Annons:
Etikettom-law-of-attraction
Läst 15789 ggr
retep
1/25/11, 2:41 PM

Naturlig Lag - Del 2

Bild 1. Klicka för att öppna i full storlek.

Del 2.

Vad gör vi då med vår karma, som vi samlat på oss under många inkarnationer?

Kan vi på kort tid ändra på de karmiska omständigheter som kanske utgör ett hinder för oss, att komma vidare i vår andliga utveckling?

Är det möjligt att förutsättningarna är så, att ett mer medvetet, uppmärksammat förhållningssätt och handlande, att det kan vara tillräckligt för att skapa ett flöde i det vi önskar och vill dra till oss?

Jag menar att det är så, för i vår uppmärksamhet på oss själva, ligger det mirakulösa svaret.

Hur är det då och hur fungerar det när man är uppmärksam?
I vår öppenhet inför det andliga livet och med en ökad medvetenhet, har vi nu så mycket större möjlighet att med vår egen vilja och uppmärksamhet välja det vi fokuserar på.

Vi väljer Kärlek och vet att det är en energi, det är ljuset, kraften i allt vi gör och med framgång för varandra, för oss själva. Vi vet också att Kärlek är Flow, och att det flödar direkt ur Källan.

Det är allt och det är allt vi behöver veta och rikta vår uppmärksamhet mot.
För inget normaliserar och återställer karma bättre än Kärlek, när den renar och öppnar kanalerna för flödet.

Kärlek är livets starkaste uttryck! Lycka, ödmjukhet, godhet, omtanke, vänlighet, förståelse och förlåtelse m.fl. Det är de krafter och den energi som gör skillnad.

Det är värdefullt att inte döma sig själv eller andra, inte bedöma om rätt och fel och inte sätta etikett på saker och ting.

Nu, med denna kunskap och uppmärksamhet, har vi medvetandegjort oss själva om förutsättningarna, för att gynnsamt och mer framgångsrikt förstå, samarbeta och använda oss av de Naturliga lagarna och Lagen om Attraktion.

Gör mindre och åstadkom mer, är ett uttryck som har sin riktighet och förklaring i det synsätt jag beskriver här.

Kraften och resultatet av våra önskningar ligger inte i hur intensivt och envist vi önskar dra det till oss. Utan mer i hur ödmjukt och kärleksfullt vi förhåller oss till det vi redan har…i förhållande till det vi önskar få.

Varje gång vi formulerar en önskan så skall vi betrakta den som en formel, (likt en trollformel) en nyckel som öppnar för det vi önskar och vill dra till oss.

Ju närmre Källan vi är när vi säger, tänker, känner och intuitivt framför vår trollformel.
Ju starkare är impulsen som får fröet att öppna sig.

Om inget händer…så beror det antagligen på att det redan har hänt…det kan behöva tid…din tid att omsätta det…ge näring åt det, vårda det, var ödmjuk och ha tålamod med det. Fröet som skall bli till den blomma som du önskar!

Välkomna med frågor och era kommentarer.

_Peter

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Annons:
[rore]
1/25/11, 3:31 PM
#1

#0

Hmm, Jag förundras över hur lätt jag kan ta till mig av det du skriver….

Tack Peter!

retep
1/25/11, 3:49 PM
#2

Hmm, Det gör inte jag.

Du är öppen, lyssnar och tar till dig.

Tack!

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

[Trulig]
1/25/11, 4:11 PM
#3

Tack Peter,

Det känns ganska solklart. Det jag skulle vilja ha är en "andlig stämgaffel" :) så att jag kan komma in i rätt frekvens för att känna att jag kommer in i samma frekvens som källan (Szirius var lite inne på samma sak i del 1 tror jag) Det känns som att jag hittar rätt ton ibland och om jag nu gör det - så känns det ju oerhört trösterikt att detta skulle återställa karma. 

Som jag tidigare nämnt så har jag kanske svårt att se tiden an, att vårda och låta fröet växa. Jag har trott att jag fått in rätt känsla och verkligen accepterat och känt att det jag önskar är självklart och har kännt glädje över det som komma skall. Men verkligheten har visat utveckling åt ett annat håll..nej fel..jag har tolkat verkligheten  som att min önskan gått förlorad. Då har jag tänkt att det här med LoA var bara en vacker tanke. Det är bättre att lägga ner mina drömmar, dom kanske var fel…ödet vill något annat, haha dvs tillbaka i Karma.

Intressant!

[rore]
1/25/11, 4:12 PM
#4

Jo, men du delar ju med dig av kunskap och tankar som ryms inom dig,,,

Så mina egna tankebanor kan ta andra vändor i stället för att tråckla i samma banorTungan ute

Det hjälper till ska du veta.

szirius
1/25/11, 4:29 PM
#5

Eckart Tolle menar att varje stund man är helt medvetet närvarande så släpper karmat taget om oss…det är intressant tycker jag…det här med nuets kraft, att bara just NU finns förmågan, och varje ny stund har vi möjlighet att vara i det..aaaah, som bomull att känna.Glad

En sak jag krånglar kring, är att "veta" att jag kan välja mitt fokus, men ändå inte lyckas med det alltid, och då bli frustreradTyst.

Tex idag har jag  inte lyckats bemöta min son på det sätt jag önskat, utan varit kort och fräsig. Det ger mig genast dåligt samvete, för jag vet ju att jag väljer…men hur jag än försöker så kommer jag inte ur fräs-känslan, just då.JUST DÅ har jag inte rätt frekvens, är inte öppen för kärleken. Och i stället för att släppa och acceptera det, så krampar jag liksom fast vid känslan av misslyckande…detta är nog en av mina större " lärdomar"…att släppa…för fräset i sig är borta ganska snabbt, men känslan, ältandet är vad som blockerar mig efteråt….Obestämd

retep
1/25/11, 5:30 PM
#6

#3 Trulig

Helt rätt frekvens uppstår först i Källan…man tar sig inte dit utan dras dit när man oskyldigt släpper taget.

Ingen önskan går förlorad, men den visar sig ibland som något annat.

#5 Szirius.

Det som verkligen betyder något när du efteråt kommer på dig med hur du var "fräsig". Det är att du då tar tillvara den stunden och medvetet frambringar Kärleken du har…låter dig fyllas av den inför dig själv och din son. Den kärlek du ger är den du får i förlåtelsen och förståelsen från honom. Inget behöver sägas, hjärtat och ögonen uttrycker sig ändå Ert gemensamma erkännande av stundens fräs, blir ditt accepterande och lyckande.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Annons:
[Trulig]
1/25/11, 6:11 PM
#7

#6 Mmm, tack. Jag tror att jag förstår vad du menar. Nu när jag läser om aritkeln har det tillkommit text (eller så läser jag selektivt) i vilket fall så känner jag tydligare nu vad du menar. Släppa taget och låta det som finns där hela tiden få chans komma fram.

retep
1/25/11, 6:58 PM
#8

Just så Trulig…lätt som en plätt…när man vet hur…

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

szirius
1/26/11, 2:52 PM
#9

# 8  FlörtTungan ute

nidlo0
1/27/11, 12:23 AM
#10

Det enda som håller en fast… Är andra människor. Saker som fastnar, fastnar för att det har med andra att göra. Träd, växter…djur. De håller en inte fast.

Vilka saker önskar man sig…? Sådant som har med andra att göra. Äter man, så är det för att dämpa sorg som har med andra att göra. Smärta.. Det ligger i människans värld.

retep
1/27/11, 12:40 AM
#11

Niklas!

Det är så du känner, det är din föreställning och verklighet…så länge du har den kvar.

Det är inte meningen att människor skall hålla en fast…för det är inte de, utan det är du som håller dem fast i dig.

Både sorg och smärta har bara med en själv att göra…för det den är… och har att göra med andra, är just den sorgen och smärtan.

Sorg och smärta har ett syfte och det är…?

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

nidlo0
1/27/11, 2:35 AM
#12

Sorgen och smärtan har nog syftet att visa att något inte stämmer. Sorg över någon annan.. Den finns väl för att människan ska fästa sig. Inte gå bort sig. Men jag vill gå bort mig, vill inte fästa mig.

Förstår hur du menar. Men det som håller mig kvar hos folk, det är för saker som finns hos dom. "Fel" som dom har. Jag vet att smärtan finns inne i mig, hos mig. Men den skapas av någon annans felaktighet! Självklart kan jag distansera mig till detta. Inte fästa mig… Vilket jag försöker. Men vissa gånger räcker inte meditation, eller "Law of Attraction"-metoden. Inget fel på dessa tekniker/metoder för det.

Suck. Jag vet att jag har fel… Men detta är, som du skriver min verklighet. Och jag kan inte agera utifrån någon annans verklighet än min…!

/ Niklas

szirius
1/27/11, 10:33 AM
#13

#11

" When we suffer,  it tells us something very valuable. It means that we are not seeing the THRUTH. It is a beautiful pointer…it never fails."

/ Adyashanti

Annons:
nidlo0
1/27/11, 2:14 PM
#14

#13

Intressant citat.

Får jag fråga vad du anser att sanningen är?

Vänligen/Niklas

[MargaretaA]
1/27/11, 10:30 PM
#15

#0

Fast jag tror inte längre på Karmalagen (men jag har gjort det tidigare). Måste man tro på Karma för att ha nytta av LoA?

retep
1/27/11, 10:50 PM
#16

Margareta!

Skall jag bara svara, Nej…man behöver inte det…?!

Eller skall jag fråga varför inte…hur väljer man bort en naturlig lag?

Jag kan också förklara hur de båda hänger samman och gör det lättare.

- Tänkte faktiskt skriva och komplettera min artikel med det m.m.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

[MargaretaA]
1/27/11, 10:59 PM
#17

#16

Jag har valt bort det du kallar "naturlig lag" (Karma) därför att jag aldrig i mitt 51 åriga liv har sett att den funkar i praktiken. "Busar" kommer undan och "goda" människor har det svårt på olika sätt hur de än försöker och anstränger sig. Jag är ointresserad av "lagar" som inte verkar ha någon funktion här och nu helt enkelt.

Men än så länge så tror jag på LoA för jag har sett att den funkar i praktiken.

nidlo0
1/27/11, 11:25 PM
#18

#17

Busarna kanske tror att de kommer undan. Frågan är hur deras nästa liv kommer att se ut… Sedan finns det väl ingen buse, eller någon annan, som har kommit undan hela sitt liv.

/ Niklas

[MargaretaA]
1/27/11, 11:31 PM
#19

#18

Jag kan naturligtvis bara utgå ifrån vad jag ser. Men det medges att jag inte ser allt….

retep
1/28/11, 1:15 AM
#20

#17

Om du tror och uppfattar det som att Naturliga Universella lagar är ansvariga för och reglerar vad som sker i praktiken. Vad människor gör i sin dumhet och okunnighet, som ett resultat av sina rädslor m.m. Då är det inte så konstigt att du har valt bort det.

Vill du se och uppfatta skillnaden får du välja att se och göra det särskiljandet…för dessa "lagar" är Naturlagar som inte kan ifrågasättas…Det är människans val och beteende som skall ifrågasättas.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Annons:
szirius
1/28/11, 9:58 AM
#21

#14 sanningen tänker jag är det som ÄR.

Som det här citatet säger, så lider man när man inte vill ta till sig sanningen, dvs man gör motstånd mot en känsla man har. Om man kan acceptera , så lider vi inte på samma sätt.

Så det du skriver, att du känner smärta för "någon annans fel", är ju egentligen en smärta för att du ser något som du gör motstånd mot, och det är DET som skapar smärtan.

# 16 du får gärna förklara mer utförligt hur du hittills trott på karma, så är det lättare att förståGlad. Alla har nämligen inte alls samma syn på denna "lag". Det kan tex vara svårt att ta till sig tron på karma om man inte tror på reinkarnation och att de handlingar vi gör nu kanske får konsekvenser först i nästa liv, eller att det som sker oss nu kan bero på saker i ett tidigare liv. Dessutom är jag övertygad om att det inte är så enkelt som många vill få det till, dvs att vi så gärna bedömer saker som " gott" och "ont". En kronisk sjukdom i detta liv behöver inte betyda att man var en mördare i sitt förra liv texFlört. Själen är så fin…så tunn…och den letar UPPLEVELSER som ska få oss att öppna upp vår själ. I många fall kan en sjukdom göra detta.Allt i det yttre är bara sätt att förmedla saker som kan utveckla vår själ…så tänker jag….

nidlo0
1/28/11, 11:37 AM
#22

#21

Jag förstår. Det är nog sant!

Några tankar om karma, vilket är orsak och verkan. Om man sätter sitt finger i en ljuslåga, då bränner man fingret. Det är väl karma, orsak och verkan… I liten men verklig skala. Om någon rånar en bank, då är risken att denna hamnar i fängelse. Hamnar den inte i fängelse, då känner människan skuld, vilket leder till att dess sinne tränger bort skulden, kanske i form av ilska, osv, osv. Att någon rånar en bank, misshandlar någon, sedan flyr landet för att må bra i solen, det existerar nog inte. Denna människa känner sig förföljd, rädd… Det går inte att fly sig själv!

/ Niklas

Liveva
1/28/11, 8:23 PM
#23

#0

Kraften och resultatet av våra önskningar ligger inte i hur intensivt och envist vi önskar dra det till oss. Utan mer i hur ödmjukt och kärleksfullt vi förhåller oss till det vi redan har…i förhållande till det vi önskar få.

Här fick jag en stor pusselbit. För här är balansen och balans tror jag att Universum upprätthåller på något sätt. Har undersökt/varit nyfiken på det ett tag men det är svårt att "hitta balansen" men har fick jag hjälp med det.

Tack Peter för det och har du något om balans så skriv gärna om det.

nidlo0
1/28/11, 8:34 PM
#24

Fick en slags insikt nyss. Man väger saker hit och dit, unisversum vill ha balans…vad är balans frågar man sig? Inget fel alls. Men allt är ju redan i balans. Inget fungerar utan nåt annat. För att man själv ska vara i o-balans, så måste nåt annat vara det också. När man själv blir balanserad, då balanserar man ut resten. Utanför sig. Inte allt, men det som var i o-balans tillsammans med en själv.

/ Niklas

[MargaretaA]
1/28/11, 8:47 PM
#25

#20

Jag tror inte på karmalagen av det enkla skälet att jag aldrig sett några konkreta exempel på "gudomlig rättvisa". Ån så länge har den lyst med sin frånvaro eligt mina erfarenheter.

Jag tror på människans ansvar för sina handlingar här och nu och att vi skulle bli bestraffade för något fel vi begick i ett tidigare liv - som vi inte ens minns - låter helt befängt och fullständigt poänglöst i mina öron.

Vad lär man sig om man blir straffad för fel man begått som man inte ens  minns?

nidlo0
1/28/11, 8:49 PM
#26

#25

Det handlar nog inte, om att bli straffad eller inte. Det är ju helt enkelt som det funkar. Vissa minns… Även tidigare liv Glad

nidlo0
1/28/11, 8:50 PM
#27

Det har heller inte endast med tidigare liv att göra. Man kan se klara exempel på detta under en livstid!

/ Niklas

Annons:
[MargaretaA]
1/28/11, 8:58 PM
#28

#25 straff är bara ett kortare och enklare ord för "Naturliga följder".

Ja vissa (någon liten promille) minns. Men de allra allra flesta gör det inte.

#27

Ja om det händer under samma livstid så ser jag en mening med det. Är det det som är "Instant carma"?

nidlo0
1/28/11, 9:01 PM
#29

#28

Vet faktiskt inte vad det kallas under en livstid. Inte heller visste jag att det var så få som minns tidigare liv? Var har du hört talas om den siffran?

Vänligen/Niklas

nidlo0
1/28/11, 9:01 PM
#30

Men det kan jag ju tänka mig i och för sig. Att det inte är så många som minns tidigare liv.

nidlo0
1/28/11, 9:03 PM
#31

Hahaha i så fall är jag Super Speciall Skrattande Har minnen från en del!! Flört

[MargaretaA]
1/28/11, 9:04 PM
#32

#29

Jag har hört talas om begreppet "Instant carma" men jag vet inte vad det betyder. Något om att karma slår till direkt på nåt vis…

I mina kretsar har jag aldrig träffat någon som  minns tidigare liv. Men det kanske är vanligare i andra kretsar - det vet jag givetvis inget om.

nidlo0
1/28/11, 9:12 PM
#33

#32

Okej. Det är ju faktiskt så enkelt som att om man snubblar, så kan det hända att man bryter benet. Orsak och verkan. Så tänker jag.

/ Niklas

nidlo0
1/28/11, 9:18 PM
#34

Kom att tänka på en sak. Om man säger att två promille av jordens befolkning minns tidigare liv.. Det blir ju ändå runt 14 000 000 människor. Tungan ute

Annons:
[MargaretaA]
1/28/11, 9:23 PM
#35

#33

hehe ja då blir det genast mer begripligt. Flört

[MargaretaA]
1/28/11, 9:25 PM
#36

#34

ja fast vad spelar det för roll egentligen? Det är ändå livet här och nu som är det viktigaste. Vem vill läsa gårdagens tidning?

nidlo0
1/28/11, 9:31 PM
#37

#36

Jo, sant. Livet nu är viktigt!

Det handlar väl om förståelse antar jag. Om förut, nu, och framtid… Samanfogat i ett =)

[MargaretaA]
1/28/11, 9:35 PM
#38

#37

ja så länge vi håller oss inom ett och samma överblickbara liv är jag med Glad

retep
1/28/11, 11:21 PM
#39

Sorry!…men Karma är den stora lagen…som berör allt liv i alla tider och på alla plan…omedvetet och medvetet.

Sen är det upp till var och en…och de möjligheter man har att förhålla sig till den.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

[MargaretaA]
1/28/11, 11:25 PM
#40

#39

Sorry till dig med. jag brukar ha Jehovas Vittnen utanför min dörr som vill sprida sina sanningar till mig. jag köper inte det. Varför ska jag (eller nån annan) köpa dina?

nidlo0
1/29/11, 12:49 AM
#41

Med ökad medvetenhet, då ser man mer. Man behöver inte längre köpa någon annans ord, utan saker blir synliga.

Även om människan endast skulle förlita sig på logik, så är karma den enklaste förklaringen. Det är som i ett liv… Endast att duken mellan inkarnationer (födslar) dras undan. Stig högre, så att man ser över livets gränser. Då ser man karma…då ser man orsak och verkan, inte endast i detta liv…

/ Niklas

Annons:
[MargaretaA]
1/29/11, 1:24 AM
#42

#41

vackra ord. men knappast något som vi som strävar här och nu har någon nytta av.

nidlo0
1/29/11, 1:41 AM
#43

#42

Karma är inget man strävar efter. Det Är…

Medvetande kan man sträva efter. Medvetande har man nytta av. Medvetande, gör ord inte bara vackra…utan även sanna, och verkliga.

nidlo0
1/29/11, 1:44 AM
#44

Men fortsätt du, MargaretaA, att blunda. Alla ser vi klart nån gång… Jag ser inte allt… Men kanske mer än dig?

/ Niklas

nidlo0
1/29/11, 1:45 AM
#45

Gillar du inte karma, då behöver du inte bry dig om den. Men undkommer… Det gör nog ingen Glad

Därför har man också val. Skönt!

[MargaretaA]
1/29/11, 1:46 AM
#46

#44

Du får gärna fortsätta att tro att du vet bättre än mig. Jag är för gammal för att bry mig om sånt.

nidlo0
1/29/11, 1:52 AM
#47

#46

Hallå där.. :P Jag är inte bättre än nån.

Det är inte jag som stretar emot. Det gör ju du. Ingen kommer att försöka tvinga dig, tror jag, att se på karma på ett sätt som du inte vill.

/ Niklas

[MargaretaA]
1/29/11, 2:03 AM
#48

#47

nej men du tror i allafall att du ser bättre än mig. se #44

Annons:
nidlo0
1/29/11, 2:07 AM
#49

#48

Se också frågetecknet, i #44.

Varför skulle inte jag kunna se mer än dig? Det finns säkerligen saker du är bättre på än mig… Jag säger inte att det är så, att jag ser mer än dig. Men med tanke på hur du reagerar på karma, så är det inte helt o-sannolikt.

Hur som helst så tycker jag att vi ska sluta tjafsa nu, som barnungar.. Glad Detta är en seriös sajt, och ingen jag vill förstöra.

Ha det bra.

/ Niklas

[MargaretaA]
1/29/11, 2:11 AM
#50

Tack för pratstunden och godnatt Niklas Glad

retep
1/30/11, 7:20 PM
#51

#39

Margareta!

Du har klart rätt att fråga och undra…varför du skall tro på mina sanningar.

Nu är det ju bara det att det inte är mina sanningar, utan Universella sanningar. Jag har bara studerat och satt mig in i dem för att förmedla och berätta om dem här i en artikel.

Sen är det upp till dig och alla andra att…

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

SandraBo
1/31/11, 9:08 PM
#52

#0 Wow Peter! Helt underbara artiklar du skrivit.

Det är så naturligt självklart vartenda ord du skriver.

Bland annat:
"Kraften och resultatet av våra önskningar ligger inte i hur intensivt och envist vi önskar dra det till oss. Utan mer i hur ödmjukt och kärleksfullt vi förhåller oss till det vi redan har…i förhållande till det vi önskar få."

Helt rätt, detta är nog nått som många glömmer bort allt som oftast, man sitter och fokuserar och Fokuserar, och fokuserar lite hårdare…
Istället för att faktiskt se allt det man redan har och känna tacksamhet, ödmjukhet och kärlek till allt i sin omgivning.

Tack så jättemycket Peter! Det här behövde jag läsa ^^

Varma Hälsningar
SandraBo

-Värd på Law of Attraction iFokus

retep
1/31/11, 9:16 PM
#53

Tack själv Sandra…Glad

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Elpida
2/4/11, 10:12 AM
#54

En mycket bra och läsvärd artikel. Även jag läser Eckhart Tolle just nu och mycket går ju hand i hand. Särskilt det här med att även känna kärlek och förlåta sig själv och gå vidare.

Mitt problem här är väl att den person egentligen som påverkar mig negativt och drar tillbaka mig är en familjemedlem, Det är svårt då att gå vidare när man hela tiden får negativa vibbar och upplevelser. Jag antar att jag fått en riktigt utmaning där…

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

szirius
2/4/11, 11:08 AM
#55

# 54 handlar det om en person som ständigt kritiserar och är otrevlig och nedlåtande, så fungerar det nog inte att sitta i sin bubbla och tänka " kärlek och ljus"…man får fundera om det är dags att klippa banden….för hur stark man än kan vara så behöver man inte tillåta sig att behandlas illa. Vi är alla värd kärlek och respekt.

Men det KAN vara en djup självreflektion i detta…om det nu ÄR så att lika attraherar lika…vad är det i så fall för tankar du har om dig själv som drar till dig dessa upplevelser?

KyssKyssKyss lycka till att finna svaren inom dig!

Annons:
Elpida
2/4/11, 11:17 AM
#56

#55  TackKyss. Jag är själv ganska nöjd med att hålla ett distantierat förhållande till personen, där man är trevlig och bemöter varandra med respekt. Dessvärre är inte den andra personen alltid nöjd med det. Jag känner mig ofta "uppäten och utspottad". I  vissa saker är vi väldigt lika och i vissa saker så totalt olika. Vi har väldigt olika syn på hur man behandlar andra människor runt omkring oss, tex att visa respekt mot ALLA människor, inte bara de som gynnar oss…. Jobbar oerhört med att försöka vara öppen och trevlig när vi  möts, men det verkar aldrig vara tillräckligt… men jag jobbar på att hitta en bra väg för oss alla!

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

retep
2/4/11, 11:40 AM
#57

Elpida!

Visst är det svårare i familjerelationer, att hålla en distans och vara oavhängig…ha en stark självkänsla med sin egen livssyn.

Men det är ditt liv och din glädje, din lycka och kärlek det handlar om!

Det är din frihet att få, ha och skapa möjligheter, att önska, leva och dra till dig allt det goda du önskar i livet

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Elpida
2/4/11, 1:08 PM
#58

#57 Tack Peter! Jo, jag har börja komma till insiktGlad

"Du har alltid två val"

Medarbetare på Spiritualism iFokus

Aldebaran
2/14/11, 1:12 AM
#59

Tack Peter för dessa artiklar. Mycket bra och tankeväckande. Glad

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Aldebaran
2/14/11, 1:28 AM
#60

Konstgjorda lagar är föränderliga; deras stiftare kan förändra dem eller upphäva dem. Naturlagar är oföränderliga; de kan inte rubbas eller upphävas utan att ligga i tingens natur. Konstgjorda lagar är lokala, naturlagar universella. Lagen mot stöld i ett land innehåller straffbestämmelser valda av lagstiftaren: mistandet av en hand, fängelse eller hängning.

Vidare är straffets utkrävande beroende på brottets upptäckt. Ett straff, som är föränderligt och konstgjort och som kan undflys, står uppenbarligen inte i orsakssammanhang med brottet. En naturlag har inga straff, men ett tillstånd följer oföränderligt på ett annat; om en människa stjäl blir hennes natur mera tjuvaktig, benägenheten för oärlighet ökas, och svårigheten att bli hederlig blir större; denna följdverkan inträder i varje fall, i varje land, och andras vetskap eller okunnighet om brottet inverkar så tillsvida inte på följderna. Ett straff som är föränderligt, lokalt och möjligt att undkomma är ett tecken på att lagen är konstgjord.

Den karmiska lagen är inte möjlig att undfly eller på något sätt undkomma. Det kanske är en klen tröst för våra högst personliga egon som egoistiskt och ibland blodtörstigt  skriker efter rättvisa. Vi kan ju sällan för att inte säga aldrig se vår egen del i det som drabbar oss. Och det också helt naturligt, våra sinnen är inte där ännu.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

retep
1/30/12, 9:08 PM
#61

…men även om våra sinnen inte är där ännu, som Aldebaran säger. Så menar jag att vi egentligen har stora möjligheter att se igenom och förbi, de sinnesmoln som skymmer solen.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Aldebaran
1/30/12, 9:21 PM
#62

Visst vi har alla möjligheter att "se igenom" och göra stora förändringar i våran karma.

Det svåra är ju att börja å vara tålmodig trots bakslag på bakslag, man måste så att säga se ljuspunkterna i tillvaron.

Det är ju inte karman i sig som för oss frammåt utan helt enkelt våran reaktion på den.

Satyat Nasti Paro Dharmah

Sajtvärd på Existens och Filosofi.

Annons:
retep
1/30/12, 10:09 PM
#63

…och som karma är handling, så kan vi träna vår uppmärksamhet och välja befriande handlingar. Meditation är en sådan befriande, verkningsfull handling!

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

minimamma
4/12/12, 2:41 PM
#64

Hittade den här sajten för några veckor sedan men hade inte tid/orkade inte mer än skumläsa lite. Då i ett fruktansvärt äktenskap, så hittade jag ljuset, friheten i en annan människa. En som respekterade mig, puffade mig och allt började då jag sände ut mina signaler om att jag vill stanna, vill umgås. Fast jag var inte medveten om det då. Nu utkommen ur förhållandet på ett extremt otrevligt sätt (maken misshandlade vännen/mannen) och jag tappade hastigt de två viktigaste personerna i mitt liv.

En riktig kris har det varit. Nu en dryg vecka senare så börjar det ordna upp sig. Försöker att hålla måttligt på önskningarna, behöver inte uttala dem för de finns i hela mig. Försöker istället njuta av det jag trots allt har och försöker ha tillit till att det kommer att bli bättre och att jag klarar mig själv. Hjälper att läsa. Tack!

Jag har något väldigt fint. Jag har kärleken till en underbar människa och den är ömsesidig. Sen kom det massor av saker emellan. Han undrar bara varför så bråttom… jag försöker ha tålamod… Attraktionskraften finns, bara tiden att vänta ut. Tror jag, hoppas jag :)

retep
7/24/12, 9:41 PM
#65

Hej minimamma. Hur ser ditt liv ut nu? Har kärleken i dig attraherat det liv du önskade dig i våras? 💏

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

retep
8/8/12, 5:51 PM
#66

För inget normaliserar och återställer karma bättre än Kärlek, när den renar och öppnar kanalerna för flödet.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

mamma_mo
11/25/12, 8:23 PM
#67

Ja jag måste säga jag tar INTE till mej nått av detta ? Undra om jag kanske har varit med om FÖR MYCKE NEGATIVA saker i mitt liv ? Jag har försökt men icket funkar inte för mig !  Annars  om det funkar så är det ju helt FANTASTISKT

[Kathja]1
11/25/12, 8:49 PM
#68

Hej Mamma_mo och välkommen till oss!

Det har jag svårt att tro, Attraktionslagen funka för alla oavsett om man tror eller ej - den förklarar bara hur vi skapar våra liv oavsett om vi tycker att vi har ett bra eller ett dåligt liv.

Men när man förstår hur det fungera så kan vi börja styra våra liv så de blir mer som vi vill ha dem. Titta gärna runt, här finns mycket att läsa, och fråga eller skapa egna trådar så kan jag lova dig att du kommer att få mycket hjälp i att förstå hur det funkar, om du nu vill det.

retep
11/25/12, 9:23 PM
#69

Hej mamma-mo! Du skall veta att det är många här som likt dig varit med om för mycket negativa saker och omständigheter. Vägen upp och ur detta negativa kan börja med att ändra på hur vi känner, tänker och förhåller oss till det. Allt som vi upplever som negativt kan vändas till att bli något vi kan acceptera och se mer positivt på. Det kan komma att få en oväntad och ny betydelse.

Sanningen är en - De vise nämner den vid olika namn

Annons:
Upp till toppen
Annons: