Afformationer

Afformationer

2010-12-14 21:36 #0 av: SandraBo

Ja du läste rätt, AffOrmationer. Affirmationer har används inom personlig utveckling under en lång tid. Men nu är det dags att utveckla denna fantastiska metod tack vare Noah St. Johns Afformationer.

photo_21499_20101008.jpg

Alla har vi väl hört talas om affirmationer, mantran   som man antingen kan upprepa tyst för sig själv, eller uttala högt. Dessa är oftast meningar i stil med "Jag älskar mig själv precis som jag är" eller "Jag är trygg i att vara mig själv" (Jag har för övrigt fyllt mina väggar i mitt sovrum med meningar som dessa).
Affirmation kommer från latinets affirmatio och betyder försäkran eller löfte.

Alltså försäkrar man sig själv om att (eller intalar sig själv) att det faktiskt är sant det man säger, vilket faktiskt skapar nya tankesätt, som i sin tur gör de uttalade orden till sanning. Denna underbara metod har hjälpt många människor genom åren.

Mia Törnblom nämner i sina böcker att hon bland annat använde denna metod för att ta sig upp från sitt drogmissbruk, och därigenom börja älska sig själv.

Alla har vi någon gång hört den där inre rösten säga elaka saker till oss och gör att vi blir deprimerade, sårade och får en negativ inställning till oss själva och till livet. Oftast så lyssnar man tyvärr på den där rösten och ställer därefter följdfrågor på varför detta faktiskt är så, vilket drar oss ännu djupare ned.
Det kan vara frågor som:
"Varför misslyckas jag?"
"Hur kunde jag vara då dum?"
"Hur ser jag ut egentligen!?"

Jag har nyligen snubblat över ännu en metod som faktiskt utvecklar affirmation-metoden ytterligare. Denna metod kallas för Afformationer, som kommer från latinets formare och betyder att forma. Den är utvecklad utav en man vid namn Noah St. John.

Han använde sig utav affirmations-metoden i flera år, men det han en dag kom fram till var: "tänk om det kan vara så att vi intalar oss själva sanningar (med hjälp av affirmationer), men på fel sätt."
För när du till exempel säger till dig själv "jag är rik", och om den inre rösten då säger "va? Skojar du med mig? Har du inte sett mitt bankkonto?" Då skapas en ond spiral med fler frågor som drar dej ifrån det du faktiskt vill ha. Nu säger jag inte att Affirmationer inte fungerar, för det gör dem i de flesta fall. Men för dem som har testat denna metod och fortfarande inte sett resultat, kan detta vara en påbyggnad på den tidigare metoden.

Afformations-metoden bygger på att genom att ställa de rätta frågorna, så får man de rätta svaren.
För när du ställer dig själv en fråga, vilken fråga den än är, såväl positiv som negativ, så börjar hjärnan direkt att leta efter svar. Frågar du dig då varför du alltid misslyckas, så kommer du då därefter få svar på varför du misslyckas, vilket i enlighet med Law of Attraction kommer att ge dig mer av att alltid misslyckas.

Å andra sidan med hjälp av afformationer, kan du med rätt fråga få det svar du önskar och då i enlighet med Law of Attraction också dra till dig de svaren som ger dig det du vill ha i livet.
Exempel på dessa afformations-frågor kan vara:
"Varför är jag rik?"
"Hur kommer det sig att jag har så lätt för att gå ner i vikt?"
"Varför lyckas jag alltid med det jag gör?"

Testa nu direkt att ställa dig en sådan här fråga. Vad får du för svar?
Hur känner du dig?
Om du fortfarande tvivlar på denna metod, hur skulle det vara om det faktiskt var sant?

Varma Hälsningar
Sandra Bodinger

Källa: Noah St. Johns video om Afformationer

Anmäl
2010-12-30 00:13 #1 av: [GunillaF]

Jag ställde mig en fråga nyss..och blev först förvånad över svaret, men sedan bara visste jag att det svaret har jag ju alltid vetat!FörvånadGlad

 

Anmäl
2010-12-30 08:32 #2 av: SandraBo

Härligt att höra! Vore det inte härligt om fler upptäckte kraften bakom att ställa de rätta frågorna?^^

Anmäl
2010-12-30 13:48 #3 av: Elpida

Precis den här vändningen behövde jag; rätt sätt att ställa frågan på! Tackar!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Anmäl
2010-12-30 17:30 #4 av: rore

#0

Tack! Kyss

Intressant detta då jag själv har svårt att stå och blåljuga mig själv i ansiktet,,

Det tar liksom emot,,

Denna modell med frågor verkar enklare och käns mer sann

Glad*för mig*Flört

 VågDet förflutnas läxa. Blir framtidens lärdom Regnbåge 

 


Anmäl
2011-01-23 14:42 #5 av: Gaiatri

Intressant! Jag har upptäckt att ibland när jag försöker affirmera något som jag "vet" inte stämmer så sätter min emotionalkropp igång och protesterar mycket starkt. Det sätter ett hinder för en förändring.

Det behövs ibland ett sätt att komma runt den fasta övertygelsen för att få in lite ny energi och komma över hindret som satts upp.

Tack! Glad

Jag får helt enkelt prova mig fram med olika frågor...

Sajtvärd på Andlig utveckling

Anmäl
2011-01-24 10:47 #6 av: szirius

# 5 känner igen det. Jag kan bli rent av illamående om jag säger något som jag inuti inte accepterat och tror på ännu. Afformationer fungerar då enklare.

Anmäl
2011-04-13 21:21 #7 av: Skogshumblan

*ryser av välbehag och fascination*.

Ska läsa om det här och försöka få in det hela lite mer i mig innan jag skriver mer, men det är ju superintressant!

Anmäl
2011-04-20 23:07 #8 av: intressant

verkar bra ryser oxå lite

Anmäl
2011-05-08 00:10 #9 av: Tuva-Lena

Nej jag förstår inte det där. Om jag  t ex är överviktig och har försökt att banta åtskilliga gånger utan att lyckas, och frågar mig själv:

"Hur kommer det sig att jag har så lätt för att gå ner i vikt?"
Då vet jag ju att jag friserar saningen på ett felaktigt sätt. Hur skall jag kunna tro på ett sånt uttalande om jag har misslyckats med att banta tidigare..? Det går bara inte ihop för mig.. Foten i munnen

Eller om jag är utfattig med kronofogden i hälarna och säger: "Varför är jag rik"? Det kolliderar ju med verkligheten så det stänker om det. Rik på fantasi skulle man kunna kalla det förstås. Skrattande

Förklara för en oinvigd, snälla.. Glad

"Att många tycker samma, betyder inte att dom har rätt.."

 

Anmäl
2011-05-09 22:34 #10 av: MaMaMade

Ställde mig nyss den frågan, Tuvan! Men rik kan ju innebära så mkt...för mig kom svaret att jag är rik på kärlek. Från min familj, från mina vänner o från mina "arbetsgivare" - jag är omtyckt. Att jag sedan önskar mig en rikedom i pengar...det är en annan sak. Kanske de kommer när jag inser att jag är förmögen inom så många andra områden...kanske viktigare?

Anmäl
2011-05-15 20:01 #11 av: SandraBo

#9

Jag tror såhär. Anledningen till att du känner motstånd när du ställer dig dessa frågor, kan vara för att det är ett såpass nytt tankesätt, så att det känns onaturligt. Ge det lite tid. Alla är vi barn i början. Övning ger färdighet.

Anmäl
2011-05-16 10:47 #12 av: retep

#9

Säkert förstår du bättre hur det fungerar, när du också förstår att du inte kan säga "Hur kommer det sig att jag har så lätt för att gå ner i vikt?" om du inte helt och fullt menar det!

Det behöver först bli din sanna övertygelse, genom att du i det yttre gör vad som krävs och vet med dig att du äter mindre och inte tröstäter,  att du motionerar m.m.

Som du säger så blir det ganska provocerande att säga Varför är jag rik, när kronofogden är i hälarna.

Kanke skall du formulera om frågan, men framför allt skapa en känsla av tacksamhet....Hur kan det komma sig att jag får och har de pengar som behövs, så att jag kan betala mina skulder.

Anmäl
2011-05-16 16:21 #13 av: linnease

Hej alla, ny här! Men definitivt inte ny inför Law of Attraction (LoA). Glad

#9, och andra:

Om man är för långt bort från affirmationen, eller afformationen, kommer man ha svårt att känna det. LoA låter oss helt enkelt inte hoppa för långt bort ifrån var man är. Och ju längre ett ämne har varit aktivt, desto mera moment har det, och LoA låter dig därför bara följa med med känslan i kortare steg. Och det är känslan som är det viktiga, inte orden.

Som gå-ner-i-vikt-exemplet. Det är ett ganska specifikt ämne och har man en historia av att bara ha misslyckats med det massa gånger kommer det vara väldigt svårt att hitta några svar på frågan "Hur kommer det sig att jag har så lätt för att gå ner i vikt?" som känns bra.

Rik-frågan kan ju vara lättare att hitta, det ordet är mer generellt och man kan hitta saker som känns bra precis så som #10 skrev.

Så, om man är för långt ifrån även för afformationer, kan det funka bra med progressiva affirmationer! Man måste känna sig fram, leta efter och hitta en tanke eller ett statement som känns lite bättre - om det är ett stort ämne kanske det bara är möjligt att känna nåt som är liiiiiite bättre än där man är just nu.

1. Det är fan hopplöst att gå ner i vikt. -nuläge

2. Jag önskar att jag kunde lyckas gå ner i vikt  -känns liiiite bättre

3. Yeah, sure!!  -oops, sämre igen :)

4. Jag är öppen för möjligheten att det går att gå ner i vikt  -liiite bättre

5. Det finns faktiskt folk som har lyckats tillslut! -lite bättre

6. Tänk om jag kunde bli en av dom!! -lite bättre till!

7. Ja, jag är faktiskt öppen för nya möjligheter att gå ner i vikt!! Cool! -lite bättre

8. Det måste gå att hitta en väg som funkar för mig!

9. Shit, det kanske är möjligt!

10. Tänk om jag verkligen kan gå ner i vikt!

11. Spännande!

Osv.

Det stabilaste sättet att göra det på är att göra det sakta - om man hittar en mening som faktiskt känns lite bättre - stanna där och öva på den flera gånger, hela dan! Du kanske bara kommer till punkt 5 första dan, eller punkt 6. Öva på den, tänk tanken ofta tills den känns stabil, som att du verkligen är där, verkligen känner det nu. Sen kan man leta vidare uppåt efter bättre o bättre känsla kring ämnet på samma sätt.

När man har kommit så långt att man börjar känna sig hoppfull brukar idéerna eller inspirationen eller småmanifestationerna komma!

Anmäl
2011-05-17 09:41 #14 av: szirius

#13 haha, härligt inlägg! Visst är det så, man får " leka med tankarna" tills man hittar något som ger en positiv känsla att tänka och uttala.

Om det som har med ekonomi att göra, så kanske man kan komma på olika idéer som skulle kunna dra in pengar - och kan man tro på DEM, så skapas en positiv känsla , och så kan man också tro på rikedom osv.Glad

Anmäl
2011-05-18 21:03 #15 av: linnease

Skrattande

Anmäl
2011-05-20 12:57 #16 av: intressant

#9

ja kanske svårt dra till med den frågan när kronofogden är i hälarna

OM DU ALDRIG HAR STÄLLT DIG DEN FRÅGAN INNAN

men låt säga att du tex ställer frågan

jag undrar varför d e så lätt för mig att attrahera pengar hela tiden?

10 ggr om dan i 100 dagar i rad så kommer ditt undermedvetna

bli mer vant och sakta börja acceptera det som en sanning

det går inte bara tjoflöjt när kronofogden kommer :-D

ciao

 

Anmäl
2011-05-20 12:59 #17 av: intressant

för övrigt är motivation och mål en LÖGN.....

att banta med mål och motivation eller för en golfare sätta upp

mål att jag ska slå längre

funkar icke....

pga motivation är en lögn

fråga jag undrar varför jag skiftar perspektiv så lätt och ledigt idag?

10 ggr per dag

wow

 

Anmäl
2011-07-10 20:53 #18 av: crinalina

Vad jag har förstått, så handlar inte afformationer om att man måste hitta ett svar på frågan utan det handlar om att man ska hamna i rätt känsla. När man frågar sig själv en fråga som bara kan få ett positivt och "jakande" svar, så hamnar man automatiskt i den positiva känslan. Afformationer handlar om att man ska hita rätt frågor, inte rätt svar. :D Så fråga på och strunta i att leta svar, bara fortsätt fråga tills du hittar de frågor som får dig att vibrera mest positivt. :D

Anmäl
2011-08-05 15:21 #19 av: SandraBo

#13

Tack för ett jättebra inlägg. Känner igen den där metoden, är det från abraham den kommer måntro, kommer inte ihåg riktigt. Men tack för påminelsen, det är välbehövt många gånger ^^

 

#18 Helt rätt! Det är inte svaret som är viktigt, utan känslan man får ut utav den. =D

 

 

Anmäl
2011-08-06 20:04 #20 av: intressant

Frågor öppnar upp

svar stänger igen....svar är nämligen bestämda saker....däri ligger

ingen öppning.

hur kommer det sig att ni förstår detta så lätt? ;-)

 

Anmäl
2011-11-03 22:14 #21 av: [mossquinnan]

Älskar att se d positiva i livet..insikte osv..ens egen sanning..men..i don`t like this


Afformations-metoden bygger på att genom att ställa de rätta frågorna, så får man de rätta svaren.
För när du ställer dig själv en fråga, vilken fråga den än är, såväl positiv som negativ, så börjar hjärnan direkt att leta efter svar. Frågar du dig då varför du alltid misslyckas, så kommer du då därefter få svar på varför du misslyckas, vilket i enlighet med Law of Attraction kommer att ge dig mer av att alltid misslyckas.

Å andra sidan med hjälp av afformationer, kan du med rätt fråga få det svar du önskar och då i enlighet med Law of Attraction också dra till dig de svaren som ger dig det du vill ha i livet.
Exempel på dessa afformations-frågor kan vara:
"Varför är jag rik?"
"Hur kommer det sig att jag har så lätt för att gå ner i vikt?"
"Varför lyckas jag alltid med det jag gör?"

Testa nu direkt att ställa dig en sådan här fråga. Vad får du för svar?
Hur känner du dig?
Om du fortfarande tvivlar på denna metod, hur skulle det vara om det faktiskt var sant?

Varma Hälsningar
Sandra Bodinger

Källa: Noah St. Johns video om Afformationer

Fortf finns inte svaret i ditt tänk.

Gud så lätt allt vore då:-) affirmera så får du guld och gröna skogar..

Lär dig först att försöka tänka positivt..orkar du är steg 2..

Agera..om du inte orkar själv ..har lust el vad som helst...sök hjälp,,

Om du inte tar tag i din egen *ÖNSKAN* kan ingen annan heller göra det..

Ensam är inte alltid stark..så skippa ordet affirmera= sann uppfylld önskan..då jag tycker d vore så lätt enligt er..Sandra?! eller din källa..?! Nohas st jones videoFörvånad


 

 ♥Allt som sker i mitt liv  är till det bästa♥

♥Den som verkligen är delaktig i livet slutar aldrig gå♥

ALEPH

Anmäl
2011-11-04 22:14 #22 av: [mossquinnan]

*PUTTAR*Kyss

 ♥Allt som sker i mitt liv  är till det bästa♥

♥Den som verkligen är delaktig i livet slutar aldrig gå♥

ALEPH

Anmäl
2011-11-04 22:24 #23 av: [mossquinnan]

Med denna :-)))

 ♥Allt som sker i mitt liv  är till det bästa♥

♥Den som verkligen är delaktig i livet slutar aldrig gå♥

ALEPH

Anmäl
2011-11-04 23:59 #24 av: [mossquinnan]

#20 Utan *motibation * kommer du ingenstans och d är d jag försöker pränta in här..

MOTIVATION=Stark känsla../handling/kanske hjälp på traven/stark vilja=känsla

Så jag gillar ditt inlägg:-)))

 ♥Allt som sker i mitt liv  är till det bästa♥

♥Den som verkligen är delaktig i livet slutar aldrig gå♥

ALEPH

Anmäl
2011-11-05 21:24 #25 av: szirius

#21 Jag ser det som att affirmationer och afformationer kan få en att ändra sin inställning till en mer positiv inställning och på det sättet kommer viljekraft och handling automatiskt.

Det är svårt om tom omöjligt att handla om man är i ett negativt tillstånd.Lyckas man förändra fokus så bygger man upp sin självkänsla och snart är man inte längre rädd att gå ut i livet och skapa det man vill ha.

Du skriver " lär dig först att tänka positivt", ja, är det inte vad man övar på genom afformationer och affirmationer?

I stället för att grubbla på varför pengarna inte räcker så ställer man frågan " varför är jag så rik" - det är som en lek och man kan fundera ut hundratals saker till varför man kan anse sig vara rik. På det sättet släpper man tron att man är dömd att misslyckas och kan kanske i sin tur tänka klarare, tex leta extrajobb eller vad som kan krävas för att få ordning på ekonomin - dvs tanke leder till HANDLING.

Så att sitta på sin bak och affirmera hela dagarna gör ingen skillnad i sig - MEN med hjälp av affirmationer kan vi lyfta på vår ända och förändra våra liv.

Det är så jag ser på det.Flört

Anmäl
2012-02-13 13:55 #26 av: Torahzen

Puff, puff.

Det är lite av jeopardy över detta med afformationer. Jag ställer svaret och frågorna!

♥♥♥ Livet är nu - lev det väl! ♥♥♥
Tora, Sajtvärd på Feng Shui

Anmäl
2012-03-02 19:19 #27 av: Mosiliol

Intressant detta med afformationer och affirmationer.

Själv håller jag mig till tacksamhet och mer jag tackar den himmelska fadern så mera har jag att tacka för!

Livet är ju en gåva oavsätt hur den är och vi kan faktiskt välja hur vi reagerar på livet och svårigheter är till för att utvecklas som människor.

Så tänker jag!

Anmäl
2012-06-22 20:59 #28 av: Uncle Thomas

(Bakgrund: Då jag gick på högstadiet, började jag med en egen "uppfunnen" slags mental träning i idrottssammanhang  Jag är så gammal :)  att det var långt innan det kom bland elitidrottare. Sedan råkade jag lära känna en tjej, som var med och tog fram matriel till den första sådana, så jag fick reda på en del om den innan den kom ut. (Uneståhl). Från början var den för idrottare, men det ingick djupavslappning, självförtroendeträning och målsättning. Senare har det kommit även specialgjorda för vardagsproblem som t ex rökavvänjning, tandläkarskräck och viktnedgång. Jag har även skrivit en bok själv om hur man kan träna upp psyket så att man tål mer. Jag har även "fixat till" flera stycken, som samhället misslyckats med, och jag har lett två klubbar från botten till Sverigeeliten huvudsakligen genom att stärka deras psyken.)

Kanske kan Law of Attraction hjälpa några som har kört fast, och inte har någon annan hjälp med hur man kommer igång.

Ja, det är bra med positivt tänkande, MEN för mig verkar det som att man krånglar till det i onödan, vilket märks på flera av ovanstående kommentarer. Det blir mycket enklare om man delar upp det i två delar:

1. Träna upp självkänslan, så att man själv tror på att man kan klara mer.

2. Bestäm huvudmålet - gärna högt, och sedan tänker man ut delmål, som är lagom stora för det självförtroende man har, så man vet att man säkert kan klara dem.

p.2 hjälper f ö till att förbättra p.1, eftersom det innebär att man börjar "samla på lyckanden" istället för misslyckanden, som många gör. Ett annat vanligt feltänk är att betrakta allt som misslyckanden istället för som erfarenheter  :)

Anmäl
2012-06-22 21:32 #29 av: crinalina

#28 Uncle Thomas, tack för din input och de 2 delar som du nämner kan man väl säga att även vi använder oss av. Vi jobbar hela tiden på att komma över diverse hinder för att kunna veta säkert att vi klarar allt vi vill och vi har också höga mål där vi vill ha höga mål. Vi har också tänket att det finns inga misslyckanden utan allting kan man lära sig någonting av. Men där slutar skillnaderna antar jag.

Det vi lägger den allra största vikten på är att vara lyckliga, och inte på själva målen i sig. Vi är fokuserade på hela resan, inte bara slutmålet. För oss handlar det inte om att lyckas, utan om att vara lyckliga. Att se och vara nöjd och lycklig med precis varenda liten detalj och del av sitt liv, utan att för den skull sluta sträva mot nya mål och nya drömmar.

Men tro nu för all del inte att vi är dagdrömmare bara för det. Vi jobbar bara på ett litet annorlunda sätt än de flesta andra. Bla så är det ju så att enligt Attraktionslagen så får man tillbaka den energi man sänder ut. Det vill säga att när vi sänder ut positiv energi så får vi positiv energi tillbaka, detta innebär att när vi gör något så gör vi det med hjärtat och vi gör det med glädje och det blir ALLTID minst så bra som vi var ute efter. Mer ofta än inte blir det bättre.

Som före detta idrottare så kan jag även lite om idrottspsykologi, och en av de bästa sakerna som jag lärde mig genom den är att hjärnan inte förstår ordet ordet INTE (och dess synonymer). Det är en del av den teknik som jag använder mig i mitt dagliga liv nu.

:D

Anmäl
2012-06-22 21:35 #30 av: [Kathja]1

Vilken väg, eller vilket sätt, man än väljer är det viktiga att man är ärlig emot sig själv, att man älskar sig själv och ser sin egen storhet. Hitta det sätt som fungerar och känns bra för dig, lyssna inte så mycket på alla andra utan skapa din historia, din livsväg.

 

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-06-22 22:38 #31 av: [Kathja]1

Sedan handlar ju LoA om att vara medveten om vår andliga del, det du beskriver är kanske mer den mänskliga delen av oss.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-06-23 01:12 #32 av: SHIAWASE

#28 Eftersom LoA verkar konstant vare sig vi ar medvetna om den eller inte, sa ar ju den typ av mental traning som anvands bl a inom idrotten, ocksa ett satt att lara sig anvanda attraktionslagen. Jag tror inte att det handlar om att "vi" kranglar till det, utan att "vi" har tagit det ett steg langre. Om du tittar pa de som har lyckats inom idrott, business, artister etc etc. Sa har de kommit dit de har kommit for att de har fokuserat sig pa sina mal pa ett satt att de har lyckats "attrahera" tlil sig sina mal.  Medvetet, eller inte medvetet.

Nar man har blivit medveten om hur attraktionslagen fungerar och forstar att genom att medvetet jobba med den sa kan man berika hela sitt liv sa mycket mera, och det oavsett, som Crinalina ocksa namner, om man har uppnatt de materiella onskemalen eller inte. Att kunna kanna konstant lycka ar val vad manniskan egentligen stravar efterGlad!! Men dar kommer aven den andliga delen in, som Kathja-R namner.

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-06-23 13:04 #33 av: Uncle Thomas

#28 Javisst. Det jag invände emot var att LoA krånglar till det i onödan, vilket märks att flera har problem med av kommentarerna ovan att döma.

Vet inte om många skulle kalla det andlighet, men jag har ofta laddat upp i andliga miljöer (annat än kyrkor)

och känslan av lyckas kan kännas andlig OBEROENDE av om det verkligen hänt eller om man nått det genom affirmationer*   :)

*Någon skrev ovan om ORD i affirmationer. Det kan det iofs vara, men de mest effektiva är då man gör det, så att det upplevs som om manlyckas GÖRA det man påstår. Högra hjärnhalvan har inte mycket till verklighetsuppfattning, så då man lyckas "stänga av" vänstra halvan, så kan man inbilla sitt UNDERMEDVETNA en hel del. (T ex hade jag förlorat klart de 2 gånger jag mött en spelare, som jag behövde vinna mot för att bli bland dem som gick till finalspelet. En vecka före kände jag mig chanslös. Efter ett par dagar trodde jag att det fanns en chans, och då det var dags var jag "favorit" till segern, för under veckan hade jag vunnit mot honom flera gånger i mitt huvud. Så istället för 0-2 var det "5-2"   :)   Resultat? Jag vann!)

Anmäl
2012-06-23 13:31 #34 av: SHIAWASE

#33 Det ar ju precis sa som attraktionslagen fungerar, harligt!

"för under veckan hade jag vunnit mot honom flera gånger i mitt huvud" Det ar den kanslan man bor efterstrava, att det ar ju helt sjalvklart att jag vinner!, eller att jag kommer att uppna det ena eller det andra.

Men i och med att vi alla befinner oss i olika faser, sa behover vi alla olika "verktyg". Att forsta hur man ska ga till vaga for att uppna ett mal med intellektet ar en sak, men det galler att du VERKLIGEN KANNER det. Att nagot klickar inom dig.

For att uppna den KANSLAN ar affirmationer och afformationer bra for manga. MEdan for manga kanns det inte alls ratt

LoA fungerar , som jag skrev tidigare, vare sig man ar medveten om det eller inte, sedan kan man aktivt lara sig att anvanda den till sin fordel, men hur man gor ar helt individuellt. For vissa passar din metod utmarkt, for andra ar det att ga via meditation, for en del ar affirmationer nyckeln, och for manga ar det en kombination av allt!

Tex. du tanker att du stanger av en hjarnhalva,, for mig handlar det om att stanga av mitt "fysiska jag" mitt "ego" och koppla upp mig till "kallan". Nar jag ar uppkopplad da flyter allting,, Men , en sadan beskrivning kanske inte alls hjalper vissa. For andra sa kanns det mycket lattare att "stanga av vanstra hjarnhalvan" . Sa det ar tur att det finns sa oandligt manga verktyg att anvanda sig avGlad

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-06-28 20:53 #35 av: Uncle Thomas

#34  "det ar ju helt sjalvklart att jag vinner"

Njae. I bl a sportsammanhang är det FARLIGT att ta för givet att man vinner =underskattning. Det leder ofta till förlust även då man egentligen var bättre.

(Jag hade problem att ensam ladda upp "mitt" bästa juniorlag, för 2 behövde peppas upp, och 1 behövdes "peppas ner". Det var lättare vid stortävlingar då vi var flera ledare, då kunde vi dela upp spelarna mellan oss beroende på vilket respektive behövde.)

"Tex. du tanker att du stanger av en hjarnhalva"

Njae. Det tänker jag inte, utan det är frågan om en slags mycket djup meditation, som "stänger av" vänstra hjärnhalvan där logiken sitter, så känslorna får vara ostört påverkade av högra hjärnhalvan, som inte fattar om det går   :))

=Det är den vetenskapliga förklaringen till varför det kan fungera.

 

"For att uppna den KANSLAN ar affirmationer och afformationer bra for manga. MEdan for manga kanns det inte alls ratt"

Ja, risk för det vid afformationer,

men INTE vid affirmationer

eftersom affirmationer görs med avstängd logik (=vänster hjärnhalva) medan afformationer väl (?) ofta behöver analyser (=vänster hjärnhalva) för att komma fram till bra frågor, och då INVÄNDER ju logiken, eftersom de sitter i samma hjärnhalva   :)

Därför hävdar jag att traditionell mental träning har mycket större chans att lyckas än LoA. Mental träning har inte det problemet utom om någon är deppig ska de inte köra igång grundträningen, förrän de har lärt sig att varva upp, eftersom grundträningen varvar först ner en så att man blir mer mottaglig för träningen, men deppiga kan ha problem att få upp humöret då.)

Anmäl
2012-06-29 00:43 #36 av: SHIAWASE

#35 Gomorgon Glad(Har i Japan ar det en harligt solig morgon)

Nu ser jag ju det som sa att den mentala traning som du utfor, coachar, ar bara ett satt att medvetet utnyttja LoAFlört LoA existerar och verkar vare sig man ar medveten om den.  Manga som soker sig till det har forumet  kommer hit for att de vill ha tips, ideer pa hur man kan utnyttja LoA MEDVETET.

Allt handlar om vibrationer,  och det kan ofta ta ett tag innan man forstar dessa. Att tro att man sjalvklart ska vinna, och sedan vinner man anda inte, beror ju pa att man sander ut mixade vibrationer av olika slag:)

Jag personligen, ligger inte at det vetenskapliga halletObestämd sa nagon vetenskaplig diskussion kan jag inte fora..

Men det finns alltsa inte endast ETT sett att medvetet anvanda sig av LoA utan MANGA. Som du tex ser har pa forumet, rekommenderar olika personer olika bocker,metoder. Vissa passar for en del, och vissa passar inte alls. Det ar det som ar sa fantastiskt, att vi alla har olika vagar, olika metoder, men samma mal, att leva ett lyckligt liv!!

For att kunna utnytta LoA till sin absoluta fordel, sa maste man nog hitta sin egen vag, lara kanna sina KANSLOR, sin VIBRATION,, lasa bocker och fa tips fran andra ger inspiration, och kan vara ett satt att andra tankemonster, men i slutanden maste man sjalv hitta sin vag. Och for dig, sa verkar tex. den Mentala traningen har fungerat inom tex. sport omradet!

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2012-06-29 20:35 #37 av: crinalina

#35

Afformationer behöver inte någon som analysering, och afformationer behöver inte heller några som helst medvetna svar. Affirmationer kräver dock att man tror på det man försöker intala sig själv.

När man afformerar så kan man tex ställa sig frågan "Varför är jag rik?". Även om man i det medvetna börjar tänka att jag är ju inte alls rik, jag har inga som helst pengar, så börjar hjärnan i det omedvetna räkna upp alla möjliga saker som gör att du är rik. Det kan vara allt från att du faktiskt har en dyr telefon, tak över huvudet, mat på bordet till att du är otroligt rik på goda vänner, visdom eller jäklar anamma.

Du skriver att vid affirmationer så stänger man av logiken. Tyvärr så är det inte så enkelt för väldigt många, de allra flesta faktiskt, människor, detta beroende av att man har ett väldigt aktivt och betydligt större undermedvetande än medvetandet är. Så när jag säger till mig "Jag är rik" så säger min hjärna till mig "Nej det är du inte", om jag inte tycker att jag är rik. Och om jag tycker att jag är rik så behöver jag ju inte affirmera den saken till att börja med.

Däremot så kan man absolut lura kroppen till att den tror att den gör någonting fast den inte alls gör det, men då handlar det om att man KÄNNER att den gör det fast den inte gör det. Man kan alltså träna på att tex springa maraton utan att röra sig ur soffan, om man är tillräckligt duktig på att KÄNNA som att man springer.

Och det är det som är LoA. LoA handlar om känslor, mer än någonting annat. LoA handlar om att allting man tänker skapar känslor som skapar energi, medvetet eller omedvetet. Att det inte alltid är enkelt beror på att vi, som jag redan har nämnt, har ett otroligt stort och aktivt undermedvetet där vi har en massa saker sparade och lagrade. Om jag tex vill ha en massa pengar, så spelar det inte så stor roll så länge jag sänder ut blandade känslor om pengar. Jag har en massa föreställningar om pengar som samhället, min uppväxt och mitt liv har "lärt" mig. Tex man måste jobba hårt för pengar, pengar växer inte på träd, om man har mycket pengar har man trampat många på tårna för att få dem (och jag vill ju inte trampa någon på tårna så då får jag ju aldrig några pengar heller), alla pengar jag får går till räkningar, jag kommer aldrig kunna betala alla mina räkningar osv osv osv osv osv osv.

Vi som aktivt och medvetet skapar våra liv jobbar hela tiden med att bil medveten om dessa blockeringar, som vi kallar dem, för att de ger oss negativa känslor, och då sänder ut negativ energi och vibrationer, och stoppar upp de positiva energier och vibrationer som vi också sänder ut om vi tex känner glädje och kärlek över att köpa en ny bil. Vi jobbar med att bara känna positivetet och därigenom sända ut positiva energier och vibrationer, och på så vis få tillbaka positiva saker.

Precis som Kathja-R säger så har många av oss förändrat våra liv helt och hållet genom att ändra vårat tänk och genom att medvetet skapa våra liv vi har idag.

Jag tex bodde fram till för tre och ett halvt år sedan i en liten svensk småstad där allting är svårt, och självmord är en av de vanligaste dödsorsakerna. Jag trodde att livet skulle vara svårt, att jag aldrig skulle hitta mitt livs förhållande (jag hade ett förhållande men det var ju inte alls sådär perfekt som jag ville ha det, som det var i mina drömmar), att jag alltid skulle få kämpa för precis varenda liten sak i mitt liv, att det här så lycklig som jag någonsin kommer att bli. Drömmar är bara drömmar, det är inte verklighet.

Idag bor jag i södra Spanien och har ca 15-20 gångväg till Medelhavets strand, jag har den mest underbara sambon i världen (jag har ett förhållande som är bättre än det var i mina drömmar för detta är i min verklighet), jag har en drömlägenhet med en stor takterrass, jag har börjat skriva och fått saker publicerade (en dröm jag aldrig erkänt ens för mig själv tidigare), jag behöver inte kämpa för någonting i mitt liv längre, allting bara kommer till mig när jag är redo för det. Jag är lyckligare än jag någonsin vågat drömma om att kunna vara.

Allt detta har jag skapat mig, genom att jobba med att känna positivitet inför varenda liten del av mitt liv. Genom att medvetet skapa mig det som får mig att må bra, som får mig lycklig. Precis som jag tidigare skapade mitt liv utifrån vanföreställningar om hur svårt livet skulle vara, och hur man måste kämpa hårt för att nå dit man vill.

Anmäl
2012-06-29 20:57 #38 av: LoAEmma

Vilken inspirationskälla!Glad

Anmäl
2012-06-29 21:39 #39 av: Uncle Thomas

#35  "Allt handlar om vibrationer,  och det kan ofta ta ett tag innan man forstar dessa. Att tro att man sjalvklart ska vinna, och sedan vinner man anda inte, beror ju pa att man sander ut mixade vibrationer av olika slag:)

Jag personligen, ligger inte at det vetenskapliga halletObestämd sa nagon vetenskaplig diskussion kan jag inte fora.."

Det där är ju som att försöka resonera med en fanatiskt religiös :)

=Ingen logik. Vilken f ö sitter i vänster hjärnhalva, så de som inte har något logiskt tänkande, behöver ju inte stänga av vänstra hjärnhalvan för LoA-intalanden  :)

men SOM DET STÅR i flera poster ovan har de problem med LoA just för de har logik som skriker "Det är inte sant"...

 

#36  Ja, positivt tänkande är mycket viktigt, men som sagt finns det bättre metoder än att flumma till det som i delar av LoA.

"Affirmationer kräver dock att man tror på det man försöker intala sig själv."

Just det, och det är det som är problemet med LoA-afformationer (om man har logiskt tänkande) men INTE problem i Mental-tränings-affirmationer om man gjort grundträningen först, eftersom den just lär ut hur man "stänger av" vänster hjärnhalva.

"Tyvärr så är det inte så enkelt för väldigt många, de allra flesta faktiskt, människor, detta beroende av att man har ett väldigt aktivt och betydligt större undermedvetande än medvetandet är."

Det där är inte sant.

1. De flesta kan göra grundträningen (som lär ut djupavslappning) och har man gjort den, så fungerar affirmationer.

2. Ja, det undermedvetna är viktigare, MEN det har INTE logiskt tänkande. Annars skulle det undermedvetna inte ställa till så mycket problem för många  :)   (T ex panikångest.) Därför är det mycket LÄTTARE att övertyga det undermedvetna än det medvetna OM man gör rätt.


"Däremot så kan man absolut lura kroppen till att den tror att den gör någonting fast den inte alls gör det,"

Njae. Det går att träna t ex basketskott med tänk,

men jag tror inte man får så mycket maratonkondition av att bara träna sittande i soffan   :))

Anmäl
2012-06-29 21:54 #40 av: [Kathja]1

Uncle Thomas - Jag får säga att jag blir lite nyfiken på varför du är här inne hos ett gäng som uppenbarligen är nöjda med det liv de skapar via Medvetet Skapande/LoA och någon stans vill tala om att vi har "fel", "flummar" och inte förstår?

Om vi nu är mer än nöjda över hur vi lever våra liv och hur vi alla kan se hur våra liv har förändrats i takt med att vi medvetet började styra våra känslor, tankar och därmed liv - är det väl bra, eller?

Vi lär dig gärna mer om hur det fungerar men det känns inte som att du är intresserad av det, utan mer av att tala om för oss att vi är fel ute.

Eller har jag missförstått dig helt? Blir som sagt nyfiken på hur du tänker och om du vill uppnå något annat än att tala om at du inte tycker som vi. För det har vi fattat nu.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-07-02 08:22 #41 av: Uncle Thomas

#40  Jag GILLAR flera olika slags mentala träningar, vilket LoA är också. Och jag GILLAR och håller med om delar av LoA. Att jag gick in i diskutionen berodde på att EN DEL av LoA inte stämmer, och att metoden krånglar till en del i onödan och därför då inte fungerar. FLERA HADE skrivit (ovan eller om det var i den andra tråden som jag skrivit i) att LoA Afformationer inte fungerat för dem.

Då skrev jag HUR DEN DELEN av LoA krånglar till det i onödan,

och jag talade även om VARFÖR det inte fungerar (för personer med logiskt tänkande)

och jag talade även om HUR man kan göra istället, så att även den delen kan fungera för alla, och inte bara för de "troende"...  :)

Anmäl
2012-07-02 18:58 #42 av: [Kathja]1

Släpper denna diskusion med dig nu Uncle Thomas med att avsluta med att säga att Attraktionslagen funkar oavsett om du tror eller ej och när man väl fattar grejen är det inte det minsta krångligt. Och det gör livet helt otroligt underbart att leva. Hela tiden. Tack för det!

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl
2012-07-02 21:27 #43 av: MissInAction

Det här var spännande! Jag lär mig något nytt varje dag Glad


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2014-04-11 23:40 #44 av: MissInAction

Puttar! Glad
Nu har vi ju så mycket nya människor här inne så det kanske kan vara intressant för någon!


Maria, sajtvärd på Ryssland , medarbetare på Law of Attraction och Film
Kluring om Ryssland

Anmäl
2014-04-12 10:38 #45 av: Gaula

Tack för råden! Mycket bra :-)

Anmäl
2014-04-12 12:23 #46 av: [::Vera::]

På jakt efter min sanning efter totalhaveri i både vänster och höger hjärnhalva, inklusive själ Skämtar. Så intressant läsning!

Anmäl
2014-04-12 16:03 #47 av: cattisa

Vilken bra artikel! Det är så lätt att fastna i negativa tankar och bara leta anledningar till att saker inte fungerar. Nyheter på Tv, i radio, på nätet och i tidningar handlar ofta om problem. Vi behöver uppmärksamma det som är bra och ge det minst lika mycket utrymme. Afformationer verkar vara ett bra sätt att arbeta vidare med sina egna tankar. Tänk om de kunde lära ut det till eleverna i skolan också!

Anmäl
2014-04-12 17:31 #48 av: Andand

Så himla sant! Jag affirmerar varje dag och jag har verkligen sett magin i detta! Häftigt" Tack för du delat!!!

Anmäl
2014-04-15 02:23 #49 av: SHIAWASE

Tack för putten Miss! Jag lyssnade på videon som är länkad till, och hade jag inte gjort tidigare, rekommenderar er att lyssna på den, Regnbåge

You are the Creator of YOU, not of things...If you Create the YOU that you want to be everything else will fall in place.

Shiawase

Anmäl
2014-04-15 16:28 #50 av: Älvan

Jag tycker detta var intressant och det är bra att det finns olika variationer på samma sak. Dvs vandra sin livsväg. :)

Spontant känner jag det lättare att först börja i tacksamhet; ex. Jag fick 50 kr i presentcheck för medlemsbonus från ex hm. Då tänker jag "jag blir tacksam för det kommer alltid in pengar och jag har alltid mer pengar än jag behöver. Titta; nu fick jag även 50 kr i presentkort!"
Sen kollar jag av allt som gör mitt liv rikt. (Barnen, vackert hem....) sen börjar jag känna på hur det känns när jag redan har väldigt mycket mer pengar än jag har nu. Hur det känns när jag då är i Thailand. Hur det känns att äta mycket god mat. Hur det känns att simma i poolen på mitt landställe vid havet osv...

Jag börjar alltså med det som är bra nu. Jag tackar för allt. Jag letar bevis på att jag håller på att bli rik. Jag känner in mig i känslan av att vara rik bland det jag skapat för mina pengar som om det redan hänt. Jag är tacksam för att allt redan har hänt av det jag önskar skapa.

Jag tänker ändå prova frågemetoden som komplement. Alla metoder som fungerar är bra.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.