gäller hus som inte finns tillgängliga än.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 19:08 #67 av: Otroulig

Mandra, egen brunn..det är väl vatten på tomten?

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-19 19:13 #68 av: Mandra

#67 av Otroulig Jodå, men vad de vill ha är å eller sjö. Egen brunn räknas inte. Jag tror att deras avsikt har med skydd att göra - har inte frågat. Men vatten är skyddande.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 19:30 #69 av: Mandra

Kathja-R Jag vill inte vara omöjlig. Jag förstår ungefär hur du menar. Om jag önskar något, så finns det redan där - för Universum har redan förutsett det och det kan jag hålla med om till viss del.

MEN i den andra dimensionen finns ingen tid - i vår fysiska verklighet finns den och det gör att vissa saker får en viss tröghet. Om du förstår vad jag menar.

Jag kan ge dig ett par ex. En gång i tiden (för 25 år sedan) önskade jag att få se vinbärssniglar som parade sig. Jag hade ingen som helst blockering mot detta, det är jag helt säker på. Men ändå tog det 4 timmar (jag hade såna sniglar precis utanför fönstret, så det skulle ha kunnat gå på en sekund). Men det gjorde det inte. Önskan uppfylldes när ett par sniglar var redo att para sig - alternativt tog det sniglarna 4 timmar att förbereda sig från det att de fick en impuls från Universum. Universum kan inte skicka svar förrän jag bett om något. 

Ett annat ex är när vi skulle titta på hus för 4-5 år sedan (innan vi köpte detta). Jag vägrade åka och se på en visning innan jag hade handpenningen i handen - vilket jag sa högt. Den var på väg - men vi visste inte när den skulle komma. Vi skulle på visning dagen efter. Problemet var också att den skulle komma till en adress 25 mil bort.
Givetvis kunde inte avin komma förrän tidigast dagen efter jag sände ut min önskan - det går ju inte. Posten tar den tiden.
Problemet var bara att vi inte hade någon eftersändning på den adressen.
Men det fixade Universum ändå (det här var himla kul faktiskt). Dagen efter kom avin i brevlådan på den adress jag befann mig - utan eftersändningsadress på! Det här låter ju inte riktigt klokt - men brevet hittade rätt brevlåda trots att det var adresserat till låda 25 mil bort! (Men med en viss fördröjning för postgången).

När jag har ont om pengar brukar jag be om klienter. De ringer/mejlar inte på sekunden - men inom ett dygn har alltid minst en person (ofta fler) hört av sig och beställt healing.

Så - det kan finnas fördröjningar - av naturliga skäl. 

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 20:05 #70 av: Mandra

Kathja-R Det är bra att du säger emot här faktiskt. För det slog mig att du kan ha rätt angående huset på något sätt. Huset ligger inte på plats 1 - utan på 2.

Katternas säkerhet och hälsa ligger på plats 1 angående flytten. Och det kan vara detta som blockerar. Jag tror att Emmis klarar att resa i bil i 30 minuter - hon gjorde det för några år sedan - men hur är det nu? Hon har utvecklat astma och andra förgiftningssymptom sen dess. Panikångest och astma/hjärtrubbningar är en livsfarlig kombination. Kanske klarar hon inte att resa alls just nu - därav fördröjning.

Jag jobbar på att få henne friskare och det har gått bättre och bättre - men kanske är hon inte redo för bilfärder alls än. Tål att tänka på. Skämtar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-19 20:10 #71 av: [Kathja]1

Så här tänker jag. 

Vi utgår ifrån att allt är energi - det är med energi vi skapar och det vi skapar är energi. Det är därför våra känslor, inte våra tankar som är skapande. Det är därför även känslor, inte sakar vi manifesterar. Så när du snackar om ditt drömhus så är det den känslan som alla de där sakerna ska ge dig som du önskar  - inte huset i sig. Men allt som oftast tror vi att en sak ska ge en viss känsla - medan Universum/Gud och hela skapelsen som bygger på orsak och verkan, med andra ord som du sår får du skörda - reagerar på energin, din känsla och ger dig en manifestering utifrån det. Och just nu matchar din önskan inte din energi. 

Och då det kommer till ditt exempel om att teleportera någon från Australien så har det med våra blockeringar och inlära tankar att göra - vi "vet" att det tar sin lilla tid att ta sig från Australien och hit och är därför nöjda bara med att personen dyker upp enligt det.

Men visst är det en viss fördröjning, det har vi ju klargjort tidigare, även om du själv i # 50 sa att det inte fanns Skämtar- det hade blivit jobbigt om det stod en elefant i vardagsrummet helt plötsligt. Galen


HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-19 20:18 #72 av: szirius

Tänker som så, att om huset inte finns på marknaden just nu så finns det ju en anledning till det...annars skulle det ju finnasGlad

Haha , bestämda åsikter härSkämtar. Själv skulle jag ju inte uttrycka mig lika rakt om att "här har du faktiskt helt fel"  till någon annanTystmen det är ju jag detKär

Anmäl
2014-01-19 20:21 #73 av: [Kathja]1

Vi är olika Szirius, vissa människor har ett stort behov av att ha rätt, andra bryr sig mest om att må bra. Cool

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-19 22:00 #74 av: SHIAWASE

Oj!! Här har det diskuterats igen , intressantGlad

Jag tror inte man behöver rangordna sina önskningar,,, de kan uppfyllas massor på en gång, men vi har så många underliggande blockeringar. Bara en sådan tanke såsom "huset inte finns på marknaden" , en tanke som de flesta säkert tänker, men det är ju bara en begränsning i vårat tankesystem, det blir ju en blockering. Det är väl där som vi måste frigöra oss från alla dessa begränsningar, och öppna upp för alla möjligheter som finns, lösningar som vi inte ens kan tänka oss, men som universum kan ge oss.

Att det verkar vara lättare att manifestera småsaker är ju för att vi inte har några blockeringar där. Sedan, som du tex. Mandra att du manifesterar till dig klienter när du behöver. Det har du ju gjort så många gånger, så du har tillit och du vet att de dyker upp inom ett dygn  när du har bett  om det. Där finns ju inga blockeringar eller begränsande tankar. Men när det gäller större saker, så innehar vi inte den där tilliten , som tex. ett hus eller vad det nu kan vara.

Tänkte också på det , i den här diskussionen, att det är härligt med olika synsätt, bara för att man då , ännu en gång får en chans att formulera och se över sitt egna synsätt.

Vi söker ju efter expansion. Ingen har rätt och ingen har fel. Vi befinner oss alla i den fas vi ska vara just nu. Men för att expandera behöver vi kontraster. För att vidga vårat synsätt, för att stabilisera vår tillit, så behöver vi kontraster. Genom en diskussion där det uppstår olikheter, så hittar var och en nya synsätt, utvidgar sin förståelse, och expanderarSol

I diskussioner där alla tycker lika hela tiden, uppstår ju inte samma expansion, utan där blir det mer att man bekräftar varandra.Hjärta


 

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-19 22:43 #75 av: linnease

Sjukt mycket bra grejor. Du sätter ord på många saker jag upplevt i lite andra ord än de jag brukar använda. Vilket är cool för då får jag liksom känna efter vad du verkligen menar eller vibben som ligger bakom orden.. och mycket av det kändes intuitivt rätt för mig. 

Ligger mycket i det där med överst på önskelistan. Jag tror det är kopplat till mängd motstånd oxå.. inte bara var man önskar mest, utan kombination av hur stark önskan är och hur stort motståndet är.

Anmäl
2014-01-19 22:44 #76 av: retep

Visst kan man önska sig ett hus och specificera alla sina önskningar kring det...Men var finns ödmjukheten och vad för erfarenhet och förståelse har vi då egentligen, av Lagen och om skeendet i och kring det vi attraherar?!

Vet vi att Lagen och attraktionen först uppstår och verkar bortom känslan och känslornas nivå, bortom önskan vi föreställer oss?

Ja då är det också betydelsefullt för oss att vara uppmärksamma på det, ta del av det, som är bortom och veta att det egentligen inte alls börjar med känslan.

Att känslan redan påverkats av våra blockeringar och föreställningar när vi väl upplever och känner den.

Kunde vi fånga den innanan, när den fortfarande är ren, intuition, då skulle känslan också bli och vara så mycket mer kraftfull, ren och ursprunglig!

Anmäl
2014-01-19 22:46 #77 av: linnease

Oj vänta, vad många nya svar det var sedan jag laddade tråden :) Menade Mandras svar ungefär runt inlägg #56

Anmäl
2014-01-19 22:57 #78 av: linnease

Tid och rum är bara perception. Det är något vi skapar. Du KAN skapa verkligheten annorlunda, du behöver inte skapa så mycket tid. Just expemlen att huset inte finns på marknaden och att snigeln tar sin tid på sig är saker som du själv har skapat. Du kan skapa dem så för att du vill ha dem precis så.. Eller så kan du bara tro att det måste vara så för att vi lever i en "fysisk" verklighet och blockera dig själv från att släppa in saker annorlunda. Du kan vara fysisk och flyta runt mer i tid och rum och dimensioner. 

Samma sekund som du helt är i linje med vad du verkligen vill ha så kommer du få det.. som Kathja säger, huset är snarare för att du inte tror det finns på marknaden...eller så har du ställt upp kriterier på din lista som du tror är vad du vill ha men som inte är vad du verkligen innerst i din själ önskar dig. Men det du vill ha finns tillgängligt NU, alltid NU! Bara hitta den vibben, den energin, så är det där!

Anmäl
2014-01-19 22:59 #79 av: szirius

#74KärHjärtaKramas

#76 jaa ödmjukhet känns fint...

Den skönaste vibben, tycker jag är när jag släpper alla behov, när jag verkligen , alltså VERKLIGEN känner att allt är bra hela tiden, att jag är och allt är och jag bara flyter på nåt sätt...Våg sådär extremt flummigt och helnöjd...ba " ja ett hus vad fint...eller en koja, vad fint...gourmetmiddag gott...gröt jättegott...snälla roliga vänner underbart...o grannen som vill bråka hej hej..." alltså den känslan...som ett inre leende då jag känner att det här fysiska bara är en pyttedel av allt o jag kan må toppen i att bara vara...

(OCH det komiska nästan, är ju att det antagligen är just i det tillståndet, när det känns som om det kvittar, som man manifesterar enklast)

Anmäl
2014-01-19 23:07 #80 av: linnease

Åh jag med Szirius! HjärtaHjärtaHjärta

Anmäl
2014-01-20 01:48 #81 av: SHIAWASE

Oj då, jag hade missat flera inlägg längre upp!

Det där med fördröjning,,

Instant manifestation är absolut möjligt men inte så ofta när vi befinner oss i den dimension vi gör nu, eftersom vi bär på falska föreställningar, på blockeringar etc. Men när vi lyckas komma bortom dessa, och matcha frekvensen till vårat JAG, då  behövs inte alls någon tidsfördröjning,,

Men på den "nivån" vi är på nu (de flesta av oss) så behöver vi nog ha den där tidfördröjningen också för "lära" oss ödmjukheten, och uppleva lyckan och harmonin, utan att manifestationen har visats sig fysiskt ännu.

Sedan, dessa gånger när man manifesterar något på sekunden, då blir ju WOW känslan så otrolig, så det är också viktigt att då gå tillbaka och känna av tillståndet som man befann sig i när man aktivt manifesterad denna sak, händelse, person, eller situation. För det är ju detta fria, lätta, ljusa tillstånd som vi är ute efter.Sol

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-20 02:56 #82 av: Mandra

#71 av Kathja-R Vi utgår ifrån att allt är energi - det är med energi vi skapar och det vi skapar är energi. Det är därför våra känslor, inte våra tankar som är skapande. Det är därför även känslor, inte sakar vi manifesterar. Så när du snackar om ditt drömhus så är det den känslan som alla de där sakerna ska ge dig som du önskar  - inte huset i sig. Men allt som oftast tror vi att en sak ska ge en viss känsla - medan Universum/Gud och hela skapelsen som bygger på orsak och verkan, med andra ord som du sår får du skörda - reagerar på energin, din känsla och ger dig en manifestering utifrån det. Och just nu matchar din önskan inte din energi. 

Jag vet inte om jag är riktigt med dig här heller. Jo man brukar ju tala om att man kan skapa sin verklighet med LOA - men för mig är inte det uttrycket rent bokstavligt. Dvs det är inte så att jag, med min egen energi, skapar någonting. Det är Universum som skapar - jag bara önskar mig. Det är inte riktigt samma sak för mig.

Med LOA; Jag "formar" min verklighet genom att be Universum om saker och ting. Universum skapar det åt mig, dvs ser till att det finns på något sätt och ger det sedan till mig.

Med "skapar" menar jag t ex saker och ting jag gör i mitt healingarbete. Om någon t ex lider av starr - så kan jag "rensa bort" starren och sedan "skapa" en frisk syn genom att använda nya friska celler och placera dem där starren befann sig. Då skapar jag något, enligt mitt sätt att se saker och ting. Jag skapar ett nytt friskt öga.

Och just nu matchar din önskan inte din energi. 

Tja, jag vet inte det - däremot ligger inte min önskan på första plats, som jag kom fram till själv.  Katternas välfärd ligger högst. Och det är möjligt att dessa önskningar motsäger varandra här - och då vinner nr 1.

Och då det kommer till ditt exempel om att teleportera någon från Australien så har det med våra blockeringar och inlära tankar att göra - vi "vet" att det tar sin lilla tid att ta sig från Australien och hit och är därför nöjda bara med att personen dyker upp enligt det.

Nä, vi lever i en dimension där tid existerar. Det har inte ett dugg med våra föreställningar att göra. Det är fakta om vår fysiska verklighet. Jag skulle möjligen klara av att teleportera mig, men jag tror inte att min kusin gör det och inte heller skulle han bli särskilt glad om han helt plötsligt blev förflyttad mot sin egen vilja. När två personer (eller väsen) är inblandade i en önskan, måste LOA ta hänsyn till bådas önskningar. eller hur? (Visst det går att köra över andras önskningar, men då talar vi inte längre om LOA, utan om svart magi - och den har inte ett dyft med LOA att göra).

Men visst är det en viss fördröjning, det har vi ju klargjort tidigare, även om du själv i # 50 sa att det inte fanns Skämtar- det hade blivit jobbigt om det stod en elefant i vardagsrummet helt plötsligt.

Jag sa att det inte finns någon fördröjning OM björnen var runt hörnet - dvs om önskningen "finns tillgänglig" utan att tid behöver förflyta - så går den omedelbart i uppfyllelse. Annars finns en fördröjning i tid, dvs den tid det tar för grejen att förflytta sig.

Nej, jag skulle inte bli ett dugg förskräckt om det plötsligt stod en elefant i mitt vardagsrum - jag skulle bli överlycklig (så länge kraken får plats, annars blir det ju synd om den). 

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 03:07 #83 av: Mandra

#72 av szirius Själv skulle jag ju inte uttrycka mig lika rakt om att "här har du faktiskt helt fel"  till någon annan

Tystmen det är ju jag det.


Du har rätt. Jag blir lite för ivrig ibland i diskussioner och när det gäller naturlagar, universella lagar, andliga lagar mm - så är de på något vis huggna i sten - inte av mig, utan av naturen, universum, Källan - och då finns bara ett sätt - nämligen det som naturen/universum/Källan har bestämt och ingen människa kan rycka på det. Det är så jag tänker när det gäller såna här lagar - därför är det antigen rätt eller fel för mig.

Men jag ska försöka behärska mig. 

#73 av Kathja-R 

Säger ingenting så har jag inget sagt. Men att du överhuvudtaget svarar, säger ju någonting i sig själv. Galen

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 03:14 #84 av: Mandra

#74 av SHIAWASE  Men när det gäller större saker, så innehar vi inte den där tilliten , som tex. ett hus eller vad det nu kan vara.

Ja, jag vet faktiskt inte. Jag lyckades ju med det hus vi bor i nu - så jag borde ju ha tillit. Men, visst, jag brister i tillit i vissa frågor och då funkar det inte alls. Så rent principiellt har du ju rätt. Vet bara inte om det är det som fattas nu.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 03:18 #85 av: Mandra

#75 av linnease Ligger mycket i det där med överst på önskelistan. Jag tror det är kopplat till mängd motstånd oxå.. inte bara var man önskar mest, utan kombination av hur stark önskan är och hur stort motståndet är.

Ja definitivt - har du massvis med blockeringar så hjälper det inte om önskan ligger nr 1 hur mkt som helst. Det går inte ändå. Allting måste klaffa.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 07:28 #86 av: Mandra

#58 av szirius Hehe, allt låter så enkelt...eeh få se nu..lägga rätt önskan längst upp....får verkligen ta mig en funderare på vad det kan vara.

Det verkar som jag inte varit tillräckligt tydlig på den här punkten, eftersom flera har uttryckt (inte du) att massvis med önskningar går i uppfyllelse varje dag och det är ju sant.

Vad jag syftar på här är större önskningar som man aktiv arbetar med för att få dem gå i uppfyllelse. Ok.

Mindre undermedvetna önskningar arbetar man ju inte med och har ofta heller ingen överblick över vilka de är. Om man hade det så skulle jag faktiskt hålla för troligt att de går i uppfyllelse i turordning också - dvs nr 1 först och vidare. De här önskningarna går ju alltid relativt fort att uppfylla och tar ofta ingen tid heller. Så det kan uppfyllas många av dem.

Men, faktum är att Universum alltid försöker uppfylla den önskan som är starkast först (nr 1). Jag sa inte att de andra inte går i uppfyllelse alls - det gör dom, såvida de ligger relativt högt på listan.

DeMartini uttrycker det så här - vilket är värt att tänka på faktiskt:

"På de områden man värderar högst i livet råder det ordning,
på de områden man värderar minst råder kaos."

Det går utmärkt att översätta ordet värderar med önskning - eftersom det är det du värderar högst som du önskar dig. (Det du inte värderar alls eller väldigt lite, vet du knappt att det existerar.)

Men det är mest effektivt att koncentrera sig på ett stort område i taget! Precis som det är det vad gäller allting annat i livet. Ju mer fokus och koncentration du lägger på något, desto bättre blir resultatet.

Dessutom är det så att skickar du ut fler stora önskningar så kan det finnas en konflikt dem emellan - som man från ett mänskligt plan kanske inte ser - men Universum ser det, var så säker.

Det är precis vad jag gjort med min husönskan. Tydligen går inte min husönskan och katternas väl och ve ihop sig just nu - och då vinner katterna eftersom den önskan är starkast hos mig.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 11:33 #87 av: retep

#51 Mandra

Utifrån vad du skriver så tänker jag att det är synd om du missat att när man går bortom stimulin, händelsen, bortom känslan och tanken, då går man in i ett ett tillstånd av Rent Medvetande, i att erfara själva Medvetandet. Här erfars Källan, inte som en del av något eller ett väsen. Källan är Är Ett, Det Universella, Gud, Anden, Själen och Självet. Allt är Medvetande i ett gemensamt förenat fält bortom vårt individuella vardagliga medvetande.

Det finns inget i Världen, ingen känsla, tanke eller handling som kan bli till, finnas till utan detta Förenade Medvetandefält!

Anmäl
2014-01-20 12:06 #88 av: SHIAWASE

PeterKär

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-20 12:11 #89 av: szirius

Varför jag funderade på det där med vad som ligger högst upp, var för att uppenbarligen inte hälsan ligger högst just nu hos mig...men om den skulle hamna längst upp, skulle jag då "putta ner nåt annat" på andraplatsFunderar?

"På de områden man värderar högst i livet råder det ordning,
på de områden man värderar minst råder kaos."

Tja, i så fall värderar jag definitivt kärleken högstKärHjärtaDet känns ju som mitt i prickSkämtarför det stämmer och det är så mitt liv ser utStjärnor.

Jag tycker att ordet värdera får en helt annan betydelse för mig än önskaFår idé Ooooh, här kan jag nog justera litePartajar, för många önskningar är nog just önskningar men jag kan inte känna att det är vad jag VÄRDERAR högstTummen upp. Hmm hmm bra bra, märker en skiftning här i mig....

Om jag tänker "jag önskar mig god hälsa" är det nåt annat än om jag tänker "jag värderar god hälsa högt"...det första känns som nån slags begäran, medan det senare blir en öppning, ett konstaterande.Intressant.


Anmäl
2014-01-20 12:19 #90 av: Mandra

#87 av retep Utifrån vad du skriver så tänker jag att det är synd om du missat att när man går bortom stimulin, händelsen, bortom känslan och tanken, då går man in i ett ett tillstånd av Rent Medvetande, i att erfara själva Medvetandet. Här erfars Källan, inte som en del av något eller ett väsen.


Jag vet inte hur du läser in att jag missat det - det har jag inte. Det jag säger är att det inte behövs när man praktiserar LOA. (Men det är säkert så att tar du en önskan från rent medvetande får det större effekt, så det har du rätt i. Men det är en väldigt krånglig väg för många.)


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 12:51 #91 av: linnease

Hm låter logiskt Szirius.. Om du tänker "jag önskar mig god hälsa" är du nog ganska medveten om att du inte har god hälsa, liksom fokuserad på avsaknad av god hälsa. Om du tänker "jag värderar god hälsa högt" är det ju ett uttalande som du inte har något motstånd eller invändningar emot, det är bara helt sant och du blir dessutom rent fokuserad på god hälsa (inte på avsaknad av den)

Anmäl
2014-01-20 13:23 #92 av: retep

Mandra!

Kan vara att du inte missat det? Men likväl är det så, att för att vi överhuvudtaget skall kunna praktisera LoA, eller vad som helst, så är själva förutsättningen det Universella, Medvetandet. Dessutom är det så att Rent Medvetande och vägen dit, är det minst krångliga man kan tänka sig!

Det är det mest naturliga och spontana vårt sinne kan kan göra, så länge vi inte hindrar det med all vår mentala och fysiska aktivitet, med känslor, tankar och föreställningar. 

Anmäl
2014-01-20 13:24 #93 av: Mandra

Om jag tänker "jag önskar mig god hälsa" är det nåt annat än om jag tänker "jag värderar god hälsa högt"...det första känns som nån slags begäran, medan det senare blir en öppning, ett konstaterande.Intressant.

Jag har lärt mig att man ska tänka som om man redan har det man önskar. Det funkar bra tycker jag. I ditt fall skulle du kunna tänka:

Jag är frisk!

Jag har sett din fråga om hur jag gjorde när jag var sjuk. 

När man är sjuk måste man kanske putta ner det man värderar högst ett tag och bara ägna sig åt att bli frisk. 

Det var en av de saker jag gjorde. Lät hälsan gå först och styra allt annat. En annan sak jag gjorde var att jag tog över ansvaret för mitt tillfrisknande på mig själv - snarare än att vänta på att t ex läkarvården skulle hjälpa mig (de gjorde de inte).

I stort sett kan man säga att jag la allting annat åt sidan, jobb, inkomst (var hemskt fattig ett tag), familj, vänner - precis allt fick helt enkelt stå tillbaka. Innan hade jag försökt bli frisk och samtidigt upprätthålla allt det andra. Det funkade inte - jag blev bara sjukare och sjukare.

Men sen bestämde jag mig bara - att inte vänta på sjukvården och helt gå inför att bli frisk. Jag ringde en privat läkare och blev sjukskriven (vanliga vården hade aldrig gjort det). Slutade utbildningen jag gick på och började söka efter alternativa behandlingar. Jag gick ur TM-rörelsen (i den mån man behöver gå ur den - men jag tröttnade även på deras löften och behandlingar som skulle kosta 25.000-30.000).

Så där stod jag. Jättesjuk, pank, utan något jobb eller utbildning att gå till och utan "andlig tillhörighet" för första gången på mycket länge. Jag beslutade mig för att lita på mig själv. Tidigare hade jag litat för mkt på andra upptäckte jag.

DÅ började det hända grejor och för första gången vände mitt sjukdomstillstånd och jag började bli bättre. Så det är en kombination av att koncentrera sitt fokus åt ett håll OCH att ta eget ansvar för sitt liv och sin hälsa.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 13:27 #94 av: Mandra

#92 av retep praktiserar du TM? Skämtar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 15:40 #95 av: retep

Mandra!

Ja jag mediterar TM och har gjort i många år!

Anmäl
2014-01-20 16:07 #96 av: Mandra

Jag förstod det. Känner igen ordvalet. Höll själv på i 8 år på 80-talet. :) Inget fel i det - om det passar en. Det passade inte mig särskilt bra.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 17:16 #97 av: retep

Mandra!

Det låter litet märkligt att du mediterade TM i 8 år och sen kom på att det inte passade dig.
Vet du med dig att du transcenderade och hade erfarenhet av transcendens, av Rent Medvetande?
I så fall vet du att Källan, Fröet, Universellt Medvetande, det Förenade fältet m.m. är olika ord och benämningar för Ett och detsamma.

Vad var det med TM som inte passade dig så bra?

Anmäl
2014-01-20 17:31 #98 av: Mandra

Jodå jag har erfarenhet av att transcendera.

Nja, det är inte så märkligt. Under alla dessa år lyssnade jag på vad alla andra sa - inte på mig själv. Därför höll jag på så länge.

Inom TM säger man att meditation (deras ivf) passar alla (sa man då). Numer jobbar jag med något som heter Eldens Lära (sen 23 år tillbaks) och där ser man lite annorlunda på detta. det finns ingenting som passar alla - därför att vi är olika. har olika personlighet. När jag ger rekommendationer till folk om vad som passar dem, så utgår jag ifrån deras personlighet - inte ifrån något som sägs vara allmängiltigt. Står det meditation i deras rek så händer det att jag rekommenderar TM (fast oftast lär jag dem våran meditation, hihi). 

Men det står inte meditation i mina rek. Det hjälper mig helt enkelt inte. Och det är också min erfarenhet att det inte gör det. Trots det höll jag på i 8 år därför det utlovades att det skulle bli bättre. men det blev det inte - jag blev bara sämre och sämre och till sist valde jag att lyssna till mitt inre istället.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 17:58 #99 av: retep

Mandra!

Där ser man hur ditt karma och dharma ganska sannolikt hade en annan väg i beredskap för dig. Hur det fick dig att lyssna på alla andra och inte på dig själv. Kanske inte heller på vad erfarenheterna av transcendering gav?
Eller tycker du att du har insikter och kunskap med dig från de erfarenheterna i ditt arbete med Eldens Lära?

Menar att TM passar alla, men att det kan vara så att livet styr in en på en annan väg och de val man gör.

Anmäl
2014-01-20 18:25 #100 av: Mandra

Jag har definitivt både kunskaper och erfarenheter ifrån TM - både positiva och negativa - som jag har väldigt stor nytta av inom Eldens Lära och även inom det shamanska. Så det var inte alls bortkastat, nej.

Erfarenheter är vad man gör dem till. Det går att vända allt negativt till något positivt och även växa genom det. :)

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-20 21:34 #101 av: retep

Rick Acher intervjuar Hilary Jordan, som blir upplyst after att ha gett upp inför sina känslor...

Anmäl
2014-01-21 14:03 #102 av: Mandra

Jag försökte lyssna på det där, men orkade inte. det känns inte särskilt relevant för mig. shamaner strävar i allmänhet inte efter Upplysning eller att nå bortom jordelivet/det jordiska. Tvärtom försöker vi vara så mkt som möjligt "på jorden" och förankra oss i Moder Jord/Naturen.

Vi söker inte Upplysning, däremot samlar vi på "personlig makt", men det är en annan historia. Skämtar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-21 14:20 #103 av: Mandra

Jag förstår mig inte riktigt på den här artikeln måste jag säga.

Använd dig gärna av KänsloStegen för att veta vilken känsla du bör sträva efter för att skapa dig ett gott liv. Försök alltid att välja en känsla som är bättre än den oönskade känslan du vill bli av med. 

Ovan detta sägs att känslor har ett syfte. DET håller jag med om.

Men sen; bättre känsla? sämre känsla?

Jag är helt övertygad om att Universum inte skapar sämre och bättre känslor - utan att alla är lika värda för Universum. Så hur blev dom bättre? sämre? önskade? oönskade?

Och säg inte att det är vi som skapar de sämre/oönskade känslor - för om en känsla överhuvudtaget finns - så är det Universum som skapat dem!

Kan det vara så att det är en missuppfattning att vissa känslor är bättre och andra sämre?

Att de alla inte bara har ett syfte - utan också en funktion??

Sen fortsätter värderingen/graderingen; vissa sämre känslor är ännu sämre än andra och vice versa. Olika typer av glädje är tydligen bäst; där Insikt, högre vetande är bäst (hur det nu överhuvudtaget är en känsla? - det är det inte i psykologisk mening) och maktlöshet allra värst bland rädslorna.

Är inte det här en personlig fråga - för det första! Och, för det andra, vem har gjort graderingen; Universum eller människan?

Sen påstås det att ju högre upp i KänsloStegen man befinner sig, desto större skapande kraft. Säger vem?

Det är inte känslans typ som avgör hur mkt skapande kraft som finns i den - utan hur mkt kraft/energi som finns i den.

Det finns många shamaner, t ex, som jobbar med Ilska som "kraftkälla"/grundkänsla - finns hur mkt kraft/energi som helst i den - och med den åstadkommer massvis med bra saker för sig själva, andra, omgivningen och Moder Jord.


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-21 15:40 #104 av: rore

I relationer mellan människor så skapar vi själva de tolkningar som känslor väcker inom oss.

Både positiva o negativa. Efter de "normer" vi fostras efter osv. Som oftast skapar antingen eller i vårt mänskliga varande...

Tänker mig att när vi lär oss se igenom vår tanke/ känsla konstruktion o finner det som är äkta inom oss, så sker även en inre expansion.

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-01-21 15:54 #105 av: Mandra

#104 av rore Ok, jag är med på det där. Men det var väl egentligen inte vad jag frågade. Om man jobbar utifrån den där trappan så sägs det ju att man ska byta ut sina känslor mot någon annan som ligger högre upp. Varför då, undrar jag? Vad/vem är det som säger att dom som ligger högre upp är bättre?

För gör man en sån där skala måste man ju tro att det som sägs är allmängiltigt? För vem? Enligt vem?

Tänker mig att när vi lär oss se igenom vår tanke/ känsla konstruktion o finner det som är äkta inom oss, så sker även en inre expansion.

Det här håller jag med om - men vad är det som säger att det inte är ens känsla av kärlek - glädje osv som behöver ses igenom? Varför är de alltid bättre?


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-21 18:09 #106 av: retep

Kärlek uppfattar jag som själva skapelsen och livets puls!
Och då är det det jag sätter överst på listan.
Kärlek som Universell naturlag och själva livets puls är helt och fullt en oberoende och universell energi och utvecklande kraft. Det är ett tillstånd vi kan erfara som ett rent uttryck för Medvetandet.
Att känna kärlek och glädje är en individuell och personlig upplevelse och tillhör mer det relativa livet.

Så om vi väljer att sätta kärlek och glädje högst på listan, så beror det på att Kärlek är själva livskraften i våra liv.

http://lawofattraction.ifokus.se/articles/4d712e1bb9cb46221d04421a-naturlig-lag-del-2?discussions-1

Anmäl
2014-01-21 18:26 #107 av: Mandra

Alla idag existerande, seriösa andliga läror håller INTE med om detta! Skämtar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-21 18:59 #108 av: retep

Mandra!

Så trist då, att de inte gör det, vilka seriösa andliga läror du nu menar?
Vad är det jag skriver som du menar att du och alla dessa andliga läror inte håller med om?

Anmäl
2014-01-21 19:53 #109 av: Mandra

Att Kärleken är Livskraften.

Satt och funderade på vilka läror som egentligen säger detta. Nu menar jag t ex religioner.

Och för mig är det inte det minsta trist. Vad som känns trist är att det aldrig går att nå ut med något annat budskap. Det är trist.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-21 20:27 #110 av: szirius

För mig kvittar det vem som säger vad, jag provar mig själv fram, lyssnar.

Visst beror det på våra föreställningar...vad vi lägger för värderingar i känslorna. Och att man mäter dem emot varandra. Att känna uppskattning är ju en annan energi än att känna avundsjuka...jag upplever mig öppen när jag uppskattar och stängd när jag känner avundsjuka.  Sen är det min värdering att tycka att öppen känns bättre än stängd, visst.

Just ilska kan jag uppleva som förlösande och som du säger en KRAFT, tex för att kunna sätta en tydlig gräns så kan det behövas...men det finns ju dem som går omkring och är arga mest hela tiden, vilket är ganska tröttsamt för omgivningen, och säkert för de själva också....

Det handlar väl på något sätt snarare om att finna en balans? Att man vanligtvis värderar de känslor högre upp som bättre, kanske helt enkelt beror på att det finns en obalans rent allmänt, där känslorna längre ner lätt får ett överskott?Funderar

För mig handlar det iaf inte om att byta känsla, som i att ignorera och hoppa till nåt annat, utan mer att iaktta, förstå vad känslan vill säga, integrera mig med den, acceptera den -och då brukar den automatiskt förändras. (Jag gillar skuggarbete)

Jag kan ju inte tala för någon annan, jag vet bara att jag mår bättre av att ha mer stunder av glädje, inspiration, hoppfullhet och passion i livet. Jag tyckte inte livet var lika kul när jag hade överskott på känslor av oro, frustration, uppgivenhet. Sen är det ju mitt val, att värdera glad som skönare än oroligLipar

Däremot finns det väl ett syfte med kontraster...att känna sig uttråkad en stund gör att det känns än mer inspirerande när kreativiteten slår till igen...så den är för mig inte negativ...möjligen om den skulle stanna under lång tid kanske....


Anmäl
2014-01-21 20:55 #111 av: [Kathja]1

Mandra - Jag får väl bemöta dina frågor, eller iaf en del av dem eftersom jag har skrivit texten. Cool

Syftet med texten är att visa på ett grundläggande, enkelt sätt att se på hur man kan hitta vägen till "må bra" - inget annat och därför tycker jag att dina kommentarer lite skjuter över målet. Syftet med de flesta artiklarna, iaf de jag har skrivit, är att visa för den som är ny här hur jag/vi ser på saken. Därför är ordvalen som de är, hade du kollat runt lite mer hade du sett att det finns mer djup i andra trådar. Allt för att vi vill tilltala så många nivåer som möjligt.Cool

Känslor är på inget sätt "sämre" eller "bättre" men de leder mer eller mindre till kärnan, kärlek, som Peter säger, och utifrån det är känslostegen skapad. Just som han skriver i #106 så är kärlek vad vi är och det är mot att inse, känna, uppleva just det som vi alla strävar. Medvetet eller omedvetet. Så stegen visar dig var du är och vart du kan ta vägen om du vill närma dig din kärna, om du vill skapa "må bra". 

Känslostegen är till hjälp om du, just som du själv citerade, befinner dig i en känsla som är för dig oönskad - är du på ett ställe du inte vill vara på kan du ju vara bra att flytta sig därifrån, med hjälp av känslostegen kan man se att det tex är fördelaktigare att vara arg än uppgiven om du strävar mot att må bättre. Nu snackar jag fortfarande om grunder, ett sätt att skapa förståelse för vem man är, var man står och vad man kan göra. Jag pratar ju givietvis inte om en såpass beläst människa som dig, eller någon annan som kommit en bit på vägen.

Sedan är du ju väldigt glad i att kategorisera i "rätt" eller "fel" och då finns det såklart ingen större förståelse för att någon kan tänka, eller se saker, på ett annat sätt än du själv och det respekterar jag. Men jag vill iaf förklara för det kan ju finnas andra som vill veta.

 


 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-21 21:06 #112 av: Mandra

Det handlar väl på något sätt snarare om att finna en balans? Att man vanligtvis värderar de känslor högre upp som bättre, kanske helt enkelt beror på att det finns en obalans rent allmänt, där känslorna längre ner lätt får ett överskott?

Ja just. Jag tror också att det handlar om en obalans snarare än om att det skulle finnas bättre eller sämre känslor.

Men jag tror att det finns en obalans i alla känslor. finns det obalans på ett ställe, så skapar ju det obalans i hela systemet.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-21 21:09 #113 av: retep

Mandra!

När jag tittar djupare på religioner och olika läror, ser ursprunget och t.ex. funderar på Kristendomen, på Jesus och kärleksbudskapet. Då kan kan jag inte annat än uppfatta att Kärlek är själva livskraften.
Och framför allt så är det ju en egen erfarenhet, jag inte kan förneka.

Får en känsla av att du är otillfreds med något?
För vad är det för budskap du menar när du säger "att det aldrig går att nå ut med något annat budskap. Det är trist."?

Anmäl
2014-01-21 21:18 #114 av: Mandra

#111 av Kathja-R Du är väldigt snabb hela tiden att tala om för mig att; du ju väldigt glad i att kategorisera i "rätt" eller "fel" och då finns det såklart ingen större förståelse för att någon kan tänka, eller se saker, på ett annat sätt än du själv och det respekterar jag.

Fast samtidigt kan du säga saker som; så är kärlek vad vi är och det är mot att inse, känna, uppleva just det som vi alla strävar. 

Som om detta är absolut rätt, en absolut sanning. 

Kärlek är vad vi är! Punkt slut! Låter för mig som du också anser att du har rätt! Skämtar

Sen;  och det är mot att inse, känna, uppleva just det som vi alla strävar. 
Låter för mig som du tycker att detta också är absolut rätt! Dessutom gör du dig till talesman för alla andra.

Jag strävar nämligen inte efter det där.

då finns det såklart ingen större förståelse för att någon kan tänka, eller se saker, på ett annat sätt än du själv

Nä just. Att jag ser det på annat sätt har du faktiskt ingen förståelse för när du påstår att; Kärlek är vad vi är och vad vi alla strävar mot.

Men som en klok man en gång sa: Man lär bäst ut det man själv mest behöver lära sig.

Du klankade på mig när jag påstod att något du sa var fel. Samtidigt gör du samma misstag själv - gång på gång. Ser du inte det?

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-21 21:23 #115 av: retep

#110 szirius!

När jag läser det du skriver här, vill jag tipsa dig att ta del av och se hela intervjun med Hilary Jordan i #101
Upplever att den är relevant för trådens tema och för alla er som skriver här.

Anmäl
2014-01-21 21:25 #116 av: szirius

Det skulle vara intressant att höra vad du strävar efter Mandra, dela det gärna om du vill.

Kärlek är väl också ett ord som man kan ha olika syn på...faktiskt. För mig innehåller kärlek allt, på ett fritt, accepterande sätt. Allt ÄR, är för mig en upplevelse av kärlek.

Så kanske du också strävar efter vad andra kallar kärlek, men du kallar något annat?


Anmäl
2014-01-21 21:27 #117 av: [Kathja]1

Att tala om vad jag anser är, enligt mig, inte samma sak som att tala om att någon annan har fel. Jag berättar bara hur jag ser på saken, inget annat. Mitt syfte har aldrig varit att klanka på någon, ligger inte för mig, och det har jag nu gjort. Jag talar inte om absoluta sanningar, säger inte heller att någon har fel  - säger att jag förklara min ståndpunkt och att vi alla har våra vägar att vandra med allt vad det innebär.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-21 21:28 #118 av: szirius

#111 Känslostegen är till hjälp om du, just som du själv citerade, befinner dig i en känsla som är för dig oönskad - är du på ett ställe du inte vill vara på kan du ju vara bra att flytta sig därifrån, med hjälp av känslostegen kan man se att det tex är fördelaktigare att vara arg än uppgiven om du strävar mot att må bättre.

Ja!Glad

#110 jag såg denSkämtaroch upplevde inte att hon var upplystSkrattarTyst Har sett andra intervjuer som den mannen håller o tycker inte att han är braOskyldig...ja, min värderingLipar

Anmäl
2014-01-21 21:34 #119 av: [Kathja]1

Just det där som Szirius skriver i #116  är för mig viktigt att tänka på, och något vi tidigare har konstaterat här inne  - att ett ord kan ha olika betydelse och olika värde för olika människor. Därför är det viktigt att vara öppen och lyhörd och kanske inte snöa in i allt för snäva förklaringar för då blir det lätt missförstånd. Och att fråga om man blir tveksam, hellre än att dömma. Att i alla lägen utgå i från att andra vill mig väl. Hjärta    

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-21 21:44 #120 av: Otroulig

Å andra sidan, om man inte strävar efter kärlek, tacksamhet eller passion så kan man ju vända på stegen, funkar ju åt båda hållSkrattar

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-21 21:45 #121 av: szirius

Det är ju för mig självklart att när man skriver ett inlägg så utgår man ifrån en subjektiv sanning, hur mkt man än skriver om universella sanningarSkämtar. Det blir ju tröttsamt om man i varje mening ska skriva " jag anser/ jag har personligen kommit fram till/ jag upplever attSover.  Och utbytet av tankar kan stannas av om man hela tiden ska utgå ifrån att "nu sa du att du tycker så- och jag tycker inte likadant, då tycker du alltså att jag har fel!!!".

För mig är det en markant skillnad att skriva " Gud är kärlek och vi alla strävar efter kärlek" och att skriva " Gud är kärlek och alla strävar efter kärlek - och de som inte gör det eller tror på det har fel". Lipar


Anmäl
2014-01-21 21:52 #122 av: retep

Mandra!

Skulle som sagt också vilja veta vad det är du strävar efter och vad det är för budskap du vill framföra. Du skall veta att vi gärna vill ta del av av det du har att säga!
Du känner oss inte så väl och uppfattar kanske oss som att vi har starka och redan klara uppfattningar?!
Vi har starka uppfattningar här och har säkert ett språk som ger en uppfattning att vi redan vet bäst.

Vill då bara säga att det stämmer bra med att vi har starka uppfattningar, men vi har samtidigt olika erfarenheter, följer olika vägar och har olika syn på saker.
I allt detta har vi skapat ett forum och en dialog där vi ofta säger rakt ut vad vi tror tycker och tänker. Allt för att utvecklas tillsammans genom att vara öppna för varandra och ta del av varandras kunskaper och olika erfarenheter.

Anmäl
2014-01-21 21:57 #123 av: [Kathja]1

Amen till det Peter! Hjärta

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-21 22:04 #124 av: retep

#118 szirius!

Det är okey att du tycker så!
Det var inte riktigt om hon var upplyst eller inte jag ville peka på!

Det var mer om hur hon menade att hon blev upplyst genom hur hon ändrade sitt förhållningssätt till sina känslor, hur det gick till när hon släppte taget och lät det vara....

Anmäl
2014-01-21 22:05 #125 av: szirius

# 119 Att i alla lägen utgå i från att andra vill mig väl.Hjärta

HjärtaHjärtaHjärta

#122 ja precis.

Detta forum är ju ovanligt, just för att det sällan är dömande toner mot varandra...jag trippar in på andra ställen och ut lika fort ganska ofta, just för att folk har sånt behov av att man ska ha bevis, saker ifrågasätts på ett otrevligt sätt och det känns bara...så tråkigtGäspar. Att känna sig påhoppad är ju också ett val. Eller att känna att man behöver försvara sig. Jag har själv noll intresse att försöka försvara min tro inför människor som ifrågasätter den. Jag har heller inget behov av att nånsin påstå att de nog inte förstått det jag förstått eller liknande...man hamnar bort från essensen då.

Här växer vi och utmanar varandra i en kärleksSkämtarfull atmosfär, vi vet redan att det en kallar Gud kallar en annan universum, det är ok, allt är ok, men gärna trevligt samtidigtKramas. Jag gillar trevligt.Skrattar


Anmäl
2014-01-21 22:29 #126 av: Otroulig

#125 KärHjärtaHjärtaHjärta

Precis så! Jag gillar också trevligt Skrattar

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2014-01-21 23:20 #127 av: SHIAWASE

Oj, oj oj !!! Här har det skrivits mycket!! Jag hade lite småfeber igår, så gick och la mig tidigt Glad

Mandra, som de andra säger så är det ju självklart att vi alla har olika åsikter, och tankar kring vår existens. Vi har ju alla valt att komma hit som fysiska varelser just för göra våra unika erfarenheter.

Men jag upplever det alltid uppfriskande att höra andras tankar och funderingar kring livet och vår existens.Sol

För mig så är kärleken den känsla , det stadium, där man vibrerar högst.

Bittherhet, uppgivenhet, avundsjuka, vibrerar lågt.

Jag mår bäst när jag skrattar, känner kärlek till mig själv och andra. När jag uppskattar, och är harmonisk.

Jag mår inte alls bra när jag känner avundsjuka, bitterhet.

Inte när jag är arg heller. Men som du säger, så i ilska finns stor kraft. Jag har flera gånger gjort instan-manifestationer ur ren ilska. Men att gå och vara arg är ju inget jag strävar efter,

Om man tänker på vad man attraherar. Så när jag är glad, sprudlar, känner kärlek och uppskattning. Så attraherar jag sådana personer i mitt liv. Sista året har verkligen varit så,, och saker bara rullar på,, projekt som jag har velat göra sedan länge, börjar ta fart. Jag möter de perfekta personerna, med de perfekta kontakterna.

Men om jag befinner mig i bitterhet, uppgivenhet, avundsjuka, så skulle jag aldrig möta dessa personer, och jag skulle själv vibrera så lågt så jag skulle aldrig ha energi att göra alla dessa saker.

Ett exempel bara.

Självklart att jag också hamnar nere på skalan, men då försöker jag alltid vända medvetet på mina känslor, för jag vet att jag mår bra då. Och som jag skrev tidigare någonstans, om något har hänt som har gjort mig upprörd, ledsen etc. så istället för att fastna i den känslan, brukar jag titta bort från händelsen, göra något helt annat , något som vår min vibratation att lyfta, och sedan kan jag titta tillbaka på händelsen och inser att denna händelse egentligen inte hade något med mig och mitt inre att göra.

Vi väljer själva hur vi förhåller oss till livet. Och jag mår bäst, attraherar mest när jag sprudlar av energi, när jag skrattar, är glad och njuter av livetHjärta

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-22 04:34 #128 av: Mandra

#117 av Kathja-R Jag uppfattar det som att du säger en sak, men handlar på ett annat.
Du säger att du inte stör dig på att andra har olika uppfattningar -
men uppenbarligen stör du dig på mina åsikter.
Annars skulle du inte komma med insinuationer typ
"alla är inte lika belästa som du" och dyl (inte ordagrant återgett).
Inte heller skulle du ägna dig att analysera mig i ett öppet forum utan
att ens känna mig. Att säga att det är "för somliga är det viktigt att ha rätt" är en analys
av min personlighet - och många resor värre än att säga att man tycker
någon har fel i en åsikt. 

Därför att detta riktas mot "vem jag är".
Dessutom har du fel! Att tycka att någon har fel i en sakfråga är inte
 alls liktydigt med att alltid vilja ha rätt! Har aldrig varit och kommer
aldrig att bli.

Det är lixom små slag under bältet.

Jag är åtminstone ärlig och säger vad jag tycker rakt ut!

Nu har jag sagt hur jag uppfattar detta och vill också säga att bara för att jag utgår ifrån din text betyder det inte att det jag säger är riktat mot dig personligen. Det finns många här inne, tror jag, som delar din åsikt. Inte exakt möjligen, men det ligger nära - så jag vet inte vad du hakar upp dig på.

Ja, jag råkade säga, i hastigheten, att du hade fel om något och det kanske jag säger någon enstaka gång. So what?

Om jag undervisar i första klass och ber mina elever tala om vad 1+1 är och de svarar 3 - ska jag då säga; Ja, så kan man ju se det, du har ju rätt att ha din åsikt osv. eller ska jag säga att det är fel.

Detta är att hårdra det hela - men jag gör det för att göra det hela tydligt.

Naturlagar är för mig detsamma som 1+1=2...dvs svaret är hugget i sten. Och jag uppfattar det t ex som att många av er har samma uppfattning rörande vissa saker - t ex kärleken, vårt ursprung mm...som om detta är hugget i sten. Och det är helt ok för mig...jag förstår det. Men att i det läget haka upp sig på att jag rakt ut säger att någon har fel, när väldigt mkt som sägs här "andas samma sak", men det sägs inte rakt ut, är att göra en höna av en fjäder.

I övrigt tycker även jag att detta är ett ovanligt trevligt forum och även jag uppskattar att ta del av andras åsikter (annars vore jag inte här).

Igår var det lite lågt (mkt körigt i jobbet nu) och då uttryckte jag mig att vissa saker var trista.

Mina åsikter ligger väldigt ofta hemskt långt ifrån main-stream och det är rätt tungt ibland. Och igår var en sån dag helt enkelt.

PS. Jag betackar mig för att få min personlighet analyserad utan att jag bett om det. Jag betackar mig också från att bli inkluderad i andras åsikter, typ "vi" tycker ditten och datten - utan att ha blivit tillfrågad. DS.Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-22 06:40 #129 av: [Kathja]1

Om jag har tolkat dig fel ber jag om ursäkt, jag utgick ifrån din egen presentation i "medlemmar" tråden - inget annat. Och jag personligen har inga problem med att någon tycker annorlunda, för mig handlar detta enbart om att reda ut det hela så att du kan se hur jag har tänkt, och tänker. Som Shia skrev här är vi vana att vara rakt på ska men det vi gör är med kärlek och stor insikt i att vi alla är en och samma. Men även att vi alla har något att lära av varandra.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-22 06:44 #130 av: Mandra

#121 av szirius För mig är det en markant skillnad att skriva " Gud är kärlek och vi alla strävar efter kärlek" och att skriva " Gud är kärlek och alla strävar efter kärlek - och de som inte gör det eller tror på det har fel".

Och för mig är det ingen skillnad alls. Får precis samma effekt.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-22 06:48 #131 av: Mandra

#129 av Kathja-R jag utgick ifrån din egen presentation i "medlemmar" tråden - inget annat.

Förstår faktiskt inte vad du menar. Exakt vad i den utgår du ifrån när du analyserar mig och säger att "somliga alltid vill ha rätt"? 

Jag tänker inte älta det här mer - men jag ställer mig lite frågande till en del av dina uttalanden om mig.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-22 07:18 #132 av: [Kathja]1

#131 Jag tar det i ett PM då syftet med detta inlägg var att belysa valet vi har i hur vi vill må och hur vi skapar vårt liv och nu har det urartat till en diskusion i "fel" och "rätt". Som trådskapare och medarbetare anser jag att det börjar bli dags att återgå till trådens syfte.  

Det hoppas jag att du respekterar.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-22 07:23 #133 av: Mandra

#127 av SHIAWASE Jag mår bäst när jag skrattar, känner kärlek till mig själv och andra. När jag uppskattar, och är harmonisk.

Jag ska nu försöka hålla mig till själva ämnet och utgår ifrån detta uttalande (inte för att det är fel - utan för att det är lättare att utgå ifrån något).

Jag tror att man måste lära sig hantera alla känslor. Förstå att de alla har en funktion och sin givna plats i Universum. Som jag ser det har Källan gett oss alla de olika känslor som finns (en del är vad jag kallar pseudo-känslor, men de övriga) för att vi behöver dem för att överleva i den fysiska verkligheten. Och de är ALLA lika viktiga för vår överlevnad och därmed är de faktiskt jämställda, lika mkt värda. Jag håller alltså inte med om att vissa är bättre och vissa är sämre, att vissa vibrerar högre och andra lägre.

Utifrån det så anser jag att man bör välja - i den mån man klarar av att välja - den känsla som man är sämst på att hantera.

Jag ska ge några ex.
Ilska/aggression är en känsla vi fått, anser jag, för att vi ska kunna försvara oss när vi blir angripna av något. Om vi inte kunde försvara oss blev vi uppätna och dödade förr i tiden (och fortfarande kan vi bli dödade om vi inte försvarar oss), idag kanske vi istället blir totalt överkörda, ignorerade och kanske mobbade. Ilska skapar massor med adrenalin som ger den kraft vi behöver för att försvara oss.
Om man är dåliga på att försvara sig, markera  gränser, stå upp för sig själv kanske det är bättre att välja ilska istället för kärlek när vi blir kränkta, attackerade, någon går rakt över en. Inte för att stanna i den känslan - utan för att hinna försvara våra gränser.

En av mina stora karmaläxor i detta liv är att just stå upp för mig själv, att lära mig markera och tydligt visa var mina gränser går. Visst, jag kan välja kärlek, men då har jag fortfarande inte lärt mig att stå upp för mig själv!

Jag tror att vi måste lära oss hantera ALLA känslor - inte bara dem som vi upplever som trevliga och bekväma. De har alla ett syfte, de behövs - annars hade de inte blivit skapade.

Sorg finns för att vi behöver sörja när vi upplevt en stor förlust (systemet behöver detta för att återhämta sig).

Rädsla finns för att vi ska kunna uppfatta sådant som är farligt.

Smärta finns för att varna oss när vi blir skadade (att inte känna smärta är ett livshotande tillstånd).

Kärlek, tror jag (har inte funderat så mkt på saken) finns för att människan är ett flockdjur och behöver hålla ihop i grupp, behöver vara två för att på bästa sätt föra släktet vidare osv.

Så, alla känslor har en mening. Nej, jag söker inte kärlek. Jag söker helheten. Jag söker uppleva och lära mig hantera ALLT som hör livet till!

Jag tror att känslor ska vara i balans. Från början hörde känslorna intimt ihop med våra instinkter. En instinkt utlöste en känsla som i sin tur var till för att utlösa en handling.

I och med att våra värderingar i dagens samhälle säger oss att vissa känslor är bättre och andra sämre, skapas en obalans i känslorna. Vissa blir överladdade (de vi förtrycker), andra blir urlakade (de vi använder för mkt). Ingen känsla skapar någonsin något problem när den är i balans - varken de som brukar klassas för sämre eller de som klassas som bättre (det gär att missbruka/överanvända även sk bra känslor så att de råkar i obalans).

Så, balans i alla känslor är vad jag eftersträvar.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-22 07:36 #134 av: Mandra

Det talas också om att man ska skärskåda sina känslor, värderingar, saker man lärt i livet som kanske inte nödvändigtvis är en själv. Detta är jag helt med på!!

Och det jag säger nu säger om KänsloStegen är ingen kritik till artikelskrivaren, till någon som tror på den. Det är fine med mig. Jag uttrycker bara min åsikt om den!

Så, med det sagt - så tillhör det som sägs i och om den här KänsloStegen en av de saker som jag tycker behöver genomskådas. I mitt tycke är den starkt påverkad av vårt samhälles grundläggande värderingar (läs gärna kristna värderingar) och som sådan inte objektiv. Med det menar jag att det som sägs i den kanske inte passar just mitt inre!

För att göra sig helt fri, hitta sitt eget inre - måste man kanske göra sig av med alla präglingar som kommer utifrån. Bara mina tankar, men jag tror att man måste det. Skämtar

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-22 10:11 #135 av: retep

Mandra!

Tack för att du förklarar din uppfattning kring det här. Nu förstår i allafall jag dig bättre och hur du menar.

Och visst är det så tänker jag, att vi måste lära oss att hantera alla känslor.

Tror att jag kan svara även för andra här att även vi accepterar, jobbar med och konfronterar alla olika känslor.

Det är inte så att vi bara naivt och blåögt strävar efter Kärleken.

Men som sagt så uppfattar jag Kärlek som en naturkraft, som själva livspulsen. I den ingår eller vävs alla tänkbara känslor in.

Så för mig betyder det att om jag siktar efter och sätter Kärleken högst. Så är det för att enligt min erfarenhet, så påverkas alla mina känsloreaktioner gynnsamt ju högre och starkare min erfarenhet och upplevelse av Kärleken är.

Ju starkare och mer närvarande jag är i Kärleksflödet ju bättre hanterar jag olika situationer, rädslor, ilska, sorg och vad det kan vara.

Anmäl
2014-01-22 11:38 #136 av: [Kathja]1

Visst är det så, det handlar i huvudsak om att sträva mot förståelse - för sig själv, för vem man är och vad man kan göra. Skrattar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-22 11:42 #137 av: szirius

#133 Visst, jag kan välja kärlek, men då har jag fortfarande inte lärt mig att stå upp för mig själv!

Behöver det finnas en motsats i att välja kärlek och att stå upp för en själv? Det om något är väl en kärlekshandling...mot sig själv..och i ett större perspektiv även mot den andra.

Anmäl
2014-01-22 12:02 #138 av: Mandra

#137 av szirius Ja, det finns en motsats om, när jag väljer kärlek också väljer bort min ilska.

Om jag verkligen älskar mig själv i den stunden, så väljer jag att vara sann mot mig själv - dvs att känna ilska.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-22 12:12 #139 av: szirius

Jag tycker inte att Shias inlägg i #127 står i motpol med att inte kunna hantera alla känslor, eller se att de uppstår av en anledningFunderar. Det är ju ett hanterande i sig att kunna komma fram till att man upplever ilska, känner sig färdig med det efter en stund och släpper det och går vidare.

#133 Utifrån det så anser jag att man bör välja - i den mån man klarar av att välja - den känsla som man är sämst på att hantera.

Här får man också vara helt fri i så fall från att bedöma vissa känslor som sämre eller bättre...så att man inte bara "vänder" på smeten liteSkämtarFör vad är det som säger att FRID inte är vad jag är "sämst" på att hantera - och just därför det jag, i den mån jag klarar, medvetet försöker välja?

Anmäl
2014-01-22 12:14 #140 av: szirius

# 138 Jag menade att man INTE ska välja bort att stå upp för sig själv, men att man kan göra det i en ren kärlekshandling.

Anmäl
2014-01-22 12:18 #141 av: retep

För mig är det inte ovanligt att känna sorg och kärlek samtidigt, (tror jag skrivit om det förut) inte heller att känna irritation, frustration och ilska, för att i nästa stund låta det hela upplösas eller normaliseras i ett flöde av Kärlek. Jag har även känt av rädsla, som har upptagits och upplösts i Kärlek...

Även om vi inte alltid känner av eller är närvarande i Kärleksflödet. Så finns det alltid där och möjligheten att ta tillvara det  i alla livets situationer.

Anmäl
2014-01-22 12:25 #142 av: szirius

( tror vi skriver samtidigt så inläggen hamnar kanske lite huller om buller nu...)

# 133 Kärlek, tror jag (har inte funderat så mkt på saken) finns för att människan är ett flockdjur och behöver hålla ihop i grupp, behöver vara två för att på bästa sätt föra släktet vidare osv.

OJ, här har vi verkligen olika syn på meningen med kärlekSkrattarSkämtar

Dels finns många sorters kärlek, inte bara mellan man o kvinna eller parrelationer om två - vi är ett ÖPPET forum härLipar, dels ser jag kärleken som något mkt större än något rent fysiskt, psykologiskt, biologiskt betingat...kärlek är gemenskap med det gudomliga.

Anmäl
2014-01-22 12:48 #143 av: SHIAWASE

#133

Mandra.

Jag beskrev mina känslor när jag mår som bäst.

Jag mår mycket bättre när jag är glad, när jag skrattar, när jag är harmonisk, när jag älskar, när jag uppskattar, när jag är tacksam.

MEN ,, jag menar INTE att några känslor är "bättre" än andra. Likasom jag alltid påpekar att det inte finns något bra eller dåligt. ALLT är kontraster, och vi behöver dessa för att expandera.

För att veta vad äkta glädje är så måste vi ha upplevt motstatsen,,

Jag undervisar ju i karate,, Fullkontakt.  Det gör ont.  Det är hård träning.

De lär sig att det gör ont att bli slagen, de lär sig att de aldrig skulle använda detta bara för att få utlopp för sin ilska, etc. etc.

Jag förespråkar ofta hur viktigt det är med dessa motsatser.

MEN, under livets gång,,, genom alla kontraster,,, så lär vi oss att hitta vägen till inre lycka,, Den kan bara komma genom egna erfarenheter. Så därför finns inga dåliga erfarenheter, eftersom alla dessa " så kallade" hemska upplevelser endast har uppstått för mitt bästa, så att säga,,

MEN,, jag anser fortfarande att det är olika vibration på känslor.

Det finns experiment ,, nu kommer jag ju inte på hans namn, en japan,, kände, ni känner säkert till det.

Han la ris i tre olika skålar.

En skål översvämmade han med kärlek, och "brydde sig om".

En skål var han arg , svor och "behandlade illa".

En skål brydde han sig inte om alls.

(FÖRENKLAT BESKRIVET!!!)

Vilken av dessa tre risskålar blev först dåligt??? tror ni??

Den skål som han inte brydde sig om alls.

Med andra ord så likgiltighet den känsla, tillstånd som har lägsta vibration.

Lägre, en ilska. tex.

Sedan tycker jag inte heller om att dela upp saker i bra, dåligt, hög, låg, etc.

Men när det gäller frekvenser så använder man begreppet hög frekvens och låg frekvens. MEN det betyder INTE bättre frekvens eller sämre frekvens, eftersom vi är där vi ska vara, vi har valt detta liv själva, vi väljer våra erfarenheter för att kunna expandera, det FINNS INGET bättre eller sämre.

MEN,,, jag vet när jag mår bra.

OCH jag mår bra när jag skrattar, och är harmonisk, uppskattar och är tacksam,, så det är vad JAG strävar efter.  OCH jag vet att jag mår som bäst då , bara för att jag även mellan varven upplever känslor som ilska,  uppgivenhet, icke tillit, frustration etc.

SÅ jag är TACKSAM för ALLA känslor som jag upplever, för de är en vägvisare, och jag VET vad det är jag vill uppnå,, så TACK för det.

Och TACK för ännu mer skratt och glädje i  min tillvaroHjärta

 

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-22 13:43 #144 av: [Kathja]1

#133 Jag tror att man måste lära sig hantera alla känslor.

Nu är jag inte helt klar med vad du menar med "hantera"  - i mitt jobb innebär det att man jobbar med sina känslor, att man lär sig ta kontroll över dem, men det rimmar inte helt med din tidigare ståndpunkt eftersom du talar om att man ska vara kvar i känslan. Tänker därför att du kanske med det menar att vi ska våga känna och leva dem och det kan jag inte annat än hålla med om. 

Att alla känslor fyller ett syfte det håller vi nog alla med om, de fungerar ju som en vägledare  -de talar om för mig var jag står just nu i förhållande till mitt inre (eller kärnan/Gud). Att de alla är lika värda har vi redan etablerat som en form av "sanning" - även att ingen är bättre eller sämre, MEN de leder mig mer eller mindre mot mitt högsta jags önskan och behov, mer eller mindre mot känslan av att vara ett med allt som är, vår Gudomlighet  - mot kärlek. Sedan är det inget som säger att det på något sätt är sämre att sträva mot ett annat håll. Men att de vibrerar på olika frekvens går att mäta rent vetenskapligt - och det är denna "känslo-frekvens" som är skapande.

Utifrån det så anser jag att man bör välja - i den mån man klarar av att välja - den känsla som man är sämst på att hantera - Det förstår jag inte, vad skulle syftet vara med att välja att vara i den känslan man hanterar sämst om detta inte är den känslan jag är i? Att välja innebär ju att jag tar mig till en annan känsla än den aktuella och det var inte vad du förespråkade. Funderar Att vi däremot ska "ta oss igenom" en känsla för att via det lära oss vad den står för, var den kommer ifrån och hur vi kan lära oss av den - det är en annan sak.

Det är ju som så att vi väljer känsla hela tiden. Det finns inga känslor som är förknippade med en sak eller händelse som an absolut sanning, utan vi lär oss vilken känsla vi ska känna i förhållande till vad. Du måste inte känna sorg om någon dör, du måste inte bli rädd om någon hotar dig till livet osv. Du kan välja att känna något annat, och beroende på vad du väljer så skapar du ditt liv. 

Därför är detta viktigt om man vill förstå hur livet och skapandet fungerar. 


HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-22 13:46 #145 av: szirius

# 143 Är det samma person som gjort alla experiment med vattenkristaller? Masaru EmotoSkämtar

Anmäl
2014-01-22 13:53 #146 av: SHIAWASE

Ja precis, Szirius,,, TackHjärta

Det intressanta i den studien som jag nämnde , som jag ofta pratar om när det kommer till mobbning etc. är att det värsta vi kan göra gentemot våra medmänniskor är att totalt ignorera dem.,,, Det kan vara värre , och skapa värre sår, än att vara arga,, tex. (Nu kan man ju inte förenkla sådant , på det här sättet, men ignorans har en väldigt låg frekvens,,,

uppgivenhet, ignorans,   MEN,, det är inte en DÅLIG frekvens!!!!!

Låg frekvens är INTE lika med DÅLIG frekvens, det finns nämligen inga dåliga frekvenser!!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-22 15:02 #147 av: Mandra

#144 av Kathja-R Nu är jag inte helt klar med vad du menar med "hantera"  - i mitt jobb innebär det att man jobbar med sina känslor, att man lär sig ta kontroll över dem, men det rimmar inte helt med din tidigare ståndpunkt eftersom du talar om att man ska vara kvar i känslan. Tänker därför att du kanske med det menar att vi ska våga känna och leva dem och det kan jag inte annat än hålla med om. 

Ok, jag ska försöka förklara detta. Känner själv att min förmåga att förklara detta inte är den bästa. Jag har ord för de här sakerna (eget uppfunna), men jag hittar dem inte just nu (drabbas av "tillfällig demens" och har svårt att hitta ord ibland).

Med hantera menar jag följande:

1) Alla känslor bör vara i balans.
2) Känslor uppstår av ett stimuli - inre eller yttre.
3) Känslor har en funktion och bör bara vara påslagna när denna funtion behövs.

Ok, detta är vad jag utgår ifrån. Ett ex:

Du ska gå över en gata. Plötsligt kommer en bil. Instinkt reagerar ditt inre system; fara. Du reagerar med rädsla. Jag är medveten om att man kan reagera olika - huvudsaken är att känslan här gör så att du undkommer faran och inte blir överkörd.

Ok, du blir rädd - hoppar undan - undkommer att bli överkörd. Rädslan försvinner.

Det är, som jag ser det, känslor ska uppföra sig.

Låt oss nu anta att du tidigare blivit väldigt skrämd och inte kunnat reagera ordentligt med rädsla, du har istället tryckt ner den. I det läget får man ett "övertryck" i känslan, som i en tryckkokare och det gör t ex att man överreagerar i vissa situationer och/eller att man konstant är mer eller mindre rädd. Vad jag menar med att "hantera" är att jobba med denna känsla - inte kontrollera - tills den återfått sin balans och reagerar funktionsenligt.

Detsamma gäller faktiskt sk "goda" känslor. De är ofta inte undertryckta - utan överexploaterade. Dvs man använder dem för mkt. De är påslagna jämt. T ex att omsorg om andra - det leder till att man själv blir dränerad och utsjasad och till sist utbränd (något som väldigt många, särskilt kvinnor, känner till, fast kanske inte förstår orsaken till).

Nordamerikas indianer har ett talesätt kring det här: "Man bör aldrig ge ut mer än 49% och ta in 51%" - annars klappar mekanismen ihop till sist.

Så, nej, jag menar inte kontrollera. Jag menar att "återställa hälsan" hos samtliga känslor. Då uppstår inre balans.

Så, när en viss känsla uppstår väljer jag att stanna i den tills jag återfår denna balans (vilket givetvis kanske inte går med en gång, utan kanske måste upprepas). I viss mån under kontrollerade former - jag kan ju inte gå och slå ihjäl någon om jag får lust med det. Men då måste jag välja ett annat, för omgivningen mindre skadligt sätt, att få ut min ilska, mitt hat. Men ut måste det - det räcker inte med att förstå den och inte heller att välja en annan känsla istället. då blir den kvar i undertryckt tillstånd.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-22 15:37 #148 av: [Kathja]1

# 147 Strålande! Då är jag med på vad du menar, fattade trots din demens. Skämtar

Detta med att "återfå balans" vad innebär det för dig? 

Jag tänker att en sådan sak som ilska kan man ju få ut på olika sätt, att se det för vad det är och sedan släppa ilskan fri. Knyta fast den i en ballong och låta känslan flyga iväg, Ballongdet gör ju att jag kommer i balans. Att ge utlopp för min ilska leder enligt min erfarenhet allt som oftast till ytterligare "obalans"  då du i din ilska kanske skadar dig själv eller någon annan - fysiskt eller kanske mest känslomässigt. Som ett exempel. 

Så bara för att du lever i din känsla där och då så genererar det inte alltid balans, det beror ju helt och hållet på situation och vem man är tänker jag. Funderar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-22 15:55 #149 av: retep

Nu måste jag säga...Det tror jag inte alls på!

Undertryckta eller överexploaterade känslor kan komma ut på andra sätt än så som du beskriver.

För vad betyder det när du säger " det räcker inte med att förstå den".

Vad betyder förstå i ett sådant sammanhang? Förstå har en stor spännvidd som jag ser det! Förstå med tanken till att förstå genom ett inre erkännande, accepterande. Att förlösa eller normalisera som sagt.

Att välja en annan känsla istället kan vara den högre vibrerande känsla, upplevelse som gör att den inte blir kvar i ett undertryckt tillstånd.

Vill också säga att visst kan man göra som du gör, inget fel i det!

Anmäl
2014-01-22 19:15 #150 av: gavran

Intressant diskussion om känslor här!

Själv strävar jag alltid efter att må bra, för vem vill gå omkring och må dåligt? Varför ska man stanna i en dålig känsla, t ex hat? Då försöker jag hellre byta känsla (frekvens) för att må lite bättre. Och samtidigt mår ju alla runt omkring en bättre.

Idag stod jag på jobbet och var irriterad på allt och inget. Till slut "fick jag syn" på min irritation och bestämde mig för att göra nåt åt det. Så jag sa till mig själv att varje gång jag blev irriterad på nåt så skulle det hända nåt positivt (jag föreställde mig att min kille tänkte på hur kär han var i mig varje gång). Till slut fick jag nästan leta efter saker att irritera mig på för det kändes så bra! ;-) 

Nu ikväll har jag städat hela lägenheten, det gick som en dans, blev inte irriterad en enda gång! :-)

Så nog är det trevligare att byta till en mer positiv känsla.

Anmäl
2014-01-22 22:36 #151 av: szirius

Jag har märkt det senaste halvåret att för mig är det bästa att få ut ilskan rent fysiskt, men då menar jag inte riktat mot någon annan eller mig själv utan i kroppslig fysik:

powerwalk, cykla, träna, hoppa, sparka, skrika i en kudde, slå på en boxningssäck, kratta energiskt, gräva -eller STÄDA frenetiskt hahaTummen upp

Och det helt enkelt för att det är SKÖNT att liksom "ladda ur" Får idé

Har man som mig massa undanträngd vrede så funkar detta som terapi, jag kommer helt enkelt inte åt att kunna "byta känsla" genom att sätta mig och meditera, det känns helt enkelt inte som vad jag ska göra heller...däremot kommer ofta en underbar frid till mig efter urladdningenGlad. OCH så har jag fått röra på kroppen samtidigtPartajar


Anmäl
2014-01-22 22:47 #152 av: [Kathja]1

#151 Fast det är ju oxå att byta känsla. Skämtar

Hur man gör är ju ganska oväsentligt. Det var dit jag har varit på väg några gånger innan - att vi väljer alltid att byta till en annan känsla, oavsett om vi slår någon, kollar på en film, går ut och går eller vad vi nu hittar på. Det är i det vi förändrar känslan till något annat, och gör vi det på det ena sättet så kommer vi att ta ett, eller kanske flera, kliv upp på känslostegen, gör i på ett annat sätt så kliver vi neråt istället. Men oavsett vilket så förändrar vi känslan.

Eller så väljer vi att BLI känslan, låta den styra och ta över. Några andra alternativ finns inte som jag ser det. Funderar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-22 23:00 #153 av: retep

Eftersom en känsla är en mental konstruktion, en sinnlig upplevelse, så finns även alternativet att låta den normaliseras och upplösas!

Anmäl
2014-01-22 23:05 #154 av: [Kathja]1

Vilket även det leder till att känslan "byts" till en annan. CoolOm jag inte helt har fattat fel... Funderar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-23 03:57 #155 av: Mandra

Nu tror jag kanske att vi:

1) talar om känslor av olika styrka
2) definierar saker och till lite olika

A) När ni säger "byta känsla" så uppfattar jag att det betyder ungefär så här; jag känner mig arg, jag kanske reflekterar över det en stund, men sen gillar jag inte att vara arg, utan försöker medvetet växla till en annan känsla".

Men sen säger ni att även andra typer av "normalisering" betyder att "byta känsla", t ex szirius säger: Har man som mig massa undanträngd vrede så funkar detta som terapi, jag kommer helt enkelt inte åt att kunna "byta känsla" genom att sätta mig och meditera, det känns helt enkelt inte som vad jag ska göra heller...däremot kommer ofta en underbar frid till mig efter urladdningen....

Eller: retep Eftersom en känsla är en mental konstruktion, en sinnlig upplevelse, så finns även alternativet att låta den normaliseras och upplösas!

Och nu sägs att detta också definieras som att "byta känsla". Om alla former av känslobearbetning kallas för att "byta känsla" så har ju begreppet förlorat all form av mening! Det betyder inget längre! Så VAD betyder det här? Har jag missuppfattat något?

För givetvis leder ALL känslobearbetning till att känslorna förändras!!

Jag använder uttrycket i den mening som jag beskriver i A. Och det är i den meningen man måste läsa det jag skriver. Definierar man om begreppet, så gäller inte det jag skriver längre!

#152 av Kathja-R Eller så väljer vi att BLI känslan, låta den styra och ta över. Några andra alternativ finns inte som jag ser det.

Och när jag säger att jag väljer att stanna i en känsla - för att jobba med den - så betyder det definitivt INTE att jag låter den styra och ta över!!
Hur ska man kunna bearbeta en känsla utan att stanna i den? Det går ju inte - man måste ju känna den för att kunna bearbeta den.

Och när jag säger att jag väljer att stanna och bearbeta något - så betyder det INTE heller att jag stannar i den för evigt. Syftet med att stanna i den är ju att normalisera den, få den i balans.

Så jag tror faktiskt att ni har missuppfattat det jag säger totalt.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 04:04 #156 av: Mandra

#139 av szirius För vad är det som säger att FRID inte är vad jag är "sämst" på att hantera - och just därför det jag, i den mån jag klarar, medvetet försöker välja? 

Jag sa att man ska stanna i en känsla om man på något sätt behöver lära sig hantera den. Känns som du själv drog slutsatsen att jag bara menade sk "negativa känslor". Det gjorde jag inte.

Om du är urkass på relationer t ex behöver du givetvis jobba med kärlek kanske. Om du är superstressad och aldrig tar det lugnt - behöver du kanske jobbat med frid/lugn.

Men däremot tror jag inte riktigt på att medvetet välja- Det känns mest naturligt att jobba med den som dyker upp själv - då är man ju redan i den, eller hur?

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 04:20 #157 av: Mandra

#148 av Kathja-R Jag tänker att en sådan sak som ilska kan man ju få ut på olika sätt, att se det för vad det är och sedan släppa ilskan fri. Knyta fast den i en ballong och låta känslan flyga iväg, 

det gör ju att jag kommer i balans. 

Ja, det är ett sätt att göra det på. Mycket bättre än att "medvetet försöka välja en annan känsla", man tar ivf fasta på den känsla man är i. Om det fungerar är det bra - men det gör det inte alltid. Det har aldrig funkat för mig.

Som jag sa i tidigare inlägg - jag tror också att det har med styrkan i känslan att göra.

Är den inte särskilt stark så kan det väl visst funka som gavran beskriver. Man kommer på att det kanske inte är så lyckat att vara irriterad och försöker medvetet byta till något annat. Vid lättare känslor (som inte sitter så hårt) så går det väl an att försöka byta läge om det förbättrar ens situation just det.


Vid känslor som är lite starkare funkar nog det som Kathja säger - skicka iväg känslorna i en ballong, gräva ner dem i jorden osv.


Nästa steg, känslorna är ännu starkare - så funkar det som szirius beskriver, vid stark ilska kan fysisk aktivitet funka bra - det gör att man får ur sig överskottet av ilska. (Har aldrig riktigt funkat för mig heller).


Nästa steg - riktigt starka känslor - så funkar inget av det där. Då måste man ta hjälp av något som "löser upp" känslorna och får loss dem. Man kan inte säga till en person som är överväldigad av en känsla att hon ska "byta känsla" - för är man överväldigad av en känsla KAN man INTE tänka. (Det är inte för inte som det är nästan omöjligt att bota t ex krigsneuroser). Man måste då jobba med känslan på annat sätt och oftast när känslan inte är där. Finns många sätt att göra det på.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 04:29 #158 av: Mandra

#153 av retep Du säger någonstans att "känslor är en mental konstruktion".

Varifrån kommer denna uppfattning att känslor kommer ur tankar? Helt upp och ned vänt tycker jag.

Om vi tar ex "hunger" - ja hunger är faktiskt en känsla. Kommer den känslan av att kroppen behöver föda eller ur en tanke? I normala fall.

Om man slår sig gör det ont. Kommer smärtan ur en tanke?

Djur - kan känna alla möjliga känslor - kommer de ur deras tankar?

Vet inte var den här idén kommer ifrån - att känslorna kommer ur tankar - men himla märklig är den. Och det finns inte heller någon vetenskap som stöder den. Nu brukar jag inte stödja mig på vetenskap i andliga sammanhang. Men det här är inte andlig kunskap, utan ren psykologi och biologi.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 06:51 #159 av: SHIAWASE

#157 Mandra.

Håller med dig att man jobbar med känslorna på olika sätt beroende på hur starka de är.  Tack för noggrann beskrivning!Sol

Självklart om de sitter fast genom djupa trauman etc. så vänder man inte på dem så där hur lätt som helst.

Ännu viktigare kanske också att det beror på hur vi är som personer också. Hur vi jobbar med dem. Glad

Jag tex. har aldrig varit för att vända in och ut på saker och ting, gå tillbaka till någon tidigare händelser för att lösa något problem, (känslomässigt problem alltså). Sedan har jag alltid varit en naturligt "loa" tänkare (innan jag var medveten om dess existens) så jag har liksom aldrig sätt eller upplevt erfarenheter, som "jobbiga", eller "traumatiska" även om andra i min omgivning som haft samma erfarenhet har upplevt det som väldigt jobbigt, vilket har satt sina spår för dem och därmed  blivit svårt att jobba bort.

Det viktiga är att vi alla hittar vår väg, och därför så bra som i den här tråden att det finns så många synvinklar!

Mitt sätt som fungerar för mig, har jag redan beskrivitBlomma

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-23 08:47 #160 av: retep

Kathja#154!

Nej jag menar inte att känslan har "byts" till en annan!

Känslan normaliseras och upplöses för att man inser att den inte längre har någon betydelse! Det handlar inte om att bearbeta eller byta ut!

Mandra#158!

Jag har inte uppfattningen eller menar att känslor kommer ur tankar!

Som jag skrivit förut så är det i den här ordningen mentala konstruktioner först uppstår i vårt sinne och medvetenhet...Ego, intuition, känsla, tanke, ord och handling.

- En handling är svår att återta, ett ord kan man ångra, en tanke kan man byta, en känsla kan man lösa upp, intuitionen är nyckeln till egot, jaget, som transcenderar till Ego, Jaget, som är Källan där energin, impulsen till intuitionen, känslan, tanken...först uppstod -


Ja hunger är en känsla men den är ett resultat av något fysiologiskt, även om den sen också blir en mental konstruktion, en känsla.


Anmäl
2014-01-23 08:57 #161 av: rore

Har följt era inlägg både här och där i trådarna och känt hur det börjat ommöbleras i mitt inre. Tack för det!


Såg ett inlägg högre upp i tråden. Där det skrevs:

Alla föds med kärlek och så kom följd frågan säger vem?  

Så jag svarar: Jag vet inte!Funderar

Nu har jag inte läst igenom alla inlägg eftersom jag bara kollrar bort mig självYrar

Jag tänker mig att vi alla föds som oskrivna blad. Där i finns ingen dubbelhet. Vi är "rena" små varelser. ( om jag nu kan uttrycka mig så?) Fri från omgivningens influenser. Fri från talets och tankens inverkan.

Små känsloknyten som ändå snappar upp de osynliga energitrådarna som finns runt omkring. Allt eftersom så formas vi in i den miljö vi är i och tappar det "rena" oskyldiga.

Vi börjar värdera.

Vi börjar bilda oss en uppfattning om vad andra är eller inte är.

Vi bildar oss en uppfattning om oss själva, många gånger utifrån den spegling vi själva fått.

Och efter den tolkningen lever vi våra liv. Tills vi upptäcker att det finns något mera. Något djupare Något viktigare!

Men "vi" har tappat bort syftet och meningen.

Känslorna blir till Urdjup där vilosenheten råder och vi försöker på alla möjliga och omöjliga sätt att slippa ifrån det jobbiga.

Under vägens gång så har vi även lärt oss att vissa känslor är mer tillåtna än andra.

Andra känslor kan vara stora och skrämmande tsunami liknande stormar som sveper in i varandet. Som vi antingen kan svepas med och leva ut i eller härda ut i.

Eller så kväver vi dem.

Trycker ner dem försöker frenetiskt att inte tillåta dem att komma fram.

Inre kvävning som surar ner och blockerar kroppens och universums naturliga flöde.

Jag tänker mig att känslorna är "vår" väg ( iallafall min), är vår läromästare. Och att det är just dessa som leder oss tillbaka till det oskrivna bladet som vi en gång var.

Ibland tänker jag att våra känslor är illusioner som "vi" behöver lära oss känna och se igenom.

För att kunna ta oss vidare på vår livs väg.

Så egentligen finns det inga bra eller dåliga känslor.

Även om de inte alltid är så bekväma att stanna kvar i.


Ja, det var lite morgon tankar som kom upp inom mig. VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-01-23 09:06 #162 av: SHIAWASE


#160 Peter

Känslan normaliseras och upplöses för att man inser att den inte längre har någon betydelse! Det handlar inte om att bearbeta eller byta ut!

 

Detta stämmer precis  med mig!! TackHjärta

 

 

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-23 09:14 #163 av: [Kathja]1

# 160 retep - Men i och med det får du en annan känsla, m.a.o den gamla är utbytt. Eller vad händer känslomässigt när den normaliseras? Du slutar väl att känna dig arg, eller?

# 155 Mandra- Jag tror mer att det är du som har missförstått mig (oss). Att byta känsla är att på ett eller annat sätt göra något som får mig att få en annan känsla än en jag har. Inte underligare än det.

Att vara i och bearbeta en känsla är INTE att BLI den, blir u din känsla så är det KÄNSLAN som styr dig, inte tvärt om. Hela inlägget går ut på att för stå vad känslor är och att i möjligaste mån undvika att de styr dig.

Så oavsett hur vi beskriver det vi gör, eller oavsett va vi faktiskt gör - är hela tanken att göra NÅGOT på ett sätt som skapar mig ett annat och trevligare mående. I alla fall på sikt. Det är för mig det viktiga att förmedla, inte sättet. För som jag har sagt innan, hur är inte viktigt. Alla har sin väg att vandra, men givetvis ska vi lyssna på andra och ta emot tips och råd. Men hitta det sättet som där och då tilltalar MIG. Hjärta

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-23 10:03 #164 av: Mandra

Som jag skrivit förut så är det i den här ordningen mentala konstruktioner först uppstår i vårt sinne och medvetenhet...Ego, intuition, känsla, tanke, ord och handling.

Ok, förstår hur du menar. Men jag håller nog fortfarande inte med.

Jag vet inte om vi deffar orden på samma vis här. För mig är "intuition" vår rena kanal till vår Ande (och vidare "uppåt").

Och hur du menar att saker och ting uppstår i Egot förstår jag inte alls. Vad betyder ordet Ego för dig?

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 10:13 #165 av: Mandra

#163 av Kathja-R # 155 Mandra- Jag tror mer att det är du som har missförstått mig (oss). Att byta känsla är att på ett eller annat sätt göra något som får mig att få en annan känsla än en jag har. Inte underligare än det.

Jaha, men jag har utgått ifrån artikeln när jag skriver i denna tråd och i den beskrivs hur man medvetet byter känsla genom  att t ex: Det är också alltid bättre att göra ett medvetet val av känslan än att låta den styra dig, du kan nämligen alltid välja känsla. Testa när du känner dig off, ledsen, orolig eller vad det kan vara för mindre positiv känsla och du inte vill, orkar eller kan ändra den att högt för dig själv säga ”Jag väljer nu att känna migdep pig. Jag vet att det inte är det bästa för mig, men jag kommer inom kort att vara mer positiv.” Prova det och du kommer att känna att känslan ändrar karaktär!

Eller: Ett annat sätt att välja, eller kanske mer hitta, en bättre känsla är att helt enkelt resonera sig fram till hur man vill må.

  • "Idag är jag arg därför att min chef ignorerade förslaget jag la fram på mötet i morse. Jag känner mig kränkt, idiotförklarad och förminskad. Jag skulle vilja bli lyssnad på, jag vill känna mig respekterad för det jag gör. Jag vill ha en chef som ser min som en tillgång på jobbet, ett arbete där jag uppskattas för min kunskap och min erfarenhet. Jag vill trivas på jobbet, känna att jag bidrar, att jag längtar dig och att det gör mig glad att vara där"

Genom att börja i det som är och sedan resonera sig fram till det man vill att det ska vara kommer man automatiskt att hitta en lättare och mer tiltalande känsla.

Eller möjligen byta känsla genom att distrahera sig:  Att byta känsla, eller vända den kan man göra på flera sätt – hitta något som peppar dig: musik, film, samvaro, promenad…

Så deffas det hela i artikeln. Om du nu menar något annat, så kan jag faktiskt INTE gissa mig till det! Så jag tror inte jag har missförstått något - jag har bara läst innantill!!

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 10:18 #166 av: Mandra

#161 av rore Fin beskrivning. I princip håller jag med om det mesta - förutom att vi är oskrivna blad från börja. Eftersom jag "tror" på reinkarnation så anser jag att dharma och karma redan ligger i det nyfödda barnet. Dels i DNA:n, dels i form av personligheten (vi kallar detta för en persons Öde inom Elden).

Men väldigt stora delar är ett oskrivet blad. Tomt utrymme i det jag kallar för en referensram. Däri läggs sedan alla erfarenheter, kunskaper mm. En referensrams syfte är i första hand att lära oss förstå och tolka - för att kunna hantera - den fysiska världen.


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 10:24 #167 av: rore

Mandra!

Jag tror också på reinkarnation så helt oskrivna är vi inte. Vi har "vår väg" så tror jag.

Men den vägen skyms ofta av de omständigheter som dyker upp och och skapar de motsättningar som blir inom oss människor.

Jag tror också att allt detta är som det ska vara. Innerst inne så känns det rätt,

även om mitt yttre jag ( som jag kallar mitt ego. Det som lockas utav de yttre) allt som oftast har protesterat och satt fötterna i backen i inre protester. *bildligt talat*

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-01-23 10:28 #168 av: retep

Kathja #163

Om du menar att "slutar väl känna dig arg" också är en känsla?

Det som händer känslomässigt kring det som var känsloladdat är väl i så fall en känsla, upplevelse, tillfredsställelse av att något är avklarat, befriat, en lättnad och nöjdhet...Kan bli många käsloförnimmelser, känslor och tankar av det med!

Menar ändå att det mest bara är ett harmoniskt och behagligt tillstånd!

En upplevelse av bevitnande, distans mellan dig och känslohändelsen.

Anmäl
2014-01-23 10:28 #169 av: Mandra

#160 av retep Ja hunger är en känsla men den är ett resultat av något fysiologiskt, även om den sen också blir en mental konstruktion, en känsla.

Precis, och vad jag försöker säga i mina inlägg är att ALLA känslor har sitt ursprung i något fysiologiskt (det är det jag benämner stimuli).

Som sen blir en känsla och DÄREFTER en mental konstruktion.

För det är ju inte så att kroppen skickar en signal till hjärnan som framföder tanken "Jag är hungrig" och därefter känner du känslan hunger.

Utan hjärnan skickar en signal till hjärnan att skicka ut känslan hunger - därefter uppstår tanken "Jag är hungrig".

Eller?

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 10:42 #170 av: Mandra

Tänkte ta ett till ex på att känslor faktiskt uppstår ur stimuli, är något fysiologiskt.

Många kvinnor lider av PMS, med olika "känslorubbningar som följd, t ex oro, ilska mm. Själv hade jag en PMS som orsakade en väldigt djup depression och som pågick hela veckan innan mens. Jag var aldrig deprimerad de resterande tre veckorna av menstruationscykeln.

Den här depressionen var så djup att denna vecka varje månad ville jag ta livet av mig. Den var också så djup att den blockerade tankeverksamheten - dvs jag förstod aldrig mitt i att det var PMS - utan trodde fullt och fast att jag verkligen ville ta livet av mig. Först efteråt kom jag varje månad på att; men det var ju bara PMS. När en känsla är så stark går det inte heller att tänka bort den eller byta bort den mot något annat.

PMS orsakas av hormonrubbningar och är således en rent fysiologisk process. Många andra varianter av depressioner beror också på störningar i det fysiologiska, t ex fel på hjärnans transmittorsubstanser.

Men depression kan också uppstå för att man råkar ut för något trauma som man inte förmår läka ut. Men även här beror det hela på ett stimuli - traumat.

Andra ex: För att du ska bli kär - måste du först träffa på någon (eller vad som helst) som du blir kär i. Själva det här "stöta på" utgör ett stimulus.

Så, känslor uppstår varken ur tankar eller ego - utan ifrån stimuli (inifrån eller utifrån).

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 10:58 #171 av: retep

Mandra#169!

Tror att det börjar klarna litet nu, vad det är vi menar...

Tänker ändå inte att alla känslor har sitt ursprung i något fysiologiskt!

Det kan bli invecklat det här!

För var får hjärnan impulsen från att skicka ut en signal till sig själv, (hjärnan) jag är hungrig, (känslan hunger)?

När tanken jag är hungrig uppstår, vet jag redan, har känslan av hunger redan talat om det för mig.

Å andra sidan att kroppen skickar ut en signal till hjärnan, som ger tanken jag är hungrig, så stämmer det inte heller, för känslan av att vara hungrig (en fysiologisk impuls), den kommer före.

För att krångla till det ytterligare så menar jag också att även då fysiologin ger impulsen till en känsla så är det paradoxalt nog så, att det samtidigt också är den första intuitiva...förfinade känslan som...sätter igång hela händelseförloppet.

Så ur ett relativt perspektiv blir det litet av frågan: vad kom först

hönan eller ägget?

Anmäl
2014-01-23 11:05 #172 av: [Kathja]1

# 168 - Jag menar att när man slutar att känna sig arg är man inne i en annan känsla istället.

# 165  - Jag menade inte bara artikeln i sig utan även allt annat i tråden. Artikeln är, som jag har sagt innan, skriven som en introduktion. Men jag släpper detta nu då vi, återigen, hamnar i en semantisk diskussion som kanske inte är så givande. Vi har olika utgångspunkt helt enkelt, inte svårare än så, men det innebär inte att den ena har "rätt" och den andra "fel"  - bara att vi beskriver det olika.  

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-23 11:43 #173 av: Mandra

#168 av retep Det som händer känslomässigt kring det som var känsloladdat är väl i så fall en känsla, upplevelse, tillfredsställelse av att något är avklarat, befriat, en lättnad och nöjdhet...Kan bli många käsloförnimmelser, känslor och tankar av det med!

Har funderat och läst lite kring något som kanske knyter an till detta. Glad

Jag har utifrån den KänsloStegen försökt känna efter i vilken känsla jag befinner mig i för det mesta. Det borde ju vara någon av de som finns i stegen då, helst i övre delen. Men det är det inte. Jag skulle beskriva det som jag oftast befinner mig i som en slags "balans utan känslor".

Sen läste jag följande i natt:

Känslor bör skiljas från de närliggande, men distinkta, uppsättningen mentala tillstånd som brukar kallas stämningslägen. De senare skiljer sig främst genom att de varar över en längre tidsperiod och genom att föremålet för dem är oklarare.

Jag har aldrig stött på detta begrepp förut; stämningsläge - men jag tror att det exakt beskriver hur jag oftast känner mig. Stämningslägen kan nog variera, men mitt kännetecknas av just "balans" och avsaknad av känslor.

Jag tror att det här är en bra beskrivning över hur det funkar. Det är väldigt jobbigt att befinna sig i en känsla hela tiden - även om den är positiv. Jag har t ex upplevt en väldigt kraftfull "bliss" (reptep känner igen ordet), så kraftfull att jag leviterade. Och det är ju inte ett tillstånd man kan vara i konstant.

Att gå omkring och skratta jämnt och samt är nog också väldigt jobbigt - för att inte tala om hur jobbigt det är att befinna sig i en "negativ" känsla konstant. Depression, sorg, konstant gråta osv. ALLA känslor kräver "bränsle", dvs energi. Att gå omkring och vara urförbannad konstant dränerar en på energi ganska snart.

Stämningsläge - tyckte jag om. Får idé

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 11:55 #174 av: Torahzen

Med balans menar du att du känner dig tillfreds? Är inte det en känsla?

Intressant diskussion...

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-01-23 11:59 #175 av: retep

Ja, ett förnöjt stämningsläge blir bra! 

Anmäl
2014-01-23 12:02 #176 av: Mandra

#174 av Torahzen 

Nej, jag menar nog faktiskt inte det. Nöjdhet var en känsla som fanns i KänsloStegen och den stämde inte tycker jag.

Det är mer en slags tomhet som varken är positiv eller negativ. Varken nöjd eller missnöjd. Bara "tom" balans. 

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 12:07 #177 av: retep

#174 Torahzen!

Är det mig du frågar så svarar jag..Ja, jag kan känna mig tillfreds. Men jag kan också bara vara tillfreds!

Som i meditation, som i ett tillstånd! I eller nära Källan eller Varandet.

Anmäl
2014-01-23 12:29 #178 av: Mandra

Har känt efter lite till. Jag berättade ju om att jag upplevt kosmiskt medvetande i sömn/dröm på Norbergsakademien en gång i tiden. Det känns som ett slags neutral bevittnande.

Nu slog det mig att det är så jag känner mig för det mesta. Att jag iakttar - utan känslor alls.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 12:31 #179 av: Mandra

Det är väldigt vilsamt.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-23 12:52 #180 av: Torahzen

Tack Retep och Mandra.

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2014-01-23 13:03 #181 av: retep

Det handlar mycket om Uppmärksamhet och om hur man riktar den!

http://lawofattraction.ifokus.se/articles/4d7be80dc5c6a755ed000ac8-uppmarksamhet?discussions-1

Tänker att jag kanske skall skriva om denna litet, ur ett annat perspektiv...

Anmäl
2014-01-24 00:28 #182 av: Mandra

ok, ska läsa det.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-24 04:31 #183 av: SHIAWASE

Mandra,, jag befinner mig ofta i det stämningsläge du beskriver, jag kallar det också för tillfreds, nöjdsamhet, harmonisk,, olika ord, men jag tror att det är samma.

Sedan skrattar jag väldigt ofta, och det är inget som jag tröttnar påGlad

Arg kan jag också vara ibland,, med tonårsdöttrar  i omgivningenArgHjärta

Men inte så ofta.

Oftast är nog harmoni, lugn, tillfreds,,, känslan av att allt bara är, och det är precis som det ska vara, och mer av det härliga är på väg!!Regnbåge

Så förväntansfull är jag också ofta, förväntansfull i ett tillstånd av vetskapHjärta

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-24 07:39 #184 av: Mandra

#171 av retep För att krångla till det ytterligare så menar jag också att även då fysiologin ger impulsen till en känsla så är det paradoxalt nog så, att det samtidigt också är den första intuitiva...förfinade känslan som...sätter igång hela händelseförloppet.

Så ur ett relativt perspektiv blir det litet av frågan: vad kom först

hönan eller ägget?

Skulle inte kalla det som sätter igång det hela för en "första intuitiv, förfinad känsla" - som jag sa är intuitionen vår kanal till det andliga för mig - utan just ett stimuli. Ett stimuli är en slags sinnesförnimmelse, inte en känsla.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-24 08:06 #185 av: rore

Mandra!

Vill du förklara skillnaden mellan sinnesförnimmelse och känsla. Jag hänger inte med riktigt.Funderar

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-01-24 08:30 #186 av: SHIAWASE


Ja, för mig blir det massor av ord i denna trådGladOrd som liksom krånglar till, när vi vet att våra tankar är rätt så lika.

MEN samtidigt en intressant diskussion, eftersom, säkert många har nytta av den,,

Men för mig personligen, så vet jag när jag mår bra,,,,,

jag vet HUR jag ska göra för att må bra.

Djupare analys behöver jag inte göraGlad

MEN jag njuter av diskussionen!!! Det känns som om utveckling, expansion är på gång!!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-24 09:32 #187 av: Mandra

#185 av rore Sinnesförnimmelser är det som våra fem sinnen
"snappar upp", dvs synen snappar upp "bilder", 

känseln snappar upp fysisk beröring, smaken snappar upp olika smaker,

 luktsinnet snappar upp lukter och hörseln snappar upp ljud.


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-24 09:51 #188 av: rore

Ahh, så klart. Tack Mandra!

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2014-01-24 14:01 #189 av: retep

#184 Mandra!

Och vad är då det andliga?

För mig är det andlighet = det som kommer ur det transcendenta =kontakt med Källan, med Varandet, Med Kärleken, Med Gud.

Det är alla de egenskaper jag önskar i mitt liv, som blir och är det andliga.

Så intuitionen, som ligger närmre Källan och Varandet än den finaste känslan (och då menar jag inte sinnesförnimmelsen typ att känna beröring), den är också för mig kanalen till det andliga.

Som sagt innan, så menar jag inte att det du kallar stimuli har det djupet, den kontakten...Alla sinnesförnimmelser finns till eller upplevs på den här sidan, i det relativa. Du hör inte förrän hörselsinnet uppfattar det, du känner inte beröring innan känselsinnet uppfattar det o.s.v.

Däremot kan du som en första upplevelse i sinnevärlden, i det relativa, uppfatta Det Transcendentas egenskaper,  Det Förenade fältets struktur Varandets kvaliteter, genom intuitionen

-  jaget, så nära jaget kan komma Jaget, med stort J.


Anmäl
2014-01-24 14:12 #190 av: Mandra

Däremot kan du som en första upplevelse i sinnevärlden, i det relativa, uppfatta Det Transcendentas egenskaper,  Det Förenade fältets struktur Varandets kvaliteter, genomintuitionen

-  jaget, så nära jaget kan komma Jaget, med stort J.

Japp, håller helt med - MEN därifrån kommer inga känslor (även om du hävdar att kärleken kommer därifrån vilket jag inte håller med om) och det är känslor jag talar om.

Det som kommer ifrån det transcendenta, det absoluta medvetandet, Källan har inget som helst med känslor att göra. Det är snarare "ren ljusenergi" eller om man använder ordet Källan, "ren källenergi".

Och om du vill hävda att Kärleken kommer därifrån så talar vi inte om jordisk kärlek, utan om något helt annat. Denna kontakt ger inte upphov till någon jordisk, fysisk känsla.

Förstår nu att du möjligen talar om universell kärlek, någon slags gudskärlek, bliss och lycksalighet - men det är ju knappast känslor som behöver bearbetas/bytas och det var väl det vi talade om?


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-24 15:55 #191 av: retep

Ja, det var bl.a det vi talade om
Men vi har också pratat om hur att hantera känslor, uppleva finare och behagligare känslor...
Ock då kan inte jag låta bli att ta upp och visa på att Källan, Det Absoluta Medvetandefältet är Källan och ursprunget för alla känslor och tankar. Ju närmre Källan vi är när vi i vårt relativa vardagliga medvetande och sinne uppfattar känslan, ju klarare och kraftfullare är den!

Anmäl
2014-01-24 17:10 #192 av: Mandra

#191 av retep Ja, kom på det. Ok - vet inte om jag nödvändigtvis håller med, men jag tror inte vi kommer längre nu. :)

En fråga: Jag har ju skrivit lite om chakror i annan tråd. I vilket chakra skulle du säga att Det absoluta medvetandefältet "kommer in", vilket chakra "tillhör" det?

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-24 19:10 #193 av: retep

Jag skulle säga att kundalini är kraften, som är vilande i det transcendenta, Absoluta Medvetandet. För att sedan resa sig upp genom de olika chakan i det fysiska relativa.
Så kundalinikraften är ett uttryck ur det Universella, En naturlag.
Chakrorna tillhör det fysiologiska, relativa.

Anmäl
2014-01-24 19:20 #194 av: Mandra

ok, tack för svar. det var en helt ny vinkling för mig.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-24 19:44 #195 av: linnease

Ja... har hört Abe-interaktioner om chakran, att det är egentligen mer som motståndspunkter, där vi stänger av det annars naturliga flödet i kroppen.. och att det finns tusentals. Låter väldigt logiskt för mig.

Anmäl
2014-01-24 19:51 #196 av: linnease

Den här var bra med.. Skämtar

Anmäl
2014-01-24 20:04 #197 av: linnease

Här är en lite mer utförlig med mera förklaringar för den som vill ha det. Lite långsam start men blir intressant efter ett tag!

Anmäl
2014-01-25 00:11 #198 av: Mandra

Jag har aldrig läst så mycket av det här paret. Har en bok liggandes någonstans, men jag har aldrig kommit igenom den. Och efter att ha lyssnat på de här videorna (i den mån jag orkade) så måste jag säga att jag inte är någon större fan.

Men jag förstår bättre nu vad ni pratar om här inne.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-25 00:27 #199 av: linnease

Ja, flera här lyssnar på dem, de är som ursprunget till hela LoA-vågen över världen just nu. Men inget är för alla såklart! Vi är alla olika ♥

Insåg att de hamnade som i fel tråd.. Skulle kanske legat i chakratråden :)

Anmäl
2014-01-25 00:39 #200 av: Mandra

#199 av linnease de är som ursprunget till hela LoA-vågen över världen just nu

När menar du att denna LOA-våg skulle ha börjat? Jag har inte varit ute på nätet och diskuterat LOA på många år, men när jag var det senast såg jag inte röken av sånt här resonemang.

En sak håller jag med och det är att man ska hålla sig till det enklaste - men sen är det nog stopp. Man kan inte förenkla saker och ting hur mycket som helst - då förlorar det "värde" på något sätt.

Du kan gärna få förklara hela den här vortex-grejen för mig om du vill. Eller visa mig en tråd där det står förklarat. Glad

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-25 01:54 #201 av: linnease

Hm, ingen aning om när den börjat.. Jag hittade tänket runt 2006-2007, var supersvårt att hitta fler som var inne på det i början, hittade inga svenska forum som var inne på rent LoA-tänk a la typ The Secret och Abraham-Hicks, inte så mycket på engelska heller. Min upplevelse är i alla fall att det är fler och fler och fler som hittar dit, kollat på eller läst The Secret eller hittar till Abraham-Hicks, flera svenska sidor och forum nu, massor mer engelskt, enormt mycket mer folk, enormt mycket mer på youtube nu.. Så känns som den är pågående, växande.

Vortex ja. Långa eller korta versionen? Jag gillar Abe's (kort för Abraham-Hicks) terminologi, så jag använder den, hoppas du kan hänga med och gissa, känna dig fram till vad jag menar och vad du har för tankar/ord/erfarenheter som motsvarar. 

Deras story är att Source enery, Källan, är som en ström, ett flow av energi, vi är alla delar av denna energi, som Source har projicerat fram i fysisk form för att utforska kontraster och komma till nya slutsatser. Varför, haha, vet jag inte helt :D Nu snackar jag bara ur människoperspektiv, eller mitt eget perspektiv kanske. Så, vi är här och springer runt och utforskar grejor, och kommer hela tiden fram till nya slutsatser och önskemål om vad vi vill uppleva, göra, prova på härnäst. Source svarar genom att skapa den nya versionen av oss, av universum, av verkligheten, skapa nya idéer och energier. Evolution. Var och en har ett eget Vortex (som säkert egentligen är mycket mer sammankopplat med allt annat och alla andra än vad vi kan förstå) av energi, dvs en energi, en frekvens som är hela tiden uppdateras med våra senaste upptäckter och önskningar och som är resultatet, syntesen av allt vi nånsin upplevt, i detta livet och i alla liv, allt som kommit före där vi är nu (nånstans där som tankar om karma kommer in förresten). Abe kallar det vortex bara. Där finns allt vi vill ha. Men vi är ju här för att utforska, så vi är fria att hänga där, med allt vi gillar mest, eller på andra ställen. Ju längre vi befinner oss ifrån vortex, ifrån våra önskningar desto större blir missmatchen i frekvens mellan oss och Source, och det känner vi i vår fysiska form som känslor. Ju bättre match, ju harmoniskare och skönare känslor. Ju längre ifrån, desto mer dissonanta och obehagligare känslor. Lite som två fiolsträngar typ, som vibrerar på mer eller mindre samstämda frekvenser. Eller sång, skär sig om man sjunger falskt, låter harmonisk om man sjunger rätt på pitch! Så känslorna funkar som en GPS, typ. Pekar i riktning mot allt vi kommit fram till att vi vill uppleva härnäst, mot vortex. Därav känslostegen också. Alla lägger ju olika saker i olika ord, så den är ju inte absolut, men i grova drag, rädsla/maktlöshet är längre bort från Vortex än ilska, som är längre bort än oro, som är längre bort än otålig osv.. när man börjar känna sig hoppfull är man nära, när man är harmonisk eller glad eller intresserad eller lycklig eller bara skön så är man där.

Ok det blev en lång version. Svårt att bara förklara lite snabbt sådär.. Glad Abe's version, men för mig stämmer den extremt bra med hur jag upplevt och upplever mitt liv, de har bara bättre ord än vad jag själv skulle kommit på.

Hoppas du fattar nåt av det..! :) 


Anmäl
2014-01-25 06:34 #202 av: Mandra

#201 av linnease Vi kanske borde flytta det där sista inlägget till en egen tråd. Känns som det börjar bli svårt att hänga med här. :)

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-25 09:05 #203 av: [Kathja]1

Här är vi nästan alltid OT Mandra - det blir gärna så när man följer flödet. Skrattar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-25 09:43 #204 av: Mandra

#203 av Kathja-R OT?

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-25 09:46 #205 av: [Kathja]1

Att man hamnar off topic, m.a.o utanför ämnet. Skrattar

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-25 10:00 #206 av: Mandra

Ok, förstår. Tycker också det är ok för det mesta. Tycker också man bör följa flödet i trådar. Men just här känns det väldigt obekvämt. Kan inte tänka lixom. Cool

Ska fundera lite över vad Linnease säger och tar det sen i en egen tråd ivf.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-25 19:32 #207 av: szirius

Började först översätta men det blev så mkt så jag länkar klippet i stället. Det jag ville återupprepa var historien om när Esther vaknar av ljud...det börjar på 8.05.

Tycker det var tydligt beskrivet här.

Anmäl
2014-01-26 07:46 #208 av: Mandra

#101 av retep Du kanske kan förklara vad "ge upp för sina känslor" betyder. jag hinner inte titta på det där. Glad

Jag undrar om det är samma process som Krishnamurti beskriver, fast han kallar det för att "gå in i känslan och BLI den".

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-26 12:28 #209 av: retep

#208 Mandra!

Det är något hon säger i ett sammanhang under intervjun.
Att ge upp inför sina känslor är min komprimerade översättning av engelskans Surrender.
Min tolkning och i min erfarenhet blev och är, att hon kom till en punkt då hon gav upp och överlämnade sig till...
Att hon insåg att hon aldrig skulle kunna bemästra sina känslor eller bli befriad genom dem. De förblev ett hinder!

Har inte satt mig in i vad Krishnamurti beskriver, men kan tänka mig att det kan vara litet av det samma?

Min egen erfarenhet är att jag kan vara i känslan och uppleva den, men utan att påverkas, bli berörd och dras med, eller ned av den, utan att identifiera mig med den.
Känslan, känslorna och tankarna är där, men det är inte mina. jag har en distans till det jag upplever.

Vi kan nog alla relatera till att ha upplevt den distansen. Det nästa är att utveckla och kultivera den, så att man mer och mer och alltid kan ha med sig den i livet.

Anmäl
2014-01-26 14:40 #210 av: szirius

#209 Min egen erfarenhet är att jag kan vara i känslan och uppleva den, men utan att påverkas, bli berörd och dras med, eller ned av den, utan att identifiera mig med den.
Känslan, känslorna och tankarna är där, men det är inte mina. jag har en distans till det jag upplever.

Vi kan nog alla relatera till att ha upplevt den distansen. Det nästa är att utveckla och kultivera den, så att man mer och mer och alltid kan ha med sig den i livet.

Detta är vad jag menar med att vara medvetet närvarande. Jag kan ha distans, på ett sätt iaktta allt.
En upplevelse av " här är jag...o där är en känsla...o där är en tanke...men jag är hela tiden här o kan iaktta detta..."

Anmäl
2014-01-26 14:45 #211 av: Mandra

Tack. Vad Krishnamurti menar är att om man går in i känslan så upplöses den. Så kanske det inte var exakt samma. Jag förstår vad du menar med att inte bli påverkad, berörd - men det här är fråga om en total upplösning. Känslan upplöses och försvinner.

1981 drabbades jag av våldsam panikångest som fick till följd att jag inte kunde gå ut på 3 månader bl a. Någonstans ifrån fick jag då Krishnamurtis bok Att vara fri och läste om detta. Jag provade, men lyckades inte så bra.

Problemet med panikångest är att det är så skrämmande att "ens inre" försöker "springa ifrån" känslan - det går per automatik - och det får helt motsatt effekt. Panikångesten ökar istället.

Nåväl, jag övade väl en del av och till i 2 år och till slut lyckades jag. Och panikångesten upplöstes på ett par sekunder. Sen den dagen kunde jag bemästra ångesten och till sist klingade den av. Nu har jag varit ångestfri i hur många år som helst - minns faktiskt inte hur länge.

Det ska funka med andra känslor också, men jag har upptäckt att det är mycket svårare med s k grundkänslor.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-26 16:55 #212 av: retep

När man är i det tillståndet, har den distansen och en upplevelse av, " här är jag...o där är en känsla...o där är en tanke...men jag är hela tiden här o kan iaktta detta..." Då är nästa steg att man släpper uppmärksamheten på(och surrender) känslan och "Känslan upplöses och försvinner."

Anmäl
2014-01-26 17:27 #213 av: Mandra

Ok, men det här är rakt motsatt förfaringssätt. Man går in i känslan helt och hållet och ÄR känslan. Lite svårt att beskriva. Men det går säkert att göra på båda sätten.

Ville bara tipsa om det här sättet för det kräver inte lika mkt som det du säger. För där krävs ju att du kan separera dig själv från känslan och bara iaktta den - vilket är ganska avancerat andligt.

För att använda Krishnamurtis metod krävs inte att man övat på något andligt egentligen - jag var väldigt mkt nybörjare när jag gjorde detta och skulle definitivt inte varit i stånd att separera mig från känslan. Glad

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-26 20:15 #214 av: retep

Mandra!

Förstår visst inte vad du menar?

Tänker att om jag går in i känslan helt och hållet och ÄR känslan
(vad betyder det att du skriver är med stora bokstäver?)
Då uppfattar jag det som att jag, om jag känner skräck, ångest, hat, mörker...att jag då ÄR det!

Vad skulle syftet med det vara?

Kan lättare förstå det om det handlar om upplyftande saker som känslan glädje,ljus och kärlek. Det skulle nämligen för mig betyda utveckling.

För den skull kan jag också se utveckling genom att uppleva och få erfarenhet av, skräck, ångest, hat och mörker.

Men jag skulle också behöva släppa det, ge upp och överlämna det ( surrender), transcendera det för att bli fri och uppleva att jag utvecklas genom det.

Anmäl
2014-01-26 20:22 #215 av: Mandra

Samma sekund som du ÄR känslan försvinner känslan. Det är det som är syftet. Du upplever endast känslan någon sekund - sen släpper den. Det handlar inte om utveckling egentligen - bara om att bli kvitt den obehagliga känslan. Det är det snabbaste sättet att "skifta känsla" (som ni kallar det här) som jag känner till. Men det är inte helt lätt att lära sig tricket.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-26 20:39 #216 av: retep

Okey! Då är jag med på vad du menar.
Jag kan detdär tricket, men jag har utöver det, eller egentligen ett intresse av utveckling. Så jag upplever att jag tagit det ett steg längre.

Anmäl
2014-01-27 00:34 #217 av: Mandra

Ja, ur utvecklingsynpunkt har du det. Men att ha t ex panikångest är väldigt obehagligt och handikappande och det här är en snabb väg ut ur det. Jag är inte heller säker på att man kan ha panikångest när man kommit så långt som du beskriver. Tror faktiskt inte det. Jag vet inte heller inte om man är i stånd att utvecklas när man har panikångest mer eller mindre konstant. Tror inte det heller.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 09:14 #218 av: [Kathja]1

# 217  Ursäkta en kanske "näsvis" fråga, tog det dig inte ett år eller två att bli av med din panikångest på detta sättet? Hur kan det vara ett snabbt sätt? Med tex KBT kan du bli av med det på en vecka, med hjälp av andningsövningar på några minuter. Själv blev jag av med min över en dag genom att hitta ett annat fokus. Får det inte att gå ihop. Även om et självklart är underbart att du har kommit vidare och slipper det där! Blev bara nyfiken på hur du tänker. Funderar

Då det gäller panikångest mer generellt så tror jag absolut att man kan utvecklas även med det, ångesten är ju enbart ditt inres väldigt tydliga sätt att tala om för ditt jag att du är disconnectad från ditt inre, ditt högre jag. Lyssna på ångesten och den blir en puzzelbit i ditt livspuzzel, m.a.o en del i din utveckling. Men eftersom man får ångest av den anledningen så är det svårt att hamna i ångestläge när man har kommit en bit på sin resa och hittat sitt inre. Hjärta

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-27 09:23 #219 av: SHIAWASE

#218

Kathja.

Jag har aldrig haft någon ångest av något slag. Så kanske inte rätt person att kommentera.

MEN jag kan tänka mig att för tx. Mandra (Mandra hojta till om jag är totalt fel!!) så kanske KBT, andningsövningar etc. inte fungerade. helt enkelt. SEdan har ju du , Mandra berättat att du sysslade med TM i 8 år, men att till slut kände du att det inte fungerade för dig. Men att du nu har hittat Shamanismen som känns rätt.

Med andra ord,, Vi måste alla hitta våra vägar. För en del går det på en dag. För en del tar det några år. Det kan allt kännas snabbt och lätt, så länge det passar en själv.Sol

Det kan ta längre tid, och kortare tid.

Inget bättre eller sämre. Hjärta

 

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-01-27 09:30 #220 av: [Kathja]1

# 218 Självklar är det så! Det har vi kommit fram till många gånger. Och känns det lätt och rätt så går tiden fort. Tummen upp

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-27 13:08 #221 av: Mandra

Ursäkta en kanske "näsvis" fråga, tog det dig inte ett år eller två att bli av med din panikångest på detta sättet? Hur kan det vara ett snabbt sätt? 

Vad jag menade var att det tog mig 2 år att lära mig tricket. När jag väl lyckades gick ångesten bort på några sekunder.

Med tex KBT kan du bli av med det på en vecka, med hjälp av andningsövningar på några minuter. Själv blev jag av med min över en dag genom att hitta ett annat fokus.

Panikångest utlöstes av en för-tidig-kundalini-resning - så det var en mix av allehanda symptom (bl a hallisar som sa mig att det brann i håret - jag trodde dem och försökte kasta mig ut genom ett fönster på andra våningen för att släcka den). De tre första månaderna sökte jag inte ens hjälp eftersom jag inte ens klarade av att gå ut genom ytterdörren. Det är nog lite skillnad i grad på den panikångest vi talar om. Varför finns det annars människor som inte blir av med den på 20-30 år - trots professionell hjälp (för såna finns det ju).

När du säger att du blivit av med panikångest genom att skifta fokus, så tror jag dig inte. Möjligen vanlig ångest, eller någon form av Ågren. Är du mitt inne i en svår panikångest attack klarar du inte av att tänka - så, nej. Jag tror du pratar om något annat faktiskt.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 13:31 #222 av: [Kathja]1

Det där låter mer som att du fick en psykos, sedan kan den innefatta panikångest. Det låter oavsett vilket inget vidare! Fattar din avoghet till kundalini-yoga som du nämnde en annan gång. Men nu fattar jag vad du menar iaf, och att ta i en utlöst psykos som du gjorde är oftast ett större jobb än att rodda i panikångest.

Och då det kommer till min egen upplevelse så får du tro vad du vill, jag lova dig att jag vet skillnaden. Har haft det själv, har barn som har haft det OCH jag jobbar med det. Det är därför jag tror att det var en psykos du utlöste, det är inte helt ovanligt när man går för fort fram, det är en liknande psykostillstånd som man kan utlösa av droger.

Tack för att du delar med dig! Hjärta

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-27 14:48 #223 av: szirius

Hade inte mindre än 2 bekanta som fick psykoser av just kundaliniyoga, så det är inget att leka med...man ska aldrig någonsin ska forcera fram utveckling...tar det tid finns det en anledning till det och då ska man lyssna på det och gå varsamt fram...därför man inte heller kan jämföra hur snabbt man lärt sig ditten o datten, som i att man är bättre eller sämre. Vi har olika förutsättningar beroende på upplevelser och det är precis som det ska vara.

Själv utför jag ju vanlig yoga, stillsamt och utan forcering och gör stor skillnad i mitt mående -men hoppar alltid över eldandning, då det känns helt fel och off, jag behöver ingenting som snabbar på och aktiverar i mitt system, snarare lugnar ner...Regnbåge

Anmäl
2014-01-27 16:43 #224 av: Mandra

#222 av Kathja-R 

Men du, varför finns det då så många människor som inte får sin panikångest botad? För det är ju vanligt - var ivf förr. Har ingen koll på sånt längre.

Ja, det var att likna vid en gränspsykos i början, men det satt i max 6 månader - sedan rörde det sig nog bara om panikångest. Jag är utbildad teater inom teater och drama och är väldigt bra på att andas bra alldeles av mig själv, lixom bra på avslappningsövningar - men det hjälpte inte ett dugg.

Så, nej, det finns nog grader av panikångest, varav kanske de lättare går att bota som du säger.

Det här hände innan jag började med andliga övningar, så det var inte såna som utlöste det.

Jag utvidgade senare min repertoar mot ångesten med självhypnos. Även om den gick bort generellt så fanns det vissa situationer där den låg på lur och då lärde jag mig att gå ner i hypnos. Det hjälper också.

För mig är panikångest en pseudo-känsla (en skapad känsla, inte en naturlig grundkänsla) som sinnet skapar själv som skydd mot andra, underliggande känslor som sinnet inte klarar av att uppleva. Och så länge man inte tagit itu med dessa underliggande saker/blockeringar, så tror jag inte man kan tala om att man botat panikångesten. Även om man blivit av med den för stunden, t o m under väldigt lång period om något gör att underliggande "smärtor" vaknar till liv. Sinnet kan då åter börja producera panikångest som skydd.

Jag fick panikångest för att något jag gjorde fick väldigt kraftiga, underliggande blockeringar att börja lösas upp.

Efter ett tag kan dessa underliggande blockeringar "återhämta" sig, dvs byggas upp igen och då kan det nog vara relativt enkelt att bota den, alternativt så kan den t o m försvinna av sig själv.

Personligen så har jag också arbetat bort underliggande blockeringar.

 Men hade jag inte gjort det, så hade panikångesten kunnat dyka upp när som helst igen.

Så, när vet man att den är botad?


Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-27 17:30 #225 av: [Kathja]1

# 224 Jag skulle vilja säga att det är för att man inte har rett ut grundproblemet, obalansen kvarstår med andra ord. 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-28 03:27 #226 av: Mandra

#218 av Kathja-R 

Sjukvården tycks inte dela din uppfattning att det är så lätt att bota såna här saker:

"För samtliga ångestsyndrom finns behandlingsmetoder med dokumenterad effekt (Evidensstyrka 1). Med undantag för specifika fobier är effekterna av såväl farmakologisk som psykoterapeutisk behandling måttliga. Symtomen lindras men det är sällan som full symtomfrihet uppnås. Med få undantag återkommer symtomen när behandlingen avslutats."

javascript:nicTemp();


# 224 Jag skulle vilja säga att det är för att man inte har rett ut grundproblemet, obalansen kvarstår med andra ord. 

Nä, precis. Men ovan säger du att:

 Med tex KBT kan du bli av med det på en vecka, med hjälp av andningsövningar på några minuter. 


Jag undrar lixom hur du menar att man hittar grundproblemet på en vecka? några minuter?
Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2014-01-28 09:16 #227 av: [Kathja]1

Det menade jag självklart inte. Det var ju två olika vinklar. Det ena handlade om att bli av med panikångesten och det andra om att bli av med problemet till ångesten. 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2014-01-28 12:13 #228 av: Mandra

#227 av Kathja-R 

Ok, förstår. Men när du säger "bota" så får man (jag) känslan att du menar att den är botad i grunden. Men du menar att du häver just den panikattacken som pågår just då. Ok.

Shamanism, shamanskt helande, självutveckling och medvetandegörande coaching på nätet:

En stig med hjärta

Anmäl
2015-06-28 19:41 #229 av: Otroulig

Putt Hjärta

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl
2015-06-28 19:41 #230 av: Otroulig

Putt Hjärta

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.