Annons:
Etikettom-law-of-attraction
Läst 15781 ggr
retep
2011-03-12 22:39

Uppmärksamhet!

Genom att acceptera släpper jag taget och undviker att kämpa. Genom att släppa taget ger jag plats åt nyskapande. Genom att acceptera rädslorna blir jag orädd. Genom att vara orädd öppnar jag sinnet. Genom att öppna sinnet ser jag, utan att döma. Genom att bevittna utan att döma öppnar jag för Livet

Säkert är det så att människans tillgång till Medvetandet och möjlighet till ökad medvetenhet, är vår stora lycka.

Jag ser en unik möjlighet i det att vi har öppnat oss för det andliga livet. En möjlighet genom att vi som människor har ett medvetande och en medvetenhet som kan sträckas ut och omfatta en Kosmisk medvetenhet.

Med en ökad medvetenhet och insikt om Det Transcendenta Medvetandet, för själva Källan och Varat. För det som ligger till grund för vår medvetenhet och de medvetandetillstånd vi kan uppleva. I detta ligger nu denna fantastiska möjlighet att utveckla vår uppmärksamhet till att erfara det som ligger bortom och att utveckla en ökad förståelse för vad Källan rymmer och vad erfarenheter av det Rena Medvetandet ger.

Jag nämnde Karma, som universell lag, som den som avgör och styr m.m. När vi funderar kring Karma känner vi oss kanske maktlösa och som fast i en lag som vi inte kan rå på, som förföljer oss inkarnation efter inkarnation.

Men Karma är inte vår dom utan egentligen vår möjlighet och vår väg till frigörelse, frigörelse från de band vi själva knutit oss till.

När du blundar och visualiserar medvetandet, tänker dig och medvetandegör alla de egenskaper du vill ha med i ditt liv, skapar du en ny verklighet. Ditt undermedvetna och lagen om attraktion vet inte om du inbillar dig eller om det är verkligt. Så när du föreställer dig hur lagen om attraktion tar emot dessa tankar och egenskaper som om du faktiskt redan lever med dem, måste dessa visioner återspeglas till dig. När du är förtrogen med och det du föreställer dig känns verkligt, så vet du att det har trängt in i ditt undermedvetna, och lagen om attraktion måste leverera det.

Din uppmärksamhet att skapa en ny verklighet, är det sätt på vilken du normaliserar karmas inflytande samtidigt som du gynnar förutsättningarna för allt du vill attrahera i livet.

Att uppmärksamma är något vi ofta gör utan att uppmärksamma!

Våra invanda mönster betyder att vårt känsloliv och tankeliv fungerar med automatik grundat på en föreställning. Denna automatik är förankrad i vårt sinnes upplevelser och erfarenheter, även om vi är omedvetna och ouppmärksamma om det. När vi blir medvetna om att vara oupmärksamma…då väljer vi att göra oss uppmärksamma och medvetna. Det är just så som vi utvecklar vår uppmärksamhet och berikar våra möjligheter att attrahera allt i livet, insiktsfult, djupt och medvetet. Det handlar därför inte så mycket om tro… på hur det fungerar, utan om hur vi medvetande gör oss och om hur vi använder vår uppmärksamhet…om att bli medveten om medvetandet och om den naturliga lag som ligger till grund för allt vi är och attraherar i våra liv. Först med den utgångspunkten kan vi inse och medvetet börja rikta vår uppmärksamhet och samarbeta med livet.

Vill citera Lena som sa det så bra…

”Skillnaden som jag kan se den är att den yttre uppmärksamheten göder ditt ego medan den inre göder din själ.

Vill man känna sig större inombords ser man mer till den inre uppmärksamheten.

Den yttre uppmärksamheten göder ditt självförtroende.
Den inre göder din självkänsla.

Den enda uppmärksamhet du är beroende av är din egen.

Du kan göra dig fri från den yttre uppmärksamheten men det klarar du först när din HELA uppmärksamhet ligger INOM dig”.

När jag tänker på uppmärksamhet och vad det i grunden är, då vet jag att den djupaste, värdefullaste uppmärksamhet jag kan ha, är den jag erfar när jag transcenderar och uppmärksammar själva existensen, Varat och ser fröet som gror.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Annons:
[Trulig]
2011-03-13 15:11
#1

Ojojoj, det är mycket som snurrar i min hjärna nu. Att acceptera - släppa taget, uppmärksamma vad detta gör för mig, att all kaos och smärta har lett till att min själ börjar hitta hem. Att möta alla rädslor och att öppna sinnet och komma fram till detta. Att frigöra mej och bli fri för att kunna komma till nyskapande! Det är nog där jag är. Att komma till att kunna uppmärksamma själva källan och existensen, dit är det nog en bit. Men jag är ju en del av den. Tack Peter!!!

[Lisake]
2011-03-13 18:52
#2

Det är många skal som ska bearbetas,för att komma vidare och acceptera.det tar sin tid att uppmärksamma och bli medveten om vad som händer,att se fröet gro inom oss.

retep
2011-03-14 10:10
#3

Jag skulle säga…att det egentligen inte behöver ta någon tid alls att bli uppmärksam, accepterande och medveten.

När jag pekar på och vill uppmärksamma den möjligheten genom meditation och genom att transcendera. Då vet jag vad det innebär eftersom jag då befinner mig i och vid Källan. Transcendentalt Medvetande som är allas vårt grundtillstånd.

Erfarenheten av att ha varit där var fröet gror, där tankar spirar, det är att bli uppmärksam, mer medveten och naturligt accepterande.

Det fantastiska, unika värdet och gåvan i detta är…att du inte bara skalar bort skal för skal. Utan framför allt att du nu också skalar inifrån och ut. Mer och mer medveten och uppmärksam, om vad som händer och hur du ser och ger fröet näring att gro och växa.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

[Lisake]
2011-03-14 11:20
#4

Tiden är inviduell för oss alla att bearbeta och bli medveten för att kunna gå vidare.

Bra att du uppmärksammar det sistnämda "att man skalar inifrån och ut" och inte bara tvärtom,vilket är lätt att sätta i fokus.den läkande processen börjar inifrån.

retep
2011-03-14 13:06
#5

Lisa!

Jag menar också att tiden vi har är individuell…men också att den ger oss möjlighet att prioritera och välja vad vi gör med den tid vi har.

Och när jag nämner meditation och att transecendera, då är det för att jag vet hur tiden vi har först och främst styrs av uppmärksamheten vi då har…och hur vi då kan välja att ge…åt det som utvecklar oss vidare

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

[Lisake]
2011-03-14 16:54
#6

Javisst är det så Peter.

Att bara vara inuet och fokusera på sin medvetenhet och uppmärksamma vad som sker inom oss hur fröet gror och utveckar oss vidare.frigörs rädslor som skapats.

Annons:
szirius
2011-03-16 10:59
#7

Men Karma är inte vår dom utan egentligen vår möjlighet och vår väg till frigörelse, frigörelse från de band vi själva knutit oss till.

_Kyss
_

retep
2011-03-16 11:57
#8

szirius!

Visst är det en härlig tanke…och sanning!

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

szirius
2011-03-18 10:25
#9

# 8 jag har uttryckt en liknande tanke på min beskrivining: att man kan se "begränsningar" i ens liv som gudomliga vägvisare att kunna utvecklas…det är när vi ser förlösningen i varje destruktiv tanke som vi blir fria…

[resande71]
2011-03-18 11:20
#10

Acceptansen av livet och mig själv har hjälpt mig oerhört mycket.
Detta har givit mig ett inre lugn, en plattform under mina fötter och en tillit till allt jag erfar.

Min uppmärksamhet har vidgats och därmed också mitt medvetande.
Jag SER, upplever med inlevelse och ÄR i detta fantastiska liv.

Jag ÄLSKAR mitt liv!

För tre år sedan grät jag stort över att jag ville älska mitt liv men kunde det inte. Jag förstod inte att jag behövde acceptera det för att kunna älska det.

När jag använder min uppmärksamhet till sant lärande blir den inte tung att bära. Jag väljer att uppmärksamma det goda, högre och upplyftande för i fyrtio år har jag uppmärksammat det onda och smärtsamma utan framgång och tillväxt.

Tack för en fin artikel Peter, och tack för att du påminde mig om att karma går att se som en möjlighet. Cool

retep
2011-03-18 11:29
#11

Tack själv Lena…Jag är glad att du finns Glad

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

[resande71]
2011-03-18 11:33
#12

Detsamma till dig Peter! Skrattande

[Lisake]
2011-03-20 09:37
#13

Vill också tacka för en upplysande artikel,som har fått mig att bli ännu mer uppmärksam på uppmärksamheten.Glad

Annons:
szirius
2011-03-25 11:07
#14

Det enda som finns är NUET, så fyll den stunden med de tankar du mår bra av.

Denna enkla mening hjälper mig ofta att minnas närvaron.Här och nu.Glad

retep
2011-07-08 21:29
#15

…i det evigt oändliga Nuet…

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

retep
2013-10-24 22:30
#16

#10 …saknar dig fina Lena! ❤️

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

retep
2014-01-22 21:28
#17

Vill citera Lena som sa det så bra… ”Skillnaden som jag kan se den är att den yttre uppmärksamheten göder ditt ego medan den inre göder din själ. Vill man känna sig större inombords ser man mer till den inre uppmärksamheten. Den yttre uppmärksamheten göder ditt självförtroende. Den inre göder din självkänsla. Den enda uppmärksamhet du är beroende av är din egen. Du kan göra dig fri från den yttre uppmärksamheten men det klarar du först när din HELA uppmärksamhet ligger INOM dig”. Var är du nu Lena…saknar dig här! _Peter

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Otroulig
2014-01-23 01:10
#18

Tänk Peter, jag tänkte också på henne tidigare dag ❤️ Hon var in här en sväng men sen blev det tyst igen.

Medarbetare, Law Of Attraction iFokus

retep
2015-03-13 15:37
#19

Här var visst mer om Karma…

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

szirius
2015-03-13 17:21
#20

#17 fint citat!

Annons:
SHIAWASE
2015-03-14 00:16
#21

Tänk vad många bra trådar det finns härinne hos oss!!! ❤️

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Veckomagasinet
2015-08-09 12:08
Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.
#22

Jag brukar blogga om just LOA på www.veckomagasinet.com man kan dela in mitt liv efter och före LOA.

Veckomagasinet
2015-08-09 12:10
#23

Oj trodde jag la in min profilbild visste inte att bilden skulle bli så stor. Tydligen förstår jag inte hur man lägger upp profilbild för att få in bild på den där vänstra lilla rutan?

[rore]
2015-08-09 13:17
#24

Veckomagasinet!

Du behöver gå till inställningar uppe i högra hörnet. Mellan logga ut och meddelande. Sen finns det flikar på den vänstra sidan som du kan fixa detta med.

[rore]
2015-08-09 13:52
#25

Tackar för att tråden puttades upp🌈

Magganhara
2018-09-19 22:08
#26

Jag älskar sånt här! Var lycklig, lev här och nu. Försvinn inte i dina tankar. Det är så viktigt, framförallt i tider som dessa. Vi har det för stressigt och det är så lätt att fastna i huvudet.

Jag har själv skrivit några artiklar inom samma ämne på Gasett.se

Och fler ska det bli!

Underbart citat från Lena förresten.  Man får inte låta sig luras av egot och istället lägga fokus på själen.

Många tummar upp för en viktig artikel - även om jag är lite sen, men sanningen åldras aldrig! :-)

Upp till toppen
Annons: