Om Law of Attraction

Önskat och Oönskat

2011-01-03 14:53 #0 av: SandraBo

Dina känslor har en väldigt stor roll i vilket läge du befinner dig i förhållande till vad du attraherar. De berätta alltså för dig vad det är du attraherar just nu. Genom att vara uppmärksam på dina känslor, kan du på ett lättare sätt navigera dig igenom alla dina upplevelser, och som resultat av detta kan du därför veta exakt vart du är på väg.

Jag har tidigare pratat om att du ska rikta uppmärksamheten mot det du vill ha, det du önskar och det som ditt innersta längtar efter. Men hur vet du egentligen vad du vill? Man kan tro att de negativa känslorna bara är dåliga, och om dessa inte fanns så skulle världen vara en mycket bättre miljö att vistas i. Jag kan tänka mig att du sagt något liknande någon gång, det vet jag att jag har gjort.

Men om du tänker efter, är det inte när du varit som sjukast som du verkligen vetat och önskat med ditt innersta att du ska bli frisk? Är det inte när du varit som mest ledsen som du önskat att allt bara blev bra? Eller är det inte när det är som mest stökigt, högljutt och oroligt omkring dig som du har varit riktigt säker på att du bara vill ha lugn och ro? Det är alltså med hjälp av de negativa eller oönskade känslorna som du bäst kan hitta de positiva och önskade känslorna. För när du vet vad du Inte vill, då är det automatiskt lättare att veta det du faktiskt Vill.

Så när vi nu med andra ögon ser på negativa känslor, känns de inte lite mer positiva då?

Om vi går tillbaka till grunderna i Law of Attraction, du önskar, universum svarar, du släpper in det. Det första steget då du önskar något, så nämnde jag ju tidigare att det kvittar om du sänder ut en önskad eller oönskad tanke eller känsla, oavsett så kommer du få ett svar som matchar med det du sände ut. Det du kan göra för att faktiskt som ovan veta vad du vill är att först konstatera vad du inte vill, dock ska du inte lägga för stor vikt i detta utan bara konstatera det, för att sedan se och känna efter vad du egentligen vill i just denna situationen.

Det felet man ofta göra i detta är att inte inse att varje föremål eller ämne egentligen är två stycken: dels det du vill ha och önskar, och dels det oönskade eller frånvaron av det önskade. Man frågar sig själv varför man inte får det man önskar, när man oftast egentligen lägger sin uppmärksamhet på det oönskade. Som till exempel: "Jag vill vara frisk, jag vill inte vara sjuk", "jag vill ha ekonomisk trygghet, jag vill inte ha brist på pengar" eller "Jag vill ha den perfekta relationen, jag vill inte vara ensam". Anledningen till att du inte alltid är medveten om att din önskan blir besvarad är att det ofta finns ett tidsglapp mellan din önskan (Steg 1) och att du släpper in det (Steg 3). För även om en tydlig önskan gjorts som ett resultat av den rådande situationen som du reflekterat över, så är det lätt att man vänder fokus tillbaka till rådande situationen som födde önskningen från början. Istället för att ägna hela din uppmärksamhet åt det du egentligen önskar. När du fokuserar på den nuvarande situationen, så attraherar du därefter mer utav det du redan har, alltså kommer inte situationen att ändras speciellt mycket.

Ett exempel på detta är om du har en bil som börjar bli gammal och kräver allt fler reparationer, så lägger du märke till detta och inser att du skulle vilja ha en ny bil. Eftersom du verkligen vill ha den känsla av trygghet som en pålitlig ny bil ger, så sänder du ut önskningar i form av vibrationer som universum (källan, gud, you name it...) tar emot och svarar på fullt ut i samma anda. Men eftersom du inte var medvetet uppmärksam på universums lagar och skapandets trestegsprocess, blev den där fräscha, upprymda känslan kortvarig hos dig. Istället för att rikta din uppmärksamhet mot din nya, fräscha önskan och fortsätta att fokusera på din nya bil (och därmed uppnå vibrationsharmoni med din önskan) ser du återigen på din nuvarande bil och radar istället upp skälen till att du vill ha en ny. Med tankar som "Jag vill inte ha den här bilen längre", "den är så opålitlig" och "den är är så ful", eller så kanske du pekar på bilens bucklor, skavanker och opålitliga drift och utbrister "Jag behöver verkligen en ny bil!". I och med detta ställer du automatiskt in din vibration på den gamla bilen istället för på den nya bilen som du faktiskt Vill ha. För varje gång du ser din bil bekräftar du ditt behov av en ny bil och stärker omedvetet vibrationen hos din nuvarande, otillfredställande situation. Därmed hindrar du dig själv från att ställa in dig vibrationsmässigt på din nya önskan, och utestänger dig från den position i vilken du kan ta emot det du ber om (Steg 3). Det kan till en början tyckas vara svårt att skilja på att faktiskt tänka på den nya bilen och att tänka på att göra något åt den gamla bilen. Men så snart du är medveten om ditt känslomässiga vägledningssystem kommer du att kunna se den skillnaden utan svårigheter.

Men vad gör man då i de situationer där det känns som man sitter fast, att man står och trampar på samma ställe?
Det du kan göra är ju att konstatera att du inte vill sitta fast eller att stå och trampa på samma ställe och istället försöka hitta saker du vill göra för att komma vidare. Om du nu inte kommer på något så kan det vara lätt att man återigen går tillbaka till de oönskade känslorna av att stå still. Då kan du istället försöka hitta positiva aspekter av din nuvarande situation eller så kan du hitta saker i din omgivning att vara tacksam över, detta resulterar i att din känslotillstånd lättas vilket gör det lättare att se vad du faktiskt vill. Kanske är det så att du ser din nuvarande situation ur fel synvinkel. Om vi ser ur den positiva aspekten så kan ‘stå still och trampa' även betyda att man tar en paus från stress, jäkt och annat som kan skapa förvirring eller ge en känsla av att man inte har kontroll över sitt liv. Det är även under dessa tider i livet ett väldigt bra tillfälle att testa på nya saker som man kanske inte vågat eller under vissa omständigheter känts som man inte kunnat göra.

3950739615_8526152bb1_z.jpg

Energi (som vi alla i grund och botten är) är något som som varken har början eller slut, och som ständigt flödar naturligt. Det finns egentligen bara ett flöde eller en källa ur vilket energin flödar ur, och det är flödet av välbefinnande. Det finns alltså ingen källa till sjukdom eller negativa situationer och upplevelser, utan när detta uppstår så är det endast dina tankar som hämmar det naturliga flödet av välbefinnande. Detta välbefinnande flödar ständigt mot och igenom dig och om du inte har lärt dig tankar som saktar ner det eller hämmar det, så kommer du att uppleva det naturliga flödet inom alla områden av ditt liv.

När du kommit till insikten om att dina tankar är detsamma som din attraktionspunkt och att det är dina känslor som visar vilken nivå av tillåtelse eller motstånd du befinner dig på, så håller du i nyckeln till att skapa allt du önskar.

Fokuserar du på det du vill, eller avsaknaden av det?

Varma Hälsningar
SandraBo
Värd på Law of Attraction iFokus

Källa:

Be så ska du få - Esther & Jerry Hicks, Kapitel 10

Anmäl
2011-01-04 12:12 #1 av: Howliten

Tack för en förklarande artikel. Mycket läsvärd. Jag försöker praktisera det här och blir bättre och bättre på det. Glad

Egentligen är det ganska enkelt bara man kommer på hur det ska kännas.

Anmäl
2011-01-04 12:33 #2 av: SandraBo

#1 härligt att du gillar den. Det är lite svårt i början, jag tycker fortfarande att det kan vara svårt ibland när man är som mest nere, men övning ger färdighet ^^

Anmäl
2011-01-04 16:41 #3 av: miramis2

Hej ! Jag ser att det finns en sajt här på ifokus om lagen om attraktion. Härligt o inte en dag för tidigt.

Jag har studerat o praktiserar ämnet flitigt nu i flera år. Många gånger slitit mina hårtestar när det spårat ur men mer o mer börjar fattar galoppen. Så jag kan bara inte låta bli att dela med mig av det jag lärt mig o lär mig till andra. Tveka inte att höra av er med frågor .

Vill gärna lägga till en fiffig grej på förra artikeln här ovan. Sandra skriver om när man är nere, o hur det kan kännas tufft då.

Hur kopplar man om till högre vibbar om saker o ting är tungt, tråkigt, katastrof osv.?

Hur gör man om man lyssnar på nån som är inne på negativitetens väg, beklagar sig osv?

Genom att säga till dig själv eller den som beklagar sig säg:

"Så vad är det jag vill egentligen???"

Svara på det.

T ex "Jag vill känna mej gladarare, ja faktiskt mer hoppfull. Jag vill uppleva lättnad och längre fram även känna mig framgångsrik och känna hur jag kan hantera det här o känna kraften inom mej. Känna hur jag styr mina känslor och inte dom styr mej... Det finns ju dom som gör det.... o då skulle jag kunna inspireras av dom för att snart bli bättre o bättre."

Du kommer att märka att när du använder den här frasen vad är det jag vill egentligen, vad är det DU vill egentligen , ja då kommer du att börja lägga märke till annat av sånt du vill ha , uppleva osv.

Hör gärna av er hur det funkar på er.

Själv har jag en massa listor jag skrivit ner saker jag attraherat av god karaktär. den listan låter jag hänga framme så jag PÅMINNS  ideligen av min egen skaparkraft.

Tänk på att du skapar även den tråkiga biten. det positiva med det är ju att det är DU som skapat det. Nyckeln är att VAKNA UPP i vardagen, bli medveten om vad du tänker på, vad du fokuserar på, vad o  hur du kommenterar saker inom dej. Hur du KÄNNER  inför det du tänker är hela POÄNGEN.

Det kan kännas lite mekaniskt i början men till slut, blir det en ny vana, automatiskt.

Kram kram o lycka till alla skapare! Från miramis2

 

Anmäl
2011-01-04 19:57 #4 av: SandraBo

#3 till att börja med, mycket bra skrivet!

för det andra så har jag också gått och väntat på en sån här sajt, därför tog jag tillslut tag i det och tänkte att jag har längtat så länge, nu skapar jag den ^^

Anmäl
2011-01-04 22:00 #5 av: Howliten

#3 Ja vad gör det när det liksom klingar lite ihåligt och falskt. FÖrsöker hitta den där positiva känslan, entusiasmen. Och framför allt att inte ge upp.

Hur du KÄNNER  inför det du tänker är hela POÄNGEN.

Javisst är det så! Du har så rätt. Det är nyckeln. Ofta är det så att man darrar lite,  tycker jag, inför vad man önskar, affirmerar. Precis som om man önskar något gigantiskt som inte är för lilla dödliga mig. Och den där känslan av att inte vara värdig sin önskning är just det som sätter stort P för alltihop. Tror jag.

Själv försöker jag nu först med sådana önskningar som jag känner att jag inte "darrar" inför och sedan medan hjärnan och hjärtat är i fas i den positiva "Sanne-förtjänar-allt-detta-hon-önskar"-känslan så slänger jag snabbt och plötsligt in "the big wish". Innan knoppen fattat galoppen om du förstår vad jag menar. Hjärnan nickar fortfarande instämmande att Sanne ska få det Sanne vill ha. Och när hjärnan väl fattat är det för sent att vända. Manipulation kallas det visst... SkrattandeOskyldig

(jag hoppas att det kommer att funka ocksåSkäms)

#4 och det var ett kanonbra intiativ. Det tackar jag för. Glad

 

Anmäl
2011-01-06 12:13 #6 av: Monis2

Tack for en superbra artikel SandraGlad

Det har ska jag ta med mig till jobbet idag.

Perfekt ju for oss saljare juGlad

 

Anmäl
2011-01-06 14:02 #7 av: metamagi

bra artikel :)

Anmäl
2011-01-06 20:37 #8 av: Zynell

Väldigt intressant! Men jag har en fråga: Hur bör man tänka på när man vill attrahera pengar? Bör man fokusera sig på allt man vill köpa sig, på själva slantarna, på jobbet man hoppas få eller något annat? :)

Anmäl
2011-01-06 22:31 #9 av: SandraBo

#8 Se framför dig och verkligen känn att du redan har det du önskar dig, är på gång med en artikel om övningar kring just pengar ^^

Anmäl
2011-01-06 23:43 #10 av: Zynell

#9 Ser fram emot den. :)

Anmäl
2011-01-07 09:17 #11 av: hejo

#3

"T ex "Jag vill känna mej gladarare, ja faktiskt mer hoppfull. Jag vill uppleva lättnad och längre fram även känna mig framgångsrik och känna hur jag kan hantera det här o känna kraften inom mej. Känna hur jag styr mina känslor och inte dom styr mej... Det finns ju dom som gör det.... o då skulle jag kunna inspireras av dom för att snart bli bättre o bättre."

Du kommer att märka att när du använder den här frasen vad är det jag vill egentligen, vad är det DU vill egentligen , ja då kommer du att börja lägga märke till annat av sånt du vill ha , uppleva osv."

Att bli (mer) medveten om vad man verkligen vill ha, känna och uppleva samt hur man vill vara är nog bra, men egentligen är ju enbart hjälp med att komma till insikt tämligen meningslös. Det som kan göra skillnad för den som vill ha hjälp med att uppnå/ändra något är ju konkreta metoder och verktyg att använda. 

I det avseendet tycker jag frasen som används i "Dagens affirmation"-trådarna är bra. Det man frågar sig på det sättet sätter fokus på vilket agerande och beteende som kan hjälpa en att verkligen få, känna eller bättra på vad det än gäller. Detta beteende och agerande kan man sedan bryta ner i olika beståndsdelar...

T.ex: Jag undrar hur det kommer sig att jag är så glad och nöjd.

Svar: Jag är glad och nöjd för att jag har det varmt och skönt inomhus mitt i vintern (betala hyra och el, prioritera att skaffa en inkomst av något slag, prioritera hyra och el), jag är nöjd och glad för att jag har gott att äta och god dryck (prioritera att handla mat och dryck, se till att det finns hemma) osv.

 Att sedan kontenuerligt börja agera och bete sig på önskat sätt kräver ju även det mycket träning och arbete på en del plan. Här kan KBT (Kognitiv beteendetearapi) vara till hjälp...

Att använda papper och penna är bra hjälpmedel för att göra saker mer tydliga och konkreta! Skriv ner:

Vad du verkligen vill ha, känna och uppleva samt hur du vill vara.

Agerande och beteende som kan hjälpa dig att verkligen få, känna eller bättra på vad det än gäller. Här gäller det att hitta metoder som får en att orka att kontenuerligt arbeta med sitt agerande och beteende. Träning på elitnivå för psyket! :) 

Börja träna på att agera och bete dig på det sättet.

"Tänk på att du skapar även den tråkiga biten. det positiva med det är ju att det är DU som skapat det."

Man ska vara försiktig med tankar av det här slaget, det är viktigt att förklara vad man verkligen menar, att vissa situationer kan vara konsekvensen av flera val samt agerande och beteende över en längre tid. Och man ska ju inte lastas känslomässigt eller intellektuellt för det man gör fel om man inte förstår att man gör fel. Det viktiga är hur man går vidare och gör i framtiden. 

Anmäl
2011-01-07 10:16 #12 av: hejo

#8

Du bör fokusera på vad du kan göra för att tjäna mer pengar och göra av med mindre. :)

Att t.ex fråga dig själv "Jag undrar hur det kommer sig att jag har gott om pengar?" kommer att ge dig en del ideér om hur du kan gå tillväga.

Anmäl
2011-01-07 15:39 #13 av: szirius

Det finns en liknande övning som jag har läst om, där man börjar varje meningen med:

"Jag är så lycklig och tacksam nu när....."

och så fyller man på med sina önskningar, tex

"...jag kan njuta av nuet." osv.

Vips, så börjar man märka att man faktiskt GÖR det, i stället för att vara fast i tanken " jag vill".

Anmäl
2011-01-07 19:35 #14 av: SandraBo

#13 den övningen är jättebra!

Anmäl
2011-01-10 15:55 #15 av: [marion69]

Jag tycker det kan vara svårt att vara positiv, om något väldigt negativt händer. Vad ska man göra då?

Hur bryter man det? I vissa fall kanske genom att förlåta en person som varit elak, men om det är nåt annat?

Sajtvärd för TONÅRINGAR och SVAMP och BÅTLIV och medarbetare på Övernaturligt.

 

VÄLKOMMEN!

Anmäl
2011-01-10 17:08 #16 av: SandraBo

#15 Det viktigaste man ska tänka på är hur man reagerar i situationer, för så fort du märker att du just nu har en negativ tanke. Då ska du direkt försöka hitta positiva tankar att fokusera på.Det du kan göra är ju att hitta små knep för att finna de små sakerna som lyfter ditt humör, om det bara så är lite lite grand.

Man kan inte gå från att vara ledsen till glad i en handvändning, det hoppet däremellan är alldeles för stort för att göra direkt.
Om du kan skifta ditt humör bara lite lite grann till det bättre, så har du nästan gjort halva jobbet. För sedan är det bara att hitta ytterligare tankar, och ytterligare tankar tills du tillslut med lätthet kan hoppa till steget att du känner dig glad.

Sen när det gäller tragedier och att någon nära går bort, så tror jag fortfarande på att man måste ge sig själv tid att sörja.

 

Anmäl
2011-01-11 13:54 #17 av: hejo

#16

"Sen när det gäller tragedier och att någon nära går bort, så tror jag fortfarande på att man måste ge sig själv tid att sörja."

Givetvis ska man sörja när man förlorat någon eller när en nära relation har avslutats (vilket ju också är ett slags förlust). Det är viktigt att gråta ut...

Personlig utveckling ska ju kännas berikande rakt igenom. Så snart man upplever strävan efter att tänka positivt osv som ett måste, är man ute och cyklar. Då kommer man att associera det med tvång och det är ju inte meningen.

 

Anmäl
2011-12-07 12:56 #18 av: retep

"Dina känslor har en väldigt stor roll i vilket läge du befinner dig i förhållande till vad du attraherar"

Anmäl
2011-12-07 19:50 #19 av: [Kathja]1

En liten passus då det gäller att attrahera pengar och kanske då framför allt en större mäng pengar typ, 100 - tusentals kronor, miljoner kronor, miljarder kronor...

Det är att det inte är helt ovanligt att man har inbyggda spärrar kring just pengar. "Det är fult att vara rik", "Pengar är av ondo", "Ska man tjäna pengar måste man slita hårt", "10 000 kr är mycket pengar" "Jag kan inte ta mer än xxx betalt för mer är jag inte värd" osv osv. Och alla dessa tankar och negativa känslor kring pengar gör att vi inte släpper in universums pengagåvor hur mycket vi än önskar och tror!

Så mitt tips om du ska önska en bättre ekonomi, ekonomisk frihet osv är att först titta på din egen inställning till pengar, rikedom och jobb... Sedan arbeta med att matcha upp din inställning och syn på pengar och ditt efet värde till nivån av vad du önskar.

HjärtaSajtvärd på Tro Hjärta

Medarbetare på LawOfAttraction 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.